Volgers

dinsdag 22 september 2009

Also in English!

Hallo allemaal, hallo everyone,

Deze week heeft vooral in het teken gestaan van de Gail Pan Bom, hoewel er ook nog wel wat anders uit mijn handen gekomen is. Allereerst een mandje, waar ik na mijn vorige blogje meteen aan begonnen was, met het idee dat ik die dan tenminste alvast had. Daar bleef het wel bij, dus ziet het er een beetje zielig uit, één zo'n mandje.

This week was the week of the Gail Pan Bom, however I did make something else, too. After writing my last blog I first made a trick or treat basket, with the idea that I at least had one done. But it seems a little lonely at its own.

Daarna begon ik met het in elkaar zetten van de Christmas Wish. Bij Gail en bij anderen zag ik randen van vierkantjes, maar ik vond het moeilijk bij de reproductiestoffen die ik gebruikt heb andere stoffen te vinden, tenminste, in mijn eigen voorraad. Dus heb ik een andere sterrenstof, die ik een paar jaar geleden tegelijk met de stof die ik als achtergrond voor de applicaties gebruikte kocht, te gebruiken als tussenrand en daarna dezelfde stoffen die om de wishes zitten, als rand te gebruiken. Ik hoop dat het resultaat een beetje leuk is geworden tot nu toe. Ik besloot er ook iets boven te maken. Dus de twee engeltjes die een hart vasthouden gezocht en gemaakt, wat ik wel mooi vind voor de kerst. Doordat ik sashings heb gemaakt, moet ik nu ook de rand(en) om de stitchery verbreden en wat dacht je wat... nu kom ik alweer stof voor de rand tekort! Gelukkig heb ik nog rode stippeltjesstof, die eigenlijk voor Leanne's House gebruikt werd (een Ufo) die eventueel als rand kan dienen. Als het genoeg is tenminste, haha.

After that I began putting together the Christmas Wishes. I saw at Gail Pan's weblog and others sashings made of squares of different fabric,but I found it difficult to find fabric in my own stash suitable for that. So I found another starry backgroundfabric, which I bought some years ago at the same time as the fabric I already used and which is a little darker, as sashings. I hope it looks nice till now. I thought I should make an application above it and chose the angels holding a heart, which I think nice for Christmas.
Because I chose to make sashings, I have to make borders round the application and now...I have not enough fabric! Fortunately I found a red fabric with dots, matching with the other fabric, it is for Leanne's House (an Ufo), perhaps it can become a border. If it is enough of course... (LOL).

Ik heb nog wat tijd gemaakt voor de volgende rij sterren van Guute's AQ, ik geniet er weer van het resultaat te zien. Ik heb op de AQ-site op Yahoo zelfs al een foto gezien van AQ quilt die klaar is, al heeft Guute die patronen helemaal nog niet gegeven. Ik hoop dat Guute het zich niet aantrekt, maar persoonlijk vind ik het wel jammer.

I made some time to sew the next star-row of Guute's Antique Quilt, I like to see the result. I even saw at the Yahoo- AQ-site someone had finished the quilt already and placed a photo, while Guute did not give us the patterns of it . I hope she do not mind, however I think it's a pity.

NenneDesign had een paar weken geleden een giveaway, vier borduurwerkjes van modeprentjes van de jaren 50 en... ik heb er één gewonnen! Ik koos voor een jurk uit 1955, die vond ik het meest lijken op de jurken die ik begin jaren 60 als heel jong meisje droeg. Ik kreeg vandaag bericht dat het onderweg is, ik verheug me er al op, leuk hoor! Foto volgt.

NenneDesign had a giveaway some weeks ago, four embroideries of dresses from the fifties and... I won one! I chose the dress from 1955, which looks like the dresses I wore as a very young girl in the first years of the sixties. She posted it today and I expect to receive it tomorrow, I like it!!!

Zaterdag gaan Marijke (geen blog) en ik naar de tentoonstelling van het Quiltersgilde in Alkmaar. Ria kan niet mee, ze heeft net een nieuwe flat. Anders reizen we met haar mee met 40% korting, maar gelukkig kon ik gisteren nog twee kaartjes bij het Kruidvat kopen voor 12,49 Euro, dus dat is een meevaller.

This Saturday Marijke (no blog) and I go to the Quiltexhibition of the Quiltersgilde which is in Alkmaar this time. We go by train. Quiltfriend Ria cannot come with us, she is busy, she is busy with her new flat.

Als laatste een golden oldie, het oktoberquiltje, dat ik bij de toenmalige quiltwinkel van Ria Borgstrom, The Quilter's Corner in Vlaardingen, als blok van de maand kocht. Het was een serie, waarvoor je één groter quiltje maakte als achtergrond, die met de vierkantjes, en waar je dan elke maand een ander quiltje aan ophing, zoals je nu de huisjes ervoor gebruikt. Ik vind ze nog steeds leuk, het hangt nu in mijn keuken.

