Volgers

dinsdag 11 augustus 2009

Woensdag, mandjesdag

Zo, alles is weer normaal, alle kinderen en kleinkinderen zijn weer thuis van hun vakanties. Nog anderhalve week en de scholen beginnen weer hier.

Deze week één mandje en een randblok gemaakt, het schiet niet erg op, maar het heeft de tijd.
Leintje's BOM laat nog even op zich wachten en aan Guute's quilt wil ik nog niet verder; ik wacht tot ze nieuwe aanwijzingen geeft. Hoewel ik al veel resultaten zie van quiltsters, die al een rand hebben en de 28 sterren eromheen. Waarschijnlijk hebben ze de goede maten uit kunnen rekenen, maar ik durf het niet aan, ik neem het zekere voor het onzekere en wacht gewoon af. Tenslotte hoeft ook deze quilt niet heel vlug af.
Toen ik laatst bij de Haan en Wagenmakers was, zag ik de blokken van de Gail Pan BOM hangen, die Annelies gemaakt heeft. Ik had ze wel uitgeprint, maar was voorlopig niet van plan ze te maken, maar toen ik ze zag vond ik ze erg mooi. Dus... heb ik deze week de eerste drie blokken gemaakt. Eigenlijk waren de twee stofjes, die ik ervoor gebruik en die ik bij Petra kocht, voor de AQ, maar ik vond ze erg mooi staan bij de stof voor de stitcheries, die ik eens in een pakketje achtergrondstof kocht. Van de rode stof had ik al de applikatiesterren gemaakt voor de AQ, dus ben ik met de groene stof begonnen, zodat ik maar vier rode blokken moet maken en vijf groene. Gisteren bood Ria Ligthart, die dezelfde stoffen had gekocht, aan mij een stuk te geven als ik tekort kom, dus dat is fijn.

Deze week ook een begin gemaakt met het quilten van de eerste mand van de MODA Bom, ik vind het wel erg lastig om zo'n grote quilt door te pitten. Ik hou van erg veel quiltwerk in een quilt, maar ik denk, dat ik deze keer niet veel meer doe dan de contouren. Ik heb bij Ted Storm eens een ring voor duimquilten gekocht, wat me niet lukte, maar dat zou nu toch wel erg makkelijk zou zijn, dus ik moet nog maar eens goed oefenen.
Verder ben ik met een quilt voor oudste DS en schoondochter bezig, eerst was het een WISP, daarna, toen ik me voor de Sweet Memories opgegeven had ging het snel, maar nu is het weer een WISP geworden. Maar ik ben er toch weer mee verdergegaan, ben van plan één dag in de week R & D -dag oftewel "Duo Penotti" quiltdag te maken. Ik moet nog ongeveer 30 blokken van de 100. Het middenstuk zit al in elkaar, zodat het patroon van ecru's en bruinen al goed te zien is. Ik zal er eens gauw een foto van maken.

Ook een plaatje van één van de Ufo's, een Winding Ways quilt, begonnen in een tijd, dat Japanse taupe stoffen erg in waren. Gelukkig heb ik er ook wat andere kleuren in verwerkt, want na een eerdere "taupe" quilt, heb ik er al een beetje genoeg van. Eerst was ik van plan er een bedquilt van te maken, maar omdat ik nu teveel grote quilts krijg, maak ik hem maar kleiner, zodat ik er waarschijnlijk al genoeg blokken voor heb. Dus ik moet alleen nog tijd vinden om ook deze af te maken. (Niet met nieuwe dingen beginnen, Cisca !)
Ook dit is voor velen herkenbaar, als ik die lange lijsten Ufo's zie op sommige weblogs, weet ik, dat ik niet de enige ben.

Groetjes,
Cisca

woensdag 5 augustus 2009

Alweer mandjesdag

Hallo allemaal,
Vandaag weer twee nieuwe mandjes . Ik vind die met de blaadjesstof erg leuk, dat lapje kreeg ik van Inge. Vannacht heb ik nog even een hoekblokje gemaakt, zodat ik nu van alles wat heb, ik ging mijn bed uit omdat ik niet kon slapen, niet omdat ik persé nog een hoekblokje wilde maken (dit vooral voor DH, die dat niet altijd vertrouwt).
Gisteren bij de Singer een goede kleur quiltgaren voor The Stitch Cottage quilt gekocht. Hier in Schiedam hebben we geen Singer meer, maar gelukkig in Vlaardingen wel. Dus met die quilt kan ik nu ook verder.
Hoewel ik misschien beter kan wachten tot het wat minder warm is.
Het middenblok van Guute's AQ is bijna af, alleen de hoeken er nog aan. Ik zie er op Yahoo zoveel voorbij komen, heel veel mooie en enkele naar mijn smaak minder mooie (qua kleur), maar die vinden anderen vast weer erg mooi. Dat is juist zo leuk eraan. Ik heb de kleine sterren met needleturn gedaan, de puntjes zijn niet allemaal even mooi. Ik houd meer van needleturn, omdat ik dat spul, dat je plakt en waar ik weer even niet op kan komen, zo hard vind om te borduren, hoewel ik het in een country quilt wel erg leuk vind staan.
Waarschijnlijk houd ik mijn naald verkeerd vast, want de achterkant steekt nogal eens mijn middelvinger kapot.

In het weekend wilde ik een klein dingetje tussendoor maken,
dit engeltje uit de laatste Country Threads was aan de beurt. Het valt me op, dat je voor zulke dingetjes toch een heleboel tijd kwijt bent, vooral door het zoeken naar geschikte stofjes, knoopjes, lintjes e.d. De vleugels moesten eigenlijk met dat plakspul wat ik hierboven al noemde en dat was waarschijnlijk beter en makkelijker geweest, omdat het alleen maar geplakt hoefde te worden en ze goed stevig maakte. Maar als ik bezig ben kijk ik vaak niet meer en vergeet het dan. Al met al vind ik haar wel lief geworden.


Ze komt aan het rekje voor garen, dat ik bij Cora's Cottage kocht. Ik heb een paar streepstofjes voor de randen van de AQ gekocht en ook nog wat kleine lapjes en zag toen deze engeltjeskat. Cora heeft zoveel verschillende, dat het moeilijk kiezen was. Ik hoorde maandag op de bee, dat de engeltjes, die ze besteld had ook al binnen zijn, dus ik kan beter even wegblijven (LOL).

Bij de poes ook een foto van Carly, één van mijn kleindochters. Is het geen schatje, ze is verschrikkelijk wijs voor haar leeftijd, ze wordt in oktober vier. Jammer dat haar zus er niet bij staat.
Zo, nu even de krant en wat boodschappen, dan ga ik daarna op mandjesronde (en een heleboel anderen zonder mandjes,als ik tijd heb). Prettige week,

groetjes,
Cisca

woensdag 29 juli 2009

Over mandjes en mijn hobbsboek

Hallo allemaal,
Deze week geen mandjes gemaakt, dus nu maar een alternatief mandje met freebies, die ik de afgelopen maanden heb gemaakt. Ik vind vooral die van Jane Eyre erg leuk, daar staat de eerste zin van het laatste hoofdstuk naast. Nou ben ik een erge fan van Charlotte Brontë, of eigenlijk alleen van haar boek over Jane, ik heb Jane Eyre in het Engels en Nederlands, en ook de laatste twee BBC series op Dvd, waarvan de serie van 2006 in twee uitvoeringen, de oorspronkelijke zoals hij in Engeland uitgezonden werd en (voor het verlies) de Nederlandse uitvoering, waar scenes uitgesneden zijn.
Nou was ik helemaal niet van plan daarover te schrijven, ik zou het over mandjes hebben. Maandag op de bee kreeg ik van Ria en Inge wat lapjes om uit elk een mandje te maken. Ik moet ze alleen nog even wassen, want dat doe ik met elk lapje dat ik koop. Dus volgende week weer nieuwe mandjes. Nu lijkt het of ik zonder lapjes zit, maar dat is echt niet zo, volgens Cora kan ik ook wel een winkeltje beginnen! Mij quiltkamer is de laatste tijd helemaal vernieuwd, oude kasten verkocht en nieuwe (voor quilten meer doelmatige) kasten erin. Alle Ufo's in aparte dozen, het wordt al heel wat. Nu de rolgordijnen nog ophangen en de oude gordijnen eraf en dan zal ik eens een paar foto's maken.


Deze week heeft in het teken gestaan van het Hobbsboek voor de Sweet Memoriesquilt.

Een tijdje geleden had ik er al een block voor gemaakt, om de voorkant te versieren. Vorige week, toen ik ermee verder ging leek het me een leuk idee om er een rand in stitchery omheen te maken. Dus moest ik een patroon uit een boek vergroten.


Gisteren "Dear Jane" gehad bij Marijke, we zijn een groepje quiltsters die jaren geleden met de Dear Jane begonnen in de winkel van Ria Borgström, "Quilter's Corner", onder haar leiding. Maar Ria stopte met haar winkel en toen
zijn we met elkaar verder gegaan (ook Ria) iedere keer bij een ander thuis.

De Dear Janes zijn allang af, maar we komen nog steeds bij elkaar, laten elkaar ons werk zien en kletsen over quilts en van alles en nog wat. Heel gezellig!
Zo, dit was het weer,verder met de mandjes en andere quilts. Iets rustiger nu, is het plan, want mijn lichaam gaat protesteren. Of eigenlijk, mijn hoofd.

Groetjes, Cisca
woensdag 22 juli 2009

Over mandjes, AQ, de MODA mystery en Amsterdam

Deze week weer twee nieuwe mandjes, niet veel, maar er zijn er nu dertien. Het lichtrode Moda-stofje doet het goed tussen de andere mandjes. Nu weer eens een randblok en dan een hoekblok, een makkie!
Het middenblok van Guute's Antique Quilt is afgekomen, ik vind het er zelf mooi uitzien en nu ik een hoek af heb vind ik hem helemaal mooi. De meeste stoffen, die ik heb gebruikt zijn van stoffen, die ik een jaar of vijf geleden bij Petra Prins kocht. Het was op een beurs en de pakketten van de antieke quilt die ik wou maken, waren uitgekocht. Dus kocht ik een los pakket reproductielapjes, en de randstof. Petra zei, dat dat genoeg was voor de quilt. Dat was ook zo, maar in die tijd was mijn lievelingskleur nog blauw, daarom kocht ik op de beurs in Rijswijk nog een pakketje met veel blauw. Dus hield ik veel over en kan ik ze in de AQ gebruiken.
Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de Moda-Mystery van de Stitch Cottage. Het is ook een mandjesquilt.We hebben hem met z'n drieën gemaakt en hij is bij allemaal verschillend. we hebben alledrie andere randstoffen gekozen en ik heb de open stukken die er in zaten opgevuld met verschillende patronen. Ik wil hem op ons bed, dus moest hij groter worden. Dat heb ik gedaan door in de breedte de rand te vergroten door vierkanten met stoffen, die over waren, ertussen te plaatsen. Hij is ongeveer 2.25 ã 2.30 in het vierkant. Het is me helaas niet gelukt om er mooie foto's van te maken. Gisteren een van de achtergrondstofjes mee naar Amsterdam genomen om bijpassend quiltgaren te kopen, maar ik kwam thuis met gewoon garen!!!
We waren met z'n drieën naar Amsterdam, getreind: Marijke, Ria(ook Sweet Memories) en ik. Ik kwam voor het eerst in de winkel van De Haan en Wagenmakers. Petra Prins was er zelf, we konden er heerlijk rondsnuffelen. Beneden waren de sitzen,we zagen prachtige pakketten voor quilts, maar ik heb er nog een Ufo van, dus naar boven waar de reproductiestoffen waren. De buit was zeven lapjes, maar ik had er wel zeventig gewild, wat een prachtige stoffen! Ik kan de meeste gebruiken in de AQ en ook voor de mandjes. Ria en Marijke kochten allebei Sylvia's Bridal Sampler, ik zet hem op mijn verlanglijst, het heeft geen haast, met zoveel quilts in de maak en daarnaast nog een heleboel Ufo's.
Nu weer verder met mijn Hobbsboek dat schiet nog steeds niet op.

Groetjes, Cisca
woensdag 15 juli 2009

Over mandjes en de AQ

Alweer woensdag, mandjesdag. De score is twee en een randblok. Hoewel het maken meeviel, vind ik een mandje naaien veel leuker. Maar ze staan mooi in de quilt, dus toch maar er af en toe één tussendoor maken. Ik heb er weer twee klaarliggen om gemaakt te worden, de volgende wordt lichtrood, ben benieuwd hoe dat bij de andere zal staan.
Verder eindelijk mijn MODA BOM gesandwiched, deze keer met een nietpistool, wat erg goed ging. Ik heb hem tijdens het nieten op de tafel gelegd, omdat ik op de grond geen plaats heb voor zo'n grote quilt, dus met quilten zal ik wel merken of de delen goed op elkaar zitten. Mijn Dear Jane heb ik in delen gequilt en later in elkaar gezet, dus dit is voor het eerst, dat ik zo'n grote quilt ga doorpitten. Ik ben nog niet begonnen, want ik heb nog niet de juiste kleur quiltgaren. Als ik begonnen ben, zal ik een foto maken, hij is zo mooi!

Verder begonnen met Guute's antieke quilt, gisteren kwam het tweede deel van het middenstuk al. Ik ben nu op de helft van het middenblok, ik weet niet of ik de groep bij zal kunnen houden, maar dat is niet erg. De patronen heb ik, dus ik kan het in mijn eigen tempo doen. We kunnen met elkaar schrijven via Yahoo, maar dat is mij iets te druk, ik krijg zoveel berichten binnen, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Maar de resultaten die ik zie (ook via de gewone weblogs) zijn erg mooi.

We gaan binnenkort met de BOM van Leintje beginnen, spannend hoor. Ik weet zeker, dat het een prachtige quilt gaat worden. Je kunt van tevoren een kleur opgeven, waarvan je je middenblokjes van de log cabins wilt maken. Ik heb aqua gekozen. Ik twijfel of het wel de goede keus is, maar ik kan altijd nog besluiten tot een andere kleur van een eigen stof. Dus moet ik ook eens haast gaan maken met mijn hobbsboek. Aan het werk dus.

Groetjes, Cisca