Volgers

dinsdag 20 april 2010

In plaats van.....

Hallo allemaal,

Er is weer gequilt aan de mandjes deze week, maar het is moeilijk om het te laten zien op de foto. Dus daarom maar een ornamentje afgemaakt met weliswaar een heel klein mandje, maar het is er toch één.


Ik kwam ook deze stitchery weer tegen, die heb ik vorig jaar al eens laten zien. Ik heb er een stofje bij gekozen, wat er qua kleur goed bij past en heb het er gisteren op de bee aangenaaid. Ook die kan dus bijna gequilt worden. Hij zal leuk staan in mijn kamertje. 


De stoffen voor maand 8 van de Sweet Memories zijn weer binnengekomen, mooie blokken  allemaal, één appliqué-  en twee patchworkblokken. En natuurlijk moeten er ook weer log cabins bij gemaakt worden, waar ik zo'n hekel aan heb. Ik heb besloten, die mee te nemen op vakantie, anders komen ze nooit af.  Ik ben inmiddels aan de patchworkblokken begonnen, bij één heb ik het dropvormige malletje verkeerd om gelegd, zodat allebei de stukjes naar de verkeerde kant wijzen.  Het stukje stof dat nog over is, is genoeg voor één drop, maar niet voor twee, dus daar moet ik een andere stof voor zoeken. Ik was vanmiddag bij Marijke, waar we met Ria L. onze mini-bee hadden en ze gaf me een een stukje stof mee, die er wel bij kan, maar ik ga toch nog even verder zoeken of ik zelf wat heb. Trouwens, Marijke en Ria gaven hun fiat aan mijn AQ, ze vonden de kleuren van de tussenborders mooi, dus kan ik verdergaan met de afgeknotte ruiten.


Dan heb ik eindelijk het borduurwerk ingelijst, dat al jaren ligt te wachten. Ik vind het toch zo'n mooi tafereeltje, jammer dat het zo lang is blijven liggen, daar is het veel te leuk voor. De afgelopen jaren heb ik vooral in de vakanties geborduurd en daarom heeft elk borduurwerk zijn herinneringen aan die vakantie. Als ik naar dit werkje kijk zie ik mezelf op het balcon zitten van ons appartement aan het haventje van Lesbos-Griekenland. Ook nu ben ik alweer aan het kijken naar wat ik dit jaar ga maken, afgewisseld met de log cabins en lezen.


Volgende week zaterdag mag ik met Marijke en haar man mee naar Veldhoven. Het is lang geleden, dat ik daar voor het laatst was, het was toen nog in Waalre. Ik heb al naar de lijst met winkels gekeken op internet, heel internationaal!  Misschien gaat Ria L. ook mee, dan is ons clubje compleet, nu Cora niet meer meegaat. Heerlijk, die voorpret!


Tot volgende keer!
Groetjes, Cisca


woensdag 14 april 2010

Het lege-nest-syndroom

Hallo allemaal,

Het is weer woensdag, dus mandjesdag. Ik heb een beetje last van het lege-nest-syndroom, want er komen geen nieuwe mandjes meer bij. Ik zit ze alleen nog maar te quilten. Voorlopig nog steeds alleen om de mandjes heen. Ik dacht dat ik al op de helft was, heb net nog even gekeken, maar dat is niet zo. Maar het gaat goed, de maat is goed te hanteren, dus quilt het lekker. 

Afgelopen vrijdag was Ria L. jarig. Marijke en ik hadden lapjes bij Cora "besteld" en die vroeg ons of we het op de Tilda-club wilden geven, Ria is daar altijd op vrijdag. Dus wij erheen. Cora had een mooi mandje met stofjes klaar, dus konden we een leuk cadeautje geven. We ontmoetten  de Tilda-club, Lida was er ook en we smulden van Cora's koffie met gebak van Ria. Lida had een leuk speldenkussen gemaakt (een paar weken geleden, voor Cora's verjaardag), waar Marijke en ik ook zin in kregen, toen we hem zagen. We zochten gelijk lapjes en vilt uit, ik kocht naalden en we leenden draad. Lida maakte een patroon met o.a. een gebaksbordje en zo konden we aan de slag. Het was een werkje, dat bij mij gauw af moest, zo leuk vond ik het. En het resultaat mocht er zijn, tenminste, dat vind ik. Marijke heeft heel andere stof gekozen, lichtblauw met roze rozen Ik heb er m'n eigen draai nog een beetje aan gegeven met een knoop in het midden. Is hij niet leuk geworden? Ze zijn alleen wat groter geworden dan die van Lida, dat komt natuurlijk door het bordje, maar niet minder leuk. Zo hadden we een gezellige ochtend met elkaar, ik ga zeker nog eens terug. A.s. vrijdag maken ze een engeltje, jammer dat ik niet kan.

Ook nog even verder gegaan met de Antieke Quilt van Guute. Één rand is nu af en zit gespeld en nu weet ik nog steeds niet of ik het mooi vind zo. Ik zal hem maandag meenemen naar de bee, op een foto (van mij althans) zijn de kleuren toch niet zo duidelijk te zien. Maar zo'n rand erbij maakt hem weer wel een stukje mooier, als het al niet een beeldschone quilt was.

Ook wat geborduurd, maar nog niets afgemaakt.  De duo penotti wordt binnenkort ook van stal gehaald, dus ik heb genoeg te doen.


Tot volgende keer!

Groetjes, 

Cisca

woensdag 7 april 2010

Gequilte mandjes

Hallo allemaal,

We hebben gezellige Paasdagen gehad, eerste Paasdag hadden we een brunch bij DS1 en zijn gezin, waar ook DS3 met zijn gezin kwam. De familie van DDIL1 was er ook, zodat we met een flink aantal waren. DDIL1 had heerlijke dingen klaargemaaktTweede Paasdag heb ik mijn mandjesquilt gedubbeld en 's middags kwamen DS2 met vrouw en kinderen nog gezellig even koffiedrinken.



























Gisteren heb ik heerlijk op het balkon zitten quilten, voorlopig quilt ik  alleen om de mandjes heen en binnen het hengsel en doorkijkje. Ik ben een liefhebber van veel quiltwerk, maar ik weet nog steeds niet wat ik nog meer zou kunnen quilten, behalve misschien in de ditch, maar daar zie je niet veel van. 





Verder niet zoveel gedaan, behalve één gepatcht blok van de Sweet Memories en één log cabin, die moest ik er van mezelf bij maken, anders raak ik zo achter. Het is weer een mooi blokje, het beige-bruine stofje vind ik erg leuk. Wel heb ik twee middagen besteed aan het opruimen van mijn hobbykamer, want die zag er echt verschrikkelijk uit, maar hij kan er nu gelukkig weer mee door. 


Toen mijn kamer weer zo netjes was en alle mandjes van de muur verdwenen waren, heb ik een Ufo opgezocht, Leanne's House. Die mag daar nu voorlopig hangen. Vier van de negen blokken zijn af, de stitchery van de vijfde moet ik overdoen, ik heb per ongeluk een lichtere kleur gebruikt, de andere teksten zijn donkerder, dus zal deze  wel in een kussen terechtkomen, denk ik, wat ook leuk is.

Vanavond ga ik bij de andere mandjesmaaksters kijken, tot volgende keer!


Groetjes, Cisca