At last a golden oldy, the October-quilt, which I bought at The Quilter's Corner in Vlaardingen, when I was a beginning quilter. It was a block of the month, first you made a somewhat bigger background quilt, that's the one with the little squares and each month you made another quilt to hang on it. I like it still, it hangs in the kitchen now.
I hope, although my English is not perfect, it will be more understandable than the translation tool provides. Now there are readers from all over the world reading mij weblog and I hope it is a little more understandable. I'm proud you find the things I make are worth to look at.

Groetjes and greetings, Cisca

dinsdag 15 september 2009

Van mandjes tot Sweet Memories

Hallo allemaal,

Een rode mand en twee randblokjes erbij deze week, dat maakt de stand 25 -6 - 1. De mandjesvervelen nog steeds niet, dat zal wel komen door steeds andereachtergrondstofjes en
verschillende mandstofjes. De randblokjes doe ik toch minder graag dan de mandjes, die puntjes een beetje gelijk krijgen blijft lastig.

De Antique Quilt stond bijna stil deze week, ik heb jammer genoeg maar één ster gemaakt. Hoe langer ik ermee bezig ben, hoe mooier ik hem ga vinden met die sterrenrand. Op de foto een quiltrekje voor een poppenhuis, dat Debby, Cora's dochter voor me gemaakt heeft. Lief hè! Erop heb ik een ineminie quiltje gemaakt voor Halloween. De Engelse kantklosjes zijn uit de tijd dat ik een verwoed kantkloster was. Ik heb zo'n twintig jaar geklost in aardig wat technieken.


De stitchery met Cisca's Sewing Room, die een paar weken geleden alleen nog getekend was, is af, ik heb er nog wat kleine knoopjes aan toegevoegd op de hoeken van de quilt. Nu nog afmaken met een mooie rand. De kruissteek Sewing Room heb ik in Nieuw Zeeland gemaakt en hangt nu aan mijn deur. Ik hou erg van die patronen, met die typisch quiltachtige dingen.

Ook de eerste vier log cabin blokken van Leintjes Sweet Memories Quilt zijn af. Bij de vierde kwam ik een stukje tekort, maar dat komt met de volgende zending mee. Ik was van plan het middenblok met needleturn te doen, maar dat is zo'n gepriegel, dat ik vanmiddag maar een begin heb gemaakt met het plakken. En dat gaat er leuk uitzien, vind ik. Deze week krijgen we de tweede zending van september, dus we hebben deze maand aardig wat blokken te maken. Maar Leintje heeft het zo gedaan, zodat we in december, wanneer we het allemaal druk hebben met andere dingen, maar een paar blokjes hoeven te maken. Het is ook leuk, dat we een eigen Sweet Memories weblog hebben, waar we elkaar onze blokken kunnen laten zien en de moeilijkheden met elkaar kunnen bespreken. En natuurlijk kan iedereen die erin geïnteresseerd is, er ook gaan kijken.

Vanmiddag kwam de nieuwe Country Threads, ik heb hem even doorgekeken en er staan leuke Tea-cup Dollies in, popjes, die je in een kop en schotel zet, in dezelfde kleuren als de kop en schotel. Ze zijn een beetje hetzelfde type als het engeltje, dat ik een tijdje geleden gemaakt heb.

Ik moet straks een paar foto's op nieuw maken, want ze waren helemaal vaag. De batterijen waren op, geen batterijen in de goede sterkte in huis, dus moeten er eerst een paar opgeladen worden. Ik had al een paar blokken op het balcontafeltje gelegd, maar het lukte nog niet, dus maar weer binnengehaald, want het werd al te donker. Ik was dan ook van plan om een foto van de Dollies te maken. Ik hoop, dat het nog lukt vanavond, anders komen ze volgende keer.

Groetjes, Cisca

dinsdag 8 september 2009

Hallo allemaal,


Alweer een week voorbij, na een paar dagen herfst is het weer zomer geworden hier in huis is het weer erg warm aan het worden, al zijn de schermen naar beneden. Twee mandjes erbij deze keer. Ze liggen op een quilt, waarvan ik de helft overhield en die helft gebruik ik nu voor Guute's antieke quilt. Leuk dat het een totaal ander beeld geeft, nu de lapjes met achter- grondstof gecombineerd worden. Zes sterren zijn inmiddels af en aan het middenstuk genaaid
en ik ben best tevreden met het resultaat tot nu toe.

