Volgers

dinsdag 23 november 2010

One flower Wednesday, Stitching for Christmas en.....

Hallo allemaal,

Zo, daar ben ik weer. Ik zal maar meteen met de hexjes beginnen. Deze drie zijn al even af, het is me de laatste week niet gelukt nieuwe te knippen en ik kan ook maar niet besluiten hoeveel achtergrondhexjes ik om één bloem zal doen. De oogst is dus mager, maar gelukkig fleuren ze wel deze sombere dagen op. Hoewel het bij ons nog meevalt, na regen vanmorgen hebben we toch ook nog af en toe wat zon gehad..

Vorige week zaterdag hadden we een leuke regiodag in Berkel en Rodenrijs. Het was een nieuwe locatie, die heel goed beviel. We waren met ons drieën, Ria L., Marijke en ik. Inge en Dini waren de dag ervoor gegaan, wegens een verjaardag. Er waren twee winkels, de Stitch Cottage en Elly Prins, die ook veel meer ruimte hadden. Alles was zo wie zo veel ruimer, zodat het ook minder benauwd werd. Ik liet bij de Show and Tell mijn Gail Pan en de Trick or Treat baskets quilt zien en tijdens de lunch kwam Sandra van de Stitch Cottage naar me toe om me te complimenteren, wat ik heel leuk vond. Na de lunch was er een interessante lezing over hoofdbedekkingen en burka's en zo. Veel vrijwilligers werden gevraagd om de kleding aan te trekken, om te voelen hoe dat was. Ria werd gesluierd en had vijf laagjes voor haar ogen. Ze voelde zich gelijk heel anders. Aan het eind van de dag ging ik Jantine van Urban Style, die bij The Stitch Cottage werkt, even gedag zeggen. We "spreken" elkaar weleens via het blog en het was leuk haar eens in het echt te zien. Een paar dagen later kwam het staartje waar ik mijn vorige logje mee eindigde:  er kwam een mailtje van Sandra met de vraag of mijn Trick-or-Treat mandjesquilt in de maand december bij haar in de winkel mag hangen. Nou, dat mag, ik voel me vereerd. Dus ga ik deze week een ritje met het ov naar den Haag maken, waarschijnlijk samen met Ria L., die wel weer eens zin heeft een keer naar de Stitch Cottage te gaan. Ikzelf ben er nog nooit geweest, dus dat is extra leuk. Jammer dat Marijke niet mee kan, maar die is deze week op midweek, dus dat is ook leuk.



Er zijn ook weer twee Stitching fo Christmas blokken af. De krans met de vogeltjes en de beer van Jookies. De vogeltjeskrans heb ik met drie kleuren groen gemaakt, want ik had geen geschikte verlopende kleur. Ik ben helemaal weg van de beer, maar ik geloof, dat de echte van Joke groter is. Dus misschien maak ik er nog één in een maatje groter, hoewel de tijd gaat dringen. De bovenstaande stoffen, die ik bij de Stitch Cottage kocht, ga ik voor een groot deel in de S. for Chr. gebruiken. Ik heb het, geloof ik, al eerder gezegd: het lijkt wel of de stoffen steeds mooier worden! Er wordt hier heel wat geaaid.

Mijn plan om lekker kruissteekjes te gaan borduren is helemaal de mist in gegaan. Ik ben nu druk bezig met het cadeau voor Angela in Engeland, dus moet ik dat verlangen even intomen. Ik heb tussendoor wel even de twee kerstborduurtjes, die er nog lagen, van een achterkantje voorzien, zodat ze met kerst klaar zijn om in de boom te hangen.
Vergeet ik bijna de eerste stitchery, die ik gemaakt heb voor mijn keukenquilt. Het was heerlijk werken eraan, schattig, die engeltjes. Nou heb ik een eigen (mannelijke) keukenengel, die ook vaak kookt, maar deze zijn toch ook wel erg leuk.

Dankzij twee injecties in mijn bovenbeen/heup wordt de pijn in mijn been gelukkig minder, de eerste prik ging pas na veertien dagen helpen, het bleek dus vooral een slijmbeursontsteking te zijn deze keer. Ik heb nu goede hoop, dat ik nu toch echt binnenkort de Duo Penotti kan gaan dubbelen! Maar eerst naar Den Haag en daarna komen de twee dames, Kim en Carly, logeren. Kijk eens wat een lieve kaart Kim aan ons stuurde, wat een schat, hè!

Tot volgende keer maar weer!

Groetjes, Cisca

maandag 22 november 2010

Farmer's Wife update, een zachte envelop uit Engeland en meer...

Hallo allemaal,

Alweer een maand voorbij gevlogen en dus is het weer Farmer's Wife dag. Het zij deze keer vier  blokken geworden. Nummer 5 is in de maak, met nogal wat stukjes, maar die is helaas helaas niet afgekomen. Er zijn zoveel andere dingen, waar ik mee bezig ben, dus...  Voor de draad ermee, hier komen ze:

Nummer 13, Buckwheat

Nummer 5, Bat Wing, waarvan het patroontje al een tijd klaarlag, maar waar ik nog geen stofjes voor had. Gelukkig heb ik deze als fat eights kunnen kopen op de beurs, jammer dat er van elk maar één was, want ik vind de kleuren erg mooi.

