Volgers

woensdag 23 juni 2010

Van One Flower Wednesdays naar de sweet en een poppenbedje

Hallo allemaal,

Na nog drie hexablommen gemaakt te hebben, besloot ik eens te gaan kijken hoe het zou gaan om hele kleintjes te maken. Misschien leuk voor een poppenquiltje of zo. Dus kleine hexagonnetjes uitgeprint en begonnen. In het begin viel het niet mee, maar ik bleek teveel lijm te gebruiken (ik gebruik Pritt), waardoor de stof erg hard werd. Nu probeer ik alleen de randjes van de zoompjes in te smeren, en dat gaat goed. Zodat ik nu helemaal niet meer kan stoppen. Tussendoor af en toe even een stukje geapplikeerd en me er gisteren toe gedwongen de stroken voor de border van de duo p. tevoorschijn te halen, zodat ik daar gistervanavond één kant van kon gaan aanzetten, maar verder heb ik gisteren heerlijk op het balkon zitten hexen. Ik heb deze week dus drie grote en elf kleintjes gemaakt, dat maakt de stand 10-11. De grote bloemen zijn 3 3/4 inch en de kleintjes 2 inch. De hele bloem, bedoel ik. Ik hoop, dat de drang om ze te maken gauw minder wordt, want ook de andere dingen moeten afkomen, tenslotte! 

Dank jullie wel voor het meeleven met de tussenvulling, ik heb niet eens meer gemeten of de quilt er nog uit zou kunnen, want met die dunne plekken, waar je doorheen kunt kijken,  vind ik het zonde om hem voor zo'n grote gebruiksquilt te gebruiken, zeker omdat ik hem voor anderen maak. Dus vorige week gauw naar Cora gegaan en een nieuwe besteld. Cora vertelde dat het deze keer een 80/20 zou worden en dat de eerste waarschijnlijk 100 % katoen was geweest. En toen herinnerde ik me weer dat tijdens de Dear Jane bijeenkomsten jaren geleden Ria B. van de Quilter's Corner ons vertelde dat we deze vulling eventueel konden wassen, als we niet wilden dat hij kromp, als hij als quilt gewassen zou worden. Dat kon dus bij die Hobbs-vulling., die 80/20 was! Daar de Dear Jane voor ons lits-jumeaux bed gemaakt werd, wilde ik niet dat hij kromp, want dan paste hij misschien niet meer. Dus heb ik de vulling toen gewassen. Ik had in die tijd een bad, heb hem daarin gespoeld, maar daarna heb ik hem wel in de wasmachine gedaan om te centrifugeren. En hij bleef prachtig. Daarna nooit meer een vulling gewassen, dus toen ik op de beurs bij Elly Prins extra brede katoenen vulling per meter zag, heb ik er niet bij nagedacht, dat deze niet die 20% andere vezels had. Dom, dom, dom!!!

Onze oudste kleinzoon Danny is geslaagd voor zijn Havo-diploma, dus dat hebben we gevierd en daarna kwam vaderdag, ook weer zo'n feest vol dikmakers!   Het leek trouwens net moederdag, want ik kreeg daar nog een prachtig cadeau voor van DS1 en DDIL1, ze hadden bij Cora een boek voor me gekocht met een schitterende countryquilt, die beslist mijn volgende project gaat worden. Ik ben er helemaal weg van en ga de komende tijd stofjes ervoor verzamelen. Het is een Franse mystery-bom van Born to Quilt geweest. Buiten de quilt staan er ook nog veel andere leuke dingen in.

De middenapplicatie van de Sweet is weer wat verder gekomen, maar de bedoeling was geweest, dat hij nu af was en ik al met de volgende en l bezig zou zijn. Maar van wie moet dat? Alleen van mezelf, dus zal ik nu proberen wat minder krampachtig te worden wat quilten betreft, het is tenslotte een hobby. 


Dan nog even een foto van een poppenbedje, beloofd aan (Quilting) Jeannet. Ik heb het heel lang geleden  op een verzamelbeurs in de Jaarbeurs  gekocht, met de bedoeling er een  "antieke" pop voor te maken. Dat is er nooit van gekomen en nu ligt er een pop voor de kleindochters in, die regelmatig naar bed gebracht moet worden. Ik vermoed dat mijn bedje door een ijverige doe het zelver in Oostenrijk gemaakt is.  Jeannet is bezig met een serie poppenquiltjes en heeft haar poppenbedje ook op haar blog laten zien. Ik heb ook een poppenquiltjesboek van dezelfde maakster als haar serie en ben nog altijd van plan er één te maken. Eens..


