Volgers

dinsdag 12 januari 2010

Mijn eerste quilt

Hallo allemaal,

Ook bij mij begon het quilten met een kussen, Het moet nog ergens half versleten liggen, helemaal 
opgebruikt. Maar een paar maanden begon ik aan een echte quilt. Ik tekende zelf een attick-patroon en zocht huizenblokken in het boek met 501 quiltpatronen, zodat in elk attick-raam een ander huisje kwam. Ik versierde het middelste huisje met quiltjes, geborduurd over één draadje en maakte er een quiltshop van, nl. de winkel in Vlaardingen van Ria Borgstrom, de Quilter's Corner. Je kunt zien, dat ik nog weinig stoffen in voorraad had, soms verdwijnt een weggetje in het raamwerk van het attick-raam. Soms ruilde ik een lapje van 10x10 met een ander lapje in een doosje dat bij Ria op de toonbank stond. Ook bij mijn eerste grote project, in september begonnen, datzelfde jaar, de Dear Jane Quilt. Ook toen heb ik in blokken waar weinig stof in hoefde, die lapjes een paar keer gebruikt.
 

Ik wilde in die tijd veel blauw, en dit quiltje was weliswaar een beetje te rood, maar ik was toch heel trots. Zelfs voor de achterkant wilde ik één van de stoffen die ik in de quilt had gebruikt en ik borduurde een label. Daarna mocht hij een paar maanden bij Ria in de winkel hangen.
Al heb ik daarna mooiere quilts gemaakt, dit quiltje is me toch dierbaar en op het moment hangt het in het kleinste kamertje van onze flat.
Groetjes Cisca