Volgers

dinsdag 4 januari 2011

Happy New Year

Hallo allemaal,


Allereerst wil ik iedereen in het nieuwe jaar veel gezondheid, geluk en creativiteit toewensen.
Mijn laatste blogje beloofde aan het eind voor mij niet veel goeds: ik was ziek en DH's verjaardag  (gelukkig had ik het van hem gekregen, hij was net weer aan de beterende hand) moest afgezegd worden. Toen ik na de Kerst  weer beter was, maakte ik een flinke val met mijn fiets, waar ik een heel pijnlijke knie aan heb overgehouden. Maar goed, gelukkig kan ik mijn handen nog gebruiken.

Ik heb in de tijd, dat ik aan huis gebonden was, een flink aantal Farmer's Wife blokken gemaakt en aan bijna alle nieuwe en oude blokken sashings genaaid. Dat schiet lekker op, maar ik kan er nog niets van laten zien, helaas. Dat komt natuurlijk de 22e. Wel heb ik van een borduurwerkje, van één van de kaarten, die ik ooit aan mijn moeder stuurde, een kerstornamentje gemaakt. Het rode randje heb ik er dit weekend omheen gemaakt, waardoor ik het nog mooier vond worden. De kerstboom is gisteren opgeruimd, zodat het er niet meer in kon hangen, maar ik kon het niet gelijk opbergen, dus hangt het even in de kamer, tenslotte is het niet een echt kersttafereeltje.

Van mijn DH kreeg ik twee quiltboeken, een derde (geen quiltboek, maar een Jane Austen-gerelateerde roman) is nog onderweg. Het zijn boeken met mooie quilts, de ene met kleinere, zo'n 40 x 50 cm, en die van Kim Diehl met meest grotere quitls.

Die met die sneeuwmannen op de hoeken is zo leuk, maar er staat ook een leuke Halloween quilt in met een poes en zoveel meer: een aanrader dus, als je dezelfde smaak hebt als ik. Ook nog een tegoedbon van DS1 en DIL1 gekregen om bij Cora te besteden. En Cora had het weer mooi verpakt.

Ik heb geen goede voornemens dit jaar, wetend dat ik me er toch niet aan houd, maar ik ben wel een lijstje aan het maken, van alle quilts die als ufo's in dozen (wel mooie dozen) in de kast liggen. Iedere keer denk ik, "o, ja, die heb ik ook nog, die moet ook nog op het lijstje", dus één dezer dagen verschijnt het ergens op mijn blog. Niet dat al die ufo dit jaar af moeten, maar wel om me eraan te herinneren, dat ze er nog steeds zijn. En hopelijk om er misschien eens één of twee weg te strepen. Het is ook niet zo dat ik niets nieuws mag beginnen, want dan gaat de lol er vanaf, toch?!

Om toch wat te laten zien heb ik een UFO uit zijn doos  gehaald. Deze heb ik van mijn DH gekregen toen we een paar jaar geleden in Nieuw Buinen waren. Ik kan niet kiezen in die grote winkels, dan zie ik teveel, en deze hing daar en DH werd er flieft op. Maar er was geen patroon van, want het was een quilt, die daar op cursus gemaakt zou worden. Dus kreeg ik pen en papier en een centimeter, zodat ik hem na kon meten en tekenen. Buiten de dubbele zandlopers bestaat hij uit allemaal randen. Thuis met de zandlopers begonnen en later de eerste bloemenrand eraan gezet. En toen bleek het niet te kloppen, grrrr...  Balen dus! Ik vond de stof al zo vervelend naaien met de hand en nu dit. Na veel meten en rekenen bleek dat er stukjes van het middenstuk af moesten en dat had ik niet nagemeten. Ik was er gewoon van uitgegaan, dat het hele middenstuk gebruikt was, tot de randjes bedoel ik. Van de boven-en onderkant moest een andere hoeveelheid af dan van de zijkanten, om het  passend te maken voor de zandlopers. Ik hoop nu maar, dat ik het echt allemaal kloppend heb gemaakt en dat ik het niet uit frustatie omdat het nog steeds niet klopt, weer terug in de doos heb gedaan. Dat gaat de komende dagen dus blijken. Voortaan een briefje erbij doen met de gegevens, dat zou makkelijk zijn!


Gisteren heb ik het adres van iemand van Katrien gekregen voor wie ik een hartje moet maken.  Ik moet eens gauw een leuk patroontje uit gaan zoeken. Dat is weer net een mooi dingetje voor mij: één ding voor iemand maken.
Zo, dit was het dan weer, tot de volgende keer!


