Volgers

vrijdag 18 februari 2011

Van kippen en de beurs

Hallo allemaal,

Twee weken niet geschreven. In die tijd ben ik jarig geweest (bedankt, dat je er toch aan hebt gedacht, Berna) èn ben ik onverwacht toch nog naar de beurs in Vijfhuizen geweest. Daar tussendoor ben ik voornamelijk met de kippenquilt bezig geweest.


Eerst heb ik het patroon tot 75% verkleind en ben opnieuw begonnen. Inmiddels heb ik dus een flink aantal kippen, maar het ziet er niet uit. Ze zien er allemaal best leuk uit, maar met elkaar hebben ze het niet, vind ik. Iedere keer als ik er een paar af had, liet ik ze aan DH zien, in de hoop, dat hij ze leuk vond, maar die vond ze sowieso al niet leuk, dus van hem kon ik ook al geen opbeurend woord verwachten. Hij snapte helemaal niet dat ik in staat was zoiets te maken! (maar verder is hij wel lief, hoor). Dus ga ik ze straks van de muur halen en even ver weg opbergen. Misschien zie ik het volgend jaar anders, wie weet. Maar het betekent wel weer dat er alweer een ufo bij is. Ach, ach!
(Hoewel, nu mijn logje af is en ik de foto zie, vind ik het toch wel meevallen....).


Voor mijn verjaardag kreeg ik van de kinderen deze drie boeken, ja, ook ik heb er één met mijn naam en de handtekening van Kathleen. Wat een mooie boeken zijn het, alledrie!  Alleen al heerlijk om te kijken, want het zal nooit lukken, om te maken wat ik allemaal mooi vind, natuurlijk. Er bleef nog geld over en dat ging  in de pot om op de beurs te besteden, maar dat wist ik toen nog niet.


Ja, ja, die beurs, een paar dagen ervoor belde Hennie van ons Dear Jane clubje, of Marijke en ik mee wilden naar Vijfhuizen. Ik had toen iets minder last van mijn heup, dus ik zei geen nee Ik had trouwens ook geen nee gezegd als ik meer pijn had gehad, dan had ik met flink wat pijnstillers vaker gaan zitten. Maar gelukkig heb ik bij beweging minder last, al was dit natuurlijk wel wat veel beweging. Heb daar de quilts van Ingrid Supergoof bewonderd en even om het hoekje gekeken of ze er in het echt hetzelfde uitziet als op de spaarzame foto's die we van haar te zien krijgen. Ja, hoor, precies hetzelfde.


Ik heb bij de Petra Prins stand ook de Phebe bewonderd, wat is dat een schitterende quilt! Maar ook de prachtige Lib van Annelies, die nu ineens weer aardig hoog op mijn WIM- lijstje staat.
Ik had al wat stofjes en bij Cora een schattig  Spring quiltje in een doosje gekocht, toen ik bij Dorry een prachtig applicatiequiltje zag en direct wist, dat ik dat wilde kopen van het geld dat  DH me gegeven had, om onder andere de nieuwe Maeve Binchy en de nieuwe Jennifer Chiaverini van te kopen, die de komende maanden uit gaan komen. Die komen dan later wel, dit is een pracht cadeau, vind ik. Het was een kit met katoenen stoffen en wolletjes gecombineerd. Het zijn twaalf blokken ven 15 bij 15 cm, dus hij wordt maar 45x60cm. Er zit geen rand om, het is de bedoeling dat hij ingelijst wordt, maar of ik dat doe, weet ik nog niet. Weet iemand trouwens hoe je wolletjes verwerkt, plak je ze??? In de beschrijving staat het niet, want de oorspronkelijke quilt is zonder wol. Ik heb ook al eens gelezen, dat er iets is om op de randen te smeren. Als niemand het weet, kan ik het altijd nog aan Dorry vragen, natuurlijk.


Gelukkig dacht ik er voor we naar huis gingen aan, dat we Bep nog niet tegen waren gekomen. Op de plattegrond gekeken en ja hoor, dat stukje hadden we overgeslagen. Het was er vreselijk druk, dus heb ik deze keer alleen op het plekje waar ik stond gekeken, dus niet opzij of naar boven, waar het ook altijd zo leuk is, en een paar dagen later zag ik dat de Bobbin kippenquilt er hing. Balen, dat had ik even nodig gehad, om hem van dichtbij te kunnen zien. Bij Bep heb ik, naast een paar lapjes, ook de grote uitvoering van het tashangertje gekocht, of hoe het ook heten mag, ik kan er even niet opkomen.


Daarna had ik een paar dagen nodig om weer bij te komen, ik had zelfs niet veel fut om te bloggen, dus heb ik af en toe weer alleen jullie berichtjes gelezen en maar weinig reacties gegeven. Ik ga nu weer proberen een beetje bij te blijven, maar het kost me af en toe wel moeite, er gaat zoveel tijd in zitten en van moeheid is mijn hoofd nog weleens te leeg om wat te schrijven.

