Volgers

zondag 3 april 2011

Kippen, de giveaway, een borduuraffo en een Promovendus

Hallo allemaal,

Wat geniet ik van het quilten van de kippetjes. Tot nu toe nog geen zwerende vinger en het is zo ontspannend en blij makend om hem steeds mooier te zien worden! En wat ook leuk is: hij komt ruimschoots voor de Paasdagen af.


Gisteravond ook even het paashaasje afgemaakt, zodat die samen met het haasje en kippetje van vorig jaar alvast een beetje paassfeer in huis brengt,Hier de leuke giveaway, die ik van lapjesfluisteraar Pauline heb gekregen (zie de namen onder de Farmerś Wife foto rechts). Veertig kleine lapjes van Moda's Clermont Farms, een hele mooie serie. Erbij een kaart met een prachtige quilt en een leuk klein stoffen hartje.  Hartelijk bedankt, Pauline, zoals gezegd: ik heb er al een bestemming voor, maar dat komt  (veel) later.


Verder staat mijn hoofd nog steeds naar de feestelijke dag van 1 april, toen DS 2 Colin, die cognitief gedragstherapeut is, zijn bul kreeg. Wat was dat leuk en wat waren we trots op hem. Het boek met zijn proefschrift hadden we al weken in huis, met op de kaft een foto van "Worry Dolls", die bij de Maya's gebruikt worden om kinderen, die piekeren en bang zijn, hun zorgen en angsten aan te laten vertellen en die ze onder hun kussen leggen, om 's nachts al hun zorgen weg te nemen. Z'n scriptie ging dus over piekeren, wat bij sommige mensen zo erg kan worden, dat ze het gevoel hebben, dat ze gek zullen worden. De dagen voorafgaand aan deze dag, is hij in verschillende radio- en televisieprogramma's geweest om erover te praten en o.a. ook AD en Telegraaf hebben er een artikel aan gewijd.
Hier staat hij, prachtig in rokkostuum, met zijn paranymfen en vriendin en Kim en Carly, voor Erasmus. Die nymfen, twee vrienden, moesten hem symbolisch bijstaan tijdens de ondervraging door de professoren. Dat waren niet de eersten de besten, twee van de universiteit van Amsterdam (de één in Klinische Psychologie en de ander in de Cognitieve Gedragsgstherapie) één van universiteit van Utrecht en de anderen van de Erasmus universiteit. Ze waren het er allemaal over eens, dat het uitzonderlijk is, dat een onderzoeker tegelijkertijd ook behandelaar is, wat in de praktijk natuurlijk heel goed uitpakt. Hij werd zelfs briljant genoemd en ze vroegen zich af, hoe hij het voor elkaar gekregen had, om in de jaren dat hij onderzoek deed en zijn scriptie schreef, ook behandelaar was, met anderen PsyQ had opgericht, nog een tijdje directeur ervan was, ook nog als docent aan de Erasmus universiteit werkte, boeken had geschreven en artikelen in vooraanstaande Amerikaanse (en Engelse?) bladen had mogen plaatsen. En dan ook nog volgende week de marathon van Rotterdam gaat lopen. En wat ze er niet bij zeiden: vader van twee kinderen was geworden en dat het op woensdag thuiswerkdag was, maar vooral pappadag! En wat ook niet onbelangrijk was: dat hij zo sympathiek was. Dat is misschien nog het allerbelangrijkst!
En moeder Cisca dacht er tijdens al die loftuitingen aan, dat hij door zijn kleuterjuf al "het zonnetje van de klas" werd genoemd.


Na de verdediging van zijn proefschrift "On the Diagnosis, Assessment, and Treatment of Generalized Anxiety Disorder", kortweg de piekerstoornis, kreeg hij uiteindelijk zijn bul uitgereikt, waarna aansluitend een receptie volgde en er 's avonds een feest bij hem thuis was, waar ook een paar profs van Erasmus  aanwezig waren en waar één van hen ook nog een prachtig en geestig verhaal heeft gehouden. Daar bracht hij ter sprake, dat Colin het praten (en overal een antwoord op weten) van zijn vader, en het schrijven van zijn moeder had meegekregen. Daar had hij me op de receptie naar gevraagd, hij vroeg of Colin het praten van mij had. Nou, dat zeker niet, ik sta meestal met mijn mond vol tanden en weet pas later, wat ik had moeten zeggen. Schrijven doe ik iets beter dan praten, maar zo goed als hij ben ik natuurlijk lang niet, en zeker niet in het Engels.  Maar dat verhaal  heb ik helaas gemist, doordat ik al vroeger naar huis was gebracht.


