Volgers

dinsdag 4 mei 2010

Van de Sweet tot Veldhoven

Hallo allemaal,

Deze week de april blokken van de Sweet Memories gemaakt  en ik vind het applique blok vooral erg mooi. Ik heb hem met needleturn gemaakt, het kostte nogal wat tijd, maar het is goed gelukt, vind ik.
Ik heb nu drie appliqueblokken gemaakt, waarvan twee in needleturn, dus het betekent, dat het eerste blok in het midden, opnieuw gemaakt moet worden. Gelukkig heb ik de achtergrondstof zelf ook, en het mooie beige stofje met de bloemetjes had ik al bij Cora gekocht, dus het is geen probleem wat dat betreft. 
Ook de negentien paperpiecing log cabins, die ik nog moet maken, zijn getekend en deze week is er ook veel tijd in het knippen van de stofjes gestoken, zodat alles nu alvast klaar ligt voor de vakantie, waarin ik gepland heb de negentien log cabins te maken. Hopelijk kom ik dan ook nog tot het maken van een borduurwerkje.Een "oud"  merklapje, dat sinds 2002 op zijn inlijsting wacht, heb ik eens opgezocht. Het is op 16-draads linnen geborduurd, gelukkig was het in de Griekse zon goed te zien. Ik heb, net als bij het borduurwerk uit mijn vorig logje, eerst karton bekleed met katoen en toen het borduurwerk eromheen gespannen. Zo heb ik het jaren geleden op een merklappen-ontwerp cursus bij Joke Visser gehoord. Het andere werkje moest ik zonder glas inlijsten, want er zaten een paar knoopjes op en ik vind het heel mooi staan. Nu heb ik het in een dienblaadje geplakt, tenminste, het zit nog los, want ik vind het nog niet strak genoeg. Ik zag laatst zoiets bij Ria B. en ik vond het erg leuk staan. 

Zaterdag ben ik met Marijke en haar DH naar Veldhoven geweest. We hebben prachtige werkstukken gezien en ook minder mooie. Heel veel artquilts, vaak heel mooi gemaakt, maar niet onze stijl. Ik had geen fototoestel bij me, maar Marijke's DH heeft zo'n honderd foto's gemaakt. 
Ik heb niet veel bekenden gezien, buiten bekende standhouders, zoals Dorry, Jookies en de dames van de H&W en Petra Prins en Janine van het Quiltgebeuren, maar van de bloggers alleen Inge en haar zus Erna. Ze waren twee druppels hun foto's, alleen ben ik niet zo goed in "onbekende bekenden" ontmoeten. 
Eigenlijk waren er niet zoveel winkeltjes als er in mijn herinnering in Waalre waren, maar dat komt misschien ook doordat er een grote beurs in Frankrijk was. Het gebouw in Veldhoven was wel mooi ruim, genoeg plaats als je koffie wilde drinken, en er was een ruimte met gemakkelijke banken, waar je lekker even kon gaan zitten.
Dan nog even mijn buit: ook ik ben voor de "Life is Beautiful" gevallen, al moet hij nog even wachten en heb ik nog geen idee, hoe ik hem ga verwerken. Vijf mooie lapjes erbij en, een mooi patroon van Lynette Anderson en een leuke pop, Zakke(n)leintje, die in haar rok plastic zakken gaat verbergen. Nog twee strengetjes zij van WDW bij Petra Prins gekocht, voor een borduurwerkje van Blackwork Design, die niet op de foto staan. Had de kleuren niet bij me, niet wetend dat het het daar te koop was, dus nam maar wat mee en natuurlijk waren het de verkeerde kleuren, maar ze komen wel van pas.
Kortom, het was een heerlijke dag!
Tot volgende keer, groetjes,

Cisca

dinsdag 20 april 2010

In plaats van.....

Hallo allemaal,

Er is weer gequilt aan de mandjes deze week, maar het is moeilijk om het te laten zien op de foto. Dus daarom maar een ornamentje afgemaakt met weliswaar een heel klein mandje, maar het is er toch één.


Ik kwam ook deze stitchery weer tegen, die heb ik vorig jaar al eens laten zien. Ik heb er een stofje bij gekozen, wat er qua kleur goed bij past en heb het er gisteren op de bee aangenaaid. Ook die kan dus bijna gequilt worden. Hij zal leuk staan in mijn kamertje. 


De stoffen voor maand 8 van de Sweet Memories zijn weer binnengekomen, mooie blokken  allemaal, één appliqué-  en twee patchworkblokken. En natuurlijk moeten er ook weer log cabins bij gemaakt worden, waar ik zo'n hekel aan heb. Ik heb besloten, die mee te nemen op vakantie, anders komen ze nooit af.  Ik ben inmiddels aan de patchworkblokken begonnen, bij één heb ik het dropvormige malletje verkeerd om gelegd, zodat allebei de stukjes naar de verkeerde kant wijzen.  Het stukje stof dat nog over is, is genoeg voor één drop, maar niet voor twee, dus daar moet ik een andere stof voor zoeken. Ik was vanmiddag bij Marijke, waar we met Ria L. onze mini-bee hadden en ze gaf me een een stukje stof mee, die er wel bij kan, maar ik ga toch nog even verder zoeken of ik zelf wat heb. Trouwens, Marijke en Ria gaven hun fiat aan mijn AQ, ze vonden de kleuren van de tussenborders mooi, dus kan ik verdergaan met de afgeknotte ruiten.


Dan heb ik eindelijk het borduurwerk ingelijst, dat al jaren ligt te wachten. Ik vind het toch zo'n mooi tafereeltje, jammer dat het zo lang is blijven liggen, daar is het veel te leuk voor. De afgelopen jaren heb ik vooral in de vakanties geborduurd en daarom heeft elk borduurwerk zijn herinneringen aan die vakantie. Als ik naar dit werkje kijk zie ik mezelf op het balcon zitten van ons appartement aan het haventje van Lesbos-Griekenland. Ook nu ben ik alweer aan het kijken naar wat ik dit jaar ga maken, afgewisseld met de log cabins en lezen.


Volgende week zaterdag mag ik met Marijke en haar man mee naar Veldhoven. Het is lang geleden, dat ik daar voor het laatst was, het was toen nog in Waalre. Ik heb al naar de lijst met winkels gekeken op internet, heel internationaal!  Misschien gaat Ria L. ook mee, dan is ons clubje compleet, nu Cora niet meer meegaat. Heerlijk, die voorpret!


Tot volgende keer!
Groetjes, Cisca


woensdag 14 april 2010

Het lege-nest-syndroom

Hallo allemaal,

Het is weer woensdag, dus mandjesdag. Ik heb een beetje last van het lege-nest-syndroom, want er komen geen nieuwe mandjes meer bij. Ik zit ze alleen nog maar te quilten. Voorlopig nog steeds alleen om de mandjes heen. Ik dacht dat ik al op de helft was, heb net nog even gekeken, maar dat is niet zo. Maar het gaat goed, de maat is goed te hanteren, dus quilt het lekker. 

Afgelopen vrijdag was Ria L. jarig. Marijke en ik hadden lapjes bij Cora "besteld" en die vroeg ons of we het op de Tilda-club wilden geven, Ria is daar altijd op vrijdag. Dus wij erheen. Cora had een mooi mandje met stofjes klaar, dus konden we een leuk cadeautje geven. We ontmoetten  de Tilda-club, Lida was er ook en we smulden van Cora's koffie met gebak van Ria. Lida had een leuk speldenkussen gemaakt (een paar weken geleden, voor Cora's verjaardag), waar Marijke en ik ook zin in kregen, toen we hem zagen. We zochten gelijk lapjes en vilt uit, ik kocht naalden en we leenden draad. Lida maakte een patroon met o.a. een gebaksbordje en zo konden we aan de slag. Het was een werkje, dat bij mij gauw af moest, zo leuk vond ik het. En het resultaat mocht er zijn, tenminste, dat vind ik. Marijke heeft heel andere stof gekozen, lichtblauw met roze rozen Ik heb er m'n eigen draai nog een beetje aan gegeven met een knoop in het midden. Is hij niet leuk geworden? Ze zijn alleen wat groter geworden dan die van Lida, dat komt natuurlijk door het bordje, maar niet minder leuk. Zo hadden we een gezellige ochtend met elkaar, ik ga zeker nog eens terug. A.s. vrijdag maken ze een engeltje, jammer dat ik niet kan.

Ook nog even verder gegaan met de Antieke Quilt van Guute. Één rand is nu af en zit gespeld en nu weet ik nog steeds niet of ik het mooi vind zo. Ik zal hem maandag meenemen naar de bee, op een foto (van mij althans) zijn de kleuren toch niet zo duidelijk te zien. Maar zo'n rand erbij maakt hem weer wel een stukje mooier, als het al niet een beeldschone quilt was.

Ook wat geborduurd, maar nog niets afgemaakt.  De duo penotti wordt binnenkort ook van stal gehaald, dus ik heb genoeg te doen.


Tot volgende keer!

Groetjes, 

Cisca