Groetjes,
Cisca

woensdag 22 december 2010

Farmer's Wife, Garden Angel en een héééleboel sneeuwmannen

Hallo allemaal,


Het is weer de 22e, dus het boerenvrouwtje mag weer op mijn blog. Het is een magere oogst, ééntje maar, maar wel een hele mooie! Het is nummer 65: Peacefull Hours. Hij hoort qua naam ongewild helemaal bij deze kersttijd.
Ik ben wel even aan de sashings en cornerstones begonnen, want ik was erg benieuwd, hoe de stoffen die ik bij de Stitch Cottage heb gekocht, even mooi pasten, als ik dacht, dat ze zouden passen. En ja, ik ben er nog steeds helemaal blij mee. De blokken liggen willekeurig, maar het resultaat is nu al helemaal naar mijn zin.
En dan de Garden Angel. Ik had hem zondagavond (de 12e) al ingepakt, toen ik eraan dacht, dat hij nog op de foto moest. Gauw weer uitgepakt, en toen moest hij bij kunstlicht op de foto. Dat viel toch nog mee, onder het licht van mijn daglichtlamp werd hij toch nog redelijk goed. De volgende morgen is hij ingepakt mee naar de bee gegaan en daarna weggebracht, dus nu zal hij toch hopelijk wel bij Angela in Engeland aangekomen zijn. En nu maar hopen, dat ze hem mooi vindt.

De kerstboom is opgetuigd, met veel geborduurde ornamentjes erin. Volgend jaar zijn het er hopelijk nog meer! Langzamerhand vinden alle kerstspulletjes een plaats in huis.
Het kerstquiltje van Bep hangt mooi aan een tak, die ik laatst onderweg op de fiets, vond. De Bobbin-kerstman hangt nog niet, die wil ik ook graag aan een takje, maar die zijn nu helaas moeilijk te vinden. Met zoveel sneeuw had ik geen rekening gehouden, helaas. Ook de Gail Pan quilt met de engeltjes erboven, hangt op de plaats van de mandjesquilt, die nu bij Sandra in de winkel hangt.
Een jaar of vier geleden, gingen Marijke, Ria, Cora en ik, voor het eerst een weekend weg. We hadden een huisje gehuurd in Beekbergen. Op de heenweg hadden we een quiltwinkel bezocht, waar ik een tijdschrift kocht, waar drie bee-leden, waaronder ikzelf, later deze quilt uit maakten. Hij hangt in onze gang en is helaas moeilijk te fotograferen, we hebben een L-vormige gang, zodat ik hem alleen schuin kon nemen. 
We maakten onder Cora's leiding een poppenhuistaart: een chocoladetaart met kersjes, die die vier jaar niet allemaal hebben overleefd (de merklapjes heb ik daar trouwens niet gemaakt).  En natuurlijk werd er ook gequilt, we hadden heerlijke dagen met heel veel lachbuien: Cora kan heel gek doen, en tot slot hadden we een gezellig etentje in het restaurant. Kortom, het was een weekend om nooit te vergeten.
We winkelden in Apeldoorn, waar ik twee rode kaarsenstandaards kocht. De anderen vonden ze niet zo mooi, maar durfden dat niet te zeggen. Dat hoorde ik later pas, toen ze ze in onze kamer zagen staan, en ze ze toch wel mooi vonden, gelukkig. Ik haal ze ieder jaar tevoorschijn, ik vind ze in december erg mooi staan.
We bezochten daar ook een tuincentrum, waar ik deze sneeuwman kocht. En met deze is het allemaal allemaal begonnen, m'n sneeuwmannenverzameling. Hij is nu zo groot geworden, dat er waarschijnlijk alleen nog zelfgemaakte en heel bijzondere bij zullen komen, want ik weet niet waar ik ze moet neerzetten.
Die ene met dat lieve baby-sneeuwmannetje op zijn/haar arm heb ik van DDIL1 en DS1 gekregen, het lijkt net een kaars, maar is het niet. Het lukte niet om al die kouwe kerels allemaal op één foto te zetten, dus heb ik ze door de kamer verspreid en de mooiste op de foto gezet.

Morgen is mijn DH jarig, dan komen hopelijk alle kinderen en kleinkinderen. Daarna de kerstdagen, één dag zijn we met zijn allen bij DS2 en DDIL2 en één dag kunnen er wat mij betreft heerlijk stofjes aan elkaar gezet worden.


Hiermee sluit ik het quiltjaar wat betreft mijn weblog af, Ik kom in januari met een heleboel nieuwe voornemens, voor wat betreft mijn Ufo's, terug.
Ik wens jullie heel fijne dagen en een gezond en stoffig quiltjaar toe!


Groetjes, Cisca


PS: Ik ben sinds een paar dagen ziek, dus ik kan nog niet bij de anderen komen kijken. Gelukkig was dit logje zondag al geschreven.


