Volgers

dinsdag 8 september 2009

Hallo allemaal,


Alweer een week voorbij, na een paar dagen herfst is het weer zomer geworden hier in huis is het weer erg warm aan het worden, al zijn de schermen naar beneden. Twee mandjes erbij deze keer. Ze liggen op een quilt, waarvan ik de helft overhield en die helft gebruik ik nu voor Guute's antieke quilt. Leuk dat het een totaal ander beeld geeft, nu de lapjes met achter- grondstof gecombineerd worden. Zes sterren zijn inmiddels af en aan het middenstuk genaaid
en ik ben best tevreden met het resultaat tot nu toe.

Gisteren vlug met de Christmas Wish verder gegaan, toen het laatste patroon op internet kwam, hij was vlug klaar. Ik had al een idee hoe ik hem af zou maken, maar in bed heb ik liggen denken hoe ik hem nog mooier kon maken en vanmiddag heb ik in één van mijn boeken gevonden wat ik zocht. Nu nog tijd vinden om het uit te voeren.

Even een plaatje van twee oudjes, een engeltje, waarvan ik het patroon, stof en lijstje op de handwerkbeurs in de Van Nelle fabriek kocht. Op de achtergrond een Quilt-borduurwerk van vorig jaar. Ik verheug me alweer op de beurs in Ahoy in oktober. Maar eerst natuurlijk Alkmaar nog, waar ik waarschijnlijk met Ria Ligthart en Marijke naar toe ga.Dit country-kitchen bordje heb ik bij Cora's Cottage gekocht, ook de theedoos met de hartjes zijn uit haar winkeltje. Nog even een geruit bandje eraan en dan prik ik hem in de bovenkant van mijn keukendeur vast. Zo hebben nu bijna alle deuren in huis hun eigen borduur-werkje/quiltje of bordje.

En nog een foto van de twee-jarige Yara, onze jongste kleindochter van DS3 en DDIL.. Het is mooi verdeeld bij ons, we hebben drie "groten", van veertien, vijftien en zeventien en dan de drie jongsten, van zes, bijna vier en twee.
En last but not least.......de eerste vijf blokken van Leintje's Sweet Memories Quilt zaten vanmiddag in mijn brievenbus. Ik moest er een paar keer voor naar beneden, maar mijn geloop werd beloond. Dat is jammer van een flat, je hoort nooit de post op je mat vallen.
Wat een mooie stofjes, hè! De kleurtjes komen op het middelste blok: een applicatieblok. De ecru en zandkleuren zijn voor vier log cabinblokken eromheen, in mijn geval met een oudroze "haardvuur" in het midden. Ik kan haast niet wachten om te beginnen, volgende keer zal ik het resultaat showen.


Groetjes, Ciscadinsdag 1 september 2009

Mandjes en nog een heleboel meer.

Één mandje deze keer en een randblok. Niet veel, maar toch, toen ik ze zo allemaal op de grond uitlegde, waren het er toch al aardig wat en kon ik al een beetje zien hoe het gaat worden. Best mooi, vind ik. Er moeten nog heel wat randblokken worden gemaakt, maar als je het zo leuk ziet worden, krijg je er weer nieuwe zin in. Ook het scheve mandje moet nog aan de beurt komen, volgende week.

Met de Antique Quilt zat het een beetje tegen. Ik had twee randstoffen gekocht bij Cora, zonder te weten, wat de breedte ervan was. En ja, hoor, toen we de volgende maten kreken van Guute, bleek het te weinig. Ik had 20 cm genomen van elk en nu blijken de randen 4 cm breed te zijn. Dat was krapjes geweest, maar omdat ik mijn stoffen altijd was, bleken ze na afloop allebei een klein beetje gekrompen te zijn,dus kwam ik echt te kort. Gelukkig had ik nog wat anders liggen en heb dat toen gebruikt, hij steekt wat minder af dan de andere stoffen, maar hij kan ook wel, vind ik. Volgende week even wat bijkopen bij Cora, er komen nog meer randen, tenslotte.

