Volgers

woensdag 20 oktober 2010

One flower Wednesday, de derde stitchery en Ahoy

Eén grote hexablom kan ik deze week maar laten zien, het is nummer 40.

Ik heb wel de borders van de kleine bloementuin aan elkaar gezet en inmiddels heb ik hem erop geregen, zodat ik kan gaan beginnen met appliqueren. Heeft iemand een idee, hoe je die kleine bloemetjes kan quilten??? Misschien kan ik het beste op een paar bloemen een knoopje zetten? Wie het weet, mag het zeggen.

De derde stitchery, door Dorry ontworpen, is ook klaar. Ik heb gewoon dezelfde kleuren gebruikt als de eerste twee, ten eerste heb ik bijna geen Venne Cotton, èn ik vind het mooier als hetzelfde garen gebruikt wordt. Het gaat wel lekker vlug, elke week een stitchery, dan kàn hij met de kerst af zijn, met nadruk op kan! Het randje, dat wel op Dorry's stitchery, maar niet op het patroon staat, heb ik nog niet gemaakt. Ik zie nu trouwens een een draadje dat er niet op hoort op de foto, dat ligt er los op, hoor!


Donderdag heb ik een vermoeiende, maar heerlijke dag gehad in Ahoy. Henny, een mede Dear Jane lid, belde ons om te vragen of ze ook met Marijke en mij mee kon, nou, dat kon natuurlijk en de DH's boften, want Henny rijdt wèl, en wij mochten met haar mee. Ook zij had een kaartje in de voorverkoop gekocht, dus we konden zo doorlopen, eerst verkeerd, want het was in een andere zaal dan vorig jaar. Een kleinere, volgens mij, maar meer dan genoeg stands, want volgens mij heb ik lang niet alles gezien.
We zijn deze dag bij elkaar gebleven, als we met nog meer zijn, gaan we meestal onze eigen weg en spreken af om op bepaalde tijden elkaar weer te zien om te eten en/of te drinken. Jammer genoeg was de catering dit jaar minder, vorig jaar konden we ook in de hal koffie drinken en in de zaal was maar één gelegenheid ervoor. Tussen de middag was de rij zo lang, dat we een stempel op onze handen lieten zetten, in de hoop, dat het restaurant in de hal nu wel open was. Maar nee, hoor, alles dicht. Er was wel een automaat, dus besloten we daar maar koffie te nemen. Maar er waren geen bekers, zodat de automaat het niet deed en Henny was haar geld kwijt. We gingen ons brood toen maar droog opeten, de tafeltjes en stoeltjes stonden er wel, tenslotte, dus we konden in ieder geval uitrusten. Gelukkig kwam er een man langs, die bij het restaurant hoorde, die, toen hij hoorde wat er aan de hand was voor ons naar achteren ging en ons en nog twee dames, die na ons gekomen waren, allemaal koffie bracht, die we bovendien gratis kregen. Wat een service, hè! Dat maakte alles weer goed.


Toen we om een uur of twee naar huis wilden, hadden we het volgende avontuur, want Henny had per ongeluk haar lichten aan gelaten. Eerst kon ik niet instappen, Marijke wilde helpen en van binnenuit de deur openen. Dat lukte ook niet, maar toen kon haar arm niet meer terug. Hij zat tussen de hoofdsteun en de stoel geklemd. Henny kon haar gelukkig bevrijden, maar het was wel even consternatie, en lachen, natuurlijk. Maar we konden dus niet weg, de ANWB gebeld, wat niet lukte, daarna kwamen er via haar garage andere hulptroepen aan, wat nog even bemoeilijkt werd, doordat we de straat niet wisten. Marijke zag op de folder gelukkig dat we op de Ahoyweg stonden en toen reed na een half uur de hulpwagen voor. Toen was de klus gauw geklaard en konden we weer naar huis. Alles ging gepaard met een paar flinke lachbuien, dus we hebben heel wat gezondheid opgedaan.