Gelukkig had ik vrijdag een goede dag, zodat ik tijdens de plechtigheid niet al teveel pijn had en kon blijven zitten. Ik moet toch geopereerd worden, ik kom er niet onderuit. Het was wel even schrikken dat ik pas op 11 mei bij de neurochirurg terecht kan en daarna nog op de datum van de operatie moet wachten, maar ik sta wel op de reservelijst als er iemand uitvalt. Gelukkig heb ik nu een hometrainer, waar ik zoveel keer per dag een tijdje op kan fietsen, zodat de pijn weer een tijdje uit te houden is.


Tot slot nog even een foto van het laatste FW blok van vorige keer, die wel heel erg overbelicht was, en waarvan ik nu zie, dat hij nog steeds niet tot zijn recht komt.

Ik hoop, dat ik jullie niet teveel verveeld heb met mijn trotse verhaal, maar het voordeel is, dat jullie het over kunnen slaan, dat is het voordeel van het geschreven woord.

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

dinsdag 22 maart 2011

22 Maart: Farmer's Wife dag en Dear Jane bee

Hallo allemaal,

Toen ik gisteren op Pauline's blog las, dat ik haar giveaway had gewonnen, wat bof ik toch, hè, las ik ook dat het vandaag Farmer's Wife dag zou zijn en dat was me echt ontschoten. Dus gauw nog een paar sashings eraan genaaid, en ik kan vandaag toch 5 blokken laten zien. Ik had weer een hele rij af willen hebben, maar door de kippenquilt is het er niet van gekomen. Dus hier komen ze:

Block 39: Friendship

Block 88: Star of Hope

Block 94: Tall Pine Tree

Block 86: Squash Blossom en

Block29: Economy

Vorige week  tijdens onze DJ-middag bij Ria B. de meander-les gehad. Viel dat even tegen! Hulde voor de quiltsters die dat zo mooi kunnen. Maar het was zeker erg leuk om te doen, en veel geleerd, ik wist niet dat ik een stopvoetje had, maar ik bleek er toch één te hebben. En ik wist ook niet dat je je werk niet hoeft te draaien tijdens het meanderen, je handen doen het werk. Hier een foto, erg mooi is het niet, maar Ria vond het toch niet slecht voor een eerste keer. En ik ga het zeker nog proberen, als ik weer langer kan zitten.


 Aan de rechterkant onder de FW Quilt foto staan de namen van de andere FWQ maaksters,  Gaan jullie daar ook een kijkje nemen?!
Voor mij was dit het weer, op het moment kan ik niet zo lang meer zitten, zodat ik ook niet zo lang jullie logjes kan lezen, en zeker niet altijd kan reageren. Ik hoop, dat er gauw verandering komt. Volgende keer hoop ik de top van de kippenquilt af te laten zien, dat doe ik half liggend, en misschien kan ik dan ook die prachtige lapjes van Pauline  laten zien.

Liefs,

Cisca

woensdag 16 maart 2011

One flower, weer de kippetjes en een paashaasje

Hallo allemaal,

Deze week maar één blom, weer een bruine, voor tussen de rode en roze. Een tweede is in de maak, maar er is opeens één hexje weg, dus kon die nog niet afgemaakt worden. Deze ene heb ik maar even tussen de viooltjes gezet, een beetje lente is niet weg met dit mooie weer. Gisterenmiddag heerlijk even in de zon op het balkon gezeten met de nieuwe Quiltmania, die eindelijk in de bus zat, Ria L. had hem zaterdag al.  Hij is trouwens heel leuk deze keer, met onder andere een leuke kippentheemuts en een prachtige hexjesquilt van Kristel Salgarollo, met in het midden een mooie applicatie. Als je geen abonnement hebt, kijk er dan naar uit, hij is de moeite waard!


Deze week alleen maar, op die ene blom na,  met de kippen bezig geweest. Ik heb het patroon nog eens goed doorgelezen en kwam erachter, dat de maat van de twee stroken van de zonnebloemen erbij stond, dus toen er een vierde af was gehaald, omdat ik hem op 75% maak, kon ik de maat van het hart uitrekenen. Het is goed gelukt en ik moet zeggen, ik vind het wel een blikvanger! Voor degenen die hem nog gaan maken en het ook niet meteen snappen: elke bloem heeft twee stroken die aan één lange kant gerafeld moeten worden, waarna ze aan de andere lange kant gerimpeld worden. Daar maak je cirkels van, twee op elkaar en dan het hart erbovenop vastzetten. Het geeft een erg leuk effect. Hier even een foto dichtbij.


