Volgers

dinsdag 9 november 2010

Four flowers Wednesday and three little winterquilts

Hallo allemaal,

Het was me het weekje wel: ons bed was verkocht en ging weg, een nieuw bed, een heerlijk liggende boxspring, Dear Jane-middag bij mij, een doktersbezoek, toen kwam de swap-pincussion-zaterdag van Jeannet met heel veel internetten om alle pincussions te bewonderen en ook nog bij Cora langs. Voor mijn doen dus heel erg druk. Maar toch kan ik vier bloemen laten zien, Ik heb alleen het kleine flower-quiltje nog niet gedubbeld.


Verder heb ik het Bobbinquiltje verder afgemaakt, ik was al op zoek naar een bies, maar Ria B. zei, dat dit een onafgewerkt quiltpatroontje is, en toen ik het patroon opzocht, bleek dat ook zo te zijn, dus ik moet hem alleen met quiltgaren langs de rand doorpitten, twee strikjes bovenaan naaien en een mooi takje zoeken om hem aan op te hangen.


Gelukkig dacht ik er ineens aan, dat ik ook nog een winterquiltpakketje van Bep had liggen. Ik heb het in februari op de beurs gekocht, dus ben ik daar maar gelijkj aan begonnen, voor de winter weer voorbij is. Ik heb er vandaag de laatste steekjes aan gezet, is het geen leukerd geworden?!  Ik houd erg van die stijl, van Bep zowel als van Bobbin. Ik heb bij Cora sneeuwmanneuzen gekocht, maar toch voorde neus van het stofje van Bep gekozen, dat paste toch beter.


De Dear Jane middag was zoals altijd erg gezellig, we beginnen altijd vroeg en eindigen laat. Hennie had bij Ria B. op de cursus een prachtige quilt gemaakt, ik heb natuurlijk weer geen foto gemaakt, zoals altijd vergeten. Het was een éénpersoons quilt in de Stack 'N Wacktechniek. Alle figuren waren uit één lap stof gehaald en niet één was hetzelfde.

Bij Cora's Cottage was het heel druk, ik was zaterdag net na openingstijd daar, maar de winkel was al vol. Ik heb lekker rondgeneusd, wat lapjes uitgezocht, een paar mooie bedeltjes uitgezocht en natuurlijk die neuzen, die niet op de foto staan, tussendoor koffie met apfelstrudel naar binnen gewerkt en een heleboel bekenden tegengekomen. Toen zag ik daar een winterquiltje van de hand van Ria B. hangen, die bij Cora verschillende cursussen verzorgt. Toen ik pas quiltte heb ik het cadeau gehad van één van de kinderen en ieder jaar hangt het de hele winter op ons toilet. Oorspronkelijk is het er één uit vier (ik heb alleen het winterquiltje), maar Cora gaat ze binnenkort allemaal verkopen, dus wie weet waag ik me dan ook nog aan de andere drie. Ik heb hem vanmorgen weer tevoorschijn gehaald, gestreken en gefotografeerd, dan kan hij weer netjes op zijn oude winterplaatsje.


De bedoeling van deze Wish and Wonder was, dat er twee bij Cora in de boom zouden komen en twee bij mij. Het was een freebie die ik vorig jaar van internet had afgehaald, maar na het maken was het niet wat ik ervan verwacht had. Misschien kan ik ze beter wat opvullen. In ieder geval zijn ze niet in Cora's boom gekomen, niet omdat het niet mocht, maar ik vond ze niet leuk genoeg. Misschien dat ik nog een vijfde maak, werllicht met Noel of Joy erop en dan maak ik er dan een slinger van.


Gisteren op de bee heb ik gelukkig ook nog een Farmer's Wifeblok gemaakt, want dat moest ook weer eens gebeuren. Maar ik ga nu eens heerlijk borduren, daar bedoel ik x-steekjes mee, met de stitchery kan ik even niet verder, want ik kom groen garen tekort, en daar moet je tegenwoordig een heel stuk voor reizen hier. Vinden jullie de nieuwe stitchery van Jookies ook zo leuk, ik bedenk nu, dat ik daar ook alvast mee kan beginnen, aan de niet-groene delen dan. Ik hoop, dat ik er volgende keer meer van kan laten zien.


Groetjes,
Cisca

zaterdag 6 november 2010

Pincussion swap van JeannetHallo allemaal,


Vandaag is het de dag, dat iedereen zijn speldenkussen aan de wereld mag laten zien. Voor mij betekent dat, dat ik alleen het speldenkussen mag laten zien. dat ik ontvangen heb. Daniëlle Waaldijk (geen blog) heeft het voor me gemaakt. Het kwam in een mooie roze verpakking met een babushka erop. Erin zat dit mooie kussentje met een lekkere reep chocola, die al gauw in mijn maag verdwenen was. Chocola heeft bij mij nooit zo'n lang leven, hoe wist Daniëlle dat?!  Zij heeft trouwens goed op mijn weblog gekeken, want ze gebruikte kleuren, waar ik van houd, het kussentje staat nog steeds te pronken in de huiskamer, nogmaals dankjewel, Daniëlle!