Daar tussendoor heb ik ook nog wat gekocht, maar niet veel bekenden gezien. Alleen Lida met haar vriendin Bep. Lida was net gevallen, dus zal ze zich niet zo lekker gevoeld hebben. Ik heb nog uitgekeken naar Erna van Scotland and Stitching, die bij een borduurstand zou helpen. Ik had nr 94 onthouden, die kon ik niet vinden, er was een hele hap uit de stands. Dom van me, het blijkt stand 95 te zijn geweest, dus ben ik waarschijnlijk gewoon langs haar heen gelopen.  Eén van de eersten die we zagen was Cora, waar ik het engeltje en 10 lapjes van 25x25 cm kocht. Ik heb me trouwens erg ingehouden, vind ik zelf, ik heb niet één fat quarter gekocht, alleen fat eights. Ook een stuk "antiek" linnen en wat kleuren borduurgaren bij Crownstitches. Ik had een briefje gemaakt van de kleuren, die ik wilde hebben, maar was het natuurlijk vergeten.  Als laatste zag ik bij Bep een nieuw boek van Barb en Alma van Blackbird Design. Het is weer een hele mooie, ook als je er niets uit maakt ,is hij al mooi om steeds weer in te kijken. Ik las trouwens vanmorgen, dat er alweer een nieuwe van hen in de drukkerij ligt.Het is weer een lang verhaal geworden, waarschijnlijk zijn de meesten nu al afgehaakt, wat ik niemand kwalijk neem. Tot slot nog even het pompoenenvrouwtje, dat uiteindelijk een zwarte rand heeft gekregen.


Tot zaterdag vrijdag, dan is het Farmer's Wife dag!


Liefs,


Cisca

woensdag 13 oktober 2010

Hallo allemaal,


Deze week onverwacht toch nog zes grote hexablommen. Voor mijn doen heb ik een erg drukke week met de bee, vriendinnenbezoek, de fysio en Ahoy. Ik vond in een "geheim" laatje nog een paar overgebleven restjes rode lapjes, dus er is wat variatie in de stofjes.  De kleintjes zijn van hun kartonnetjes ontdaan, dus liggen ook al klaar. Ik zag bij Yvonne (Sommeke), dat ze haar hexjes niet op een lap had geappliqueerd, maar op genaaide randen, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Ik had daar al eerder bij haar over gelezen,maar zag nu, dat het resultaat heel mooi is. Dus ik denk, dat ik het ook zo ga doen.Vrijdag kwam de tweede stitchery van de negen ontwerpsters van Stitching for Christmas, deze keer van Jacqueline. Ook dit  is een leuke, ik ben al benieuwd naar de volgende. De hele quilt is te zien in Ahoy, ik weet alleen niet meer bij wie, dus ik hoop, dat ik hem ergens tegen zal komen in alle drukte en tussen de vele standhouders.


Ja, die handwerkbeurs, ik verheug me er al dagen op. Marijke en ik gaan donderdag, DH brengt ons en Marijke's DH komt ons halen, dus we hoeven alleen maar in te stappen. We wonen wel dicht bij Rotterdam, maar als je moe bent, niet meer in metro, tram of bus te hoeven, is ook wel lekker. En daar we geen van beiden een rijbewijs hebben (in mijn geval gelukkig, want anders zat ik hier vast niet meer, lol), hebben we die mannen hard nodig. Niet alleen daarvoor, hoor!

Dus Ahoy, we komen er aan!

Groetjes, Cisca

dinsdag 5 oktober 2010

Van hexies,pincussions en 'Stitching for Christmas'. borduren

Hallo allemaal,

Twee hexaflowers maar deze week, deze keer tussen de witte chrysantjes op de foto, want ze kleurden heel vaal bij rode bloemen. Het zijn grote, de kleintjes liggen nog te wachten om geappliqueerd te worden. Ik ben het met sommige schrijfsters, die in hun reactie raad gaven, eens, ze zullen niet eerst vastgeregen hoeven te worden als de kartonnetjes eruit zijn. Dat heb ik ook niet gedaan, toen ik er zoveel tussenuit had gehaald. In ieder geval bedankt voor het meedenken.


