Volgers

woensdag 16 maart 2011

One flower, weer de kippetjes en een paashaasje

Hallo allemaal,

Deze week maar één blom, weer een bruine, voor tussen de rode en roze. Een tweede is in de maak, maar er is opeens één hexje weg, dus kon die nog niet afgemaakt worden. Deze ene heb ik maar even tussen de viooltjes gezet, een beetje lente is niet weg met dit mooie weer. Gisterenmiddag heerlijk even in de zon op het balkon gezeten met de nieuwe Quiltmania, die eindelijk in de bus zat, Ria L. had hem zaterdag al.  Hij is trouwens heel leuk deze keer, met onder andere een leuke kippentheemuts en een prachtige hexjesquilt van Kristel Salgarollo, met in het midden een mooie applicatie. Als je geen abonnement hebt, kijk er dan naar uit, hij is de moeite waard!


Deze week alleen maar, op die ene blom na,  met de kippen bezig geweest. Ik heb het patroon nog eens goed doorgelezen en kwam erachter, dat de maat van de twee stroken van de zonnebloemen erbij stond, dus toen er een vierde af was gehaald, omdat ik hem op 75% maak, kon ik de maat van het hart uitrekenen. Het is goed gelukt en ik moet zeggen, ik vind het wel een blikvanger! Voor degenen die hem nog gaan maken en het ook niet meteen snappen: elke bloem heeft twee stroken die aan één lange kant gerafeld moeten worden, waarna ze aan de andere lange kant gerimpeld worden. Daar maak je cirkels van, twee op elkaar en dan het hart erbovenop vastzetten. Het geeft een erg leuk effect. Hier even een foto dichtbij.


Nu moet er dus nog een rand aan. Heleni van Patch to Patch, opperde om te "vlaggetjesnaaien", maar Heleni, dat werkt bij mij niet, want ik naai alles met de hand. En dan ontkom je niet aan malletjes en alles aftekenen, want een naaimachinenvoetje heb je dan niet. Dus wordt het een "gewone" vierkantjesrand. Ik maak er eerst één rij van vierkantjes van 5cm langs, de twee tussenstukken met de bloemen zijn 1 cm smaller geworden, zodat de quilt nu 75x70cm is, daarna kijk ik of hij zo al leuk genoeg is en zo niet, dan komt er nog een rand van vierkantjes aan. Dat wordt dan nog altijd in het eerste geval 62 blokjes en in het tweede geval 128 blokjes aan elkaar. Wordt vervolgd.Nadat de top tot dusver afgekomen was op de maandagmorgenbee, ben ik gauw alles op gaan zoeken voor dit borduurpatroontje. Het is een freebee, die op 12 maart op de site van By the Bay Needleart stond. Ik viel voor de mooie ogen met de lange wimpers van het haasje. Nu nog gaan beslissen, hoe ik het ga verwerken.
Vanmiddag hebben we een Dear Jane middag bij Ria B. Op andere DJ middagen voeren we nooit wat uit, behalve elkaars werk bekijken en kletsen over van alles en nog wat. Maar deze keer gaan we wel wat doen: Ria gaat ons leren te meanderen. Jawel, met de naaimachine!!! Dat is toch heel wat voor Marijke en mij, die met de hand werken, ik zelfs ook de lange kanten van border en bies. Ach, het is best leuk om het eens te proberen, en wie weet wordt het nog eens in een klein quiltje gebruikt, want mooi is het wel. Volgende keer zien jullie het resultaat.

Dan zag ik nog, dat er bij  Pauline een mooie giveaway is. Pauline blogt een jaar en geeft twee mooie dingen weg. Ga gauw even bij haar kijken.

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

woensdag 9 maart 2011

Flowers en kippen

Hallo allemaal,

Hartelijk bedankt voor alle lieve beterschapswensen en goede raad, die ik heb gekregen. Ik heb een gesprek met mijn huisarts gehad , deze keer zit de hernia laag en alleen aan de linkerkant. Hij zei dat 90% van de hernia's niet geopereerd worden, maar ik, en mijn familie met mij, gelooft daar niet meer in, want hij bestaat al een half jaar en dan lijkt het me moeilijk. Ik moet nu eerst naar de neuroloog en daarna eventueel naar de neurochirurg; ik wacht het maar af, als het moet, dan moet het maar. Nu eerst op naar de 24e.


Een beetje laat vandaag, maar ik wil toch even de schamele hexjes oogst van de laatste tijd laten zien. Er is ook een bruine bijgekomen, tussen alle roze en rode. Dus nu moeten er meer bruine komen, in de hoop, dat het geheel wat mooier wordt. Laatst heb ik ze uitgelegd en het contrast vond ik toch te groot tussen het roze en rood. Het is een sprong in het duister, of ik het oplos met bruin weet ik niet. Ik maak er een paar en kijk dan wel. Misschien moeten maar het twee quiltjes worden, één rode en één roze met bruin... lol.

