Volgers

zondag 3 april 2011

Kippen, de giveaway, een borduuraffo en een Promovendus

Hallo allemaal,

Wat geniet ik van het quilten van de kippetjes. Tot nu toe nog geen zwerende vinger en het is zo ontspannend en blij makend om hem steeds mooier te zien worden! En wat ook leuk is: hij komt ruimschoots voor de Paasdagen af.


Gisteravond ook even het paashaasje afgemaakt, zodat die samen met het haasje en kippetje van vorig jaar alvast een beetje paassfeer in huis brengt,Hier de leuke giveaway, die ik van lapjesfluisteraar Pauline heb gekregen (zie de namen onder de Farmerś Wife foto rechts). Veertig kleine lapjes van Moda's Clermont Farms, een hele mooie serie. Erbij een kaart met een prachtige quilt en een leuk klein stoffen hartje.  Hartelijk bedankt, Pauline, zoals gezegd: ik heb er al een bestemming voor, maar dat komt  (veel) later.


Verder staat mijn hoofd nog steeds naar de feestelijke dag van 1 april, toen DS 2 Colin, die cognitief gedragstherapeut is, zijn bul kreeg. Wat was dat leuk en wat waren we trots op hem. Het boek met zijn proefschrift hadden we al weken in huis, met op de kaft een foto van "Worry Dolls", die bij de Maya's gebruikt worden om kinderen, die piekeren en bang zijn, hun zorgen en angsten aan te laten vertellen en die ze onder hun kussen leggen, om 's nachts al hun zorgen weg te nemen. Z'n scriptie ging dus over piekeren, wat bij sommige mensen zo erg kan worden, dat ze het gevoel hebben, dat ze gek zullen worden. De dagen voorafgaand aan deze dag, is hij in verschillende radio- en televisieprogramma's geweest om erover te praten en o.a. ook AD en Telegraaf hebben er een artikel aan gewijd.
Hier staat hij, prachtig in rokkostuum, met zijn paranymfen en vriendin en Kim en Carly, voor Erasmus. Die nymfen, twee vrienden, moesten hem symbolisch bijstaan tijdens de ondervraging door de professoren. Dat waren niet de eersten de besten, twee van de universiteit van Amsterdam (de één in Klinische Psychologie en de ander in de Cognitieve Gedragsgstherapie) één van universiteit van Utrecht en de anderen van de Erasmus universiteit. Ze waren het er allemaal over eens, dat het uitzonderlijk is, dat een onderzoeker tegelijkertijd ook behandelaar is, wat in de praktijk natuurlijk heel goed uitpakt. Hij werd zelfs briljant genoemd en ze vroegen zich af, hoe hij het voor elkaar gekregen had, om in de jaren dat hij onderzoek deed en zijn scriptie schreef, ook behandelaar was, met anderen PsyQ had opgericht, nog een tijdje directeur ervan was, ook nog als docent aan de Erasmus universiteit werkte, boeken had geschreven en artikelen in vooraanstaande Amerikaanse (en Engelse?) bladen had mogen plaatsen. En dan ook nog volgende week de marathon van Rotterdam gaat lopen. En wat ze er niet bij zeiden: vader van twee kinderen was geworden en dat het op woensdag thuiswerkdag was, maar vooral pappadag! En wat ook niet onbelangrijk was: dat hij zo sympathiek was. Dat is misschien nog het allerbelangrijkst!
En moeder Cisca dacht er tijdens al die loftuitingen aan, dat hij door zijn kleuterjuf al "het zonnetje van de klas" werd genoemd.


Na de verdediging van zijn proefschrift "On the Diagnosis, Assessment, and Treatment of Generalized Anxiety Disorder", kortweg de piekerstoornis, kreeg hij uiteindelijk zijn bul uitgereikt, waarna aansluitend een receptie volgde en er 's avonds een feest bij hem thuis was, waar ook een paar profs van Erasmus  aanwezig waren en waar één van hen ook nog een prachtig en geestig verhaal heeft gehouden. Daar bracht hij ter sprake, dat Colin het praten (en overal een antwoord op weten) van zijn vader, en het schrijven van zijn moeder had meegekregen. Daar had hij me op de receptie naar gevraagd, hij vroeg of Colin het praten van mij had. Nou, dat zeker niet, ik sta meestal met mijn mond vol tanden en weet pas later, wat ik had moeten zeggen. Schrijven doe ik iets beter dan praten, maar zo goed als hij ben ik natuurlijk lang niet, en zeker niet in het Engels.  Maar dat verhaal  heb ik helaas gemist, doordat ik al vroeger naar huis was gebracht.


Gelukkig had ik vrijdag een goede dag, zodat ik tijdens de plechtigheid niet al teveel pijn had en kon blijven zitten. Ik moet toch geopereerd worden, ik kom er niet onderuit. Het was wel even schrikken dat ik pas op 11 mei bij de neurochirurg terecht kan en daarna nog op de datum van de operatie moet wachten, maar ik sta wel op de reservelijst als er iemand uitvalt. Gelukkig heb ik nu een hometrainer, waar ik zoveel keer per dag een tijdje op kan fietsen, zodat de pijn weer een tijdje uit te houden is.


Tot slot nog even een foto van het laatste FW blok van vorige keer, die wel heel erg overbelicht was, en waarvan ik nu zie, dat hij nog steeds niet tot zijn recht komt.

Ik hoop, dat ik jullie niet teveel verveeld heb met mijn trotse verhaal, maar het voordeel is, dat jullie het over kunnen slaan, dat is het voordeel van het geschreven woord.

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

dinsdag 22 maart 2011

22 Maart: Farmer's Wife dag en Dear Jane bee

Hallo allemaal,

Toen ik gisteren op Pauline's blog las, dat ik haar giveaway had gewonnen, wat bof ik toch, hè, las ik ook dat het vandaag Farmer's Wife dag zou zijn en dat was me echt ontschoten. Dus gauw nog een paar sashings eraan genaaid, en ik kan vandaag toch 5 blokken laten zien. Ik had weer een hele rij af willen hebben, maar door de kippenquilt is het er niet van gekomen. Dus hier komen ze:

Block 39: Friendship

Block 88: Star of Hope

Block 94: Tall Pine Tree

Block 86: Squash Blossom en

Block29: Economy

Vorige week  tijdens onze DJ-middag bij Ria B. de meander-les gehad. Viel dat even tegen! Hulde voor de quiltsters die dat zo mooi kunnen. Maar het was zeker erg leuk om te doen, en veel geleerd, ik wist niet dat ik een stopvoetje had, maar ik bleek er toch één te hebben. En ik wist ook niet dat je je werk niet hoeft te draaien tijdens het meanderen, je handen doen het werk. Hier een foto, erg mooi is het niet, maar Ria vond het toch niet slecht voor een eerste keer. En ik ga het zeker nog proberen, als ik weer langer kan zitten.


 Aan de rechterkant onder de FW Quilt foto staan de namen van de andere FWQ maaksters,  Gaan jullie daar ook een kijkje nemen?!
Voor mij was dit het weer, op het moment kan ik niet zo lang meer zitten, zodat ik ook niet zo lang jullie logjes kan lezen, en zeker niet altijd kan reageren. Ik hoop, dat er gauw verandering komt. Volgende keer hoop ik de top van de kippenquilt af te laten zien, dat doe ik half liggend, en misschien kan ik dan ook die prachtige lapjes van Pauline  laten zien.

Liefs,

Cisca

woensdag 16 maart 2011

One flower, weer de kippetjes en een paashaasje

Hallo allemaal,

Deze week maar één blom, weer een bruine, voor tussen de rode en roze. Een tweede is in de maak, maar er is opeens één hexje weg, dus kon die nog niet afgemaakt worden. Deze ene heb ik maar even tussen de viooltjes gezet, een beetje lente is niet weg met dit mooie weer. Gisterenmiddag heerlijk even in de zon op het balkon gezeten met de nieuwe Quiltmania, die eindelijk in de bus zat, Ria L. had hem zaterdag al.  Hij is trouwens heel leuk deze keer, met onder andere een leuke kippentheemuts en een prachtige hexjesquilt van Kristel Salgarollo, met in het midden een mooie applicatie. Als je geen abonnement hebt, kijk er dan naar uit, hij is de moeite waard!


Deze week alleen maar, op die ene blom na,  met de kippen bezig geweest. Ik heb het patroon nog eens goed doorgelezen en kwam erachter, dat de maat van de twee stroken van de zonnebloemen erbij stond, dus toen er een vierde af was gehaald, omdat ik hem op 75% maak, kon ik de maat van het hart uitrekenen. Het is goed gelukt en ik moet zeggen, ik vind het wel een blikvanger! Voor degenen die hem nog gaan maken en het ook niet meteen snappen: elke bloem heeft twee stroken die aan één lange kant gerafeld moeten worden, waarna ze aan de andere lange kant gerimpeld worden. Daar maak je cirkels van, twee op elkaar en dan het hart erbovenop vastzetten. Het geeft een erg leuk effect. Hier even een foto dichtbij.


Nu moet er dus nog een rand aan. Heleni van Patch to Patch, opperde om te "vlaggetjesnaaien", maar Heleni, dat werkt bij mij niet, want ik naai alles met de hand. En dan ontkom je niet aan malletjes en alles aftekenen, want een naaimachinenvoetje heb je dan niet. Dus wordt het een "gewone" vierkantjesrand. Ik maak er eerst één rij van vierkantjes van 5cm langs, de twee tussenstukken met de bloemen zijn 1 cm smaller geworden, zodat de quilt nu 75x70cm is, daarna kijk ik of hij zo al leuk genoeg is en zo niet, dan komt er nog een rand van vierkantjes aan. Dat wordt dan nog altijd in het eerste geval 62 blokjes en in het tweede geval 128 blokjes aan elkaar. Wordt vervolgd.Nadat de top tot dusver afgekomen was op de maandagmorgenbee, ben ik gauw alles op gaan zoeken voor dit borduurpatroontje. Het is een freebee, die op 12 maart op de site van By the Bay Needleart stond. Ik viel voor de mooie ogen met de lange wimpers van het haasje. Nu nog gaan beslissen, hoe ik het ga verwerken.
Vanmiddag hebben we een Dear Jane middag bij Ria B. Op andere DJ middagen voeren we nooit wat uit, behalve elkaars werk bekijken en kletsen over van alles en nog wat. Maar deze keer gaan we wel wat doen: Ria gaat ons leren te meanderen. Jawel, met de naaimachine!!! Dat is toch heel wat voor Marijke en mij, die met de hand werken, ik zelfs ook de lange kanten van border en bies. Ach, het is best leuk om het eens te proberen, en wie weet wordt het nog eens in een klein quiltje gebruikt, want mooi is het wel. Volgende keer zien jullie het resultaat.

Dan zag ik nog, dat er bij  Pauline een mooie giveaway is. Pauline blogt een jaar en geeft twee mooie dingen weg. Ga gauw even bij haar kijken.

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca