Volgers

dinsdag 21 september 2010

Wat eerst. de Farmer's Wife of de flowers?

Hallo allemaal, 

Het is bijna de 22ste, dus tijd voor de Farmer's Wife update. Ik heb er deze maand zes gemaakt en het blijft nog altijd leuk om te doen.
Hier het eerste: block 1: Attick Windows (malletje verkeerd om gelegd, maar ik vind het niet storend) 

dan block 2: Autumn Tints

block 3: Basket (helemaal mijn kleuren)


block 4: Basket Weave


block 61: Northern Lights


en block 82: Spider Legs


Helaas vind ik de achtergrond van de foto's niet goed gekozen. De stand is nu 18 blokken. De laatste twee waren vorige keer al geknipt, daarna ben ik bij 1 begonnen, maar ik denk, dat dat verkeerd is, ik denk, dat ik de foto in het boek aanhouden om er rijen van te kunnen maken. Waarom de blokken niet op rij genummerd zijn, snap ik niet, ik ben ook constant aan het zoeken waar iets staat. Kon het niet net zoals bij de Dear Jane? Ben ik de enige die daar last van heeft? Misschien moet ik het boek eens goed gaan lezen en staat er in waarom dit is, tot nu toe heb ik daar een beetje te weinig tijd aan besteed.
Dan de hexjes, er zijn weer elf kleintjes gemaakt en drie grote. Ik ga nu eerst maar eens de kleintjes aan de "grote" lap zetten, er liggen er ook nog een paar van de vorige keer en misschien heb ik er nu wel teveel. Dan moet ik er weer rijen aan gaan zetten en dat is niet de bedoeling. Ik moet ook nodig weer eens nieuwe hexjes voor de grote gaan knippen en plakken, het is zo fijn als je even niets te doen hebt, dat er dan altijd een hexagonnetje klaar ligt om te maken.
Het is alweer even geleden dat we met vijf Dear Janers naar Deventer zijn geweest. We hadden een heel gezellige dag, we vonden niet alle quilts, die tentoongesteld waren mooi, maar die vonden anderen waarschijnlijk weer wel mooi. Leuke dingen gekocht, een schattig trommeltje met prachtige stofjes en het boek van Adelia, met heel mooie quilts.


Ik heb ook weer een kerstboom-ornamentje gemaakt, het is een patroontje van The Sampler Girl uit het welbekende tijdschrift van 2009, waar ik nu even niet op kan komen.


Dan het speldenkussen van de pincussion-swap van Jeannet. Ik ben één van de geselecteerden waarvan het kussentje in het januarinummer van "Quilt en Zo" komt. Dat vind ik natuurlijk leuk, maar het betekent wel, dat het geen bestaand patroon mag zijn. Dus ben ik al druk aan het nadenken hoe het moet worden en in welke techniek en ik heb zelfs al een tekeningetje gemaakt. Dus de komende tijd moet er ook wat tijd vrijgemaakt worden om wat uit te gaan proberen. Natuurlijk mag het resultaat niet op mijn blog komen. Spannend, hè!


Tot slot even een foto van kleindochter Yara. Haar ene oogje ging ineens naar het andere trekken, het is geen lui oog, ze moet wel een bril, met de hoop dat het overgaat, anders moet het geopereerd worden. Ze heeft nu een roze en een blauwe 'toverbril', is ze niet aandoenlijk?!

Gaan jullie mee bij de andere Farmer's Wife deelneemsters kijken. Het wordt een drukke dag met al die FW blokken en hexagonnen!

Tot volgende keer,Love,


Cisca

woensdag 8 september 2010

Flowers, a poem, Halloween and a tip

Hallo allemaal,

Dit was een week, waarvan ik het idee heb, dat er weinig uit mijn handen gekomen is. Dat komt waarschijnlijk, doordat ik niet heb gedaan wat ik had willen doen, het poppenpaartje afmaken bijvoorbeeld en minstens één blok maken van de Farmerś Wife Quilt.  En natuurlijk het sandwichen van de duo penotti, maar dat komt doordat ik al weken last van mijn rug heb. De dokter heeft er pillen voor gegeven, maar zoveel staan is er niet zo best voor.

