Volgers

maandag 6 december 2010

Van Nelson Mandela, Stitching for Christmas en meer

Hallo allemaal,

Omstreeks Kerstmis 1999 stond deze tekst van Nelson Mandela in het Algemeen Dagblad als kerstwens. Omdat ik hem heel speciaal vond, heb ik hem eruit gescheurd, zoals ik met heel veel dingen doe. Vaak worden die dan later toch weggegooid, maar deze niet. In de zomer van 2000 maakte ik er deze merklap van. De tekst is over één draadje geborduurd. Bijna alle figuren, die ik erbij zocht,  hebben iets met Kerstmis te maken, daarom maakte ik er een foto van en dat jaar werd hij als kerstkaart verstuurd. Ik heb er veel goede reacties op gehad. Na jaren heb ik hem weer van stal gehaald en hem van de week een theebadje gegeven, want ik vond dat blauw zo koud. Misschien wordt hij toch nog ingelijst en met Kerstmis opgehangen, wie weet. Voorlopig mag hij even bovenaan mijn blog.

We hebben dit weekend twee keer Sinterklaas gevierd, zaterdag in Zwijndrecht bij Yara, waar ook DS1 en gezin was. Dit jaar beleefde Yara het bewust, wat is dat toch leuk! Gisteren vierden we het bij Kim en Carly. Met alle familie eromheen natuurlijk. Daar bracht de Sint de cadeaus zelf, wat Carly zo verlegen maakte, dat er geen woord uitkwam. Daarvoor had ze nog wel heel hard sinterklaasliedjes gezongen. Kim ging wel bij de Sint op schoot, ze gelooft er nog steeds in met haar zeven jaar, zou dit haar laatste jaar geweest zijn? Maar wat een cadeaus hebben ze gekregen! Die twee zijn de eerste kleinkinderen in DDIL2's familie, dus het kan niet op. Eigenlijk was het veel te veel. Maar het was wel weer leuk om die kinderen allemaal zo blij te zien. Ook de drie grote (klein)kinderen kregen cadeaus, al geloven ze niet meer.En wij kregen chocoladeletters en ook nog iets lekkers voor onder de douche, hoewel dat niet afgesproken was. Maar wel lekker! Hoewel er veel foto s en videofilmpjes zijn gemaakt, had ik mijn fototoestel weer eens niet bij me, boe...


Er is ook nog een stitchery van de Stctching for Christmas afgekomen. Ik heb er twee overgeslagen, niet expres, maar deze lag in de buurt. Het is een mooie engel van Barbara, nu ga ik gauw aan die van Sandra beginnen, want ik vind die laarsjes zo leuk.


Ria en ik hadden een heerlijk dagje uit naar Den Haag om mijn mandjesquilt weg te brengen. Het was net of ik weer in Hellevoetsluis binnenkwam, een hele leuke winkel. En ik ben voor stof voor de sashings  en cornerstones voor de Farmer's Wife geslaagd, Sandra had effen bruine stof, die me erg mooi leek tussen al die verschillende stoffen van de blokken en muslin voor de driehoeken en cornerstones. Dus ik houd me ook wat dat betreft aan het patroon, want zo te zien heeft de echte ook effen stoffen op die plaatsen. Nu nog tijd vinden om een paar blokken (met sashings) te maken voor de 22e, want tot nu toe is er nog niet één af.

Ik vond ook nog een freebee met scharen (Lida, is het wat voor jou?), ik kon niet laten hem even tussendoor te maken, is het geen leukerd? Hier heb ik hem vandaan:


http://smalltownstitchin.blogspot.com/2010/09/stitchy-gift-for-my-friends.html

 Dan nog een kleine stitchery van de keukenquilt, zodat er daar ook weer wat van af is.


Vanmorgen niet naar de bee geweest, helaas, want ik heb van moeheid  vannacht haast niet geslapen, ondanks mijn dagelijkse drie slaappillen. Ik hoopte de Garden Angel quilt voor Angela af te maken, maar in plaats van naar de bee, ben ik mijn bed een paar uur ingedoken. Maar hij schiet lekker op, de bies zit er al een heel eind aan. Nu nog de brief afmaken en morgen nog een cadeautje kopen en dan kan hij richting Engeland. Ik hoop maar, dat hij op tijd aankomt, met die stakingen van TNT weet je het maar nooit. Hier alvast een sneak peak, als ik weet dat hij aangekomen is, laat ik hem helemaal zien.


Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

dinsdag 23 november 2010

One flower Wednesday, Stitching for Christmas en.....

Hallo allemaal,

Zo, daar ben ik weer. Ik zal maar meteen met de hexjes beginnen. Deze drie zijn al even af, het is me de laatste week niet gelukt nieuwe te knippen en ik kan ook maar niet besluiten hoeveel achtergrondhexjes ik om één bloem zal doen. De oogst is dus mager, maar gelukkig fleuren ze wel deze sombere dagen op. Hoewel het bij ons nog meevalt, na regen vanmorgen hebben we toch ook nog af en toe wat zon gehad..

Vorige week zaterdag hadden we een leuke regiodag in Berkel en Rodenrijs. Het was een nieuwe locatie, die heel goed beviel. We waren met ons drieën, Ria L., Marijke en ik. Inge en Dini waren de dag ervoor gegaan, wegens een verjaardag. Er waren twee winkels, de Stitch Cottage en Elly Prins, die ook veel meer ruimte hadden. Alles was zo wie zo veel ruimer, zodat het ook minder benauwd werd. Ik liet bij de Show and Tell mijn Gail Pan en de Trick or Treat baskets quilt zien en tijdens de lunch kwam Sandra van de Stitch Cottage naar me toe om me te complimenteren, wat ik heel leuk vond. Na de lunch was er een interessante lezing over hoofdbedekkingen en burka's en zo. Veel vrijwilligers werden gevraagd om de kleding aan te trekken, om te voelen hoe dat was. Ria werd gesluierd en had vijf laagjes voor haar ogen. Ze voelde zich gelijk heel anders. Aan het eind van de dag ging ik Jantine van Urban Style, die bij The Stitch Cottage werkt, even gedag zeggen. We "spreken" elkaar weleens via het blog en het was leuk haar eens in het echt te zien. Een paar dagen later kwam het staartje waar ik mijn vorige logje mee eindigde:  er kwam een mailtje van Sandra met de vraag of mijn Trick-or-Treat mandjesquilt in de maand december bij haar in de winkel mag hangen. Nou, dat mag, ik voel me vereerd. Dus ga ik deze week een ritje met het ov naar den Haag maken, waarschijnlijk samen met Ria L., die wel weer eens zin heeft een keer naar de Stitch Cottage te gaan. Ikzelf ben er nog nooit geweest, dus dat is extra leuk. Jammer dat Marijke niet mee kan, maar die is deze week op midweek, dus dat is ook leuk.Er zijn ook weer twee Stitching fo Christmas blokken af. De krans met de vogeltjes en de beer van Jookies. De vogeltjeskrans heb ik met drie kleuren groen gemaakt, want ik had geen geschikte verlopende kleur. Ik ben helemaal weg van de beer, maar ik geloof, dat de echte van Joke groter is. Dus misschien maak ik er nog één in een maatje groter, hoewel de tijd gaat dringen. De bovenstaande stoffen, die ik bij de Stitch Cottage kocht, ga ik voor een groot deel in de S. for Chr. gebruiken. Ik heb het, geloof ik, al eerder gezegd: het lijkt wel of de stoffen steeds mooier worden! Er wordt hier heel wat geaaid.

Mijn plan om lekker kruissteekjes te gaan borduren is helemaal de mist in gegaan. Ik ben nu druk bezig met het cadeau voor Angela in Engeland, dus moet ik dat verlangen even intomen. Ik heb tussendoor wel even de twee kerstborduurtjes, die er nog lagen, van een achterkantje voorzien, zodat ze met kerst klaar zijn om in de boom te hangen.
Vergeet ik bijna de eerste stitchery, die ik gemaakt heb voor mijn keukenquilt. Het was heerlijk werken eraan, schattig, die engeltjes. Nou heb ik een eigen (mannelijke) keukenengel, die ook vaak kookt, maar deze zijn toch ook wel erg leuk.

