Volgers

dinsdag 16 maart 2010

Trick-or-treat en een mooie spreuk

Hallo allemaal,

Deze week twee mandjes gemaakt,  één randblokje is niet afgekomen. Van de nine-patches zijn er nu vier, dus nog negen mandjes te gaan, als ik goed geteld heb. Ik ga hem straks nog zo leuk vinden, dat ik er nog meer wil maken. Maar nee, hoor, hij wordt qua maat net goed.


Verder alleen wat  geborduurd, ik was van plan iets voor Pasen te borduren, maar vond dit patroon als freebee bij Plum Street Samplers en heb dat eerst gemaakt. Een mooie en ware spreuk, vind ik. Er moet nog iets aan om op te hangen, maar dat komt nog.

Gisteren na de bee even naar Action geweest en deze vogelkooi gekocht. Ik had hem al eerder zien staan, maar wilde eerst meten of hij in de vensterbank zou passen. Gelukkig ging dat makkelijk en hij staat erg leuk. Nu nog vogels maken die erin en eraan moeten komen. Ik heb zolang even het kuikentje eraan gehangen, dan is hij niet meer zo kaal. Is hij niet leuk voor 7,95 Euro?! Ik houd erg van nieuwe dingen voor ons huis, en dit soort dingen kunnen zo na een tijdje weer weg. Zei zij, die liefst alles wil laten staan, maar wel steeds dingen wil toevoegen. DH houdt dat goed in de gaten en zegt steeds, dat als ik iets koop, ik ook wat weg moet halen. Maar dat vind ik nou zo moeilijk. Hebben jullie dat nou ook, of zijn jullie minimalistisch?Groetjes, 

Cisca

woensdag 10 maart 2010

Mandjes , borduren en meer...

Hallo allemaal,

Deze week stond in het teken van de mandjes, er is er weer één bij en vijf randblokjes. Ik had ook drie  nine-patches gemaakt,  ik vond ze aan de donkere kant en toen Marijke en Ria gisteren hier kwamen quilten, keurden ze ook twee van de drie af. Één, de bovenste, is al vervangen, de tweede mocht blijven en de derde ligt geknipt. De mandjes en nine-patches zitten nog niet allemaal op de goede plaats, er moeten  nog twee rijen bij, dan krijgen ze hun goede plaats pas, denk ik. Als hij vierkant is, kan ik hem ophangen èn als tafelkleedje gebruiken.

Met de sweet loop ik een beetje achter op mijn blog, eerst de blokken van januari, die al wel op het gezamenlijke blog zijn gezet. Van de februari-blokken zijn er drie af, het applicatieblok is nog blijven liggen en de acht log cabins liggen ook in een mandje te wachten.  Het zijn weer prachtige blokken, vind ik, met mooie kleuren.
Verder heb ik de afgelopen tijd tussendoor geborduurd, misschien komt het, doordat ik teveel op quiltgebied heb liggen en zoveel grote dingen, dat ik af en toe door de bomen het bos niet meer zie. En dan is borduren een heerlijke uitwijkmogelijkheid. Bij Dany van Danybrod, die 6 februari jarig was, zag ik een leuk engeltje, ik heb een soortgelijk engeltje opgezocht in een borduurboek en het met mijn datum geborduurd. 

Ook een leuke stitchery gemaakt, uit het boekje van Anni Downs, dat blijven schattige plaatjes. Een kussentje van een lapje van Cora gemaakt en het daar op geappliceerd. Ik ben van plan er nog meer te maken en ze aan elkaar vast te maken, zodat je een rijtje onder elkaar krijgt. 

De laatste is een freebie, van wie weet ik niet meer en hij zal waarschijnlijk binnenkort aan een paastak gehangen worden. Wil iemand hem maken, laat het dan weten, dan zal ik het petroon opzoeken, daar zal het hopelijk op staan.

Kijk verder nog even bij http://lavenderridge.blogspot.com, daar is een heel leuke giveaway.

Tot volgende keer, groetjes,

Cisca

dinsdag 2 maart 2010

Van randblokjes tot gadgets

Hallo allemaal,

Drie randblokjes zijn er weer bij, wat kleurtjes erin, ik had tot nu toe alleen maar groene gemaakt, maar wat kleur staat toch leuker, vind ik. Ik heb besloten nog een paar mandjes erbij te maken om hem vierkant te krijgen, maar het eind is toch een beetje in zicht.