Het was een week die in het teken stond van de pincussionswap. Lach niet, ik ben nu aan mijn VIERDE speldenkussen bezig, in een heel andere kleur. Als het eenmaal zover is zal ik ze showen, ze lijken allemaal op elkaar en toch zijn ze allemaal weer een beetje anders. Ik heb inmiddels mijn speldenkussen van degene die een speldenkussentje voor mij heeft gemaakt, gekregen, mooi verpakt en met een mooie herfstkaart en een heerlijke reep chocola. Die heb ik inmiddels verorberd (hoezo veel te zwaar, lol). En natuurlijk, het belangrijkste, er zat ook een heel mooi speldenkussen bij, waar ik erg blij mee ben. Geen foto natuurlijk, ik mag hem nog niet laten zien, dat komt 6 november.Ook ik ben gezwicht voor de Kerstquilt van de negen quiltsters die allemaal een stitchery hebben ontworpen. Het was een idee van Barbara van Pink en Barbara en negen weken lang komt er op donderdag een nieuwe gratis stitchery. Janine van Het Quiltgebeuren heeft hem in elkaar gezet, de sashings en border bestaan uit hexjes, heel erg leuk, vind ik. De eerste, die ik klaar heb, is van Ellen van Ellie's Quiltplace. Een dezer dagen zet Barbara ook bij mij een button op mijn weblog. Ik heb hem in de kleuren die Ellen opgaf, gemaakt, behalve de rode neus, die ik oranje gemaakt heb. Ik zag het blok ook al in blauw en in het rood, ook leuk.


Tot slot even het borduurtje van vorige week, die met die vleermuizen. Ik heb het vanmiddag nog even van een achterkantje voorzien, anders is het zo kaal op mijn blog deze week. Heb daardoor helemaal vergeten om lekker op het balkon in het zonnetje te gaan zitten, bedenk ik nu, en nu is het te laat. 


Voor degenen die naar mijn rug hebben gevraagd: ik ben toch maar naar de fysiotherapeut gegaan, want het schoot niet op, de pijn trekt via mijn knieholte door naar mijn enkel, een heel vervelende pijn, die op kiespijn lijkt. Hopelijk gaat het gauw over. 

Tot volgende keer, groetjes,


Cisca

dinsdag 28 september 2010

Wednesday flowers

Hallo allemaal,

En weer is het bijna woendag. Ik heb deze week helemaal nog niets aan de farmer's wife gedaan, alleen wat bloemetjes, wat geborduurd, een paar prikjes aan het poppenquiltje en natuurlijk mijn speldenkussen voor de pincussion swap. Ik heb het kleine blommentuintje "klaar", het is toch langwerpig geworden, het ligt op de stof, waar ik het op ga bevestigen. Ik ben van plan de kartonnetjes langs de randen eruit te halen, dan even een draadje erdoor, zodat de vouwtjes erin blijven, het dan op de lap rijgen en appliqueren. Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn. 


Verder twee grote blommen gemaakt, ik heb er nu 31...


En hier is het resultaat van de grote als ze bij elkaar liggen.


Ik kwam gisteren nog een patroon van een kerstboom kleed tegen. Ik heb het toen we in Nieuw Zeeland waren, gekocht. Het patroon is er blijkbaar één om de kerstboom op te zetten, maar ik wil er één met een gat, zodat ik het om het lelijke deel van de kerstboom kan draperen. Dus zal ik het patroon moeten veranderen. Ik ben van plan om er een stuk uit te halen, zodat het ongeveer de vorm van een lampenkap krijgt (iets platter dan), dan haal ik één sneeuwpop weg. Het neemt dan ook iets minder plaats in, wat wel nodig is, als je niet zo heel veel plaats hebt. 


Er is ook nog een Halloween tafereeltje geborduurd, wat nu gauw afgemaakt moet worden, want het schiet al aardig op naar oktober. Kim en Carly waren hier zaterdag en Kim was erg geinteresseerd, ze wou wel graag weten hoe dat nou "genaaid" was. Oma deed een paar kruissteekjes voor en toen ik dezwarte vogels kraaien noemde, wist zij het beter: dat waren natuurlijk vleermuizen, oma! (o,o,...lol).


