Volgers

vrijdag 13 mei 2011

Van maxi naar mini


Was het blok van vorige week nog 75x70 cm, dit blok meet heel wat minder. Het is blok 4 van de quilt van Lori Smith. Ik kocht het op de beurs in Ahoy  bij Dorry. Jeanneke, van Jeanneke's blog, heeft hem met wol voor Dorry gemaakt en zo heeft dorry er pakketjes van gemaakt, met gedeeltelijk wollen lapjes erbij. In dit blok bestaat de boom en de vogel uit wol. Het is me niet meegevallen, dat werken met wol. Ik heb de randjes ingesmeerd, om het rafelen tegen te gaan, en daarna met dmc vastgezet op de ondergrond. Het resultaat valt me tegen, had ik misschien een andere steek moeten nemen, want deze vind ik niet mooi. Ik had ook beter met een ander blok kunnen beginnen, want om met zo'n boom te beginnen, die alle kanten op ging toen ik hem uitknipte?! Ik had een mal gemaakt en die op de stof geprobeerd te plakken, maar dat hield niet zo goed,  Wie weet een betere manier?


Maar goed, ik ben dus ook nog naar Veldhoven geweest, samen met Marijke en haar DH. Ik heb er  prachtige quilts gezien en ook veel andere, mooi en minder mooi om te zien, maar die ik niet in mijn huis zou hangen, maar dat is een kwestie van smaak. Ik vond vooral de quilt van Janine van Het Quiltgebeuren erg mooi. En de Weddingring-quilt!!!  Ik heb leuke dingen gekocht, bijvoorbeeld (weer bij Dorry) deze mini-mandjes. ook door Jeanneke gemaakt. Hoe kan je daar nou weer voor vallen, zou je denken, je hebt pas een quilt met de gewone trick-or treat mandjes gemaakt, waarom dan nu zulke kleintjes. 


Ja, ze zagen er zo lief uit. Dorry had er een leuk pakketje van gemaakt met 100 lapjes, er zijn  inmiddels vier mandjes gemaakt, een beetje priegelig, maar wel lekker vlug klaar en een heerlijk tussendoortje. De blokjes worden zo'n 6x6 cm klein.  Kijk maar eens wat een verschil met de oorspronkelijke. Het resultaat zal een leuk poppenquiltje zijn.


Verder heb ik nog een mooi boek van Jan Patek gekocht, een paar lapjes, een leuk schaap bij Cora en een pakketje voor een quiltje in mijn huisje. Maar alles is al verspreid en ik heb er helaas geen foto van gemaakt.


Dit was het weer, nu gauw weer eens aan het werk, want de Farmer's Wife staat binnenkort weer op de agenda.


Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

woensdag 4 mei 2011

Eerste update van de Mystery BOM en nogmaals de award


Toen ik vorig jaar het boek van de Mystery Quilt voor mijn verjaardag had gekregen, schrok ik van de maat van de quilt en vooral van de blokken. Daardoor werd hij op de Wimmetjeslijst geplaatst, want eigenlijk wilde ik niet weer zo'n grote maken. Maar toen begon Jeannet ermee en toen ze vroeg of er meer mee wilden doe, heb ik me toch opgegeven. En zo begon ik vorige week aan het eerste blok: de engel, die als ze af is 70 bij 75 cm meet. Eigenlijk al een quiltje op zich. Ik had gedacht, dat het nu wel af zou zijn, maar het is behoorlijk wat werk met die enorme jurk en zo, ik maak altijd kleine steekjes met appliqueren, dus dit zijn heel veel steekjes. Het applicatiewerk is nu gedaan, de vliegende vogels zijn af, dus nu is het tijd om alle knoopjes op te naaien en de borduursteken te maken. En natuurlijk het tasje te maken en haar handen over de hengsels vast te naaien. Voor wie het niet doorheeft, het quiltblokje op de jurk  wordt het tasje, wat er zo piepklein uitziet op de foto in het boek.


Zoals Jeannet en sommige anderen heb ook ik het haar veranderd, de draadjes die onder haar hoed uitkwamen vond ik niet zo mooi , dus heb ik een ander kapsel op het patroon getekend. Tussen de overgebleven Duo Penotti lapjes zat een mooi passend bruin lapje dat ik ervoor kon gebruiken en daar ben ik wel tevreden over. Waar ik minder tevreden over ben zijn de benen, ik vind ze te licht van kleur, maar misschien wordt dat beter als de bandjes van haar schoenen zijn geborduurd.


Aan de rechterkant van mijn blog zie je het lijstje met Mystery Quilt maaksters, ik kan het aanbevelen eens een kijkje te gaan nemen!

En nu de award die ik van Jolanda kreeg en nu ga ik toch de vragen die erbij horen beantwoorden:


Waarom ben je met bloggen begonnen?
Zodra ik achter de computer ging zitten en blogs ging volgen, had ik het idee dat ik dat ook "eens" wilde gaan doen. Toen ik met de Sweet Memories Quilt ging beginnen, kwam de mogelijkheid om op het gezamenlijke Sweet blog te schrijven. En toen was de stap naar een eigen blog heel klein.

