Volgers

woensdag 5 augustus 2009

Alweer mandjesdag

Hallo allemaal,
Vandaag weer twee nieuwe mandjes . Ik vind die met de blaadjesstof erg leuk, dat lapje kreeg ik van Inge. Vannacht heb ik nog even een hoekblokje gemaakt, zodat ik nu van alles wat heb, ik ging mijn bed uit omdat ik niet kon slapen, niet omdat ik persé nog een hoekblokje wilde maken (dit vooral voor DH, die dat niet altijd vertrouwt).
Gisteren bij de Singer een goede kleur quiltgaren voor The Stitch Cottage quilt gekocht. Hier in Schiedam hebben we geen Singer meer, maar gelukkig in Vlaardingen wel. Dus met die quilt kan ik nu ook verder.
Hoewel ik misschien beter kan wachten tot het wat minder warm is.
Het middenblok van Guute's AQ is bijna af, alleen de hoeken er nog aan. Ik zie er op Yahoo zoveel voorbij komen, heel veel mooie en enkele naar mijn smaak minder mooie (qua kleur), maar die vinden anderen vast weer erg mooi. Dat is juist zo leuk eraan. Ik heb de kleine sterren met needleturn gedaan, de puntjes zijn niet allemaal even mooi. Ik houd meer van needleturn, omdat ik dat spul, dat je plakt en waar ik weer even niet op kan komen, zo hard vind om te borduren, hoewel ik het in een country quilt wel erg leuk vind staan.
Waarschijnlijk houd ik mijn naald verkeerd vast, want de achterkant steekt nogal eens mijn middelvinger kapot.

In het weekend wilde ik een klein dingetje tussendoor maken,
dit engeltje uit de laatste Country Threads was aan de beurt. Het valt me op, dat je voor zulke dingetjes toch een heleboel tijd kwijt bent, vooral door het zoeken naar geschikte stofjes, knoopjes, lintjes e.d. De vleugels moesten eigenlijk met dat plakspul wat ik hierboven al noemde en dat was waarschijnlijk beter en makkelijker geweest, omdat het alleen maar geplakt hoefde te worden en ze goed stevig maakte. Maar als ik bezig ben kijk ik vaak niet meer en vergeet het dan. Al met al vind ik haar wel lief geworden.


Ze komt aan het rekje voor garen, dat ik bij Cora's Cottage kocht. Ik heb een paar streepstofjes voor de randen van de AQ gekocht en ook nog wat kleine lapjes en zag toen deze engeltjeskat. Cora heeft zoveel verschillende, dat het moeilijk kiezen was. Ik hoorde maandag op de bee, dat de engeltjes, die ze besteld had ook al binnen zijn, dus ik kan beter even wegblijven (LOL).

Bij de poes ook een foto van Carly, één van mijn kleindochters. Is het geen schatje, ze is verschrikkelijk wijs voor haar leeftijd, ze wordt in oktober vier. Jammer dat haar zus er niet bij staat.
Zo, nu even de krant en wat boodschappen, dan ga ik daarna op mandjesronde (en een heleboel anderen zonder mandjes,als ik tijd heb). Prettige week,

groetjes,
Cisca

woensdag 29 juli 2009

Over mandjes en mijn hobbsboek

Hallo allemaal,
Deze week geen mandjes gemaakt, dus nu maar een alternatief mandje met freebies, die ik de afgelopen maanden heb gemaakt. Ik vind vooral die van Jane Eyre erg leuk, daar staat de eerste zin van het laatste hoofdstuk naast. Nou ben ik een erge fan van Charlotte Brontë, of eigenlijk alleen van haar boek over Jane, ik heb Jane Eyre in het Engels en Nederlands, en ook de laatste twee BBC series op Dvd, waarvan de serie van 2006 in twee uitvoeringen, de oorspronkelijke zoals hij in Engeland uitgezonden werd en (voor het verlies) de Nederlandse uitvoering, waar scenes uitgesneden zijn.
Nou was ik helemaal niet van plan daarover te schrijven, ik zou het over mandjes hebben. Maandag op de bee kreeg ik van Ria en Inge wat lapjes om uit elk een mandje te maken. Ik moet ze alleen nog even wassen, want dat doe ik met elk lapje dat ik koop. Dus volgende week weer nieuwe mandjes. Nu lijkt het of ik zonder lapjes zit, maar dat is echt niet zo, volgens Cora kan ik ook wel een winkeltje beginnen! Mij quiltkamer is de laatste tijd helemaal vernieuwd, oude kasten verkocht en nieuwe (voor quilten meer doelmatige) kasten erin. Alle Ufo's in aparte dozen, het wordt al heel wat. Nu de rolgordijnen nog ophangen en de oude gordijnen eraf en dan zal ik eens een paar foto's maken.


Deze week heeft in het teken gestaan van het Hobbsboek voor de Sweet Memoriesquilt.

Een tijdje geleden had ik er al een block voor gemaakt, om de voorkant te versieren. Vorige week, toen ik ermee verder ging leek het me een leuk idee om er een rand in stitchery omheen te maken. Dus moest ik een patroon uit een boek vergroten.


Gisteren "Dear Jane" gehad bij Marijke, we zijn een groepje quiltsters die jaren geleden met de Dear Jane begonnen in de winkel van Ria Borgström, "Quilter's Corner", onder haar leiding. Maar Ria stopte met haar winkel en toen
zijn we met elkaar verder gegaan (ook Ria) iedere keer bij een ander thuis.

De Dear Janes zijn allang af, maar we komen nog steeds bij elkaar, laten elkaar ons werk zien en kletsen over quilts en van alles en nog wat. Heel gezellig!
Zo, dit was het weer,verder met de mandjes en andere quilts. Iets rustiger nu, is het plan, want mijn lichaam gaat protesteren. Of eigenlijk, mijn hoofd.

Groetjes, Cisca
woensdag 22 juli 2009

Over mandjes, AQ, de MODA mystery en Amsterdam

Deze week weer twee nieuwe mandjes, niet veel, maar er zijn er nu dertien. Het lichtrode Moda-stofje doet het goed tussen de andere mandjes. Nu weer eens een randblok en dan een hoekblok, een makkie!
Het middenblok van Guute's Antique Quilt is afgekomen, ik vind het er zelf mooi uitzien en nu ik een hoek af heb vind ik hem helemaal mooi. De meeste stoffen, die ik heb gebruikt zijn van stoffen, die ik een jaar of vijf geleden bij Petra Prins kocht. Het was op een beurs en de pakketten van de antieke quilt die ik wou maken, waren uitgekocht. Dus kocht ik een los pakket reproductielapjes, en de randstof. Petra zei, dat dat genoeg was voor de quilt. Dat was ook zo, maar in die tijd was mijn lievelingskleur nog blauw, daarom kocht ik op de beurs in Rijswijk nog een pakketje met veel blauw. Dus hield ik veel over en kan ik ze in de AQ gebruiken.
Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de Moda-Mystery van de Stitch Cottage. Het is ook een mandjesquilt.We hebben hem met z'n drieën gemaakt en hij is bij allemaal verschillend. we hebben alledrie andere randstoffen gekozen en ik heb de open stukken die er in zaten opgevuld met verschillende patronen. Ik wil hem op ons bed, dus moest hij groter worden. Dat heb ik gedaan door in de breedte de rand te vergroten door vierkanten met stoffen, die over waren, ertussen te plaatsen. Hij is ongeveer 2.25 ã 2.30 in het vierkant. Het is me helaas niet gelukt om er mooie foto's van te maken. Gisteren een van de achtergrondstofjes mee naar Amsterdam genomen om bijpassend quiltgaren te kopen, maar ik kwam thuis met gewoon garen!!!
We waren met z'n drieën naar Amsterdam, getreind: Marijke, Ria(ook Sweet Memories) en ik. Ik kwam voor het eerst in de winkel van De Haan en Wagenmakers. Petra Prins was er zelf, we konden er heerlijk rondsnuffelen. Beneden waren de sitzen,we zagen prachtige pakketten voor quilts, maar ik heb er nog een Ufo van, dus naar boven waar de reproductiestoffen waren. De buit was zeven lapjes, maar ik had er wel zeventig gewild, wat een prachtige stoffen! Ik kan de meeste gebruiken in de AQ en ook voor de mandjes. Ria en Marijke kochten allebei Sylvia's Bridal Sampler, ik zet hem op mijn verlanglijst, het heeft geen haast, met zoveel quilts in de maak en daarnaast nog een heleboel Ufo's.
Nu weer verder met mijn Hobbsboek dat schiet nog steeds niet op.

Groetjes, Cisca
woensdag 15 juli 2009

Over mandjes en de AQ

Alweer woensdag, mandjesdag. De score is twee en een randblok. Hoewel het maken meeviel, vind ik een mandje naaien veel leuker. Maar ze staan mooi in de quilt, dus toch maar er af en toe één tussendoor maken. Ik heb er weer twee klaarliggen om gemaakt te worden, de volgende wordt lichtrood, ben benieuwd hoe dat bij de andere zal staan.
Verder eindelijk mijn MODA BOM gesandwiched, deze keer met een nietpistool, wat erg goed ging. Ik heb hem tijdens het nieten op de tafel gelegd, omdat ik op de grond geen plaats heb voor zo'n grote quilt, dus met quilten zal ik wel merken of de delen goed op elkaar zitten. Mijn Dear Jane heb ik in delen gequilt en later in elkaar gezet, dus dit is voor het eerst, dat ik zo'n grote quilt ga doorpitten. Ik ben nog niet begonnen, want ik heb nog niet de juiste kleur quiltgaren. Als ik begonnen ben, zal ik een foto maken, hij is zo mooi!

Verder begonnen met Guute's antieke quilt, gisteren kwam het tweede deel van het middenstuk al. Ik ben nu op de helft van het middenblok, ik weet niet of ik de groep bij zal kunnen houden, maar dat is niet erg. De patronen heb ik, dus ik kan het in mijn eigen tempo doen. We kunnen met elkaar schrijven via Yahoo, maar dat is mij iets te druk, ik krijg zoveel berichten binnen, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Maar de resultaten die ik zie (ook via de gewone weblogs) zijn erg mooi.

We gaan binnenkort met de BOM van Leintje beginnen, spannend hoor. Ik weet zeker, dat het een prachtige quilt gaat worden. Je kunt van tevoren een kleur opgeven, waarvan je je middenblokjes van de log cabins wilt maken. Ik heb aqua gekozen. Ik twijfel of het wel de goede keus is, maar ik kan altijd nog besluiten tot een andere kleur van een eigen stof. Dus moet ik ook eens haast gaan maken met mijn hobbsboek. Aan het werk dus.

Groetjes, Cisca

woensdag 8 juli 2009

mandjesdag en andere quilts

Twee mandjes zijn er weer af. Het achtergrond-stofje van het groene mandje is een stofje, dat ik zaterdag bij Cora's Cottage kocht. Een schattig motiefje. Ik las op het weblog van Martine (elke dag een steekje), dat de halve motieven lastiger te maken zijn en dat je beter niet tot het laatst kan wachten met maken. Dus zal ik daar ook maar eens mee gaan beginnen. Ik had me opgegeven voor Guute's Antique Quilt, hij is ook zo mooi! Eigenlijk heb ik er geen tijd voor, dus ik was van plan in ieder geval eerst de twee quilts af te maken waar ik nu mee bezig ben, en het begin van Leintje's quilt af te wachten. Wel had ik al wat stoffen bij elkaar gezocht en achtergrondstof gekocht, dan lag dat alvast maar klaar, maar ik zie op zoveel sites het middenstuk al af en het is zo mooi, dat ik toch maar wat stofjes aan het knippen ben gegaan. Ik denk, dat het jullie wel bekend voor zal komen. Het leven was wel heel wat rustiger toen ik nog niet zo lang geleden nooit achter de computer zat! Ik las ook, dat de stoffen bij Leintje aan het binnenkomen zijn, dus zullen we wel per 1 augustus kunnen beginnen, denk ik. Spannend, hoor! Op onze quiltbee op maandagmorgen doen we met z'n drieën mee en ik heb ook al contact met een paar andere quiltsters uit de buurt gehad. Buiten de contacten via ons Sweet Memories weblog zal het leuk zijn elkaar ook eens in het echt te ontmoeten en misschien te helpen.

Groetjes, Cisca