Dat roze pakpapier leidde bij mij tot consternatie. Ik was namelijk al aan het derde kussentje met  bruine stof bezig, maar toen ik het pakpapier zag, was ik bang, dat ik helemaal mis zat en ben toen gauw een kussentje met roze stof gaan maken. Dat heb je als je iets moet maken voor iemand zonder blog. En de kans is groot, dat ik ook nu misgegokt heb. In januari komt het in Quilt en zo, daarna kan ik het ook pas hier laten zien, plus de andere kussentjes.
Ik was , toen ik me opgaf, van plan een speldenkussen te borduren, met kruissteekjes bedoel ik, zoiets als het naaimachientje, maar dat ging niet door, want het moest iets zijn wat je zelf "ontworpen" had.  Nou is dat niet mijn sterkste kant, dus wat ik gemaakt heb, is niet zo heel bijzonder, er zal vast wel iets dergelijks op het www rondzwerven, maar ik heb het wel zonder voorbeeld gemaakt. Jammer genoeg ben ik niet zo heel creatief, zoals ik tegen Jeannet zei, ik kan best wel netjes iets maken, maar niet ontwerpen.


Ik ben dan ook heel nieuwsgierig  wat de anderen gemaakt hebben, die in Quilt en zo komen en ook iets zelf moesten ontwerpen. Maar eerst ga ik vandaag en morgen eens alle mede-pincussioswappers langs om te kijken wat iedereen gegeven en gekregen heeft. En daar zullen er vast  wel bij zijn, die het ook zelf ontworpen hebben en creatiever zijn dan ik.


Maar eerst ga ik naar Cora:

www.corascottage-winkel.nl


waar het vandaag  en morgen van 10 tot 5  Kerstmarkt is.


Jeannet, Anita en Tineke, bedankt voor al het werk, dat jullie hebben verricht.!


Tot One Flower Wednesday,


Groetjes, Cisca

dinsdag 26 oktober 2010

Bregje is klaar en twee blommen.

Hallo allemaal,

Dat heb je met zo'n berichtje tussendoor, dan is het zó weer tijd voor een volgende update.  Eerst Bregje maar, heerlijk om ook een Bregje te hebben, al is het dan als stitchery. Het lijkt me toch zo'n schat van een hond, zó'n lieve lobbes! Kijk hem maar eens netjes poseren voor de taart, knap dat hij zich zo heeft ingehouden, maar ik vermoed wel, dat de taart na het poseren gauw opgeslokt is,  lol. Hopelijk kan Ingrid snel tekenen, dan smaakte hij nog lekker. Er zat best veel werk aan, deze keer, maar hij is wel heel leuk geworden, vind ik. Een beetje bobbelig nog, ik hoop dat dat weg gaat als ik hem nog een keer strijk. Fijn dat ik nu weet dat de andere lijn in het werk door het quilten van Janine komt en het niet een vergeten lijn in het patroon is.

Dit weekend heb een speldenkussen voor Jeannet zitten maken, ze had zoveel werk aan de swap met 150 deelnemers, dat ze wel een presentje verdiende. Ze had al eens laten weten dit speldenkussen erg leuk te vinden, dus heb ik er nog een geborduurd. Die van haar heb ik met thee een beetje oud gemaakt, iets dat ik bij die van mij vergeten had, Maandagmorgen voor de bee (ik had me ook nog eens verslapen, gewoon de wekker uitgezet en verder met m'n droom gegaan) Gauw haar adres opgezocht, een klein briefje geschreven en op de bus gedaan. En natuurlijk vergeten een foto te maken, Maar Jeannet schreef me net dat er een foto van op haar blog komt, bij haar geliefde machientje, dus daar kan hij dan bezichtigd worden. Als ik over een tijdje een giveaway heb, misschien bij 100 volgers, dat ik er daarvoor dan weer één maak.  Nou, dat kan nog wel even duren. Of misschien bij mijn 100ste blogje,   ik moet toch ook eens naar de datum dat ik begonnen ben, kijken.

Dus door al dat borduren heb ik maar twee hexablommen gemaakt, Ze waaiden vanmorgen steeds uit de plant, waar ik ze in legde om te fotograferen, maar het is toch gelukt. Mijn kleine bloementuintje zit bijna vast op de border, dus binnenkort kan die ook gequilt worden. Ik kreeg van Jantine van Urban Style een lieve gmail met twee foto's van hoe zij haar hexjes doorgequilt had. Heel mooi, met hele kleine steekjes, ik dacht nog even dat die van haar groter waren, maar ik geloof toch niet dat die van haar veel groter zijn dan mijn blommen van 5 cm.  Maar ik ga het in ieder geval proberen. 
Ik heb ook het sneeuwmanquiltje van vorig jaar te voorschijn gehaald, ik heb gelukkig de piepkleine geroeste belletjes die ik toen niet kon vinden kunnen kopen, dus die kan ook afgemaakt worden. Dan heb ik ook weer eens een affo(otje), buiten de borduurtjes, dat wordt weleens tijd.


Tot volgende keer, groetjes,

Cisca


 

vrijdag 22 oktober 2010

Farmer's Wife update

Hallo allemaal,

Daar ben ik weer. Jammer genoeg zijn er deze maand maar twee afgekomen.
Hier de eerste: nr 6 Big DipperDan de tweede: nr 7 Birds in the Air


Dit vind ik zelf een hele mooie, leuk al die kleine vogeltjes en de kleuren ook helemaal top.

De derde is bijna af, dus die komt volgende keer. Deze maand ga ik eindelijk eens naar Cora om de stof voor de sashings uit te gaan zoeken. Ik hoop, dat ik dan genoeg blokken heb om goed te kunnen zien, wat er mooi bij staat.

Hopelijk gaat het publiceren deze keer beter, zodat het weer een beetje netjes wordt. Mijn vorige logje is nog steeds niet goed te krijgen.
Ik heb helaas maar één tip (van Lida) gekregen hoe ik mijn kleine blommenquiltje door kan quilten. Zij stelde franse knoopjes in de bloemenhartjes voor, dat is misschien een idee, ik kan ook sommige bloemen in the ditch quilten, in de bloemblaadjes quilten zal niet lukken, denk ik, daar zijn de hexjes te klein voor.

Ik ben benieuwd wat de andere FW quiltsters gedaan hebben deze maand, leuk weer, al die blokken in verschillende kleuren en stoffen! Rechts staan de links naar hun weblogs.

Tot volgende keer,

Liefs, Cisca

woensdag 20 oktober 2010

One flower Wednesday, de derde stitchery en Ahoy

Eén grote hexablom kan ik deze week maar laten zien, het is nummer 40.

Ik heb wel de borders van de kleine bloementuin aan elkaar gezet en inmiddels heb ik hem erop geregen, zodat ik kan gaan beginnen met appliqueren. Heeft iemand een idee, hoe je die kleine bloemetjes kan quilten??? Misschien kan ik het beste op een paar bloemen een knoopje zetten? Wie het weet, mag het zeggen.

De derde stitchery, door Dorry ontworpen, is ook klaar. Ik heb gewoon dezelfde kleuren gebruikt als de eerste twee, ten eerste heb ik bijna geen Venne Cotton, èn ik vind het mooier als hetzelfde garen gebruikt wordt. Het gaat wel lekker vlug, elke week een stitchery, dan kàn hij met de kerst af zijn, met nadruk op kan! Het randje, dat wel op Dorry's stitchery, maar niet op het patroon staat, heb ik nog niet gemaakt. Ik zie nu trouwens een een draadje dat er niet op hoort op de foto, dat ligt er los op, hoor!


Donderdag heb ik een vermoeiende, maar heerlijke dag gehad in Ahoy. Henny, een mede Dear Jane lid, belde ons om te vragen of ze ook met Marijke en mij mee kon, nou, dat kon natuurlijk en de DH's boften, want Henny rijdt wèl, en wij mochten met haar mee. Ook zij had een kaartje in de voorverkoop gekocht, dus we konden zo doorlopen, eerst verkeerd, want het was in een andere zaal dan vorig jaar. Een kleinere, volgens mij, maar meer dan genoeg stands, want volgens mij heb ik lang niet alles gezien.
We zijn deze dag bij elkaar gebleven, als we met nog meer zijn, gaan we meestal onze eigen weg en spreken af om op bepaalde tijden elkaar weer te zien om te eten en/of te drinken. Jammer genoeg was de catering dit jaar minder, vorig jaar konden we ook in de hal koffie drinken en in de zaal was maar één gelegenheid ervoor. Tussen de middag was de rij zo lang, dat we een stempel op onze handen lieten zetten, in de hoop, dat het restaurant in de hal nu wel open was. Maar nee, hoor, alles dicht. Er was wel een automaat, dus besloten we daar maar koffie te nemen. Maar er waren geen bekers, zodat de automaat het niet deed en Henny was haar geld kwijt. We gingen ons brood toen maar droog opeten, de tafeltjes en stoeltjes stonden er wel, tenslotte, dus we konden in ieder geval uitrusten. Gelukkig kwam er een man langs, die bij het restaurant hoorde, die, toen hij hoorde wat er aan de hand was voor ons naar achteren ging en ons en nog twee dames, die na ons gekomen waren, allemaal koffie bracht, die we bovendien gratis kregen. Wat een service, hè! Dat maakte alles weer goed.


Toen we om een uur of twee naar huis wilden, hadden we het volgende avontuur, want Henny had per ongeluk haar lichten aan gelaten. Eerst kon ik niet instappen, Marijke wilde helpen en van binnenuit de deur openen. Dat lukte ook niet, maar toen kon haar arm niet meer terug. Hij zat tussen de hoofdsteun en de stoel geklemd. Henny kon haar gelukkig bevrijden, maar het was wel even consternatie, en lachen, natuurlijk. Maar we konden dus niet weg, de ANWB gebeld, wat niet lukte, daarna kwamen er via haar garage andere hulptroepen aan, wat nog even bemoeilijkt werd, doordat we de straat niet wisten. Marijke zag op de folder gelukkig dat we op de Ahoyweg stonden en toen reed na een half uur de hulpwagen voor. Toen was de klus gauw geklaard en konden we weer naar huis. Alles ging gepaard met een paar flinke lachbuien, dus we hebben heel wat gezondheid opgedaan.


Daar tussendoor heb ik ook nog wat gekocht, maar niet veel bekenden gezien. Alleen Lida met haar vriendin Bep. Lida was net gevallen, dus zal ze zich niet zo lekker gevoeld hebben. Ik heb nog uitgekeken naar Erna van Scotland and Stitching, die bij een borduurstand zou helpen. Ik had nr 94 onthouden, die kon ik niet vinden, er was een hele hap uit de stands. Dom van me, het blijkt stand 95 te zijn geweest, dus ben ik waarschijnlijk gewoon langs haar heen gelopen.  Eén van de eersten die we zagen was Cora, waar ik het engeltje en 10 lapjes van 25x25 cm kocht. Ik heb me trouwens erg ingehouden, vind ik zelf, ik heb niet één fat quarter gekocht, alleen fat eights. Ook een stuk "antiek" linnen en wat kleuren borduurgaren bij Crownstitches. Ik had een briefje gemaakt van de kleuren, die ik wilde hebben, maar was het natuurlijk vergeten.  Als laatste zag ik bij Bep een nieuw boek van Barb en Alma van Blackbird Design. Het is weer een hele mooie, ook als je er niets uit maakt ,is hij al mooi om steeds weer in te kijken. Ik las trouwens vanmorgen, dat er alweer een nieuwe van hen in de drukkerij ligt.Het is weer een lang verhaal geworden, waarschijnlijk zijn de meesten nu al afgehaakt, wat ik niemand kwalijk neem. Tot slot nog even het pompoenenvrouwtje, dat uiteindelijk een zwarte rand heeft gekregen.


Tot zaterdag vrijdag, dan is het Farmer's Wife dag!


Liefs,


Cisca

woensdag 13 oktober 2010

Hallo allemaal,


Deze week onverwacht toch nog zes grote hexablommen. Voor mijn doen heb ik een erg drukke week met de bee, vriendinnenbezoek, de fysio en Ahoy. Ik vond in een "geheim" laatje nog een paar overgebleven restjes rode lapjes, dus er is wat variatie in de stofjes.  De kleintjes zijn van hun kartonnetjes ontdaan, dus liggen ook al klaar. Ik zag bij Yvonne (Sommeke), dat ze haar hexjes niet op een lap had geappliqueerd, maar op genaaide randen, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Ik had daar al eerder bij haar over gelezen,maar zag nu, dat het resultaat heel mooi is. Dus ik denk, dat ik het ook zo ga doen.Vrijdag kwam de tweede stitchery van de negen ontwerpsters van Stitching for Christmas, deze keer van Jacqueline. Ook dit  is een leuke, ik ben al benieuwd naar de volgende. De hele quilt is te zien in Ahoy, ik weet alleen niet meer bij wie, dus ik hoop, dat ik hem ergens tegen zal komen in alle drukte en tussen de vele standhouders.


Ja, die handwerkbeurs, ik verheug me er al dagen op. Marijke en ik gaan donderdag, DH brengt ons en Marijke's DH komt ons halen, dus we hoeven alleen maar in te stappen. We wonen wel dicht bij Rotterdam, maar als je moe bent, niet meer in metro, tram of bus te hoeven, is ook wel lekker. En daar we geen van beiden een rijbewijs hebben (in mijn geval gelukkig, want anders zat ik hier vast niet meer, lol), hebben we die mannen hard nodig. Niet alleen daarvoor, hoor!

Dus Ahoy, we komen er aan!

Groetjes, Cisca