Gisteren vlug met de Christmas Wish verder gegaan, toen het laatste patroon op internet kwam, hij was vlug klaar. Ik had al een idee hoe ik hem af zou maken, maar in bed heb ik liggen denken hoe ik hem nog mooier kon maken en vanmiddag heb ik in één van mijn boeken gevonden wat ik zocht. Nu nog tijd vinden om het uit te voeren.

Even een plaatje van twee oudjes, een engeltje, waarvan ik het patroon, stof en lijstje op de handwerkbeurs in de Van Nelle fabriek kocht. Op de achtergrond een Quilt-borduurwerk van vorig jaar. Ik verheug me alweer op de beurs in Ahoy in oktober. Maar eerst natuurlijk Alkmaar nog, waar ik waarschijnlijk met Ria Ligthart en Marijke naar toe ga.Dit country-kitchen bordje heb ik bij Cora's Cottage gekocht, ook de theedoos met de hartjes zijn uit haar winkeltje. Nog even een geruit bandje eraan en dan prik ik hem in de bovenkant van mijn keukendeur vast. Zo hebben nu bijna alle deuren in huis hun eigen borduur-werkje/quiltje of bordje.

En nog een foto van de twee-jarige Yara, onze jongste kleindochter van DS3 en DDIL.. Het is mooi verdeeld bij ons, we hebben drie "groten", van veertien, vijftien en zeventien en dan de drie jongsten, van zes, bijna vier en twee.
En last but not least.......de eerste vijf blokken van Leintje's Sweet Memories Quilt zaten vanmiddag in mijn brievenbus. Ik moest er een paar keer voor naar beneden, maar mijn geloop werd beloond. Dat is jammer van een flat, je hoort nooit de post op je mat vallen.
Wat een mooie stofjes, hè! De kleurtjes komen op het middelste blok: een applicatieblok. De ecru en zandkleuren zijn voor vier log cabinblokken eromheen, in mijn geval met een oudroze "haardvuur" in het midden. Ik kan haast niet wachten om te beginnen, volgende keer zal ik het resultaat showen.


Groetjes, Ciscadinsdag 1 september 2009

Mandjes en nog een heleboel meer.

Één mandje deze keer en een randblok. Niet veel, maar toch, toen ik ze zo allemaal op de grond uitlegde, waren het er toch al aardig wat en kon ik al een beetje zien hoe het gaat worden. Best mooi, vind ik. Er moeten nog heel wat randblokken worden gemaakt, maar als je het zo leuk ziet worden, krijg je er weer nieuwe zin in. Ook het scheve mandje moet nog aan de beurt komen, volgende week.

Met de Antique Quilt zat het een beetje tegen. Ik had twee randstoffen gekocht bij Cora, zonder te weten, wat de breedte ervan was. En ja, hoor, toen we de volgende maten kreken van Guute, bleek het te weinig. Ik had 20 cm genomen van elk en nu blijken de randen 4 cm breed te zijn. Dat was krapjes geweest, maar omdat ik mijn stoffen altijd was, bleken ze na afloop allebei een klein beetje gekrompen te zijn,dus kwam ik echt te kort. Gelukkig had ik nog wat anders liggen en heb dat toen gebruikt, hij steekt wat minder af dan de andere stoffen, maar hij kan ook wel, vind ik. Volgende week even wat bijkopen bij Cora, er komen nog meer randen, tenslotte.

Twee sterren erbij en al aardig wat vierkantjes en driehoekjes van de achtergrondstof en weer nieuwe wybertjes gemaakt, dus ik kan weer vooruit.
Drie Christmas wishes zijn afgekomen, ik ben helemaal klaar voor de laatste. Hij wordt redelijk groot, die van Gail gaat 35" meten, maar je kunt hem natuurlijk zo groot maken als je wilt. Ikzelf ben niet van plan de vierkantjes erom heen te doen, ik wil hem toch in dezelfde stoffen houden als ik nu gebruikt heb.Even een Ufo'tje (bijna) afgemaakt, die lag al tijden te wachten om gequilt te worden. Hij is nog niet klaar, ik weet niet of ik er een kussen van maak, zoals ik oorspronkelijk van plan was, of een quiltje, maar dan zal er een stuk van af moeten, de borders zijn te groot ten opzichte van de stitchery.
Dan nog een foto van een stitchery in wording, deze was in februari meegegaan naar Nieuw Zeeland, maar daar ik altijd teveel meeneem, ligt hij nog te wachten. Ik kan alleen geen DMC ervan vinden, die is op de één of andere manier verdwenen. Maar wie mij kent, weet dat ik daar vaker last van heb.

Het was een goede week voor quiltbladen, eerst het nieuwe Nederlandse magazine, (ik wacht nog even met een mening) en vanmiddag kwam Quiltnieuws, waar heel veel in te lezen is, dit keer.