PS: Nog even een leuk sneeuwmanfilmpje, wat ik bij Hennie van Stitch a Quilt zag. Je moet er wel bij aan het werk!

maandag 6 december 2010

Van Nelson Mandela, Stitching for Christmas en meer

Hallo allemaal,

Omstreeks Kerstmis 1999 stond deze tekst van Nelson Mandela in het Algemeen Dagblad als kerstwens. Omdat ik hem heel speciaal vond, heb ik hem eruit gescheurd, zoals ik met heel veel dingen doe. Vaak worden die dan later toch weggegooid, maar deze niet. In de zomer van 2000 maakte ik er deze merklap van. De tekst is over één draadje geborduurd. Bijna alle figuren, die ik erbij zocht,  hebben iets met Kerstmis te maken, daarom maakte ik er een foto van en dat jaar werd hij als kerstkaart verstuurd. Ik heb er veel goede reacties op gehad. Na jaren heb ik hem weer van stal gehaald en hem van de week een theebadje gegeven, want ik vond dat blauw zo koud. Misschien wordt hij toch nog ingelijst en met Kerstmis opgehangen, wie weet. Voorlopig mag hij even bovenaan mijn blog.

We hebben dit weekend twee keer Sinterklaas gevierd, zaterdag in Zwijndrecht bij Yara, waar ook DS1 en gezin was. Dit jaar beleefde Yara het bewust, wat is dat toch leuk! Gisteren vierden we het bij Kim en Carly. Met alle familie eromheen natuurlijk. Daar bracht de Sint de cadeaus zelf, wat Carly zo verlegen maakte, dat er geen woord uitkwam. Daarvoor had ze nog wel heel hard sinterklaasliedjes gezongen. Kim ging wel bij de Sint op schoot, ze gelooft er nog steeds in met haar zeven jaar, zou dit haar laatste jaar geweest zijn? Maar wat een cadeaus hebben ze gekregen! Die twee zijn de eerste kleinkinderen in DDIL2's familie, dus het kan niet op. Eigenlijk was het veel te veel. Maar het was wel weer leuk om die kinderen allemaal zo blij te zien. Ook de drie grote (klein)kinderen kregen cadeaus, al geloven ze niet meer.En wij kregen chocoladeletters en ook nog iets lekkers voor onder de douche, hoewel dat niet afgesproken was. Maar wel lekker! Hoewel er veel foto s en videofilmpjes zijn gemaakt, had ik mijn fototoestel weer eens niet bij me, boe...


Er is ook nog een stitchery van de Stctching for Christmas afgekomen. Ik heb er twee overgeslagen, niet expres, maar deze lag in de buurt. Het is een mooie engel van Barbara, nu ga ik gauw aan die van Sandra beginnen, want ik vind die laarsjes zo leuk.


Ria en ik hadden een heerlijk dagje uit naar Den Haag om mijn mandjesquilt weg te brengen. Het was net of ik weer in Hellevoetsluis binnenkwam, een hele leuke winkel. En ik ben voor stof voor de sashings  en cornerstones voor de Farmer's Wife geslaagd, Sandra had effen bruine stof, die me erg mooi leek tussen al die verschillende stoffen van de blokken en muslin voor de driehoeken en cornerstones. Dus ik houd me ook wat dat betreft aan het patroon, want zo te zien heeft de echte ook effen stoffen op die plaatsen. Nu nog tijd vinden om een paar blokken (met sashings) te maken voor de 22e, want tot nu toe is er nog niet één af.

Ik vond ook nog een freebee met scharen (Lida, is het wat voor jou?), ik kon niet laten hem even tussendoor te maken, is het geen leukerd? Hier heb ik hem vandaan:


http://smalltownstitchin.blogspot.com/2010/09/stitchy-gift-for-my-friends.html

 Dan nog een kleine stitchery van de keukenquilt, zodat er daar ook weer wat van af is.


Vanmorgen niet naar de bee geweest, helaas, want ik heb van moeheid  vannacht haast niet geslapen, ondanks mijn dagelijkse drie slaappillen. Ik hoopte de Garden Angel quilt voor Angela af te maken, maar in plaats van naar de bee, ben ik mijn bed een paar uur ingedoken. Maar hij schiet lekker op, de bies zit er al een heel eind aan. Nu nog de brief afmaken en morgen nog een cadeautje kopen en dan kan hij richting Engeland. Ik hoop maar, dat hij op tijd aankomt, met die stakingen van TNT weet je het maar nooit. Hier alvast een sneak peak, als ik weet dat hij aangekomen is, laat ik hem helemaal zien.


Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca