Volgers

zaterdag 3 juli 2010

Een toepasselijk kussentje

Hallo allemaal,
Op de site van Brins de coton stond afgelopen maandag een leuke freebee, die ik direct uitprintte om gemaakt te worden, want hij was heel toepasselijk met dit warme weer. Kleurtjes erbij gezocht en tussen de blommen door ook nog geborduurd. Alleen heb ik geen "jardin", maar een balkon, dus dat heb ik maar al bordurende veranderd. Er moest alleen een hartje voor wijken, maar ik vind het niet storend. Gisteren kwam ik het weer tegen, dus een stofje erbij gezocht, deze vond ik wel redelijk bijpassend. Jammer genoeg had ik er niet aan gedacht eerst een stofje uit te zoeken, dan had ik de kleuren aan kunnen passen. Maar goed, het ziet er zo toch ook al leuk uit, vind ik.. Hij komt gezellig in de vensterbank naast de deur van het balkon, dus als jullie me zoeken... precies!

Dat ik zomaar op een andere dag een logje schrijf komt hierdoor: ik kan nog steeds geen foto's op mijn blog zetten en dat wil ik toch ook weleens leren. Dus dat gaat nu gebeuren met slechts een paar foto's. En dan maar hopen, dat ik het volgende keer nog weet...Een heel mooi weekend allemaal, met hopelijk wat lagere temperaturen.

Groetjes,
Cisca

dinsdag 29 juni 2010

"30" Flower Wednesday en wat sweet

Hallo allemaal,

Deze week heb ik weer erg mijn best gedaan , zoals jullie zien, er zijn weer heel wat bloemen in mijn tuintje bijgekomen Dankzij het mooie weer heb ik heel wat uurtjes op mijn balkon doorgebracht en daar zijn dertig nieuwe bloemen gemaakt. Hoe warm het ook is, mijn handen gaan bijna altijd door, maar nu wel even met kleine dingen. Het voorbewerken was niet aan te slepen, elke keer moest ik weer mijn kamertje in om nieuwe hexjes te plakken.  Zien jullie de twee bloemen  links bovenaan op de eerste foto, die zijn allebei uit dezelfde stof geknipt. Leuk, dat je uit één stof totaal andere patroontjes kunt halen, hè.
 
Ook nog een overzichtsfoto van de 41 blommen, ik heb er nu dus 41 kleine + 10 grote = 51 totaal. Ik denk, dat ik maar eens begin met het aan elkaar naaien van de kleintjes, ik heb geen idee hoeveel ik er nodig heb. Het wordt waarschijnlijk een bloementuintje zonder patroon, gewoon alle blommen aan elkaar. Ik hou ook van echte tuinen die een beetje wild zijn, dus dat vind ik waarschijnlijk het leukst. Dan kan ik later eventueel een patroon bij de grotere bloemen kiezen.

Tussendoor ook steeds wat aan de applicatie blokken van de Sweet gewerkt. De logo-applicatie is klaar, maar waarschijnlijk gaat er iets vanaf en opnieuw erop, wat ik niet helemaal mooi vind, ik zeg niet wat, maar ik neem aan, dat jullie het ook zien. Als dat gebeurd is, is hij nog niet perfect, maar ben ik wel tevreden.

Zien jullie het verschil tussen de beide manieren van appliceren? 

Eindelijk ook met de laatste applicatie begonnen, daar heb ik een patroon uit het SBS boek voor uitgezocht. Twee hoeken zijn bijna af, de rondjes voor het midden heb ik al om karton geregen, als het nog even duurt voordat ze gebruikt worden, hoef ik ze niet eens te strijken en blijven ze ook zonder karton mooi rond.

En nu we het toch over Sylvia Compson hebben, het tot nu toe laatste boek van Jennifer Chiaverini, The Aloha Quilt, zat vandaag in de brievenbus, weer genoeg leesvoer voorlopig. Op het ogenblik herlees ik The Cross-country Quilters, wat ik een heel leuk boek vind over vijf quiltsters, die elkaar  op Elm Creek ontmoeten en een afspraak maken het jaar erop weer terug te komen met een quiltblok, dat ze pas mogen maken als de problemen in hun leven opgelost zijn. Een heel mooi boek, ik hoop, dat deze Aloha Quilt weer een mooie is. Dit is dus mijn veertiende roman over Elm Creek Quilts, jammer dat er maar zo weinig in het Nederlands uitkomen.

Dan nog even over het poppenbedje van vorige week. Wat leuk, dat iedereen het zo mooi vond. Ik vond het er zo kaal uitzien op de foto, in het echt is hij iets mooier en donkerder, ik was in het begin van plan het over te schilderen, maar ik vind de plaatjes aan hoofd- (niet te zien op de foto, maar het is iets anders aan beide kanten) en voeteneind zo leuk. Het quiltje erop is een lapje dat ik eens gekocht heb met andere lapjes samen. Ik wist niet wat ik ermee aan moest en heb er toen een donkerrode border aangemaakt en de hexjes doorgequilt. Zo zie je maar, het lijkt inderdaad net echt, we hoeven toch eigenlijk niet zo ons best te doen, haha! Zo kwam het toch goed van pas, zo'n hexjes quiltje op One Flower Wednesday!

Tot volgende keer, groetjes, 
Cisca

woensdag 23 juni 2010

Van One Flower Wednesdays naar de sweet en een poppenbedje

Hallo allemaal,

Na nog drie hexablommen gemaakt te hebben, besloot ik eens te gaan kijken hoe het zou gaan om hele kleintjes te maken. Misschien leuk voor een poppenquiltje of zo. Dus kleine hexagonnetjes uitgeprint en begonnen. In het begin viel het niet mee, maar ik bleek teveel lijm te gebruiken (ik gebruik Pritt), waardoor de stof erg hard werd. Nu probeer ik alleen de randjes van de zoompjes in te smeren, en dat gaat goed. Zodat ik nu helemaal niet meer kan stoppen. Tussendoor af en toe even een stukje geapplikeerd en me er gisteren toe gedwongen de stroken voor de border van de duo p. tevoorschijn te halen, zodat ik daar gistervanavond één kant van kon gaan aanzetten, maar verder heb ik gisteren heerlijk op het balkon zitten hexen. Ik heb deze week dus drie grote en elf kleintjes gemaakt, dat maakt de stand 10-11. De grote bloemen zijn 3 3/4 inch en de kleintjes 2 inch. De hele bloem, bedoel ik. Ik hoop, dat de drang om ze te maken gauw minder wordt, want ook de andere dingen moeten afkomen, tenslotte! 

Dank jullie wel voor het meeleven met de tussenvulling, ik heb niet eens meer gemeten of de quilt er nog uit zou kunnen, want met die dunne plekken, waar je doorheen kunt kijken,  vind ik het zonde om hem voor zo'n grote gebruiksquilt te gebruiken, zeker omdat ik hem voor anderen maak. Dus vorige week gauw naar Cora gegaan en een nieuwe besteld. Cora vertelde dat het deze keer een 80/20 zou worden en dat de eerste waarschijnlijk 100 % katoen was geweest. En toen herinnerde ik me weer dat tijdens de Dear Jane bijeenkomsten jaren geleden Ria B. van de Quilter's Corner ons vertelde dat we deze vulling eventueel konden wassen, als we niet wilden dat hij kromp, als hij als quilt gewassen zou worden. Dat kon dus bij die Hobbs-vulling., die 80/20 was! Daar de Dear Jane voor ons lits-jumeaux bed gemaakt werd, wilde ik niet dat hij kromp, want dan paste hij misschien niet meer. Dus heb ik de vulling toen gewassen. Ik had in die tijd een bad, heb hem daarin gespoeld, maar daarna heb ik hem wel in de wasmachine gedaan om te centrifugeren. En hij bleef prachtig. Daarna nooit meer een vulling gewassen, dus toen ik op de beurs bij Elly Prins extra brede katoenen vulling per meter zag, heb ik er niet bij nagedacht, dat deze niet die 20% andere vezels had. Dom, dom, dom!!!

Onze oudste kleinzoon Danny is geslaagd voor zijn Havo-diploma, dus dat hebben we gevierd en daarna kwam vaderdag, ook weer zo'n feest vol dikmakers!   Het leek trouwens net moederdag, want ik kreeg daar nog een prachtig cadeau voor van DS1 en DDIL1, ze hadden bij Cora een boek voor me gekocht met een schitterende countryquilt, die beslist mijn volgende project gaat worden. Ik ben er helemaal weg van en ga de komende tijd stofjes ervoor verzamelen. Het is een Franse mystery-bom van Born to Quilt geweest. Buiten de quilt staan er ook nog veel andere leuke dingen in.

De middenapplicatie van de Sweet is weer wat verder gekomen, maar de bedoeling was geweest, dat hij nu af was en ik al met de volgende en l bezig zou zijn. Maar van wie moet dat? Alleen van mezelf, dus zal ik nu proberen wat minder krampachtig te worden wat quilten betreft, het is tenslotte een hobby. 


Dan nog even een foto van een poppenbedje, beloofd aan (Quilting) Jeannet. Ik heb het heel lang geleden  op een verzamelbeurs in de Jaarbeurs  gekocht, met de bedoeling er een  "antieke" pop voor te maken. Dat is er nooit van gekomen en nu ligt er een pop voor de kleindochters in, die regelmatig naar bed gebracht moet worden. Ik vermoed dat mijn bedje door een ijverige doe het zelver in Oostenrijk gemaakt is.  Jeannet is bezig met een serie poppenquiltjes en heeft haar poppenbedje ook op haar blog laten zien. Ik heb ook een poppenquiltjesboek van dezelfde maakster als haar serie en ben nog altijd van plan er één te maken. Eens..


Tot volgende keer, groetjes, 
Cisca

woensdag 16 juni 2010

"One Flower Wednesdays"en meer

Hallo allemaal,

Al had ik het niet kunnen denken, nu ben ik echt verslaafd aan de hexablommen! De afgelopen dagen heb ik er zes gemaakt, allemaal van "afval". Het is een heerlijk werkje om buiten te doen. Maar ook binnen natuurlijk. Na twee had ik een kapotte duim, waar de achterkant van de naald er steeds in prikte. Ik heb toen een iets grotere naald genomen en gelukkig lukte het toen zonder prikken.
 
Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat ik niets anders meer doe. Ik heb netjes alle log cabins van de Sweet afgemaakt en dat is een hele opluchting. Een kwart van de op één na laatste applicatie is af, maar dat is dan ook een priegelwerkje!  Maar het gaat lukken, nog even en ook dat is een affo!

Verder had ik een vervelende ervaring met de tussenvulling van de duo penotti. Ik had een dunne katoenen vulling gekocht op de beurs in Veldhoven, die ik op 30 graden waste, want DDIL wilde er geen antieke look aan, al kon ze zich er niet zoveel bij voorstellen. Ik had een vulling nog nooit eerder in de wasmachine gewassen en het was dus een verrassing, toen hij er niet meer uitzag toen hij er uit kwam: hij zit vol dunne plekken en aan één kant is het één groot gat. Ik zal hem nog eens gaan meten, want het is een enorme lap, of hij er uit kan zonder dat de erg lelijke stukken erin terecht komen, maar ik vermoed, dat ik een gang naar Cora moet maken voor een nieuwe. Wat toch wel weer eens nodig is, dus... Hebben jullie weleens een voering in de wasmachine gewassen, of is het zo dom van mij. Ja, achteraf denk ik: "ik had hem in een kussensloop moeten doen", maar op het moment zelf heb ik daar niet bij nagedacht.

Het romantische borduurtje van de vakantie heb ik met een mooi lichtroze stofje afgemaakt. Toen dacht ik er pas aan, dat ik er een rand langs had willen maken, met wat kant. Dat kantje heb ik er toen toch nog maar opgezet. Ik wil nog ergens een klein hartje vandaan halen  om erop te naaien, liefst heel klein zilverkleurig.
Hopelijk lukt het DH om het hexa-logo op mijn weblog te zetten, om makkelijk bij de andere blommenmaaksters te komen. Ik ga nu eerst wat voor vaderdag kopen, gelukkig weet ik wat....

Tot de volgende keer,
groetjes,
Cisca

woensdag 9 juni 2010

De mandjesquilt is af!!!

Hallo allemaal, 


Hoera, het is een affo, de mandjesquil! Gisteravond zijn de laatste steekjes gezet, alleen nog een label maken en dan kan hij aan de muur. Het geeft een heerlijk gevoel, op naar de volgende ufo. De bies was nog even een probleem zondag, ik had al een groen ruitje ervoor gesneden en aan elkaar gezet en toen bleek het toch niet mooi. Ik heb er toen allerlei stoffen  naast gelegd. Uiteindelijk bleven er twee over, een rode en een zwarte, we (DH en ik) kozen uiteindelijk voor de zwarte met wat groen, beige en bruin. Maandag vonden we de zwarte toch wel erg hard, ik balen, want de bies zat er al voor de helft op en met de hand is het altijd een hele klus door al die lagen stof. Ik haalde de rode stof weer tevoorschijn, DH bood aan langs Cora te rijden voor een donkerbruine, die misschien mooier zou zijn. Maar Cora is op maandag dicht, dus dat feest ging niet door. Net toen ik besloten had de zwarte er maar af te gaan halen, dacht ik eraan de bies wat smaller te spelden, ik had de hem per ongeluk op 7cm gesneden, dus werd hij breder. Gelukkig stond dat beter. Dus hopelijk krijgt hij ook onze goedkeuring als hij straks aan de muur hangt, veranderen als hij helemaal af is, is nog meer balen tenslotte.


Nu verder met de Sweet en de duo penotti en misschien toch nog een hexenblom? Wie weet!
Tot volgende keer,

Groetjes, 
Cisca