Welke blogs volg je?
Vooral quilt- en borduurblogs en een enkel woonblog. Daar kijk ik vaak mijn ogen uit, maar het is zo frustrerend om dan niet net zoiets voor elkaar te krijgen.


Wat is je favoriete kleur?
Voor mijn quilts wilde ik in het begin het liefst blauw, vooral oudblauw, maar de laatste jaren vind ik  de herfsttinten ook erg mooi. Voor kleding droeg ik altijd veel turqouise, maar door mijn grijze haar ga ik nu wat fellere kleuren kiezen.

Wat is je favoriete film?
Pride & Predudice, Jane Eyre (BBC), Billy Elliott, The Holiday, The Reader.

Welk land zou je nog eens willen bezoeken?
Schotland, dat lijkt me prachtig en Amerika, vooral voor de quiltwinkels, daar ben ik nog niet geweest. En Nieuw Zeeland, daar ben ik wel geweest, daar zouden we (schoon)zus en zwager nog een keer kunnen bezoeken en dan ook het Zuidereiland kunnen gaan bekijken.

En dan zou ik deze award naar vijf blogsters met minder dan 100 volgers moeten geven. Ik heb de laatste tijd namen op kladjes geschreven, maar het werden er zoveel, dat ik het weer niet ga doen. Alle blogsters met minder dan 100 volgers, krijgen hem van me, zoals ik vorige keer al zei, iedereen doet haar best, dus iedereen verdient er één.


Tot volgende keer.


Groetjes,


Cisca

vrijdag 22 april 2011

The Farmer's Wife en een gekregen award


Wat is het lang geleden, dat ik geschreven heb, en erger, ik heb maar weinig reacties geplaatst op jullie logjes.  Ik ben zo achter, dat het me aan moed ontbrak om ergens te beginnen. Maar dat ga ik wel snel doen, hoor. 

Na de kippetjes was het hoog tijd om nog wat aan het boerenvrouwtje te doen doen, want ik had me vorige maand voorgenomen, dat er weer een rand aangezet zou zijn deze maand. Maar de blokken waren nogal bewerkelijk en dat vergde meer tijd dan ik hoopte. Maar ze zijn er alle drie klaar, het zijn:


nummer 57: Morning, natuurlijk is er ineens weer een foto verdwenen, zodat ik hem aangenaaid over moest maken. De kleuren zijn trouwens veel mooier dan op de foto.

nummer 22: Corn & Beans en

nummer 110: Wood Lily

En zo ziet hij er  uit nu alle blokken er aangenaaid zijn. Ik denk, dat ik hem niet breder ga maken, en voor de Twin-size- maat kies, die 73" x 92,5" is. Dan moeten er 83 blokken gemaakt worden, het betekent dan wel, dat ik drie blokken, die ik al gemaakt had, op een andere plaats zal moeten naaien. En dan ga ik ook eens kijken of er blokken zijn die ik erg mooi vind om er ook in te gebruiken. Ik heb nu 52 blokken gemaakt, dus dat schiet al op.


En dan voor het laatst nog even de kippenaffo, wat heerlijk, dat hij klaar is. Hij hangt hier al in de kamer, maar ik ben er niet helemaal tevreden over. Hij hangt rechtsonder niet mooi, dus ga ik volgende week de bies weer een stuk loshalen en wat inkorten. Maar verder ben ik helemaal tevreden.

Dan heb ik van Jolanda van quiltenlangsdewaterkant.blogspot.com een award gekregen, ze schrijft, dat ze hoopt dat ik het leuk vind. Natuurlijk is het leuk om een award te krijgen, maar ik vind het zo moeilijk om uit zoveel blogsters te kiezen. Daarom staat er op mijn blog, dat ik ze liever niet wil. Maar ik vind het ook niet leuk, als ik er nu niets aan doe, dus ik zal één dezer dagen de vragen, die erbij horen, beantwoorden en misschien zoek ik dan toch een paar blogsters die niet zoveel volgers hebben, wie weet!  In ieder geval bedankt, Jolanda, ik vind het erg lief van je!

Bovenaan staat een nieuwe header, ook ditmaal met een maandquiltje, ontworpen door Ria Borgstrom. Gemaakt toen ik pas begon. Het huisje heb ik op de regiodag gekocht, waar we met vijf bee-vriendinnen geweest zijn. Ik wilde allang zo'n huisje, en nu heb ik er dan eindelijk één, al heeft het nog een stokje en een verfje nodig.

Wat mijn hernia betreft: ik heb inmiddels een datum van de operatie: 6 juni, dus nog een tijdje wachten. Maar de medicijnen, die ik nu heb, maken het wachten gelukkig wat draaglijker.

Zo, nu een begin maken met de inhaalrace: als eerste naar de andere Boerenvrouwtjesmaaksters, gaan jullie mee?

Groetjes, en natuurlijk ook alvast een vrolijk Pasen,

Cisca