Zo, dat was het weer, ik ga weer gauw verder met mijn pincussion. Ik ben nu aan de tweede bezig, de eerste is niet helemaal goedgekeurd, maar al doende leert men. Hopelijk kan deze mijn goedkeuring wel wegdragen...(wegdragen, wat klinkt dat ineens raar, maar ik kan niets anders verzinnen, dus zal het wel goed zijn. Hoop ik...).  Het is ook moeilijk kleuren te kiezen, degene waar mijn speldenkussentje naar toe gaat, heeft geen blog, dus ik kan geen rekening houden met haar smaak. Ik hoop maar, dat mijn kussentje niet al te erg bij de andere zal afsteken, want zoveel fantasie heb ik nu ook weer niet. maar... ik doe mijn best!


Tot volgende keer,


groetjes, Cisca

dinsdag 21 september 2010

Wat eerst. de Farmer's Wife of de flowers?

Hallo allemaal, 

Het is bijna de 22ste, dus tijd voor de Farmer's Wife update. Ik heb er deze maand zes gemaakt en het blijft nog altijd leuk om te doen.
Hier het eerste: block 1: Attick Windows (malletje verkeerd om gelegd, maar ik vind het niet storend) 

dan block 2: Autumn Tints

block 3: Basket (helemaal mijn kleuren)


block 4: Basket Weave


block 61: Northern Lights


en block 82: Spider Legs


Helaas vind ik de achtergrond van de foto's niet goed gekozen. De stand is nu 18 blokken. De laatste twee waren vorige keer al geknipt, daarna ben ik bij 1 begonnen, maar ik denk, dat dat verkeerd is, ik denk, dat ik de foto in het boek aanhouden om er rijen van te kunnen maken. Waarom de blokken niet op rij genummerd zijn, snap ik niet, ik ben ook constant aan het zoeken waar iets staat. Kon het niet net zoals bij de Dear Jane? Ben ik de enige die daar last van heeft? Misschien moet ik het boek eens goed gaan lezen en staat er in waarom dit is, tot nu toe heb ik daar een beetje te weinig tijd aan besteed.
Dan de hexjes, er zijn weer elf kleintjes gemaakt en drie grote. Ik ga nu eerst maar eens de kleintjes aan de "grote" lap zetten, er liggen er ook nog een paar van de vorige keer en misschien heb ik er nu wel teveel. Dan moet ik er weer rijen aan gaan zetten en dat is niet de bedoeling. Ik moet ook nodig weer eens nieuwe hexjes voor de grote gaan knippen en plakken, het is zo fijn als je even niets te doen hebt, dat er dan altijd een hexagonnetje klaar ligt om te maken.
Het is alweer even geleden dat we met vijf Dear Janers naar Deventer zijn geweest. We hadden een heel gezellige dag, we vonden niet alle quilts, die tentoongesteld waren mooi, maar die vonden anderen waarschijnlijk weer wel mooi. Leuke dingen gekocht, een schattig trommeltje met prachtige stofjes en het boek van Adelia, met heel mooie quilts.


Ik heb ook weer een kerstboom-ornamentje gemaakt, het is een patroontje van The Sampler Girl uit het welbekende tijdschrift van 2009, waar ik nu even niet op kan komen.


Dan het speldenkussen van de pincussion-swap van Jeannet. Ik ben één van de geselecteerden waarvan het kussentje in het januarinummer van "Quilt en Zo" komt. Dat vind ik natuurlijk leuk, maar het betekent wel, dat het geen bestaand patroon mag zijn. Dus ben ik al druk aan het nadenken hoe het moet worden en in welke techniek en ik heb zelfs al een tekeningetje gemaakt. Dus de komende tijd moet er ook wat tijd vrijgemaakt worden om wat uit te gaan proberen. Natuurlijk mag het resultaat niet op mijn blog komen. Spannend, hè!


Tot slot even een foto van kleindochter Yara. Haar ene oogje ging ineens naar het andere trekken, het is geen lui oog, ze moet wel een bril, met de hoop dat het overgaat, anders moet het geopereerd worden. Ze heeft nu een roze en een blauwe 'toverbril', is ze niet aandoenlijk?!

Gaan jullie mee bij de andere Farmer's Wife deelneemsters kijken. Het wordt een drukke dag met al die FW blokken en hexagonnen!

Tot volgende keer,Love,


Cisca