Met de kippen gaat het goed, zoals gezegd hebben ze allemaal een bloem, dus niet zoals op het patroon, waar een gedeelte maar een bloem heeft. De tussenstukken zijn afgemeten, geknipt en klaar om er de zonnebloemen op te maken. En de snaveltjes moeten er natuurlijk ook nog tussenkomen.

Wat wel jammer is, is dat op het patroon de zonnebloemen en de blaadjes niet voorkomen. De letters worden wel genoemd, maar zijn niet terug te vinden. Ik heb het volgende nummer van Quiltmania opgezocht, in de hoop, dat ze daar in zouden staan, maar helaas... Jammer, want de bloemblaadjes worden gevormd door twee stroken op elkaar, die gerimpeld worden. Nu moet ik zelf uitvogelen, hoe lang die stroken moeten worden en hoe groot het hart.
Gelukkig kijk ik het nog eens na, en de stroken staan wel vermeld, dus is het alleen nog 25% eraf trekken. Nu zie en lees ik ook, dat het twee verschillende stroken per bloem zijn, ook het hart moet geplooid worden tot een cirkel. Nou, ik hoop, dat dat zich wijst als ik bezig ben, ik ben in ieder geval bij, dat ik de maat heb. De blaadjes teken ik zelf wel.


De rand wil ik niet maken zoals in het patroon, dat is te bewerkelijk om hem af te hebben met Pasen, hoewel het wel een heel leuke rand is natuurlijk. Maar het zijn heel veel vierkantjes en driehoeken en die allemaal aftekenen, uitknippen en aan elkaar naaien, kost veel tijd. Nou, jullie zien wel wat het wordt, ik ben in ieder geval blij, dat ik door ben gegaan, want ik vind hem nu wel leuk worden. Zelfs DH vind hem nu leuk.


Vorige week kwam dit boek binnen, de vijftiende roman van Jennifer Chiaverini. Het speelt weer in de 18e eeuw, ik ben benieuwd of het een mooi verhaal is. Nu moet ik eerst het boek uitlezen waar ik al aan begonnen was, en als je veel steekjes wil zetten, kun je minder lezen!

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

zaterdag 5 maart 2011

Katrien's hartenswap en gewonnen

Hallo allemaal,

Vandaag mogen we dan onze harten laten zien. Toen de envelop kwam, leek het, alsof er helemaal geen hart in zat, maar toen ik hem open maakte, kwam er toch één uit. Marjolein van Lunteren maakte het voor me, een lente-hart, zoals ze schrijft. Dankjewel Marjolein, ik zal er een mooi plekje voor zoeken. Ik had geen (email)adres van je, dus ik kon je niet eerder bedanken.


Zelf had ik dit hart voor  Janny Schoneveld gemaakt. Ze heeft ook geen blog, dus zet ik de foto ervan maar op mijn blog. Terwijl ik dit schrijf, weet ik nog niet, of Katrien de harten van blogloze hartenmaaksters en -ontvangsters op haar blog gaat zetten.  Ik kwam het patroontje tegen op internet, het is een Folk Art  freebee van Patti Anderson en ik vond het heel passend voor wolvilt. Sorry, dat de foto's deze keer niet bijgesneden zijn,alles ging weer mis.


Katrien, bedankt voor de organisatie, ik vond het leuk om weer mee te doen.


Dan nóg iets leuks, ik heb meegedaan aan een giveaway bij  van Inge's Quiltverhalen en heb deze prachtige lapjes gewonnen. Ze zijn uit de Moda Pure serie en zo mooi van kleur, ik ben er helemaal weg van. Dus er wordt hier flink geaaid. Erbij zat deze mooie kaart, wat een leuk idee, Inge, de stofjes zijn keurig uitgesneden en op de kaart geplakt, zo pietepeuterig en mooi gedaan! Bedankt, Inge!


Dat voelde wel een beetje als een troost, zoiets moois thuisgestuurd te krijgen, als je waarschijnlijk weer een hernia-operatie voor de boeg hebt.  Eergisteren is een MRI scan van mijn hele ruggengraat gemaakt en ik blijk weer een hernia te hebben. De injecties zijn voor niets geweest, ik heb helemaal geen slijmbeursontsteking! Voor ik de 3e injectie kreeg, was ik er net achter gekomen, dat het rechts evenveel pijn doet als links als je er op drukt. Toen ik dat tegen de dokter zei en het feit noemde, dat een reumatoloog in Den Bosch fibromyalgie bij mij geconstateerd heeft, ik heb namelijk ME, maar dat heeft veel overeenkomsten met fibromyalgie, alleen overheerst bij mij de moeheid, en of het geen pijnlijke drukpunten konden zijn, wuifde ze het weg met te zeggen, dat ik dan geen verbetering had waargenomen en gaf toch de derde injectie. Op de foto van vorige week was, net als vier jaar geleden, niets te zien. Toen heeft DH, die wat minder geduldig is dan ik, de dokter (ditmaal mijn eigen) gebeld en het hele verhaal nog eens uitgelegd en gevraagd of ik een MRI scan kon krijgen.  Dat is dus gebeurd. Vanmorgen kwam dus de uitslag en maandag moet ik bij hem langs en ik denk, omdat het al zoveel maanden duurt, dat ik er niet onderuit kom en onder het mes moet. Vier jaar geleden, toen ik op het laatst met een rollator moest lopen, omdat het zoveel pijn deed om rechtop te lopen, heb ik gezegd dat dàt me niet meer zou overkomen en nu heb ik het toch weer laten gebeuren, al hoop ik dat het deze keer een minder grote hernia zal zijn. En dat het op een andere plaats zit, maar dat moet haast wel, want ik heb andere verschijnselen, en de neurochirurg zei toen, dat er nog meer plekken waren.

Enfin, het is harten-swap dag, dus nu vrolijk op naar de andere harten!

Tot volgende keer, dan laat ik de kippetjes zien, die nu allemaal een blom op hun lijfje hebben gekregen.

Groetjes,

Cisca

dinsdag 22 februari 2011

Farmer's Wife dag, een hart en nog even de kippetjes

Hallo allemaal,

Het is weer zover, er zijn er weer zeven bij. Dit is de eerste:
Nr. 39;  TulipNr 105: Wild Goose Chase en
Nr   56: Maple Leaf
Nr 87: Star Gardener en
Nr 21: Contrary Wife, een beetje bleekjes, vind ik,
 

Dan de laatste twee:
Nr 46: Hill en Valley en
Nr 36: Flower Garden Path                                                                                                                         
Twee blokken van de laatste van de baan waren al gemaakt, zodat er weer een hele baan af was en die is er ook weer aangenaaid. Als er weer een baan aan zit, past hij niet meer op de muur. Maar zover zijn we nog niet, dat zal nog wel twee maanden duren, denk ik.  Wat is het toch een mooie quilt, ik vind het bllokken maken erg leuk.                                                                                                             

Dit hart heb ik gemaakt met een patroon van May-Britt, een freebee van Abyquilt, dus je kunt hem zo bij haar kopieëren. Ik heb er een bedeltje aan gehangen, Eigenlijk moet voor mij het naaimachientje eraf, maar het staat wel leuk zo. En over harten gesproken, het hart voor mijn swappartner van Katrien's swap is opgestuurd, op 5 maart worden alle harten geshowd.


Tot slot nog even over de kippetjes: bedankt voor alle tips en aanmoedigingen die jullie gegeven hebben. Ik ga er weer verder mee, één heeft er al een bloem op zijn lijfje gekregen, zodat er nu twee met een bloem zijn. Oogjes komen er op maar daar wacht ik nog even mee, en de snaveltjes worden op de sashings geappliqueerd, die in de lengte tussen de drie rijen kippen extra breed zijn en waar op elke sashing een grote zonnebloem geappliqueerd wordt. Zodat het ook wat fleuriger wordt. Ook in de randen komen allerlei kleuren terug.

Zo, nu ga ik een rondje maken langs de andere Farmer's Wife quilters. Gaan jullie mee?  Hun namen staan rechts onder de FW foto.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

vrijdag 18 februari 2011

Van kippen en de beurs

Hallo allemaal,

Twee weken niet geschreven. In die tijd ben ik jarig geweest (bedankt, dat je er toch aan hebt gedacht, Berna) èn ben ik onverwacht toch nog naar de beurs in Vijfhuizen geweest. Daar tussendoor ben ik voornamelijk met de kippenquilt bezig geweest.


Eerst heb ik het patroon tot 75% verkleind en ben opnieuw begonnen. Inmiddels heb ik dus een flink aantal kippen, maar het ziet er niet uit. Ze zien er allemaal best leuk uit, maar met elkaar hebben ze het niet, vind ik. Iedere keer als ik er een paar af had, liet ik ze aan DH zien, in de hoop, dat hij ze leuk vond, maar die vond ze sowieso al niet leuk, dus van hem kon ik ook al geen opbeurend woord verwachten. Hij snapte helemaal niet dat ik in staat was zoiets te maken! (maar verder is hij wel lief, hoor). Dus ga ik ze straks van de muur halen en even ver weg opbergen. Misschien zie ik het volgend jaar anders, wie weet. Maar het betekent wel weer dat er alweer een ufo bij is. Ach, ach!
(Hoewel, nu mijn logje af is en ik de foto zie, vind ik het toch wel meevallen....).


Voor mijn verjaardag kreeg ik van de kinderen deze drie boeken, ja, ook ik heb er één met mijn naam en de handtekening van Kathleen. Wat een mooie boeken zijn het, alledrie!  Alleen al heerlijk om te kijken, want het zal nooit lukken, om te maken wat ik allemaal mooi vind, natuurlijk. Er bleef nog geld over en dat ging  in de pot om op de beurs te besteden, maar dat wist ik toen nog niet.


Ja, ja, die beurs, een paar dagen ervoor belde Hennie van ons Dear Jane clubje, of Marijke en ik mee wilden naar Vijfhuizen. Ik had toen iets minder last van mijn heup, dus ik zei geen nee Ik had trouwens ook geen nee gezegd als ik meer pijn had gehad, dan had ik met flink wat pijnstillers vaker gaan zitten. Maar gelukkig heb ik bij beweging minder last, al was dit natuurlijk wel wat veel beweging. Heb daar de quilts van Ingrid Supergoof bewonderd en even om het hoekje gekeken of ze er in het echt hetzelfde uitziet als op de spaarzame foto's die we van haar te zien krijgen. Ja, hoor, precies hetzelfde.


Ik heb bij de Petra Prins stand ook de Phebe bewonderd, wat is dat een schitterende quilt! Maar ook de prachtige Lib van Annelies, die nu ineens weer aardig hoog op mijn WIM- lijstje staat.
Ik had al wat stofjes en bij Cora een schattig  Spring quiltje in een doosje gekocht, toen ik bij Dorry een prachtig applicatiequiltje zag en direct wist, dat ik dat wilde kopen van het geld dat  DH me gegeven had, om onder andere de nieuwe Maeve Binchy en de nieuwe Jennifer Chiaverini van te kopen, die de komende maanden uit gaan komen. Die komen dan later wel, dit is een pracht cadeau, vind ik. Het was een kit met katoenen stoffen en wolletjes gecombineerd. Het zijn twaalf blokken ven 15 bij 15 cm, dus hij wordt maar 45x60cm. Er zit geen rand om, het is de bedoeling dat hij ingelijst wordt, maar of ik dat doe, weet ik nog niet. Weet iemand trouwens hoe je wolletjes verwerkt, plak je ze??? In de beschrijving staat het niet, want de oorspronkelijke quilt is zonder wol. Ik heb ook al eens gelezen, dat er iets is om op de randen te smeren. Als niemand het weet, kan ik het altijd nog aan Dorry vragen, natuurlijk.


Gelukkig dacht ik er voor we naar huis gingen aan, dat we Bep nog niet tegen waren gekomen. Op de plattegrond gekeken en ja hoor, dat stukje hadden we overgeslagen. Het was er vreselijk druk, dus heb ik deze keer alleen op het plekje waar ik stond gekeken, dus niet opzij of naar boven, waar het ook altijd zo leuk is, en een paar dagen later zag ik dat de Bobbin kippenquilt er hing. Balen, dat had ik even nodig gehad, om hem van dichtbij te kunnen zien. Bij Bep heb ik, naast een paar lapjes, ook de grote uitvoering van het tashangertje gekocht, of hoe het ook heten mag, ik kan er even niet opkomen.


Daarna had ik een paar dagen nodig om weer bij te komen, ik had zelfs niet veel fut om te bloggen, dus heb ik af en toe weer alleen jullie berichtjes gelezen en maar weinig reacties gegeven. Ik ga nu weer proberen een beetje bij te blijven, maar het kost me af en toe wel moeite, er gaat zoveel tijd in zitten en van moeheid is mijn hoofd nog weleens te leeg om wat te schrijven.

Er liggen ook weer een paar bloemen, maar die wachten op een nieuwe woensdag en de Farmer's Wife blokken komen dinsdag aan de beurt. Alleen nog even een foto van een ornamentje, ik had het al een tijd geleden geborduurd, toen ik bij de supermarkt een bedeltje van de Eiffeltoren tegenkwam. Toen heb ik het patroontje van Barb en Alma opgezocht om het toch maar te maken, al ben ik nooit in Parijs geweest. Van de week kwam ik het weer tegen, dus een stofje erachter en opgevuld, zodat er weer wat af is.

Ga tot slot nog even kijken op dit blog: feathersinthenest.blogspot.com, ga naar 15 februari, er is daar een heel leuke giveaway.

Tot dinsdag, Farmer's Wife dag, maar ook de verjaardag van Yara, die dan vier wordt en dan officieel een kleuter is geworden èn natuurlijk naar de kleuterschool mag!

Groetjes,

Cisca