Maar er zijn wel hexaflowers gemaakt, één grote en vijf kleine. Voorlopig kan ik nog wel even doorgaan met de kleintjes, het valt me wel op, dat het qua tijd helemaal niet zoveel uitmaakt, of je een grote of een kleine maakt. Ook nog foto's van een hexjes speldenkussen. Ik heb het al een paar weken geleden gemaakt, maar vergat er steeds een foto van te maken. Het is aan twee kanten te gebruiken de bruine kant voor de gewone spelden en de blauwe kant gebruik ik voor de applicatiespeldjes. Het is heel fijn in gebruik, ik kan het aanbevelen: twee hexaflowers maken en zes vierkantjes, twee knopen en een in mijn geval dmc-draad, niet moeilijk, het wordt alleen wat kleiner dan je denkt (dan ìk dacht, tenminste).Toen we vorig jaar in Nieuw Zeeland waren heb ik een pakketje gekocht met het bekende Quilter's gedicht. Het was netjes op katoen gedrukt met de benodigde stofjes om het af te maken en de vijf porseleinen  knopen zaten er ook al bij. Je kon het gedrukte zo laten, of alle woordjes met een draad dmc 310 borduren. Natuurlijk koos ik voor het mooiste, dus borduren. Maandag op de bee ben ik er weer eens mee verder gegaan. Het wordt wel mooi, maar het is wel een hele klus, de lettertjes zijn zo klein, dat je heel precies moet stitchen. 

In het weekend ben ik met een Halloween borduurtje begonnen, het is een freebee, dus had ik alleen het patroon en geen foto ervan gezien. Ik vond dat pompoenengezicht nogal 'spooky' worden, maar toen ik gisteren de hoed erboven borduurde, werd het toch wel leuk. Bij vroeg avondlicht nog even een randje uitgezocht en eraan genaaid, om vanmorgen te zien, dat het toch niet de goede kleur lila was. Ja, eigen schuld... Ik weet nog niet wat er verder omheen komt, de gele van Saskia of het ruitje, dat ik al jaren in huis heb en dat ik nu nooit meer zou kopen. Hoewel het wel echt Halloween is natuurlijk.

Dan nog een tip voor het snijden met een grote lineaal. Een tijdje geleden las ik op een blog, dat er een handvat voor in de douche te koop was bij Het Kruidvat. Dat had degene die het schreef op haar snijlineaal vastgezet en zo was het snijden veel lichter. Ik naar Het Kruidvat, ik snij niet zo heel veel, maar het leek me erg handig bij het afwerken van een quilt, dan ga ik nog weleens scheef, doordat ik te weinig kracht heb. Maar natuurlijk waren ze al uitverkocht en het was eenmalig. Dus vergat ik dat ding weer, tot ik maandag na de bee even naar de Action in de buurt ging. Wachtend in de veel te lange rij naar de kassa's zag ik ineens dozen met van die stangen staan, wel extra groot, maar ze passen op een lineaal van 60 cm. Hij zit muurvast en ik "verheug" me al op het afsnijden van de randen van de duo penotti. En dat alles voor 2,99 Euro! Er stonden er veel bij ons, dus waarschijnlijk zullen ze in andere Actions ook nog niet uitverkocht zijn. Ach, had ik maar zo'n stang gehad na mijn hernia operatie, toen ik de deur van het toilet helemaal scheef getrokken heb (lol).

Of ik naar de tentoonstelling in Deventer ga, weet ik nog niet, de Dear Jane Quiltsters gaan zaterdag en ik kan meerijden, maar ik heb een verjaardag waar ik ook niet graag weg wil blijven, o, wat is het leven toch moeilijk!

Tot volgende keer, quilt ze en veel plezier als je naar Deventer gaat!


Groetjes, Cisca

dinsdag 31 augustus 2010

Van poppen, quiltjes en flowers

Hallo allemaal,

Het poppenpaartje is (nog) niet af. Daarom zitten ze gezellig samen in het doosje van de grote blommen te wachten op betere tijden. HIJ is al van een pruikje voorzien en heeft  netjes zijn nieuwe broek aan, ZIJ is nog akelig bloot en heeft ook nog geen pruikje gekregen. Haar handjes zijn al ineen geslagen, zodat ze haar DHtje lekker stevig om zijn nek kan gaan hangen, maar ik ben bang dat haar armpjes te kort zijn en zodoende de zijne ook. Dus zullen ze een beetje verlengd moeten worden. HAAR jurkje moet nog even afgewerkt worden, maar dan is ze ook bijna klaar, hoewel, ook zij zal nog wel een broekje krijgen, want stel je voor, dat er eens iemand onder haar rokje zal kijken.  En zo wachten ze dan maar geduldig op betere tijden.

Het is alweer (bijna) woensdag, dus tijd voor de kleine en grote bloemen. Het kleine bloementuintje is bijna klaar en als ik ze zo zie liggen, denk ik, dat ik ze ook maar op rode stof ga appliceren. Hoewel, nu ik ze daar zo zie liggen, geloof ik ook, dat ze met nog een rij uitgebreid moeten worden, want ik mis daar aan één kant een rij. O,o, toch nog niet klaar, en moeten er aan de onderkant dan niet twee randen aan om hem gelijk te krijgen?! Nou ja, wordt vervolgd!

De grote blommen zijn uitgebreid met vier, nog steeds in rood en roze, ik heb nog een stof, waarvan ik denk, dat ik die voor de tussenstukjes ga gebruiken. Het is wit/ecru met een klein roze motiefje, waar ik de lapjes die ik zaterdag bij Cora op de open dag kocht, op heb gelegd. De lange rij is Park Avenue van Moda, aangevuld met wat rood. Ik wil van deze stoffen, denk ik, de Scandinavian Christmas gaan maken, als het er nog van komt dit jaar. Ik heb bij Cora Daniëlle voor het eerst ontmoet, we hadden afgesproken, dus had ik speciaal mijn fototoestel meegenomen, maar natuurlijk weer helemaal vergeten een foto te maken. Het was lekker druk bij Cora en ik heb veel bekenden gezien. 


Ik heb gisteren ook nog de sashings en de border voor het poppenquiltje geknipt/gesneden. Ik zie overal van die mooie poppenquiltjes verschijnen, er komen steeds meer liefhebbers. Ze zijn dan ook zo leuk èn ook voor de met-de-hand-maakster lekker vlug af. Ik zit ze vanmiddag lekker in het zonnetje op het balkon aan te naaien, de sashings dan alleen.


Leuk, dat ik na mijn logje van vorige week over Bep de tip van Tineke kreeg, dat haar quiltblad Quilt en Zo deze keer een reportage over Atelier Bep heeft. Ik heb hem gelijk gekocht, het is een heel leuk artikel en Bep's patroon van het  kerstboompje met de belletjes, staat als patroon erin. En ik moet zeggen: ik vind het blad steeds leuker worden.


Dit speldenkussen maakte ik vorige week, wat me aan de pincussionswap van Jeannet doet denken, waar ik me ook voor op heb gegeven. Wil jij ook meedoen, je kunt je nog opgeven tot 5 september.


Tot volgende keer,

Groetjes,
Cisca


dinsdag 24 augustus 2010

Flowers and more


Hallo allemaal,
                                                                                                                                                  


Zie hier mijn vernieuwde kleine blommen quiltje. Zes gingen eruit, later nog één, want die was afgekerfd. Het was een heel gepruts, want de dubbele steekjes waren goed aangetrokken en soms moest er een stukje losgeknipt worden. Maar het is gelukt en het resultaat is veel beter, vind ik zelf. 

