Volgers

woensdag 11 augustus 2010

Geen foto's

Hallo allemaal,


Vandaag kan ik niets laten zien, DH's computer is het aan het begeven, Windows is kapot, we kunnen alleen op Ubuntu en die kan de foto's niet weergeven.

Zaterdag gaat DH met onze computerdeskundige DS3 een nieuwe uitzoeken, dus hopelijk kan ik dan weer gauw een berichtje plaatsen.

De top van de duo penotti is eindelijk afgekomen, er zijn een stuk of vijf bloemen gemaakt en ik heb ook weer een paar boeren wijfies blokken gemaakt. Die mogen pas de 22e, dus er was toch niet zoveel te laten zien.

Zo, nu ga ik weer verder met alle blommen te bekijken, er is zoveel te zien op woensdag!
 

Tot volgende keer,

Groetjes,
Cisca

dinsdag 3 augustus 2010

Van een poppenquilt en flowers naar een giveaway, bedeltjes en een kippetje

Hallo allemaal,

Deze week heb ik een begin gemaakt aan een poppenquiltje uit een boek van Kathleen Tracy. Ik heb het boek al vijf jaar in huis en dit quiltje vond ik altijd het mooist, de kleuren en de blokken ervan spraken me het meest aan. Het heet Underground Railroad en de afwisseling van de twee hoofdkleuren in de zes blokken geeft het leuke effect van de rails. Door al de poppenquiltjes die door verschillende bloggers gemaakt worden, kreeg ik er zo'n zin in er één te gaan maken. Reproductiestoffen genoeg en zo kon ik qua kleur Kathleen's quiltje een beetje evenaren. De kleuren zijn in het echt mooier dan op de foto. Zelfs het donkerrode ruitjesstofje heb ik, (het lichte rood op de achtergrond hoort er niet bij), dus ik kan de top helemaal afmaken.


Voor One Flower Wednesday heb ik drie grote bloemen gemaakt, ik vind ze in deze kleuren erg mooi worden en ga er voorlopig nog mee door. Met de kleintjes ben ik nog niet verder gegaan, om het nieuwe stuk erin te zetten, moet het even rustiger zijn.
Nu het wat minder warm is, ben ik tussendoor weer bezig met het aanzetten van de borders van de duo penotti, een saai werkje, dat veel tijd vergt. Vrijdag komen DS1 en DDIL1 terug van vakantie en dan hoop ik de top in ieder geval af te hebben. Ik mag hem bij Cora  komen dubbelen, heeft ze beloofd, ze heeft een grote tafel, die bovendien wat hoger is dan gewone tafels. Dat zal me veel pijn in mijn rug besparen, ik ben er dan ook heel erg blij mee. Dus ik hoop, dat ik hem eind volgende week af heb, om eindelijk te gaan beginnen met quilten. Hebben jullie ook deze tip gelezen bij Ingrid-Supergoof: toen het zo warm was zette ze een ventilator aan onder de quilt, zodat het nog een beetje koel bleef tijdens het doorpitten. Een super idee!

Mijn eerste giveaway is binnen, deze mooie lapjes kreeg ik van Else. Ik ben er heel blij mee en waarschijnlijk ga ik ze gebruiken voor de Farmer's Wife's Quilt, daar vind ik ze mooi bijpassen. Nogmaals bedankt, Else!
Vorige week zag ik bij Mascha, die een webwinkel heeft, bedeltjes die ik heel erg leuk vond. Dus heb ik ze besteld, het gaf weliswaar wat moeilijkheden, want doordat ik iets fout had gedaan was de order niet doorgekomen en daar ik toch had betaald, wist Mascha niet, dat het voor mij was. Dus moest ze veel moeite doen om erachter te komen, voor wie de order was. Maar ze zijn gearriveerd, zelfs één extra, ze zijn schattig, piepklein en zullen leuk staan op de ornamentjes. Maar ook op quilts, denk ik. Dat handje op de label van de duo penotti lijkt me ook leuk. Het was erg moeilijk ze op de foto te krijgen, ze schitteren te veel, denk ik, dus zullen de de teksten moeilijk te lezen zijn: Hand Made op de handjes, Made with Love op de hartjes en Made for you op de andere.

Tot slot nog een klein borduurtje voor een ornamentje om aan de sleutel van de keukenkast te hangen, een kippetje.
Dat was dan weer, tot volgende keer,

Groetjes, 
Cisca

dinsdag 27 juli 2010

Alweer flowers, de Farmer's Wife en een ornamentje

Hallo allemaal,

De week is weer voorbij gevlogen , en weer is het One Flower Wednesday. Het zijn deze week bloemen in twee maten geworden. Eerst de kleintjes maar, ze staan weer in het plantenbakje, waar ze mooi uitkomen. Een bewijs dat het nieuwe zijn, is de bloem, die één van de planten inmiddels heeft. Acht kleintjes zijn er weer bij.

Inmiddels heb ik zes grote gemaakt, één bloem is bijna vijf inches groot. Eens zal het een tafelkleed moeten worden, denk ik.. Voorlopig maak ik alleen rode en roze, ik gebruik hier ook de lapjes van Lut voor, die ik met de kerstruil van haar gekregen heb. Het werkt lekker makkelijk, die grote hexen èn het schiet lekker op.

En kijk eens wat ik aan het doen ben! Doordat ik in het begin teveel lijm op de randjes smeerde en daardoor niet zo mooi genaaid heb èn er een paar grauwe kleuren in het midden zaten, ben ik er een paar kleine hexjes tussenuit aan het halen. Ik ben wel benieuwd of het lukt om ze op een mooie manier te vervangen, de papiertjes zijn er natuurlijk al uit. Maar dat risico neem ik dan maar, het blijft me anders storen.

De Farmer's Wife Quilt ligt weer even te rusten, weten jullie trouwens, dat er templates per blok gedownload kunnen worden? Wil je dat doen, zoals ik, druk dan op de afbeelding van de FW quilt rechts, dan kom je op de "echte" FW site, scroll een stukje naar beneden, tot je bij de plaats komt, waar je de templates gratis kunt downloaden. Dat is veel makkelijker, je kunt de blokken uitzoeken, die je wilt maken en hebt dan elke keer weer "verse" templates, wat makkelijk is als je, zoals ik, ze op karton plakt.

Ook nog even een kerstboom-ornamentje geborduurd, is het geen schattig beertje met haar vleugeltjes.
O ja, ik heb ook nog een giveaway bij Else Boompie) gewonnen, ik weet nog niet wat het is, ik hoop dat ik het volgende keer kan laten zien. Trouwens, ik ben helemaal in de prijzen gevallen, want ik heb bij Australische Christine een blokkenrol gewonnen. Het geluk lacht me wel toe. Spannend!!!

Tot volgende keer,

Groetjes,
Cisca

donderdag 22 juli 2010

Farmer's Wife Sampler Quilt

Hallo allemaal,

Zoals jullie  weten ben ik voor de Farmer's Wife Quilt gevallen. Dat was ik al eerder zo, maar hij moest eigenlijk nog een tijd(je) wachten. Af en toe lukt dat niet, zodat ik vandaag mijn eerste update heb.  Maar eerst even mijn nieuwste aanwinsten laten zien, want hoewel ik al aardig wat repro stoffen had, kom je toch altijd wat tekort. Dinsdag belde Cora dat de tussenvulling voor de duo penotti er was, dus gisteren daarheen gefietst en natuurlijk kwam ik weer met meer thuis dan gepland. Ik kwam Ria B. er ook nog tegen, dus hebben we gezellig met z'n drieën koffie gedronken. Hier is wat ik zoal kocht. De schaar is van mijn oma geweest, die naaister was voor ze met mijn opa trouwde, dus hij is al meer dan honderd jaar oud. 

Ik heb vijf blokken gemaakt, hier de eerste: block 107, 

Windblown Square. 

2: block 26: Cut Glass Dish.
3: nr. 54: Kitchen Woodbox.
4: nr. 10: Bow Tie.
En als vijfde: nr. 44: Gentleman's Fancy.
Ik heb ze met veel plezier gemaakt, ik hou toch wel heel erg van deze stoffen. Alleen het bij elkaar zoeken kost veel tijd. Van nr 44 vond ik het oranje stofje, dat in een pakketje van Cora zat, zo leuk, dat ik er vanmorgen weer een lapje van heb gekocht. Zo, gaan jullie mee bij de andere Farmer's Wife maaksters kijken? Klik dan op de namen onder de button hiernaast.


Happy quilting, groetjes,
Cisca

woensdag 21 juli 2010

One Flower Wednesday

Hallo allemaal,

Deze week heeft in het teken gestaan van de Farmer's Wife Quilt,  kleindochters en een klein beetje hexablommen. Er zijn er maar een paar bijgekomen, de hele heb ik gisteren per ongeluk tijdens de bee eraan gezet, één ervan is de lichtgroene rechtsonder. De ene gespaarde is de incomplete, die wordt tussen de hele gezet om hem straks vierkant te kunnen maken. Er moeten dan natuurlijk nog stukjes af. Ik hoop tenminste, dat het zo goedkomt.

Dit weekend waren Kim en Carly hier, we hebben heel wat gedaan, van voorlezen naar tekenen en de speeltuinen nog veel meer. En ook nog naar Mc Donalds, waar ze boften, want er was iemand die van alles maakte van ballonnen en tussendoor werden ze ook nog geschminkt, wat er later heel moeilijk af te krijgen was. Het eten komt natuurlijk op de laatste plaats, ze kwamen voor Het Shrek-speeltje, de ezel, die nog geluid maakte ook. Kim had heel veel belangstelling voor de hexjes (dat belooft wat!?), en mocht steeds de draad doortrekken die ik erin gestoken had. Dus dat schoot neauurlijk lekker op (lol).

Toen ik het verhaal van het kuikentje van Jeannet vertelde, moesten ze alles op haar weblog bekijken en konden zich maar niet voorstellen, dat moeder kip niet voor dit kuikentje wilde zorgen.
Morgen komt mijn volgende berichtje met de eerste update van de Farmer's Wife. Tot dan! 


Groetjes, 
Cisca