Nu moet er dus nog een rand aan. Heleni van Patch to Patch, opperde om te "vlaggetjesnaaien", maar Heleni, dat werkt bij mij niet, want ik naai alles met de hand. En dan ontkom je niet aan malletjes en alles aftekenen, want een naaimachinenvoetje heb je dan niet. Dus wordt het een "gewone" vierkantjesrand. Ik maak er eerst één rij van vierkantjes van 5cm langs, de twee tussenstukken met de bloemen zijn 1 cm smaller geworden, zodat de quilt nu 75x70cm is, daarna kijk ik of hij zo al leuk genoeg is en zo niet, dan komt er nog een rand van vierkantjes aan. Dat wordt dan nog altijd in het eerste geval 62 blokjes en in het tweede geval 128 blokjes aan elkaar. Wordt vervolgd.Nadat de top tot dusver afgekomen was op de maandagmorgenbee, ben ik gauw alles op gaan zoeken voor dit borduurpatroontje. Het is een freebee, die op 12 maart op de site van By the Bay Needleart stond. Ik viel voor de mooie ogen met de lange wimpers van het haasje. Nu nog gaan beslissen, hoe ik het ga verwerken.
Vanmiddag hebben we een Dear Jane middag bij Ria B. Op andere DJ middagen voeren we nooit wat uit, behalve elkaars werk bekijken en kletsen over van alles en nog wat. Maar deze keer gaan we wel wat doen: Ria gaat ons leren te meanderen. Jawel, met de naaimachine!!! Dat is toch heel wat voor Marijke en mij, die met de hand werken, ik zelfs ook de lange kanten van border en bies. Ach, het is best leuk om het eens te proberen, en wie weet wordt het nog eens in een klein quiltje gebruikt, want mooi is het wel. Volgende keer zien jullie het resultaat.

Dan zag ik nog, dat er bij  Pauline een mooie giveaway is. Pauline blogt een jaar en geeft twee mooie dingen weg. Ga gauw even bij haar kijken.

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

woensdag 9 maart 2011

Flowers en kippen

Hallo allemaal,

Hartelijk bedankt voor alle lieve beterschapswensen en goede raad, die ik heb gekregen. Ik heb een gesprek met mijn huisarts gehad , deze keer zit de hernia laag en alleen aan de linkerkant. Hij zei dat 90% van de hernia's niet geopereerd worden, maar ik, en mijn familie met mij, gelooft daar niet meer in, want hij bestaat al een half jaar en dan lijkt het me moeilijk. Ik moet nu eerst naar de neuroloog en daarna eventueel naar de neurochirurg; ik wacht het maar af, als het moet, dan moet het maar. Nu eerst op naar de 24e.


Een beetje laat vandaag, maar ik wil toch even de schamele hexjes oogst van de laatste tijd laten zien. Er is ook een bruine bijgekomen, tussen alle roze en rode. Dus nu moeten er meer bruine komen, in de hoop, dat het geheel wat mooier wordt. Laatst heb ik ze uitgelegd en het contrast vond ik toch te groot tussen het roze en rood. Het is een sprong in het duister, of ik het oplos met bruin weet ik niet. Ik maak er een paar en kijk dan wel. Misschien moeten maar het twee quiltjes worden, één rode en één roze met bruin... lol.

Met de kippen gaat het goed, zoals gezegd hebben ze allemaal een bloem, dus niet zoals op het patroon, waar een gedeelte maar een bloem heeft. De tussenstukken zijn afgemeten, geknipt en klaar om er de zonnebloemen op te maken. En de snaveltjes moeten er natuurlijk ook nog tussenkomen.

Wat wel jammer is, is dat op het patroon de zonnebloemen en de blaadjes niet voorkomen. De letters worden wel genoemd, maar zijn niet terug te vinden. Ik heb het volgende nummer van Quiltmania opgezocht, in de hoop, dat ze daar in zouden staan, maar helaas... Jammer, want de bloemblaadjes worden gevormd door twee stroken op elkaar, die gerimpeld worden. Nu moet ik zelf uitvogelen, hoe lang die stroken moeten worden en hoe groot het hart.
Gelukkig kijk ik het nog eens na, en de stroken staan wel vermeld, dus is het alleen nog 25% eraf trekken. Nu zie en lees ik ook, dat het twee verschillende stroken per bloem zijn, ook het hart moet geplooid worden tot een cirkel. Nou, ik hoop, dat dat zich wijst als ik bezig ben, ik ben in ieder geval bij, dat ik de maat heb. De blaadjes teken ik zelf wel.