Dankzij twee injecties in mijn bovenbeen/heup wordt de pijn in mijn been gelukkig minder, de eerste prik ging pas na veertien dagen helpen, het bleek dus vooral een slijmbeursontsteking te zijn deze keer. Ik heb nu goede hoop, dat ik nu toch echt binnenkort de Duo Penotti kan gaan dubbelen! Maar eerst naar Den Haag en daarna komen de twee dames, Kim en Carly, logeren. Kijk eens wat een lieve kaart Kim aan ons stuurde, wat een schat, hè!

Tot volgende keer maar weer!

Groetjes, Cisca

maandag 22 november 2010

Farmer's Wife update, een zachte envelop uit Engeland en meer...

Hallo allemaal,

Alweer een maand voorbij gevlogen en dus is het weer Farmer's Wife dag. Het zij deze keer vier  blokken geworden. Nummer 5 is in de maak, met nogal wat stukjes, maar die is helaas helaas niet afgekomen. Er zijn zoveel andere dingen, waar ik mee bezig ben, dus...  Voor de draad ermee, hier komen ze:

Nummer 13, Buckwheat

Nummer 5, Bat Wing, waarvan het patroontje al een tijd klaarlag, maar waar ik nog geen stofjes voor had. Gelukkig heb ik deze als fat eights kunnen kopen op de beurs, jammer dat er van elk maar één was, want ik vind de kleuren erg mooi.

Nummer 9, Box, Ik had eerst spijt deze lapjes gekocht te hebben, maar ze vallen mee,

Als laatste nummer 11, Broken Dishes

Bij Cora heb ik laatst naar een goede stof voor de sashings gezocht, maar iedere keer als ik dacht een goede skleur te vinden, bleek het heel donkergroen te zijn, terwijl ik kleuren toch altijd wel goed zie. Cora had het erg druk, het was immers kerstmarkt bij haar, en ik heb er niet op gewacht, tot ze me kon helpen, dus is het voor even overgegaan.

De stand van de blokken is nu 24, dus er zullen nog heel wat updates komen, maar dat is niet erg, zo af en toe één is ook leuk. In mijn Dear Jane tijd maakte ik gemiddeld zo'n beetje elke dag een block, maar toen was ik het eerste jaar ook alleen daar mee bezig.

Verder kwam er gisteren ineens een zachte envelop uit Engeland binnen van mijn penvriendin Angela. Ze is bijna elk jaar vroeger dan ik, maar dit jaar is ze wel heel erg vroeg, ik ben nog nauwelijks aan haar cadeau begonnen. Ze heeft me wel heel erg verwend dit jaar, ze had een prachtige mohair sjaal voor me gebreid, heel licht, maar vast lekker warm. En toen kwam er, behoudens een gezellige brief en een prachtige kaart ook nog een borduurpakket van een Engelse Cottage uit de envelop. Toen ik in 1993 met de kantklos-bus negen dagen in Bedford was, kwamen zij en haar man Robert vanuit Rugeley, waar ze toen woonden, naar ons toe gereden en hebben ze me een dag mee uitgenomen. Ze kocht toen onderweg een piepklein trommeltje in de vorm van een poppenhuishuisje voor me. Kleindochter Kim komt er op gezette tijden mee aan, ze is er weg van, maar krijgt het niet, omdat het een herinnering aan die dag met Angela en Rob is. Maar eens mag ze het hebben, als herinnering aan de tijd, dat ze ernaar smachtte...lol. Angela kijkt vast niet op mijn blog, Maar mocht het toch zo zijn, many thanks for the wonderful gifts, Angela!


Er is er nog meer gemaakt: wat hexablommen, twee blokken van Stitching for Christmas, al loop ik nog steeds achter, en een stitchery voor een hele leuke keukenquilt. En nu moet ik ook weer gauw verder met het Angela-cadeau, dat heeft prioriteit. Ik ben trouwens ook nog op de regiodag in ditmaal Berkel en Rodenrijs geweest, een heel gezellige dag op een nieuwe locatie, een dag, die ook nog een staartje krijgt. Maar daarover meer op de hexablommendag! Tot volgende keer,

Groetjes, CIsca