Er liggen ook weer een paar bloemen, maar die wachten op een nieuwe woensdag en de Farmer's Wife blokken komen dinsdag aan de beurt. Alleen nog even een foto van een ornamentje, ik had het al een tijd geleden geborduurd, toen ik bij de supermarkt een bedeltje van de Eiffeltoren tegenkwam. Toen heb ik het patroontje van Barb en Alma opgezocht om het toch maar te maken, al ben ik nooit in Parijs geweest. Van de week kwam ik het weer tegen, dus een stofje erachter en opgevuld, zodat er weer wat af is.

Ga tot slot nog even kijken op dit blog: feathersinthenest.blogspot.com, ga naar 15 februari, er is daar een heel leuke giveaway.

Tot dinsdag, Farmer's Wife dag, maar ook de verjaardag van Yara, die dan vier wordt en dan officieel een kleuter is geworden èn natuurlijk naar de kleuterschool mag!

Groetjes,

Cisca

vrijdag 4 februari 2011

Nu eerst een kippetje

Hallo allemaal,

Van de week dacht ik ineens: 'Straks is het Pasen en dan heb ik nog altijd geen kippenquilt!' Dus heb ik de Quiltmania met de kippenquilt van Bobbin opgezocht en nu is het eerste kippetje klaar. Of zeg maar kip, want ik dacht, dat ze veel kleiner waren. Of hij klaar komt, weet ik niet, want het is toch een tamelijk grote quilt, maar dan ben ik toch alvast maar een eind op streek voor volgend jaar. Gelukkig, dat ik mezelf geen doelen heb gesteld qua Ufo's, want dan had ik nu gezeten...lol. Nu gauw een tweede tekenen en knippen, eindelijk kan ik m'n ruitjes gebruiken.

Verder een randje om één van de  kitchen-blokjes gezet, ook al met ruitjes en streepjes, de kleuren vind ik heel mooi, ik ben er helemaal tevreden over.

Dan nog even de drie speldenkussens, die vooraf gingen aan de roze die ik maakte voor de pincussion-swap van Jeannet. Ik was alweer vergeten, dat ik ze nog zou laten zien. De grote bruine was de eerste, die vond ik wel erg groot. Toen maakte ik het ecru gevalletje, maar omdat ik de muslin met thee oud had gemaakt, vond ik hem er een beetje goor uitzien. Toen werd het uiteindelijk toch weer een bruine, ditmaal met hoekjes en die wilde ik naar Daniëlle (o, nou weet ik wéér haar achternaam niet, terwijl ik hem gisteren nog op een briefje tegenkwam) sturen, tot ik dat roze pakje van haar kreeg. En toen vermoedde ik, dat ze van roze hield. Toen heb ik die vierde roze nog gemaakt. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis, dus Daniëlle, als je dit leest en je vind die bruine mooier, dan hoor ik het wel.

Helaas heeft de slijmbeursontsteking in mijn heup, waar ik al maande mee tob. de kop weer opgestoken en heb ik  een derde injectie gehad. Ik ben nu aan mijn limiet voor dit jaar, zei de dokter. Dus hoop ik maar, dat het nu echt gaat helpen. De afgelopen dagen liep ik met een vuurrood gezicht rond en heb heel veel pijn gehad, maar vanmiddag lijkt het eindelijk af te nemen. Daardoor nog steeds niet eropuit gegaan voor De Haan en W. stof, misschien volgende week. Heb daardoor wel veel aan de Farmer's Wife kunnen doen, elk voordeel heb z'n nadeel, á la Johan Cruyff, of in dit geval, elk nadeel heb z'n voordeel!

Groetjes,

Cisca

zaterdag 29 januari 2011

Simone's engeltje

Hallo allemaal,


Deze week startte Simone van Soed idee de verkoop van haar eigen patroontjes. Ze geeft aan iedereen die haar een e-mail stuurt dit patroontje van een schattig engeltje cadeau. Ik heb haar gelijk gemaild en ben er de volgende dag direct aan begonnen. De afwerking  moest even wachten, maar vandaag heb ik een geschikt stofje en wat frutseltjes erbij gezocht om het mooi te maken. Dat heeft altijd nogal wat voeten in aarde, eigenlijk wilde ik een kantje, maar niets was geschikt. Dus is het een zigzagbandje geworden. Als je op Simone's blog gaat kijken zie je ook een lila engeltje dat al door een andere enthousiaste borduurster gemaakt is. Ook al zo'n leuke! Helaas wilden de foto's die ik vanmiddag maakte, niet draaien op mijn blog, zodat deze op het balkon in avondlicht gemaakt is.

Zo, dat was een kort blogje, nog een prettig weekend verder!

Groetjes,

Ciscadinsdag 25 januari 2011

Er zijn weer 3 hexaflowers!

Hallo allemaal,

Na lange tijd heb ik zowaar weer drie hexablommen te laten zien. De stofjes heb ik een paar weken geleden bij Cora gekocht. Die had een grote doos met allemaal grote en kleine lapjes, die per 250 gram verkocht werden. Daniëlle, die er ook was en ik hebben samen staan graaien in die doos en ik moet zeggen, dat ik zelfs twee keer de hoeveelheid heb gekocht. Heerlijk, een hele stapel lapjes voor weinig geld. En er zaten ook verschillende rode tussen, zodoende weer wat blommen met nieuwe lapjes.