Morgen is onze oudste kleinzoon Danny jarig, 17 jaar wordt hij. Wat lijkt het nog kort geleden dat hij geboren werd. Daar had ik het net met DDIL Diana over, DS1 en zij zijn vandaag 20 jaar getrouwd en het lijkt alsof het gisteren was. Hoe ouder we worden, hoe korter alles geleden lijkt, lijkt het wel.

Nu is het echte wachten op de Sweet Memories Quilt begonnen, Leintje is druk bezig met snijden, dus misschien volgende keer een eerste blokje. Het blijft spannend!

Quiltgroetjes van Cisca

dinsdag 25 augustus 2009

Over mandjes, een schaapje en nog meer...

Hallo allemaal,
Mijn week zat toch weer vol met handwerk, al was ik van plan het een tandje minder te doen. De maandagmorgen bee van de Quiltkwebbels staat twee weken stil en de twee kleindochters van DS2 zouden in het weekend komen logeren, daar geniet oma erg van, maar als ze weggaan moet ze eerst in de revisie. Jammer, want ze vinden het prachtig om hier te slapen, maar helaas is mijn energie erg gauw op. Niettemin hebben we alles gedaan wat ze op het programma hadden staan: spelletje doen, tekenen, naar de speeltuin enz. En vooral make- uppen, zoals zij het noemen,
Dus glommen we allemaal van de vette troep en mijn haar werd ook alle kanten opgekamd. Pappa en mamma gingen bij vrienden in Hoek van Holland naar een strandfeest en zouden daar blijven slapen. Toen we 's nachts wel een uur lang sirenes vanaf de A4 hoorden, dachten we er gelukkig niet aan, dat er daar weleens wat aan de hand kon zijn. Gelukkig hebben zij er weinig van gemerkt, maar het blijft schrikken.

Maar toch kwamen er twee mandjes
af. gisteren vroeg Lida in een reactie of ik toch maar niet dat ene scheve mandje ging overdoen en ze heeft gelijk, binnenkort gaat het gebeuren. Ik moet alleen af en toe even afstand nemen voor ik ertoe kom.

Er is ook één Christmas wish stitchery af, 'peace'. De volgende bleek bij het overnemen verschoven te zijn, toen de randen er al omheen zaten en ik m'n naald erin wou steken, zag ik dat het motief wel erg uit het midden stond.Toen had ik even geen zin meer en heb het weggelegd. Ik heb mijn map met freebees gepakt en heb een leuk schaapje uitgezocht om te borduren. Gisteren een paar leuke randjes erbij gezocht, dat is het leuke van een grote voorraad, hoewel je dan nòg weleens de goede kleuren niet in huis hebt.
Maar dit keer wel en ik ben er helemaal trots op, ik heb er een klein kussentje van gemaakt, wat ik in mijn vensterbank in mijn quiltkamertje ga zetten. Ik heb even op internet gezocht, want ik had het al maanden geleden geprint, je kunt het patroon en nog wat andere freebees, hier vinden, als je hem ook wilt maken.

Guute heeft weer nieuwe aanwijzingen gegeven, de nieuwe sterren zijn inderdaad even groot als de sterren van het middenblok. Ik heb er drie in elkaar, alleen de achtergrondstof nog. Nu nog 25, dus ik schiet lekker op, lol.


Vanmiddag was ik eerst van plan de rand van het middenblok af
te meten en eraan te zetten, maar omdat het wat minder warm was ben ik lekker aan het Jan Patek blok van de Moda-bom gaan quilten. Het is afgekomen, ik heb er een foto van gemaakt, maar je zag bijna niets van het quiltwerk, dus daar geen foto van.

Wel alvast een foto van de volgende mand, weer een mooie, hè!

Leintje is al volop aan het snijden van de SM Bom, dus het gaat er van komen, heerlijk, ik ben zo benieuwd hoe hij wordt!

Verder nog een foto van de duo penotti quilt
, met nog twee randen links en rechts en dan nog aan vier kanten een strook is hij klaar. Dan natuurlijk nog een rand, hij gaat ongeveer 2.55 m. in het vierkant worden. DS1 en vrouw (is dat DDL ?) hebben hem goedgekeurd tot nu toe, maar me wel verzekerd, dat ik rustig aan kan doen. Dat zal ook wel nodig zijn, denk ik.


Tot slot een foto van Kim en Carly
, die het weekend erg leuk, maar zo vermoeiend maakten. Kim wordt binnenkort 6 en is deze week in groep 3 gestart, Carly gaat in oktober naar groep 1. Zijn ze niet leuk, de zussen.

Zo, nu ga ik lekker in de Country Threads lezen, die ik net uit de brievenbus heb gehaald.

Tot volgende keer, groetjes van
Cisca