Nummer 9, Box, Ik had eerst spijt deze lapjes gekocht te hebben, maar ze vallen mee,

Als laatste nummer 11, Broken Dishes

Bij Cora heb ik laatst naar een goede stof voor de sashings gezocht, maar iedere keer als ik dacht een goede skleur te vinden, bleek het heel donkergroen te zijn, terwijl ik kleuren toch altijd wel goed zie. Cora had het erg druk, het was immers kerstmarkt bij haar, en ik heb er niet op gewacht, tot ze me kon helpen, dus is het voor even overgegaan.

De stand van de blokken is nu 24, dus er zullen nog heel wat updates komen, maar dat is niet erg, zo af en toe één is ook leuk. In mijn Dear Jane tijd maakte ik gemiddeld zo'n beetje elke dag een block, maar toen was ik het eerste jaar ook alleen daar mee bezig.

Verder kwam er gisteren ineens een zachte envelop uit Engeland binnen van mijn penvriendin Angela. Ze is bijna elk jaar vroeger dan ik, maar dit jaar is ze wel heel erg vroeg, ik ben nog nauwelijks aan haar cadeau begonnen. Ze heeft me wel heel erg verwend dit jaar, ze had een prachtige mohair sjaal voor me gebreid, heel licht, maar vast lekker warm. En toen kwam er, behoudens een gezellige brief en een prachtige kaart ook nog een borduurpakket van een Engelse Cottage uit de envelop. Toen ik in 1993 met de kantklos-bus negen dagen in Bedford was, kwamen zij en haar man Robert vanuit Rugeley, waar ze toen woonden, naar ons toe gereden en hebben ze me een dag mee uitgenomen. Ze kocht toen onderweg een piepklein trommeltje in de vorm van een poppenhuishuisje voor me. Kleindochter Kim komt er op gezette tijden mee aan, ze is er weg van, maar krijgt het niet, omdat het een herinnering aan die dag met Angela en Rob is. Maar eens mag ze het hebben, als herinnering aan de tijd, dat ze ernaar smachtte...lol. Angela kijkt vast niet op mijn blog, Maar mocht het toch zo zijn, many thanks for the wonderful gifts, Angela!


Er is er nog meer gemaakt: wat hexablommen, twee blokken van Stitching for Christmas, al loop ik nog steeds achter, en een stitchery voor een hele leuke keukenquilt. En nu moet ik ook weer gauw verder met het Angela-cadeau, dat heeft prioriteit. Ik ben trouwens ook nog op de regiodag in ditmaal Berkel en Rodenrijs geweest, een heel gezellige dag op een nieuwe locatie, een dag, die ook nog een staartje krijgt. Maar daarover meer op de hexablommendag! Tot volgende keer,

Groetjes, CIsca

dinsdag 9 november 2010

Four flowers Wednesday and three little winterquilts

Hallo allemaal,

Het was me het weekje wel: ons bed was verkocht en ging weg, een nieuw bed, een heerlijk liggende boxspring, Dear Jane-middag bij mij, een doktersbezoek, toen kwam de swap-pincussion-zaterdag van Jeannet met heel veel internetten om alle pincussions te bewonderen en ook nog bij Cora langs. Voor mijn doen dus heel erg druk. Maar toch kan ik vier bloemen laten zien, Ik heb alleen het kleine flower-quiltje nog niet gedubbeld.


Verder heb ik het Bobbinquiltje verder afgemaakt, ik was al op zoek naar een bies, maar Ria B. zei, dat dit een onafgewerkt quiltpatroontje is, en toen ik het patroon opzocht, bleek dat ook zo te zijn, dus ik moet hem alleen met quiltgaren langs de rand doorpitten, twee strikjes bovenaan naaien en een mooi takje zoeken om hem aan op te hangen.


Gelukkig dacht ik er ineens aan, dat ik ook nog een winterquiltpakketje van Bep had liggen. Ik heb het in februari op de beurs gekocht, dus ben ik daar maar gelijkj aan begonnen, voor de winter weer voorbij is. Ik heb er vandaag de laatste steekjes aan gezet, is het geen leukerd geworden?!  Ik houd erg van die stijl, van Bep zowel als van Bobbin. Ik heb bij Cora sneeuwmanneuzen gekocht, maar toch voorde neus van het stofje van Bep gekozen, dat paste toch beter.


De Dear Jane middag was zoals altijd erg gezellig, we beginnen altijd vroeg en eindigen laat. Hennie had bij Ria B. op de cursus een prachtige quilt gemaakt, ik heb natuurlijk weer geen foto gemaakt, zoals altijd vergeten. Het was een éénpersoons quilt in de Stack 'N Wacktechniek. Alle figuren waren uit één lap stof gehaald en niet één was hetzelfde.