Vorig jaar had ik in Ahoy  bij Atelier Bep een pakketje van een moederpoes met babypoes gekocht. Het is een tijd blijven liggen, want inmiddels is Rijswijk al achter de rug en heb ik weer een sneeuwman-quiltpakketje gekocht.  Trouwens, de herfstengel van Bep moet ook nog gemaakt worden. Maar dit weekend had ik veel zin in de poezen en ik vind ze erg leuk geworden. De stofjes die ze uitzoekt zijn altijd zó leuk!
Het enige probleem was dat ik geen goed mandje bleek te hebben, één was te groot, een paar andere veel te klein en het metalen mandje dat ik er speciaal voor bij Cora had gekocht was te ondiep en te wijd. Gelukkig kwam ik op een ander idee, ik had namelijk bij Bep in Rijswijk een borduurboekje van Stacy Nash gekocht met o.a. sewing pouches erin. Dat leek me een leuk idee als tasje voor de poes. Merklapborduurboeken heb ik genoeg, dus een passend patroontje was snel gevonden. Het moest iets 
wijder, maar ik vind het toch leuk geworden. Moederpoes heeft hem schuin over haar lijf hangen, dus heeft ze haar pootjes vrij voor andere dingen. Is het geen goede oplossing? Ze staan even mooi te zijn op onze salontafel, naast het patchwork theepotje dat ik eens bij Het Quiltgebeuren kocht.


Vorige week heb ik de Duo Penotti naar de maandagmorgenbee van de Quiltkwebbels meegenomen en wonder boven wonder had ik aan mijn fototoestel gedacht. Ria en Marijke hebben hem omhooggehouden, zodat ik een foto kon maken. Ook nog even een foto van de Quiltkwebbels, op één na, want onze Inge was er niet. Vlnr.: Marijke, Annie, Truus, Gré, Dini en Ria (ook Sweet Memories).

Nu moet ik gauw met DDIL een rand uitzoeken en hem dubbelen en dan begint het grote doorquilten. Er ligt al een tijdje een overall-patroon klaar, er zijn niet zoveel patronen te koop, tenminste, als je er één nodig hebt, zie je er juist geen. Ook een foto van de Quiltkwebbels gemaakt, op één na, want onze Inge was er niet. Vlnr.: Marijke, Annie, Truus, Gré, Dini en Ria (ook Sweet Memories).

Vorige week ook even met de AQ bezig geweest, ik wil één rand met de ruiten maken, zodat ik weet of de tussenrand  qua kleur kan blijven zitten. Er zijn ook drie blokken van de Sweet af, maar daar zijn nog geen foto's van, die komen volgende keer.


Dan nog even een HULPVRAAG: ik ben mijn leeslijst met blogs die ik lees op mijn weblog kwijt en het lukt DH niet om deze weer terug te krijgen. Het was wel rustig deze week, want ik ben bij veel minder bloggers langs gegaan, maar ik hoop hem toch weer terug te krijgen. Wie heeft er ook zo'n lijst en weet welke gadget je ervoor nodig hebt? 
Ik hoop dat iemand mij kan vertellen hoe ik deze leeslijst weer op mijn blog kan zetten!

Tot volgende keer, groetjes

Cisca

woensdag 17 februari 2010

Mandjesdag

Hallo allemaal.

Gisteravond een heel verhaal geschreven, opgeslagen, na de voetbalwedstrijd wilde DH de foto's erbij zetten en weg was bijna alles. Dus nu laat ik voorlopig maar even alleen mijn mandjes zien. Twee maar, maar ze brengen het aantal, als ik goed geteld heb, wel op vijfenveertig. Het ene lapje met de hartvormige bloemetjes komt uit Nieuw Zeeland, van mijn schoonzus Jos. Het lag met nog andere lapjes in mijn nachtkastje en Jos zei, dat ik eruit kon meenemen wat van mijn gading was. Alleen dit lapje was van katoen. dus nam ik dat mee en heb er nu een mandje van gemaakt, als mooie herinnering aan haar. 
Ik denk dat het één van mijn laatste mandjes is, ik wil er geen grote quilt van maken en zoals hij nu is kan hij aan de muur hangen. Maar ik heb nog wel wat randblokjes te maken en daar moet wat meer kleur in komen.


De laatste maand ben ik heel veel met de duo penotti bezig geweest en ik heb de top bijna af. Nog een paar blokken , dan kan de border eraan. Als ik hem gestreken heb, zal ik hem showen.
De rest van wat ik wilde laten zien komt de volgende keer, tot dan.

Groetjes,

Cisca