Volgers

woensdag 14 april 2010

Het lege-nest-syndroom

Hallo allemaal,

Het is weer woensdag, dus mandjesdag. Ik heb een beetje last van het lege-nest-syndroom, want er komen geen nieuwe mandjes meer bij. Ik zit ze alleen nog maar te quilten. Voorlopig nog steeds alleen om de mandjes heen. Ik dacht dat ik al op de helft was, heb net nog even gekeken, maar dat is niet zo. Maar het gaat goed, de maat is goed te hanteren, dus quilt het lekker. 

Afgelopen vrijdag was Ria L. jarig. Marijke en ik hadden lapjes bij Cora "besteld" en die vroeg ons of we het op de Tilda-club wilden geven, Ria is daar altijd op vrijdag. Dus wij erheen. Cora had een mooi mandje met stofjes klaar, dus konden we een leuk cadeautje geven. We ontmoetten  de Tilda-club, Lida was er ook en we smulden van Cora's koffie met gebak van Ria. Lida had een leuk speldenkussen gemaakt (een paar weken geleden, voor Cora's verjaardag), waar Marijke en ik ook zin in kregen, toen we hem zagen. We zochten gelijk lapjes en vilt uit, ik kocht naalden en we leenden draad. Lida maakte een patroon met o.a. een gebaksbordje en zo konden we aan de slag. Het was een werkje, dat bij mij gauw af moest, zo leuk vond ik het. En het resultaat mocht er zijn, tenminste, dat vind ik. Marijke heeft heel andere stof gekozen, lichtblauw met roze rozen Ik heb er m'n eigen draai nog een beetje aan gegeven met een knoop in het midden. Is hij niet leuk geworden? Ze zijn alleen wat groter geworden dan die van Lida, dat komt natuurlijk door het bordje, maar niet minder leuk. Zo hadden we een gezellige ochtend met elkaar, ik ga zeker nog eens terug. A.s. vrijdag maken ze een engeltje, jammer dat ik niet kan.

Ook nog even verder gegaan met de Antieke Quilt van Guute. Één rand is nu af en zit gespeld en nu weet ik nog steeds niet of ik het mooi vind zo. Ik zal hem maandag meenemen naar de bee, op een foto (van mij althans) zijn de kleuren toch niet zo duidelijk te zien. Maar zo'n rand erbij maakt hem weer wel een stukje mooier, als het al niet een beeldschone quilt was.

Ook wat geborduurd, maar nog niets afgemaakt.  De duo penotti wordt binnenkort ook van stal gehaald, dus ik heb genoeg te doen.


Tot volgende keer!

Groetjes, 

Cisca

woensdag 7 april 2010

Gequilte mandjes

Hallo allemaal,

We hebben gezellige Paasdagen gehad, eerste Paasdag hadden we een brunch bij DS1 en zijn gezin, waar ook DS3 met zijn gezin kwam. De familie van DDIL1 was er ook, zodat we met een flink aantal waren. DDIL1 had heerlijke dingen klaargemaaktTweede Paasdag heb ik mijn mandjesquilt gedubbeld en 's middags kwamen DS2 met vrouw en kinderen nog gezellig even koffiedrinken.Gisteren heb ik heerlijk op het balkon zitten quilten, voorlopig quilt ik  alleen om de mandjes heen en binnen het hengsel en doorkijkje. Ik ben een liefhebber van veel quiltwerk, maar ik weet nog steeds niet wat ik nog meer zou kunnen quilten, behalve misschien in de ditch, maar daar zie je niet veel van. 

Verder niet zoveel gedaan, behalve één gepatcht blok van de Sweet Memories en één log cabin, die moest ik er van mezelf bij maken, anders raak ik zo achter. Het is weer een mooi blokje, het beige-bruine stofje vind ik erg leuk. Wel heb ik twee middagen besteed aan het opruimen van mijn hobbykamer, want die zag er echt verschrikkelijk uit, maar hij kan er nu gelukkig weer mee door. 


Toen mijn kamer weer zo netjes was en alle mandjes van de muur verdwenen waren, heb ik een Ufo opgezocht, Leanne's House. Die mag daar nu voorlopig hangen. Vier van de negen blokken zijn af, de stitchery van de vijfde moet ik overdoen, ik heb per ongeluk een lichtere kleur gebruikt, de andere teksten zijn donkerder, dus zal deze  wel in een kussen terechtkomen, denk ik, wat ook leuk is.

Vanavond ga ik bij de andere mandjesmaaksters kijken, tot volgende keer!


Groetjes, Cisca

woensdag 31 maart 2010

Het laatste mandje

Hallo allemaal,

De laatste mandjes en laatste randblokjes zijn gemaakt en de top zit voor de helft in elkaar. Hij meet bijna 1.10 m. in het vierkant, net mooi voor boven de bank. Ik zit al te bedenken hoe ik hem ga quilten, maar kom niet veel verder dan om de mandjes heen, maar misschien krijg ik nog een ander idee.


Een vogeltje is er ook gekomen, maar ik ben niet tevreden over de kleur, dus het is een tijdelijk vogeltje. Het is in ieder geval fijn dat de kooi nu bewoond is. Ik denk dat ik toch eerst maar één van de geborduurde vogeltjes van Danybrod ga proberen.

Dan heb ik nog een paasornament gemaakt. Eigenlijk was het een groter patroontje, maar al bordurend kwam ik erachter, dat ik het verkeerde patroontje gebruikte, dit is Lucky Day, ik had de Easter-versie willen maken. Dus toen alleen moeder en kind maar gemaakt en het anders verwerkt. Ik vind het er zo ook leuk uitzien. Ik heb een stukje kant gebruikt, dat ik bij de kerstruil van Lut heb gekregen. 


Ook nog even met de AQ bezig geweest. We zijn hem inmiddels met ons vieren aan het maken op onze bee, hij spreekt zoveel mensen aan! Ik kan het nog niet goed zien, maar ik geloof dat de tweede border er toch vanaf gaat, hij staat niet mooi bij de eerste.  Maar ik maak deze rand toch nog even af, voor ik definitief beslis. 


Ik hoop, dat iedereen een gezellige Pasen zal hebben, hopelijk wordt het weer wat beter, vandaag is het hier koud, nat en stormachtig. Waar is dat lenteweer van vorige week toch gebleven? 

Tot volgende keer, groetjes, 

Cisca

woensdag 24 maart 2010

Vijf mandjes...

Hallo allemaal,

Ik heb er deze week weer vijf gemaakt! Nu nog twee en  twee randblokjes en dan begint het in elkaar zetten. Het ecru mandje, dat al tijden lag te wachten, is toch ook gemaakt. Hoe ik ertoe kwam om het te tekenen, ik heb geen idee, maar op een gegeven moment was het er en nu het af is ziet het er toch niet onaardig uit. Wel moest ik er vlieseline achter strijken, want het scheen nogal door.

Voor Cora, die maandag jarig was en afgelopen zaterdag vierde dat haar winkel één jaar bestond, maakte ik  dit ornamentje. Helaas kon ik er niet bij zijn zaterdag, doordat mijn jongste zoon 40 jaar geworden was en zijn vrouw een groot feest gaf. Het was erg gezellig, het feestvarken wist van niets en werd geblinddoekt naar het restaurant gebracht.


Verder heb ik alleen een Sweet Memories blokje gemaakt, van de maart-zending. Het is weer een mooie, vind ik. Van februari heb ik de applicatie nog niet gemaakt, de twee die ik gemaakt heb, heb ik in verschillende technieken gemaakt: de eerste geplakt en met siersteken, de tweede in needle-turn. Het is de bedoeling om één van de twee opnieuw te maken, maar ik weet nog niet wat ik zal kiezen. Needle-turn vind ik het mooist in deze quilt, maar de stukjes zijn soms zo klein en smal, dat ik niet weet of ik dan tevreden zal zijn met het resultaat.

Gisteren hadden we een Dear Jane bijeenkomst in Vlaardingen bij Ria B. Het was weer erg gezellig, Hennie had veel mooie Farmer's Wife blokken gemaakt; ik had alleen mijn Bep-poezen en ornamentjes meegenomen. Er was weer veel te bewonderen bij Ria, ik kijk altijd mijn ogen uit. Een borduurwerk, dat bij mij al jaren klaar in de kast ligt, had ze ingelijst, ik zal er toch ook eens gauw naar gaan kijken, want het is zo'n leuke. Dus binnenkort in dit theater!


Tot volgende keer, groetjes,


Cisca

dinsdag 16 maart 2010

Trick-or-treat en een mooie spreuk

Hallo allemaal,

Deze week twee mandjes gemaakt,  één randblokje is niet afgekomen. Van de nine-patches zijn er nu vier, dus nog negen mandjes te gaan, als ik goed geteld heb. Ik ga hem straks nog zo leuk vinden, dat ik er nog meer wil maken. Maar nee, hoor, hij wordt qua maat net goed.


Verder alleen wat  geborduurd, ik was van plan iets voor Pasen te borduren, maar vond dit patroon als freebee bij Plum Street Samplers en heb dat eerst gemaakt. Een mooie en ware spreuk, vind ik. Er moet nog iets aan om op te hangen, maar dat komt nog.

Gisteren na de bee even naar Action geweest en deze vogelkooi gekocht. Ik had hem al eerder zien staan, maar wilde eerst meten of hij in de vensterbank zou passen. Gelukkig ging dat makkelijk en hij staat erg leuk. Nu nog vogels maken die erin en eraan moeten komen. Ik heb zolang even het kuikentje eraan gehangen, dan is hij niet meer zo kaal. Is hij niet leuk voor 7,95 Euro?! Ik houd erg van nieuwe dingen voor ons huis, en dit soort dingen kunnen zo na een tijdje weer weg. Zei zij, die liefst alles wil laten staan, maar wel steeds dingen wil toevoegen. DH houdt dat goed in de gaten en zegt steeds, dat als ik iets koop, ik ook wat weg moet halen. Maar dat vind ik nou zo moeilijk. Hebben jullie dat nou ook, of zijn jullie minimalistisch?Groetjes, 

Cisca