Bij Cora's Cottage was het heel druk, ik was zaterdag net na openingstijd daar, maar de winkel was al vol. Ik heb lekker rondgeneusd, wat lapjes uitgezocht, een paar mooie bedeltjes uitgezocht en natuurlijk die neuzen, die niet op de foto staan, tussendoor koffie met apfelstrudel naar binnen gewerkt en een heleboel bekenden tegengekomen. Toen zag ik daar een winterquiltje van de hand van Ria B. hangen, die bij Cora verschillende cursussen verzorgt. Toen ik pas quiltte heb ik het cadeau gehad van één van de kinderen en ieder jaar hangt het de hele winter op ons toilet. Oorspronkelijk is het er één uit vier (ik heb alleen het winterquiltje), maar Cora gaat ze binnenkort allemaal verkopen, dus wie weet waag ik me dan ook nog aan de andere drie. Ik heb hem vanmorgen weer tevoorschijn gehaald, gestreken en gefotografeerd, dan kan hij weer netjes op zijn oude winterplaatsje.


De bedoeling van deze Wish and Wonder was, dat er twee bij Cora in de boom zouden komen en twee bij mij. Het was een freebie die ik vorig jaar van internet had afgehaald, maar na het maken was het niet wat ik ervan verwacht had. Misschien kan ik ze beter wat opvullen. In ieder geval zijn ze niet in Cora's boom gekomen, niet omdat het niet mocht, maar ik vond ze niet leuk genoeg. Misschien dat ik nog een vijfde maak, werllicht met Noel of Joy erop en dan maak ik er dan een slinger van.


Gisteren op de bee heb ik gelukkig ook nog een Farmer's Wifeblok gemaakt, want dat moest ook weer eens gebeuren. Maar ik ga nu eens heerlijk borduren, daar bedoel ik x-steekjes mee, met de stitchery kan ik even niet verder, want ik kom groen garen tekort, en daar moet je tegenwoordig een heel stuk voor reizen hier. Vinden jullie de nieuwe stitchery van Jookies ook zo leuk, ik bedenk nu, dat ik daar ook alvast mee kan beginnen, aan de niet-groene delen dan. Ik hoop, dat ik er volgende keer meer van kan laten zien.


Groetjes,
Cisca

zaterdag 6 november 2010

Pincussion swap van Jeannet



Hallo allemaal,


Vandaag is het de dag, dat iedereen zijn speldenkussen aan de wereld mag laten zien. Voor mij betekent dat, dat ik alleen het speldenkussen mag laten zien. dat ik ontvangen heb. Daniëlle Waaldijk (geen blog) heeft het voor me gemaakt. Het kwam in een mooie roze verpakking met een babushka erop. Erin zat dit mooie kussentje met een lekkere reep chocola, die al gauw in mijn maag verdwenen was. Chocola heeft bij mij nooit zo'n lang leven, hoe wist Daniëlle dat?!  Zij heeft trouwens goed op mijn weblog gekeken, want ze gebruikte kleuren, waar ik van houd, het kussentje staat nog steeds te pronken in de huiskamer, nogmaals dankjewel, Daniëlle!


Dat roze pakpapier leidde bij mij tot consternatie. Ik was namelijk al aan het derde kussentje met  bruine stof bezig, maar toen ik het pakpapier zag, was ik bang, dat ik helemaal mis zat en ben toen gauw een kussentje met roze stof gaan maken. Dat heb je als je iets moet maken voor iemand zonder blog. En de kans is groot, dat ik ook nu misgegokt heb. In januari komt het in Quilt en zo, daarna kan ik het ook pas hier laten zien, plus de andere kussentjes.
Ik was , toen ik me opgaf, van plan een speldenkussen te borduren, met kruissteekjes bedoel ik, zoiets als het naaimachientje, maar dat ging niet door, want het moest iets zijn wat je zelf "ontworpen" had.  Nou is dat niet mijn sterkste kant, dus wat ik gemaakt heb, is niet zo heel bijzonder, er zal vast wel iets dergelijks op het www rondzwerven, maar ik heb het wel zonder voorbeeld gemaakt. Jammer genoeg ben ik niet zo heel creatief, zoals ik tegen Jeannet zei, ik kan best wel netjes iets maken, maar niet ontwerpen.


Ik ben dan ook heel nieuwsgierig  wat de anderen gemaakt hebben, die in Quilt en zo komen en ook iets zelf moesten ontwerpen. Maar eerst ga ik vandaag en morgen eens alle mede-pincussioswappers langs om te kijken wat iedereen gegeven en gekregen heeft. En daar zullen er vast  wel bij zijn, die het ook zelf ontworpen hebben en creatiever zijn dan ik.


Maar eerst ga ik naar Cora:

www.corascottage-winkel.nl


waar het vandaag  en morgen van 10 tot 5  Kerstmarkt is.


Jeannet, Anita en Tineke, bedankt voor al het werk, dat jullie hebben verricht.!


Tot One Flower Wednesday,


Groetjes, Cisca