Volgers

dinsdag 25 mei 2010

Terug van vakantie

Hallo allemaal,


Daar ben ik weer, terug van een vakantie in Griekenland. En terwijl ik daar was, kreeg ik deze award
van Lida. Dankjewel Lida, ik vind het erg leuk. Nu zou ik ook 10 (?) blogs moeten aanwijzen, die hem verdienen, maar ik volg zoveel blogs, het beetje, dat hier rechts van mij staat is er een heel klein deeltje van. Ik telde even de namen die op mijn bladwijzerlijst staan en dat waren er tegen de 400!!!  Die lees ik niet allemaal tegelijk, maar regelmatig neem ik één of meer letters uit het alfabet en ga dan die blogs langs. DH zegt af en toe dat het er veel teveel zijn en natuurlijk heeft hij gelijk, dan haal ik er weer eens een paar af, maar iedere keer komen er weer meer bij dan eraf gaan. Ik zie en lees ook zoveel leuke en mooie dingen op jullie blogs, waar ik erg van geniet. Dus kiezen kan en wil ik niet, deze award geef ik aan alle blogs op mijn lijst en vooral aan diegenen die er nog geen gehad hebben. Want iedereen doet zijn best en verdient er een, vind ik.

Dan de dingen die me blij maken:
-Als het goed gaat met mijn man, kinderen en kleinkinderen
-Knuffels van de 3 jongste kleinkinderen
-Fietsen in de zon
-Het uitlopen van de  bomen (en dat zijn er veel) die in het park voor onze flat staan met al hun   verschillende kleuren groen
-Quilten en borduren, sinds ik zoveel mooie blogs met borduurwerken zie, wil ik het laatste ook steeds meer 
-De maandagmorgenbee, waar we het altijd erg gezellig hebben
-Onze Dear Jane bijeenkomsten, ook heel gezellig
-Handwerkbeurzen, waar ik me al lang van tevoren op verheug
-Quiltwinkels met mooie lapjes , boeken en tijdschriften met wat geld te besteden bij me 
-Jullie weblogs lezen
Zo, dat zijn er tien, niet erg origineel, wat ik nog had moeten schrijven, zal me vanavond wel te binnen schieten.


Tijdens onze vakantie op Karpathos heb ik heel veel geborduurd. Ik had ook de SM log cabins meegenomen en moest er één per dag maken van mezelf. En het zijn er bijna 13 geworden, dus als die af is nog 6. We hadden wat moeilijkheden de eerste week, de weg naar K-stad was heel erg stijl en lang, zodat het te zwaar was voor mij om dat 2 keer per dag te lopen. We kwamen de eigenaars van een appartementencomplex tegen waar we een paar keer eerder waren geweest. Hij herkende ons en DH vroeg of hij nog plaats voor ons had. Dus zijn we verhuisd, wat de vakantie aardig duur maakte, maar zoals DH zei, beter wat geld meer dan een bedorven vakantie. Toen werd DH ziek, zodat hij een paar dagen binnen moest blijven en zijn we ook nog eens in het app. complex verhuisd, doordat de koude kraan in de douche het niet deed en de 'plummer' niet direct kon komen. Pfft, daarna hebben we toch nog een paar rustige dagen gehad voor we naar huis gingen, maar voorlopig heb ik even genoeg van vakanties in het buitenland. DH wil altijd graag naar een warm land, zodat je weinig kans op regen hebt, maar ik verlang weer naar lekker in een huisje in Nederland, dus ik ben bang dat dat 
het nu even gaat worden.
Al met al wel aardig wat gedaan op onze balkonnetjes, meestal in de schaduw, want vooral de eerste week was het erg warm, zo'n 36 graden. Ik ben begonnen met een 'groter' borduurwerk, ik was het helemaal eens met de spreuk erboven, ik voel me heel erg gezegend met mijn eigen quiltkamer. Hé, dat was ook een punt geweest om hierboven bij te schrijven, ik geniet er elke dag van!
Dat borduurwerk kwam dinsdag 18 mei af, op de sterfdag van mijn moeder 2 jaar geleden. We waren toen net vier dagen in Griekenland, en moesten halsoverkop terug naar Nederland. We hadden het geluk met de laatste vlucht van die dag mee te kunnen naar Athene (de taxichauffeur reed de straatstenen er voor ons uit, zodat we nog net in konden stappen. In Brussel wachtte DS1 ons op en we waren nog op tijd in het ziekenhuis. Deze vakantie moest ik daar veel aan denken en nu ik dit schrijf, krijg ik weer tranen in mijn ogen.





Toen was het tijd voor iets zachters, qua kleuren dan, ik had verschillende patroontjes meegenomen en dit meisje heb ik eruit gekozen. Het is een oud patroontje, misschien heb ik het al 15 jaar of langer en ik weet ook niet van wie ik het gekregen heb. Is het niet mooi geworden op deze kleur linnen? De foto's zijn op Karpathos gemaakt, dus gestr
eken waren ze nog niet, maar ik vind het zo al erg leuk. De laatste dag ben ik nog aan een hartje begonnen, het eerste hart heet Spring-Thyme en er zijn er nog 3, alle vier met een kat.
Thuisgekomen zat onze brievenbus tot bovenaan vol, DDIL1 had de planten water gegeven, maar aan haar sleutelbos zat geen brievenbussleutel, dus kon ze geen post eruit halen. Gelukkig hadden we de krant voor 2 weken afgezegd en had ze er ook wat uit kunnen halen, toen hij erg vol zat. Daarbij was de envelop met lapjes voor mijn laatste Sweet Memories-maand. Er is nog maar één nieuw blok te maken en ik kreeg er stof bij voor de driehoeken langs de kanten, want bij deze kleinere quilt komen de blokken op de punt. Ik ga niet stoppen omdat ik het geen mooie quilt vind, integendeel, hij is en wordt schitterend, maar die log cabins, die hem juist zo AF maken, doen me de das om. Maar zo krijg ik ook een heel mooie quilt, dat weet ik zeker.






















Morgen quilten bij Ria L, samen met Marijke. Heerlijk na het gezellige, maar vermoeiende Pinksterweekend.

Tot volgende keer,
groetjes,
Cisca

dinsdag 4 mei 2010

Van de Sweet tot Veldhoven

Hallo allemaal,

Deze week de april blokken van de Sweet Memories gemaakt  en ik vind het applique blok vooral erg mooi. Ik heb hem met needleturn gemaakt, het kostte nogal wat tijd, maar het is goed gelukt, vind ik.
Ik heb nu drie appliqueblokken gemaakt, waarvan twee in needleturn, dus het betekent, dat het eerste blok in het midden, opnieuw gemaakt moet worden. Gelukkig heb ik de achtergrondstof zelf ook, en het mooie beige stofje met de bloemetjes had ik al bij Cora gekocht, dus het is geen probleem wat dat betreft. 
Ook de negentien paperpiecing log cabins, die ik nog moet maken, zijn getekend en deze week is er ook veel tijd in het knippen van de stofjes gestoken, zodat alles nu alvast klaar ligt voor de vakantie, waarin ik gepland heb de negentien log cabins te maken. Hopelijk kom ik dan ook nog tot het maken van een borduurwerkje.



Een "oud"  merklapje, dat sinds 2002 op zijn inlijsting wacht, heb ik eens opgezocht. Het is op 16-draads linnen geborduurd, gelukkig was het in de Griekse zon goed te zien. Ik heb, net als bij het borduurwerk uit mijn vorig logje, eerst karton bekleed met katoen en toen het borduurwerk eromheen gespannen. Zo heb ik het jaren geleden op een merklappen-ontwerp cursus bij Joke Visser gehoord. Het andere werkje moest ik zonder glas inlijsten, want er zaten een paar knoopjes op en ik vind het heel mooi staan. Nu heb ik het in een dienblaadje geplakt, tenminste, het zit nog los, want ik vind het nog niet strak genoeg. Ik zag laatst zoiets bij Ria B. en ik vond het erg leuk staan. 

Zaterdag ben ik met Marijke en haar DH naar Veldhoven geweest. We hebben prachtige werkstukken gezien en ook minder mooie. Heel veel artquilts, vaak heel mooi gemaakt, maar niet onze stijl. Ik had geen fototoestel bij me, maar Marijke's DH heeft zo'n honderd foto's gemaakt. 
Ik heb niet veel bekenden gezien, buiten bekende standhouders, zoals Dorry, Jookies en de dames van de H&W en Petra Prins en Janine van het Quiltgebeuren, maar van de bloggers alleen Inge en haar zus Erna. Ze waren twee druppels hun foto's, alleen ben ik niet zo goed in "onbekende bekenden" ontmoeten. 
Eigenlijk waren er niet zoveel winkeltjes als er in mijn herinnering in Waalre waren, maar dat komt misschien ook doordat er een grote beurs in Frankrijk was. Het gebouw in Veldhoven was wel mooi ruim, genoeg plaats als je koffie wilde drinken, en er was een ruimte met gemakkelijke banken, waar je lekker even kon gaan zitten.
Dan nog even mijn buit: ook ik ben voor de "Life is Beautiful" gevallen, al moet hij nog even wachten en heb ik nog geen idee, hoe ik hem ga verwerken. Vijf mooie lapjes erbij en, een mooi patroon van Lynette Anderson en een leuke pop, Zakke(n)leintje, die in haar rok plastic zakken gaat verbergen. Nog twee strengetjes zij van WDW bij Petra Prins gekocht, voor een borduurwerkje van Blackwork Design, die niet op de foto staan. Had de kleuren niet bij me, niet wetend dat het het daar te koop was, dus nam maar wat mee en natuurlijk waren het de verkeerde kleuren, maar ze komen wel van pas.
Kortom, het was een heerlijke dag!
Tot volgende keer, groetjes,

Cisca