Ook het panel van de De Haan en Wagenmakers quilt heeft eindelijk de goede afmetingen en een paar randen gekregen. Na deze komt er nog een smalle bloemenrand, dan een donkere rand en dan een hele brede bloemenrand.

In de winkel vond ik die donkere rand er al niet zo bij passen, dus heb ik de stof maandag meegenomen naar de bee en iedereen was het met me eens, dat hij niet zo paste. Misschien verkochten ze daar geen blauw en namen ze daarom maar dat grijs/zwart. Marijke heeft hetzelfde panel (ook al jaren in huis) en verschillende fat quarters erbij, waarbij verschillende kleuren blauw zitten. Dus het is er wel. Nou wou ik er eigenlijk geen cent meer aan uitgeven en hem alleen maar afmaken, maar ja, toen ik dat blauw zag, stond het er wel veel mooier bij. Dus wie weet ga ik dan toch één dezer dagen maar richting Rotterdam, want Marijke van Hesse verkoopt De H&W stoffen, en hopelijk heeft ze ook blauw.

Bij Sandra van The Stitch Cottage zag ik een mooie foto van mijn mandjesquilt. Wat leuk, dat ik die foto van haar mag lenen. Hing hij daar niet mooi!

Deze aankopen heb ik bij haar gedaan, ook twee leuke borduurpatronen van Shepherd's Bush, ik viel op die zachte kleuren van de ene en die andere is een schattige engel.

Vanmorgen zat er een envelop vanuit Duitsland in de bus. Pas toen ik hem open maakte begreep ik dat het van Tineke van Quilt & Zo kwam.

Mijn speldenkussentje van de swap van Jeannet staat erin. Jammer genoeg had ik hem donderdag al gekocht, zodat ik er nu iemand van de bee blij mee ga maken. Maar natuurlijk was het wel heel aardig van Tineke, dus hartelijk bedankt!

Hier nog een foto van mijn kussentje voor Daniëlle (nee, niet van Daantjes Heart), in het blad is er niet zoveel van te zien. Wat een leuke speldenkussens zijn erbij. Dat Makkumer kussentje ga ik zeker maken.

Gelukkig ga ik me weer een beetje normaal voelen, mijn oude, weinige, energie is weer terug. Ik zit weer achter de computer en heb gisteren twee leuke weblogs "ontdekt", Dus wéér meer te lezen en te bekijken. Zou ik nog tijd overhouden om te quilten?

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

zaterdag 22 januari 2011

De Farmer's Wife en Marion's giveaway

Hallo allemaal,

Zo, hier ben ik weer eens met een berichtje. Vorige week ben ik weer ziek geworden en ik ben nog steeds niet fit. Hierdoor ben ik heel erg achter met jullie blogs, want hoewel ik af en toe een paar berichtjes lees, heb ik niet veel fut om een reactie te geven. En voor de lieve blogsters die naar mijn knie informeerden: die is weer zo goed als beter.


Maar vandaag is het de 22ste, dus moet ik toch even mijn gemaakte blokken laten zien. Hierboven staan nr. 43: Garden Path en nr. 51: Hovering Birds

Hieronder zie je nr. 102: Whirlpool  en nr. 67: Pine Tree

Dan nr. 106: Wild Rose and Square en nr. 69: Practical Orchard

Nr. 80: Single Wedding Star en nr.103: Whirlwind

Nr. 91: Strawberry Basket en nr. 81: Snowball  
 
nr, 42: Fruit Basket en nr. 97: Silver Lane

Omdat ik ze nu op volgorde maak, heb ik de eerste rijen aan elkaar kunnen zetten. Ik ben nog steeds heel tevreden met de bruine stof. Eerst vond ik de muslin van de sashings een beetje licht, maar aan de andere kant maakt het de quilt frisser, dus blijft het zo.

Eergisteren zijn Ria, Marijke en ik even naar Den Haag getreind en daar heeft Marijke dezelfde stof gekocht. Ik ging mijn Trick-or-Treat mandjes halen en was bang dat hij Sandra in de weg lag. Maar hij hing nog netjes aan de muur, dus had ik hem nog wel even mogen laten hangen. Inmiddels heeft DH hem weer boven de bank gehangen, waar hij weer vrolijk hangt te zijn.


Bij Marion ( zie rechts bij de Farmer's Wife deelneemsters om op haar blog te komen) heb ik laatst deze vijf leuke lapjes gewonnen, ik hoop, dat ze te zien zijn op die drukke quilt. Ze kwamen met een prachtige Quiltersgilde kaart, nogmaals dankjewel, Marion, ik ben er heel blij mee.

Zo, dit was het weer, ik zal proberen vandaag de andere FW-quiltsters te bezoeken en daarna langzaam alle blogs af te gaan die ik zo verwaarloosd heb.
Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca