Volgers

donderdag 22 juli 2010

Farmer's Wife Sampler Quilt

Hallo allemaal,

Zoals jullie  weten ben ik voor de Farmer's Wife Quilt gevallen. Dat was ik al eerder zo, maar hij moest eigenlijk nog een tijd(je) wachten. Af en toe lukt dat niet, zodat ik vandaag mijn eerste update heb.  Maar eerst even mijn nieuwste aanwinsten laten zien, want hoewel ik al aardig wat repro stoffen had, kom je toch altijd wat tekort. Dinsdag belde Cora dat de tussenvulling voor de duo penotti er was, dus gisteren daarheen gefietst en natuurlijk kwam ik weer met meer thuis dan gepland. Ik kwam Ria B. er ook nog tegen, dus hebben we gezellig met z'n drieën koffie gedronken. Hier is wat ik zoal kocht. De schaar is van mijn oma geweest, die naaister was voor ze met mijn opa trouwde, dus hij is al meer dan honderd jaar oud. 

Ik heb vijf blokken gemaakt, hier de eerste: block 107, 

Windblown Square. 

2: block 26: Cut Glass Dish.
3: nr. 54: Kitchen Woodbox.
4: nr. 10: Bow Tie.
En als vijfde: nr. 44: Gentleman's Fancy.
Ik heb ze met veel plezier gemaakt, ik hou toch wel heel erg van deze stoffen. Alleen het bij elkaar zoeken kost veel tijd. Van nr 44 vond ik het oranje stofje, dat in een pakketje van Cora zat, zo leuk, dat ik er vanmorgen weer een lapje van heb gekocht. Zo, gaan jullie mee bij de andere Farmer's Wife maaksters kijken? Klik dan op de namen onder de button hiernaast.


Happy quilting, groetjes,
Cisca

woensdag 21 juli 2010

One Flower Wednesday

Hallo allemaal,

Deze week heeft in het teken gestaan van de Farmer's Wife Quilt,  kleindochters en een klein beetje hexablommen. Er zijn er maar een paar bijgekomen, de hele heb ik gisteren per ongeluk tijdens de bee eraan gezet, één ervan is de lichtgroene rechtsonder. De ene gespaarde is de incomplete, die wordt tussen de hele gezet om hem straks vierkant te kunnen maken. Er moeten dan natuurlijk nog stukjes af. Ik hoop tenminste, dat het zo goedkomt.

Dit weekend waren Kim en Carly hier, we hebben heel wat gedaan, van voorlezen naar tekenen en de speeltuinen nog veel meer. En ook nog naar Mc Donalds, waar ze boften, want er was iemand die van alles maakte van ballonnen en tussendoor werden ze ook nog geschminkt, wat er later heel moeilijk af te krijgen was. Het eten komt natuurlijk op de laatste plaats, ze kwamen voor Het Shrek-speeltje, de ezel, die nog geluid maakte ook. Kim had heel veel belangstelling voor de hexjes (dat belooft wat!?), en mocht steeds de draad doortrekken die ik erin gestoken had. Dus dat schoot neauurlijk lekker op (lol).

Toen ik het verhaal van het kuikentje van Jeannet vertelde, moesten ze alles op haar weblog bekijken en konden zich maar niet voorstellen, dat moeder kip niet voor dit kuikentje wilde zorgen.
Morgen komt mijn volgende berichtje met de eerste update van de Farmer's Wife. Tot dan! 


Groetjes, 
Cisca

dinsdag 13 juli 2010

Flowers en Christmas in July

Hallo allemaal,

Het is alweer twee weken geleden, dat ik een update van de blommen had. Vorige week was ik niet zo fit, dus kwam er niet van. Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat er geen nieuwe bijgekomen zijn. Ik heb ze weer mooi tussen de vetplanten neergezet en daarna zijn ze tussen de andere gekomen die aan elkaar gezet moesten worden. Zie hier het resultaat tot nu toe. Ik weet niet of ik er goed aan heb gedaan ze zo allemaal aan elkaar te zetten, maar kan nu niet meer terug. Bij de grotere ga ik wel een patroon maken, als ik zover kom, tenminste. De verslaving kan zo maar ineens weer over zijn.
 
Bij deze vind ik het moeilijk te bepalen, waar de zijkanten zullen komen. Ik heb al bij andere hexenmaaksters gekeken, hoe ik ze moet afwerken, maar ik weet ook nog niet of ik de bloemen "door ga snijden", of ze op een ondergrond zal appliqueren. Als ik hem nu een beetje vierkant ga krijgen, is hij misschien al groot genoeg voor een poppenbedje. Of misschien wordt het gewoon een kleedje, ik weet het nog niet.

Ik heb ook een kerstornamentje gemaakt, als eerste in een reeks tot aan de kerst, hoop ik.Vorig jaar begonnen met een paar, maar eens moet de kerstboom volhangen. Ik zie dat altijd op Amerikaanse weblogs en ik vind dat altijd zo leuk.
Ik maakte al vele jaren met kerst een zelfgemaakte kaart voor mijn ouders en later voor mijn moeder van kantklossen tot borduurwerk. Ze was daar altijd heel trots op en zette ze de laatste jaren altijd allemaal  neer. Die kaarten zijn na haar overlijden met mij meegegaan en ik denk erover van de geborduurde kaarten kerstornamentjes te maken, dat zal ieder jaar een mooie herinnering zijn. Maar ik dwaal af, dit is een piepklein borduurwerkje, maar het is toch leuk geworden, vind ik.

Ik ben toch voor een quilt gevallen en wel de Farmer's Wife Quilt. Conny van Conny's Quilts  vroeg of er quiltsters zijn die mee willen doen aan een digitale FWQ bee en daar ik het boek al een sinds februari in huis heb en een heleboel reproductie stoffen heb verzameld, vind ik het toch leuk om mee te doen, al is het misschien maar met één blok per maand. De 22ste zal de eerste update zijn, er zijn de laatste dagen nog meer quiltsters bijgekomen, dus dat wordt leuk! Ik was natuurlijk van plan de Born to Quilt Mystery te gaan maken, maar daar moeten nog stofjes voor verzameld worden en op het ogenblik heb ik ook even genoeg van appliqueren. Maar goed, eigenlijk vind ik de poppenquiltjes die ik op sommige weblogs zie ook zo leuk en wat denken jullie van alle Ufo's?!!! Sinds ik het internet ben opgegaan, is het hopeloos met me: ik zie teveel en ik wil teveel. Vooral een beetje rust in mijn hoofd...en tijd...

Tot volgende keer,
groetjes,
Cisca

zaterdag 3 juli 2010

Een toepasselijk kussentje

Hallo allemaal,
Op de site van Brins de coton stond afgelopen maandag een leuke freebee, die ik direct uitprintte om gemaakt te worden, want hij was heel toepasselijk met dit warme weer. Kleurtjes erbij gezocht en tussen de blommen door ook nog geborduurd. Alleen heb ik geen "jardin", maar een balkon, dus dat heb ik maar al bordurende veranderd. Er moest alleen een hartje voor wijken, maar ik vind het niet storend. Gisteren kwam ik het weer tegen, dus een stofje erbij gezocht, deze vond ik wel redelijk bijpassend. Jammer genoeg had ik er niet aan gedacht eerst een stofje uit te zoeken, dan had ik de kleuren aan kunnen passen. Maar goed, het ziet er zo toch ook al leuk uit, vind ik.. Hij komt gezellig in de vensterbank naast de deur van het balkon, dus als jullie me zoeken... precies!

Dat ik zomaar op een andere dag een logje schrijf komt hierdoor: ik kan nog steeds geen foto's op mijn blog zetten en dat wil ik toch ook weleens leren. Dus dat gaat nu gebeuren met slechts een paar foto's. En dan maar hopen, dat ik het volgende keer nog weet...Een heel mooi weekend allemaal, met hopelijk wat lagere temperaturen.

Groetjes,
Cisca

dinsdag 29 juni 2010

"30" Flower Wednesday en wat sweet

Hallo allemaal,

Deze week heb ik weer erg mijn best gedaan , zoals jullie zien, er zijn weer heel wat bloemen in mijn tuintje bijgekomen Dankzij het mooie weer heb ik heel wat uurtjes op mijn balkon doorgebracht en daar zijn dertig nieuwe bloemen gemaakt. Hoe warm het ook is, mijn handen gaan bijna altijd door, maar nu wel even met kleine dingen. Het voorbewerken was niet aan te slepen, elke keer moest ik weer mijn kamertje in om nieuwe hexjes te plakken.  Zien jullie de twee bloemen  links bovenaan op de eerste foto, die zijn allebei uit dezelfde stof geknipt. Leuk, dat je uit één stof totaal andere patroontjes kunt halen, hè.
 
Ook nog een overzichtsfoto van de 41 blommen, ik heb er nu dus 41 kleine + 10 grote = 51 totaal. Ik denk, dat ik maar eens begin met het aan elkaar naaien van de kleintjes, ik heb geen idee hoeveel ik er nodig heb. Het wordt waarschijnlijk een bloementuintje zonder patroon, gewoon alle blommen aan elkaar. Ik hou ook van echte tuinen die een beetje wild zijn, dus dat vind ik waarschijnlijk het leukst. Dan kan ik later eventueel een patroon bij de grotere bloemen kiezen.

Tussendoor ook steeds wat aan de applicatie blokken van de Sweet gewerkt. De logo-applicatie is klaar, maar waarschijnlijk gaat er iets vanaf en opnieuw erop, wat ik niet helemaal mooi vind, ik zeg niet wat, maar ik neem aan, dat jullie het ook zien. Als dat gebeurd is, is hij nog niet perfect, maar ben ik wel tevreden.

Zien jullie het verschil tussen de beide manieren van appliceren? 

Eindelijk ook met de laatste applicatie begonnen, daar heb ik een patroon uit het SBS boek voor uitgezocht. Twee hoeken zijn bijna af, de rondjes voor het midden heb ik al om karton geregen, als het nog even duurt voordat ze gebruikt worden, hoef ik ze niet eens te strijken en blijven ze ook zonder karton mooi rond.

En nu we het toch over Sylvia Compson hebben, het tot nu toe laatste boek van Jennifer Chiaverini, The Aloha Quilt, zat vandaag in de brievenbus, weer genoeg leesvoer voorlopig. Op het ogenblik herlees ik The Cross-country Quilters, wat ik een heel leuk boek vind over vijf quiltsters, die elkaar  op Elm Creek ontmoeten en een afspraak maken het jaar erop weer terug te komen met een quiltblok, dat ze pas mogen maken als de problemen in hun leven opgelost zijn. Een heel mooi boek, ik hoop, dat deze Aloha Quilt weer een mooie is. Dit is dus mijn veertiende roman over Elm Creek Quilts, jammer dat er maar zo weinig in het Nederlands uitkomen.

Dan nog even over het poppenbedje van vorige week. Wat leuk, dat iedereen het zo mooi vond. Ik vond het er zo kaal uitzien op de foto, in het echt is hij iets mooier en donkerder, ik was in het begin van plan het over te schilderen, maar ik vind de plaatjes aan hoofd- (niet te zien op de foto, maar het is iets anders aan beide kanten) en voeteneind zo leuk. Het quiltje erop is een lapje dat ik eens gekocht heb met andere lapjes samen. Ik wist niet wat ik ermee aan moest en heb er toen een donkerrode border aangemaakt en de hexjes doorgequilt. Zo zie je maar, het lijkt inderdaad net echt, we hoeven toch eigenlijk niet zo ons best te doen, haha! Zo kwam het toch goed van pas, zo'n hexjes quiltje op One Flower Wednesday!

Tot volgende keer, groetjes, 
Cisca

woensdag 23 juni 2010

Van One Flower Wednesdays naar de sweet en een poppenbedje

Hallo allemaal,

Na nog drie hexablommen gemaakt te hebben, besloot ik eens te gaan kijken hoe het zou gaan om hele kleintjes te maken. Misschien leuk voor een poppenquiltje of zo. Dus kleine hexagonnetjes uitgeprint en begonnen. In het begin viel het niet mee, maar ik bleek teveel lijm te gebruiken (ik gebruik Pritt), waardoor de stof erg hard werd. Nu probeer ik alleen de randjes van de zoompjes in te smeren, en dat gaat goed. Zodat ik nu helemaal niet meer kan stoppen. Tussendoor af en toe even een stukje geapplikeerd en me er gisteren toe gedwongen de stroken voor de border van de duo p. tevoorschijn te halen, zodat ik daar gistervanavond één kant van kon gaan aanzetten, maar verder heb ik gisteren heerlijk op het balkon zitten hexen. Ik heb deze week dus drie grote en elf kleintjes gemaakt, dat maakt de stand 10-11. De grote bloemen zijn 3 3/4 inch en de kleintjes 2 inch. De hele bloem, bedoel ik. Ik hoop, dat de drang om ze te maken gauw minder wordt, want ook de andere dingen moeten afkomen, tenslotte! 

Dank jullie wel voor het meeleven met de tussenvulling, ik heb niet eens meer gemeten of de quilt er nog uit zou kunnen, want met die dunne plekken, waar je doorheen kunt kijken,  vind ik het zonde om hem voor zo'n grote gebruiksquilt te gebruiken, zeker omdat ik hem voor anderen maak. Dus vorige week gauw naar Cora gegaan en een nieuwe besteld. Cora vertelde dat het deze keer een 80/20 zou worden en dat de eerste waarschijnlijk 100 % katoen was geweest. En toen herinnerde ik me weer dat tijdens de Dear Jane bijeenkomsten jaren geleden Ria B. van de Quilter's Corner ons vertelde dat we deze vulling eventueel konden wassen, als we niet wilden dat hij kromp, als hij als quilt gewassen zou worden. Dat kon dus bij die Hobbs-vulling., die 80/20 was! Daar de Dear Jane voor ons lits-jumeaux bed gemaakt werd, wilde ik niet dat hij kromp, want dan paste hij misschien niet meer. Dus heb ik de vulling toen gewassen. Ik had in die tijd een bad, heb hem daarin gespoeld, maar daarna heb ik hem wel in de wasmachine gedaan om te centrifugeren. En hij bleef prachtig. Daarna nooit meer een vulling gewassen, dus toen ik op de beurs bij Elly Prins extra brede katoenen vulling per meter zag, heb ik er niet bij nagedacht, dat deze niet die 20% andere vezels had. Dom, dom, dom!!!

Onze oudste kleinzoon Danny is geslaagd voor zijn Havo-diploma, dus dat hebben we gevierd en daarna kwam vaderdag, ook weer zo'n feest vol dikmakers!   Het leek trouwens net moederdag, want ik kreeg daar nog een prachtig cadeau voor van DS1 en DDIL1, ze hadden bij Cora een boek voor me gekocht met een schitterende countryquilt, die beslist mijn volgende project gaat worden. Ik ben er helemaal weg van en ga de komende tijd stofjes ervoor verzamelen. Het is een Franse mystery-bom van Born to Quilt geweest. Buiten de quilt staan er ook nog veel andere leuke dingen in.

De middenapplicatie van de Sweet is weer wat verder gekomen, maar de bedoeling was geweest, dat hij nu af was en ik al met de volgende en l bezig zou zijn. Maar van wie moet dat? Alleen van mezelf, dus zal ik nu proberen wat minder krampachtig te worden wat quilten betreft, het is tenslotte een hobby. 


Dan nog even een foto van een poppenbedje, beloofd aan (Quilting) Jeannet. Ik heb het heel lang geleden  op een verzamelbeurs in de Jaarbeurs  gekocht, met de bedoeling er een  "antieke" pop voor te maken. Dat is er nooit van gekomen en nu ligt er een pop voor de kleindochters in, die regelmatig naar bed gebracht moet worden. Ik vermoed dat mijn bedje door een ijverige doe het zelver in Oostenrijk gemaakt is.  Jeannet is bezig met een serie poppenquiltjes en heeft haar poppenbedje ook op haar blog laten zien. Ik heb ook een poppenquiltjesboek van dezelfde maakster als haar serie en ben nog altijd van plan er één te maken. Eens..


Tot volgende keer, groetjes, 
Cisca