Twee sterren erbij en al aardig wat vierkantjes en driehoekjes van de achtergrondstof en weer nieuwe wybertjes gemaakt, dus ik kan weer vooruit.
Drie Christmas wishes zijn afgekomen, ik ben helemaal klaar voor de laatste. Hij wordt redelijk groot, die van Gail gaat 35" meten, maar je kunt hem natuurlijk zo groot maken als je wilt. Ikzelf ben niet van plan de vierkantjes erom heen te doen, ik wil hem toch in dezelfde stoffen houden als ik nu gebruikt heb.Even een Ufo'tje (bijna) afgemaakt, die lag al tijden te wachten om gequilt te worden. Hij is nog niet klaar, ik weet niet of ik er een kussen van maak, zoals ik oorspronkelijk van plan was, of een quiltje, maar dan zal er een stuk van af moeten, de borders zijn te groot ten opzichte van de stitchery.
Dan nog een foto van een stitchery in wording, deze was in februari meegegaan naar Nieuw Zeeland, maar daar ik altijd teveel meeneem, ligt hij nog te wachten. Ik kan alleen geen DMC ervan vinden, die is op de één of andere manier verdwenen. Maar wie mij kent, weet dat ik daar vaker last van heb.

Het was een goede week voor quiltbladen, eerst het nieuwe Nederlandse magazine, (ik wacht nog even met een mening) en vanmiddag kwam Quiltnieuws, waar heel veel in te lezen is, dit keer.

Morgen is onze oudste kleinzoon Danny jarig, 17 jaar wordt hij. Wat lijkt het nog kort geleden dat hij geboren werd. Daar had ik het net met DDIL Diana over, DS1 en zij zijn vandaag 20 jaar getrouwd en het lijkt alsof het gisteren was. Hoe ouder we worden, hoe korter alles geleden lijkt, lijkt het wel.

Nu is het echte wachten op de Sweet Memories Quilt begonnen, Leintje is druk bezig met snijden, dus misschien volgende keer een eerste blokje. Het blijft spannend!

Quiltgroetjes van Cisca

dinsdag 25 augustus 2009

Over mandjes, een schaapje en nog meer...

Hallo allemaal,
Mijn week zat toch weer vol met handwerk, al was ik van plan het een tandje minder te doen. De maandagmorgen bee van de Quiltkwebbels staat twee weken stil en de twee kleindochters van DS2 zouden in het weekend komen logeren, daar geniet oma erg van, maar als ze weggaan moet ze eerst in de revisie. Jammer, want ze vinden het prachtig om hier te slapen, maar helaas is mijn energie erg gauw op. Niettemin hebben we alles gedaan wat ze op het programma hadden staan: spelletje doen, tekenen, naar de speeltuin enz. En vooral make- uppen, zoals zij het noemen,
Dus glommen we allemaal van de vette troep en mijn haar werd ook alle kanten opgekamd. Pappa en mamma gingen bij vrienden in Hoek van Holland naar een strandfeest en zouden daar blijven slapen. Toen we 's nachts wel een uur lang sirenes vanaf de A4 hoorden, dachten we er gelukkig niet aan, dat er daar weleens wat aan de hand kon zijn. Gelukkig hebben zij er weinig van gemerkt, maar het blijft schrikken.

Maar toch kwamen er twee mandjes
af. gisteren vroeg Lida in een reactie of ik toch maar niet dat ene scheve mandje ging overdoen en ze heeft gelijk, binnenkort gaat het gebeuren. Ik moet alleen af en toe even afstand nemen voor ik ertoe kom.

Er is ook één Christmas wish stitchery af, 'peace'. De volgende bleek bij het overnemen verschoven te zijn, toen de randen er al omheen zaten en ik m'n naald erin wou steken, zag ik dat het motief wel erg uit het midden stond.Toen had ik even geen zin meer en heb het weggelegd. Ik heb mijn map met freebees gepakt en heb een leuk schaapje uitgezocht om te borduren. Gisteren een paar leuke randjes erbij gezocht, dat is het leuke van een grote voorraad, hoewel je dan nòg weleens de goede kleuren niet in huis hebt.
Maar dit keer wel en ik ben er helemaal trots op, ik heb er een klein kussentje van gemaakt, wat ik in mijn vensterbank in mijn quiltkamertje ga zetten. Ik heb even op internet gezocht, want ik had het al maanden geleden geprint, je kunt het patroon en nog wat andere freebees, hier vinden, als je hem ook wilt maken.

Guute heeft weer nieuwe aanwijzingen gegeven, de nieuwe sterren zijn inderdaad even groot als de sterren van het middenblok. Ik heb er drie in elkaar, alleen de achtergrondstof nog. Nu nog 25, dus ik schiet lekker op, lol.


Vanmiddag was ik eerst van plan de rand van het middenblok af
te meten en eraan te zetten, maar omdat het wat minder warm was ben ik lekker aan het Jan Patek blok van de Moda-bom gaan quilten. Het is afgekomen, ik heb er een foto van gemaakt, maar je zag bijna niets van het quiltwerk, dus daar geen foto van.

Wel alvast een foto van de volgende mand, weer een mooie, hè!

Leintje is al volop aan het snijden van de SM Bom, dus het gaat er van komen, heerlijk, ik ben zo benieuwd hoe hij wordt!

Verder nog een foto van de duo penotti quilt
, met nog twee randen links en rechts en dan nog aan vier kanten een strook is hij klaar. Dan natuurlijk nog een rand, hij gaat ongeveer 2.55 m. in het vierkant worden. DS1 en vrouw (is dat DDL ?) hebben hem goedgekeurd tot nu toe, maar me wel verzekerd, dat ik rustig aan kan doen. Dat zal ook wel nodig zijn, denk ik.


Tot slot een foto van Kim en Carly
, die het weekend erg leuk, maar zo vermoeiend maakten. Kim wordt binnenkort 6 en is deze week in groep 3 gestart, Carly gaat in oktober naar groep 1. Zijn ze niet leuk, de zussen.

Zo, nu ga ik lekker in de Country Threads lezen, die ik net uit de brievenbus heb gehaald.

Tot volgende keer, groetjes van
Cisca
dinsdag 18 augustus 2009

Weer een paar mandjes...

...en het zijn er ditmaal drie en één randblokje. De stand is nu 18 - 3 - 1 . DH en ik waren het weekend met DH"s bridgeclub naar Witteveen, Drenthe. We boften met het weer en hebben drie leuke dagen gehad. Ik bridge niet, maar er waren nog drie vrouwen, die met hun man meegingen en niet kaarten, dus hadden we 's avonds elkaar, wat heel gezellig was.

Onderweg heen en terug wat blokken voor de "duo penotti " quilt
van oudste DS en DSD gemaakt, ik moet ik er nu nog dertig, van de honderd. Dus dat schiet aardig op. Volgende keer zal ik er toch eens een foto van maken, als ik nog wat randen eraan heb gezet, die nu nog gespeld zitten.
Één van de mandjes is niet zo mooi geworden, echt een vakantiemandje, een beetje scheef. Ik zag het pas, toen hij klaar was, ik snap niet, dat ik dat dan niet eerder zie, hebben jullie dat nou ook weleens? Ik haal hem niet uit, ik vertrouw er maar op, dat het in het grote geheel niet op zal vallen.

Op de heenweg even omgereden naar Petra Prins in Zutphen, om nog wat stof voor de Christmas wish te halen, zodat ik er ook eventueel een rand van kan maken. En anders kan ik de stof toch nog voor Guute's quilt gebruiken, ik hoop dat er gauw weer een vervolgopdracht komt. In Witteveen één blok gemaakt: Hope.Ik vind ze mooi worden, maar zie ook heel mooie bij andere quiltsters. Ik geloof, dat ik de enige ben, die een nogal donkere achtergrondstof heeft gebruikt, ik zie steeds van die mooie, heldere foto's. Maar je moet ze ook niet naast elkaar zien en in mijn woonkamer zal tenslotte alleen die van mij hangen.

Ik kocht bij Petra ook een boek van Blackbird Design,
dat is het 'vervelende' van zo'n winkel: je bent zó verkocht. Wat maken Barb en Alma toch prachtige quilts, trouwens, ze ontwerpen ook mooie borduurwerken. Dit boek is ook een leuk kijkboek, ik hou heel erg van interieurs kijken, dus dubbel leuk.

Zaterdag bezochten we wat dorpjes en zagen onderweg een leuke bloemenzaak/woonwinkel.
Zulke winkels zie je vaak in kleine dorpjes, ik keek mijn ogen uit. Gelukkig had ik de VVV-bonnen bij me, die we in juni voor ons 45-jarig huwelijk van mijn oude schoolvriendinnen hadden gekregen. Ik zag namelijk een hanger, die ik graag in mijn quiltkamertje wil hebben, om engeltjes, hartjes en poppen aan te hangen. In deze kun je zelfs iets neerleggen!