Tot volgende keer, groetjes, 
Cisca

woensdag 16 juni 2010

"One Flower Wednesdays"en meer

Hallo allemaal,

Al had ik het niet kunnen denken, nu ben ik echt verslaafd aan de hexablommen! De afgelopen dagen heb ik er zes gemaakt, allemaal van "afval". Het is een heerlijk werkje om buiten te doen. Maar ook binnen natuurlijk. Na twee had ik een kapotte duim, waar de achterkant van de naald er steeds in prikte. Ik heb toen een iets grotere naald genomen en gelukkig lukte het toen zonder prikken.
 
Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat ik niets anders meer doe. Ik heb netjes alle log cabins van de Sweet afgemaakt en dat is een hele opluchting. Een kwart van de op één na laatste applicatie is af, maar dat is dan ook een priegelwerkje!  Maar het gaat lukken, nog even en ook dat is een affo!

Verder had ik een vervelende ervaring met de tussenvulling van de duo penotti. Ik had een dunne katoenen vulling gekocht op de beurs in Veldhoven, die ik op 30 graden waste, want DDIL wilde er geen antieke look aan, al kon ze zich er niet zoveel bij voorstellen. Ik had een vulling nog nooit eerder in de wasmachine gewassen en het was dus een verrassing, toen hij er niet meer uitzag toen hij er uit kwam: hij zit vol dunne plekken en aan één kant is het één groot gat. Ik zal hem nog eens gaan meten, want het is een enorme lap, of hij er uit kan zonder dat de erg lelijke stukken erin terecht komen, maar ik vermoed, dat ik een gang naar Cora moet maken voor een nieuwe. Wat toch wel weer eens nodig is, dus... Hebben jullie weleens een voering in de wasmachine gewassen, of is het zo dom van mij. Ja, achteraf denk ik: "ik had hem in een kussensloop moeten doen", maar op het moment zelf heb ik daar niet bij nagedacht.

Het romantische borduurtje van de vakantie heb ik met een mooi lichtroze stofje afgemaakt. Toen dacht ik er pas aan, dat ik er een rand langs had willen maken, met wat kant. Dat kantje heb ik er toen toch nog maar opgezet. Ik wil nog ergens een klein hartje vandaan halen  om erop te naaien, liefst heel klein zilverkleurig.
Hopelijk lukt het DH om het hexa-logo op mijn weblog te zetten, om makkelijk bij de andere blommenmaaksters te komen. Ik ga nu eerst wat voor vaderdag kopen, gelukkig weet ik wat....

Tot de volgende keer,
groetjes,
Cisca

woensdag 9 juni 2010

De mandjesquilt is af!!!

Hallo allemaal, 


Hoera, het is een affo, de mandjesquil! Gisteravond zijn de laatste steekjes gezet, alleen nog een label maken en dan kan hij aan de muur. Het geeft een heerlijk gevoel, op naar de volgende ufo. De bies was nog even een probleem zondag, ik had al een groen ruitje ervoor gesneden en aan elkaar gezet en toen bleek het toch niet mooi. Ik heb er toen allerlei stoffen  naast gelegd. Uiteindelijk bleven er twee over, een rode en een zwarte, we (DH en ik) kozen uiteindelijk voor de zwarte met wat groen, beige en bruin. Maandag vonden we de zwarte toch wel erg hard, ik balen, want de bies zat er al voor de helft op en met de hand is het altijd een hele klus door al die lagen stof. Ik haalde de rode stof weer tevoorschijn, DH bood aan langs Cora te rijden voor een donkerbruine, die misschien mooier zou zijn. Maar Cora is op maandag dicht, dus dat feest ging niet door. Net toen ik besloten had de zwarte er maar af te gaan halen, dacht ik eraan de bies wat smaller te spelden, ik had de hem per ongeluk op 7cm gesneden, dus werd hij breder. Gelukkig stond dat beter. Dus hopelijk krijgt hij ook onze goedkeuring als hij straks aan de muur hangt, veranderen als hij helemaal af is, is nog meer balen tenslotte.


Nu verder met de Sweet en de duo penotti en misschien toch nog een hexenblom? Wie weet!
Tot volgende keer,

Groetjes, 
Cisca

woensdag 2 juni 2010

Toch aan de hexjes?