Hier nog een foto van de kapotte flowerquilt. Het viel allemaal erg mee gelukkig, de nieuwe waren makkelijk aan de hexjes zonder papiertjes te zetten. Nu moet ik zien dat er een vierkant ontstaat, want elke keer zet ik weer nieuwe eraan en dan verandert de vorm weer.

Er zijn ook  twaalf grote gemaakt, de stand is nu eenentwintig. Ik denk er nog steeds over ook andere kleuren erbij te nemen, ik vind de heel lichtroze ook niet zo mooi bij de rode. En nadat ik die van Bep heb gezien, ben ik helemaal aan het twijfelen gegaan. Maar daarover later meer.

Eerst zal ik eens de giveaways laten zien, die ik een paar weken geleden gewonnen heb. Eerst de lapjes van Saskia, die ik nog eens in een herfstquiltje wil gebruiken. Dankjewel, Saskia!

En dan de blokkenrol van Christine, die helemaal uit Australië is komen vliegen.  Het is een heel handig ding, er passen precies twee blokken van de Farmer's Wifequilt in.De quiltvriendinnen op de bee hebben al gekeken hoe ze hem na kunnen maken. Hij is gemaakt van een quiltje met drie blokken, de rol zit met klittenband vast. Ik heb hem al verschillende keren naar de bee meegenomen en dit weekend ging hij mee naar Driebergen. Thank you very much, Christine, for this lovely blockroll.

Dan de inkopen die ik in Woerden en Hall gedaan heb. Naar Margreet Otto gingen we op de heenweg en daar heb ik deze mooie reproductiestoffen gekocht. Helaas hadden we geen fototoestel meegenomen, dus zijn er geen foto's van de mooie quilts die werden tentoongesteld gemaakt.
De volgende dag reden we naar Hall. Daar de Tomtom het niet deed, was het nog even zoeken, want Bep woont wel erg afgelegen. Maar wel heel erg mooi, het was erg leuk om alles in het echt te zien. Gek dat je ergens nog nooit geweest bent en je toch precies weet hoe het eruit ziet. We waren wat te vroeg, maar Bep kwam net thuis en ging gelijk koffie voor ons zetten. Het weer was mooi, dus we konden lekker buiten zitten. 

Bep ging haar prachtige blommenquilt halen, die nog veel mooier is dan op de foto.
Ze liet ook de quil,t die ze nog wil gaan maken zien, die in het laatste boek van An Moonen staat, een hele mooie. Ze heeft de smaak van het handpatchen weer helemaal te pakken, vertelde ze.
Daarna ben ik haar winkeltje ingedoken, daar kon ik lekker een hele tijd ongestoord rondsnuffelen. Dat resulteerde in wat lapjes,die rechts boven op de foto naast die van Woerden liggen, een mooie engel stitchery met stof en garen en een pakketje met Bep's laatste ontwerp, een leuk bloemenvrouwtje. 
Ik ben nog wat vergeten: ik kocht nog een leuk doosje met notitieblaadjes erin, echt Amerikaans om te zien, precies waar ik zo van houd, èn nog een patroontje van twee kleine popjes, een mannetje en een vrouwtje, die ineengestrengeld zitten maar die laat ik volgende keer zien, ik ben er al aan begonnen. Heb er leuke ruitstofjes voor uitgezocht, ik hoop, dat ze dan de echte Bep-kleuren hebben. Zo, ik geloof, dat ik alles weer verteld heb, ik moet nodig verder met alle blogjes lezen, daar DH meer achter zijn nieuwe computer zit, om alle nieuwe dingen uit te vinden, zit ik er minder achter.


Let op, het is zaterdag open dag bij Cora's Cottage! Zucht... zou er nog wat geld overgebleven zijn?


Tot volgende keer, groetjes,
Cisca.