Tot slot foto's van de Moda-quilt 2008, die nu in de quiltring zit. Alle mandjes zijn door een andere ontwerper gemaakt, deze is van Jan Patek. Ik geniet altijd als door wat eenvoudige steken de quilt gaat leven, zie die bloem eens omhoog komen. Mooi, hè! Hopelijk is deze mand volgende keer af, zodat ik dan een mand van weer een andere ontwerper/ster kan laten zien.

Groetjes, Cisca


dinsdag 11 augustus 2009

Woensdag, mandjesdag

Zo, alles is weer normaal, alle kinderen en kleinkinderen zijn weer thuis van hun vakanties. Nog anderhalve week en de scholen beginnen weer hier.

Deze week één mandje en een randblok gemaakt, het schiet niet erg op, maar het heeft de tijd.
Leintje's BOM laat nog even op zich wachten en aan Guute's quilt wil ik nog niet verder; ik wacht tot ze nieuwe aanwijzingen geeft. Hoewel ik al veel resultaten zie van quiltsters, die al een rand hebben en de 28 sterren eromheen. Waarschijnlijk hebben ze de goede maten uit kunnen rekenen, maar ik durf het niet aan, ik neem het zekere voor het onzekere en wacht gewoon af. Tenslotte hoeft ook deze quilt niet heel vlug af.
Toen ik laatst bij de Haan en Wagenmakers was, zag ik de blokken van de Gail Pan BOM hangen, die Annelies gemaakt heeft. Ik had ze wel uitgeprint, maar was voorlopig niet van plan ze te maken, maar toen ik ze zag vond ik ze erg mooi. Dus... heb ik deze week de eerste drie blokken gemaakt. Eigenlijk waren de twee stofjes, die ik ervoor gebruik en die ik bij Petra kocht, voor de AQ, maar ik vond ze erg mooi staan bij de stof voor de stitcheries, die ik eens in een pakketje achtergrondstof kocht. Van de rode stof had ik al de applikatiesterren gemaakt voor de AQ, dus ben ik met de groene stof begonnen, zodat ik maar vier rode blokken moet maken en vijf groene. Gisteren bood Ria Ligthart, die dezelfde stoffen had gekocht, aan mij een stuk te geven als ik tekort kom, dus dat is fijn.

Deze week ook een begin gemaakt met het quilten van de eerste mand van de MODA Bom, ik vind het wel erg lastig om zo'n grote quilt door te pitten. Ik hou van erg veel quiltwerk in een quilt, maar ik denk, dat ik deze keer niet veel meer doe dan de contouren. Ik heb bij Ted Storm eens een ring voor duimquilten gekocht, wat me niet lukte, maar dat zou nu toch wel erg makkelijk zou zijn, dus ik moet nog maar eens goed oefenen.
Verder ben ik met een quilt voor oudste DS en schoondochter bezig, eerst was het een WISP, daarna, toen ik me voor de Sweet Memories opgegeven had ging het snel, maar nu is het weer een WISP geworden. Maar ik ben er toch weer mee verdergegaan, ben van plan één dag in de week R & D -dag oftewel "Duo Penotti" quiltdag te maken. Ik moet nog ongeveer 30 blokken van de 100. Het middenstuk zit al in elkaar, zodat het patroon van ecru's en bruinen al goed te zien is. Ik zal er eens gauw een foto van maken.

Ook een plaatje van één van de Ufo's, een Winding Ways quilt, begonnen in een tijd, dat Japanse taupe stoffen erg in waren. Gelukkig heb ik er ook wat andere kleuren in verwerkt, want na een eerdere "taupe" quilt, heb ik er al een beetje genoeg van. Eerst was ik van plan er een bedquilt van te maken, maar omdat ik nu teveel grote quilts krijg, maak ik hem maar kleiner, zodat ik er waarschijnlijk al genoeg blokken voor heb. Dus ik moet alleen nog tijd vinden om ook deze af te maken. (Niet met nieuwe dingen beginnen, Cisca !)
Ook dit is voor velen herkenbaar, als ik die lange lijsten Ufo's zie op sommige weblogs, weet ik, dat ik niet de enige ben.

Groetjes,
Cisca