Hallo allemaal,


Toch maar eens die ene hexagonblom op mijn blog, hij is al voor de vakantie gemaakt, maar ik vergat hem steeds. Het was er één om uit te proberen, maar die ene heeft me nog niet verslaafd gemaakt, ik zal er nog een paar moeten maken om dat te weten, denk ik. In ieder geval binnenkort maar eens een hexjes-speldenkussen maken.Af en toe is er een mandje gequilt, ik begin weer een beetje op gang te komen, maar de meeste tijd heb ik deze week aan de Sweet Memories besteed. De blokken zijn op mijn muur 'geplakt' en er zijn twee  blokken bijgekomen,  weer een heel mooi nieuw blok van deze maand, en een 'oude', een mooi applicatieblok. De kleine blaadjes waren weer heel priegelig, het blok is maar zes inch, dus ook de blaadjes. Ik ben niet helemaal tevreden en zie nu ook op de foto dat het rondje in het midden niet rond genoeg is, misschien kan ik dat nog bijwerken, maar voor de rest zal ik het maar zo laten. Ik ben nu ook begonnen, met het opnieuw maken van het middenblok, het logo van de Sweet, daarna nog één applicatieblok , dan de resterende log cabins en dan kan hij in elkaar.

Vorige week ook nog even langs Cora geweest, ik had nog een verjaardagsbon, die ook eens verzilverd moest worden. Ik was lang niet geweest,  door mijn vakantie en de drukte eromheen. Er waren weer prachtige nieuwe stoffen, bij Ria L. had ik ook een leuk poppenhuisquiltje van Cora's Cottage gezien, dus die ook gekocht. Alle lagen ervan zitten bij elkaar in een zakje, je hoeft het alleen maar door te pitten. 
Èn gisteren maar eens begonnen met de rand van de Duo Penotti. Voor de vakantie had ik er de rust niet voor. Een aantal stukken voor de borders zijn gesneden en kunnen in elkaar gezet worden. Helaas kan de stof niet in de lengte gebruikt worden, tenminste, dan zou de streep ook in de lengte komen en zowel de verkoopster als wij vonden het mooier als de streep in de breedte komt. Dus nu moeten er stukken aan elkaar gezet worden en op patroon gesneden worden. Wat extra werk, maar het resultaat zal wel mooier zijn. Dit was de enige stof, die er mooi bij stond, de meeste stoffen in de quilt zijn Japans en deze Japanse stof bleek het mooist erbij.

Deze week een leuke ontmoeting gehad met een jeugdvriendin, heel leuk elkaar weer te zien na meer dan veertig jaar! Verder was het maandag de laatste bee, deze maand gaat bijna iedereen op vakantie, maar in juli gaan we verder bij Ria L. tot september. Maar gelukkig is het net juni en hopelijk krijgen we nog veel mooi weer!

Tot volgende keer, groetjes,
Cisca
dinsdag 25 mei 2010

Terug van vakantie

Hallo allemaal,


Daar ben ik weer, terug van een vakantie in Griekenland. En terwijl ik daar was, kreeg ik deze award
van Lida. Dankjewel Lida, ik vind het erg leuk. Nu zou ik ook 10 (?) blogs moeten aanwijzen, die hem verdienen, maar ik volg zoveel blogs, het beetje, dat hier rechts van mij staat is er een heel klein deeltje van. Ik telde even de namen die op mijn bladwijzerlijst staan en dat waren er tegen de 400!!!  Die lees ik niet allemaal tegelijk, maar regelmatig neem ik één of meer letters uit het alfabet en ga dan die blogs langs. DH zegt af en toe dat het er veel teveel zijn en natuurlijk heeft hij gelijk, dan haal ik er weer eens een paar af, maar iedere keer komen er weer meer bij dan eraf gaan. Ik zie en lees ook zoveel leuke en mooie dingen op jullie blogs, waar ik erg van geniet. Dus kiezen kan en wil ik niet, deze award geef ik aan alle blogs op mijn lijst en vooral aan diegenen die er nog geen gehad hebben. Want iedereen doet zijn best en verdient er een, vind ik.

Dan de dingen die me blij maken:
-Als het goed gaat met mijn man, kinderen en kleinkinderen
-Knuffels van de 3 jongste kleinkinderen
-Fietsen in de zon
-Het uitlopen van de  bomen (en dat zijn er veel) die in het park voor onze flat staan met al hun   verschillende kleuren groen
-Quilten en borduren, sinds ik zoveel mooie blogs met borduurwerken zie, wil ik het laatste ook steeds meer 
-De maandagmorgenbee, waar we het altijd erg gezellig hebben
-Onze Dear Jane bijeenkomsten, ook heel gezellig
-Handwerkbeurzen, waar ik me al lang van tevoren op verheug
-Quiltwinkels met mooie lapjes , boeken en tijdschriften met wat geld te besteden bij me 
-Jullie weblogs lezen
Zo, dat zijn er tien, niet erg origineel, wat ik nog had moeten schrijven, zal me vanavond wel te binnen schieten.