De rand wil ik niet maken zoals in het patroon, dat is te bewerkelijk om hem af te hebben met Pasen, hoewel het wel een heel leuke rand is natuurlijk. Maar het zijn heel veel vierkantjes en driehoeken en die allemaal aftekenen, uitknippen en aan elkaar naaien, kost veel tijd. Nou, jullie zien wel wat het wordt, ik ben in ieder geval blij, dat ik door ben gegaan, want ik vind hem nu wel leuk worden. Zelfs DH vind hem nu leuk.


Vorige week kwam dit boek binnen, de vijftiende roman van Jennifer Chiaverini. Het speelt weer in de 18e eeuw, ik ben benieuwd of het een mooi verhaal is. Nu moet ik eerst het boek uitlezen waar ik al aan begonnen was, en als je veel steekjes wil zetten, kun je minder lezen!

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

zaterdag 5 maart 2011

Katrien's hartenswap en gewonnen

Hallo allemaal,

Vandaag mogen we dan onze harten laten zien. Toen de envelop kwam, leek het, alsof er helemaal geen hart in zat, maar toen ik hem open maakte, kwam er toch één uit. Marjolein van Lunteren maakte het voor me, een lente-hart, zoals ze schrijft. Dankjewel Marjolein, ik zal er een mooi plekje voor zoeken. Ik had geen (email)adres van je, dus ik kon je niet eerder bedanken.


Zelf had ik dit hart voor  Janny Schoneveld gemaakt. Ze heeft ook geen blog, dus zet ik de foto ervan maar op mijn blog. Terwijl ik dit schrijf, weet ik nog niet, of Katrien de harten van blogloze hartenmaaksters en -ontvangsters op haar blog gaat zetten.  Ik kwam het patroontje tegen op internet, het is een Folk Art  freebee van Patti Anderson en ik vond het heel passend voor wolvilt. Sorry, dat de foto's deze keer niet bijgesneden zijn,alles ging weer mis.


Katrien, bedankt voor de organisatie, ik vond het leuk om weer mee te doen.


Dan nóg iets leuks, ik heb meegedaan aan een giveaway bij  van Inge's Quiltverhalen en heb deze prachtige lapjes gewonnen. Ze zijn uit de Moda Pure serie en zo mooi van kleur, ik ben er helemaal weg van. Dus er wordt hier flink geaaid. Erbij zat deze mooie kaart, wat een leuk idee, Inge, de stofjes zijn keurig uitgesneden en op de kaart geplakt, zo pietepeuterig en mooi gedaan! Bedankt, Inge!


Dat voelde wel een beetje als een troost, zoiets moois thuisgestuurd te krijgen, als je waarschijnlijk weer een hernia-operatie voor de boeg hebt.  Eergisteren is een MRI scan van mijn hele ruggengraat gemaakt en ik blijk weer een hernia te hebben. De injecties zijn voor niets geweest, ik heb helemaal geen slijmbeursontsteking! Voor ik de 3e injectie kreeg, was ik er net achter gekomen, dat het rechts evenveel pijn doet als links als je er op drukt. Toen ik dat tegen de dokter zei en het feit noemde, dat een reumatoloog in Den Bosch fibromyalgie bij mij geconstateerd heeft, ik heb namelijk ME, maar dat heeft veel overeenkomsten met fibromyalgie, alleen overheerst bij mij de moeheid, en of het geen pijnlijke drukpunten konden zijn, wuifde ze het weg met te zeggen, dat ik dan geen verbetering had waargenomen en gaf toch de derde injectie. Op de foto van vorige week was, net als vier jaar geleden, niets te zien. Toen heeft DH, die wat minder geduldig is dan ik, de dokter (ditmaal mijn eigen) gebeld en het hele verhaal nog eens uitgelegd en gevraagd of ik een MRI scan kon krijgen.  Dat is dus gebeurd. Vanmorgen kwam dus de uitslag en maandag moet ik bij hem langs en ik denk, omdat het al zoveel maanden duurt, dat ik er niet onderuit kom en onder het mes moet. Vier jaar geleden, toen ik op het laatst met een rollator moest lopen, omdat het zoveel pijn deed om rechtop te lopen, heb ik gezegd dat dàt me niet meer zou overkomen en nu heb ik het toch weer laten gebeuren, al hoop ik dat het deze keer een minder grote hernia zal zijn. En dat het op een andere plaats zit, maar dat moet haast wel, want ik heb andere verschijnselen, en de neurochirurg zei toen, dat er nog meer plekken waren.

Enfin, het is harten-swap dag, dus nu vrolijk op naar de andere harten!

Tot volgende keer, dan laat ik de kippetjes zien, die nu allemaal een blom op hun lijfje hebben gekregen.

Groetjes,

Cisca