Tijdens onze vakantie op Karpathos heb ik heel veel geborduurd. Ik had ook de SM log cabins meegenomen en moest er één per dag maken van mezelf. En het zijn er bijna 13 geworden, dus als die af is nog 6. We hadden wat moeilijkheden de eerste week, de weg naar K-stad was heel erg stijl en lang, zodat het te zwaar was voor mij om dat 2 keer per dag te lopen. We kwamen de eigenaars van een appartementencomplex tegen waar we een paar keer eerder waren geweest. Hij herkende ons en DH vroeg of hij nog plaats voor ons had. Dus zijn we verhuisd, wat de vakantie aardig duur maakte, maar zoals DH zei, beter wat geld meer dan een bedorven vakantie. Toen werd DH ziek, zodat hij een paar dagen binnen moest blijven en zijn we ook nog eens in het app. complex verhuisd, doordat de koude kraan in de douche het niet deed en de 'plummer' niet direct kon komen. Pfft, daarna hebben we toch nog een paar rustige dagen gehad voor we naar huis gingen, maar voorlopig heb ik even genoeg van vakanties in het buitenland. DH wil altijd graag naar een warm land, zodat je weinig kans op regen hebt, maar ik verlang weer naar lekker in een huisje in Nederland, dus ik ben bang dat dat 
het nu even gaat worden.
Al met al wel aardig wat gedaan op onze balkonnetjes, meestal in de schaduw, want vooral de eerste week was het erg warm, zo'n 36 graden. Ik ben begonnen met een 'groter' borduurwerk, ik was het helemaal eens met de spreuk erboven, ik voel me heel erg gezegend met mijn eigen quiltkamer. Hé, dat was ook een punt geweest om hierboven bij te schrijven, ik geniet er elke dag van!
Dat borduurwerk kwam dinsdag 18 mei af, op de sterfdag van mijn moeder 2 jaar geleden. We waren toen net vier dagen in Griekenland, en moesten halsoverkop terug naar Nederland. We hadden het geluk met de laatste vlucht van die dag mee te kunnen naar Athene (de taxichauffeur reed de straatstenen er voor ons uit, zodat we nog net in konden stappen. In Brussel wachtte DS1 ons op en we waren nog op tijd in het ziekenhuis. Deze vakantie moest ik daar veel aan denken en nu ik dit schrijf, krijg ik weer tranen in mijn ogen.

Toen was het tijd voor iets zachters, qua kleuren dan, ik had verschillende patroontjes meegenomen en dit meisje heb ik eruit gekozen. Het is een oud patroontje, misschien heb ik het al 15 jaar of langer en ik weet ook niet van wie ik het gekregen heb. Is het niet mooi geworden op deze kleur linnen? De foto's zijn op Karpathos gemaakt, dus gestr
eken waren ze nog niet, maar ik vind het zo al erg leuk. De laatste dag ben ik nog aan een hartje begonnen, het eerste hart heet Spring-Thyme en er zijn er nog 3, alle vier met een kat.
Thuisgekomen zat onze brievenbus tot bovenaan vol, DDIL1 had de planten water gegeven, maar aan haar sleutelbos zat geen brievenbussleutel, dus kon ze geen post eruit halen. Gelukkig hadden we de krant voor 2 weken afgezegd en had ze er ook wat uit kunnen halen, toen hij erg vol zat. Daarbij was de envelop met lapjes voor mijn laatste Sweet Memories-maand. Er is nog maar één nieuw blok te maken en ik kreeg er stof bij voor de driehoeken langs de kanten, want bij deze kleinere quilt komen de blokken op de punt. Ik ga niet stoppen omdat ik het geen mooie quilt vind, integendeel, hij is en wordt schitterend, maar die log cabins, die hem juist zo AF maken, doen me de das om. Maar zo krijg ik ook een heel mooie quilt, dat weet ik zeker.


Morgen quilten bij Ria L, samen met Marijke. Heerlijk na het gezellige, maar vermoeiende Pinksterweekend.

Tot volgende keer,
groetjes,
Cisca