Volgers

zondag 22 mei 2011

Farmer's Wife , de Lori Smith Quilt en een engelentasje

En alweer is het de 22e, ik heb er deze keer maar drie te laten zien. Dat heb je met zoveel projecten onder handen, dan moet de tijd verdeeld worden. Hier is de eerste:

block 32: Farmer's Daughter


block 92: Streak of Lightning, en de laatste:


block 18: Century of Progress


Zien jullie dat ene stukje linksboven, dat rood is geworden in plaats van bruin, ik vraag me dan altijd of  de stof op was. Of is het expres zo gedaan, wat denken jullie? En twaalf punten, die elkaar in het midden ontmoeten, dat was dringen. Al heb ik het allemaal netjes naar één kant gestreken, het blijft toch een bobbeltje. Nu op naar de volgende maand, ik weet niet of ik dan veel kan laten zien, i.v.m. de operatie, die er nu toch echt aan zit te komen. Gelukkig maar, de medicijnen zijn niet zo goed voor mijn maag, maar ze helpen zo goed.


Dan moet ik jullie ook allemaal bedanken voor de goede tips die ik gekregen heb, naar aanleiding van het verwerken van wol. Ik heb nu freezer paper gebruikt voor de bloemetjes en bloemhartjes op dit blok en dat ging veel beter. En ik heb nu de knoopsgatensteek gebruikt met 1 draadje DMC, dat vind ik toch mooier. Misschien is 2 draadjes nog beter, dat moet ik nog een keer uitzoeken. Dit blok is heel anders dan het vorige, maar ik vind het minstens zo mooi. Het is trouwens block 7, die onder die van vorige week komt. Ik kies een blok, waarvan ik op de foto goed kan zien of en zo ja, welke wolletjes erin gebruikt worden, anders ben ik bang tekort te komen. Het is trouwens een heerlijke quilt om te maken!


Dan als laatste nog een klein stukje van de Mystery. Het engeltjesblok is een tijdje bkijven liggen, want ik kon maar niet aan de grootte wennen. Toen ben ik maar naar de boekhandel gegaan om het tot 75% te laten verkleinen. Die had er duidelijk geen zin in om zo'n enorm patroon te verkleinen en zei al van tevoren dat het wel niet zou lukken. Hij kwam met 4 blaadjes terug, ik ben toen gaan kijken af alles er wel opstond, nou nee dus, alleen de onder- en bovenkant stonden erop. Van ellende moest hij toen terug naar de kopieermachine en toen kwam hij terug met nog 2 kopieën. Stom genoeg heb ik niet gekeken of het nu wel goed was. want toen ik thuiskwam merkte ik, dat het gewoon op 100% gekopieerd was. Heeft hij dat gezien of niet? Duidelijk is wel dat hij er geen zin in had en waarschijnlijk niet eens gekeken heeft. Ik had het zelf beter gekund.Uiteindelijk ben ik toen maar verder gegaan met de oorspronkelijke maat . Ik heb de benen eraf gehaald en nu krijgt ze een paar nieuwe benen met echte schoenen. Haar jurk, waarvan ik de stof nogal saai vind, moet ik ook nog ergens mee oppimpen. De tas is ook af, ik heb er een "echte" tas van gemaakt, met rood gevoerd, om het wat op te fleuren. Volgende keer zien jullie het resultaat.

Zo, dit was het weer, als er geen kinderen op visite komen, ga ik straks bij de andere boerenwijffie-maaksters gaan kijken. Gaan jullie mee?

Groetjes,

Cisca

vrijdag 13 mei 2011

Van maxi naar mini


Was het blok van vorige week nog 75x70 cm, dit blok meet heel wat minder. Het is blok 4 van de quilt van Lori Smith. Ik kocht het op de beurs in Ahoy  bij Dorry. Jeanneke, van Jeanneke's blog, heeft hem met wol voor Dorry gemaakt en zo heeft dorry er pakketjes van gemaakt, met gedeeltelijk wollen lapjes erbij. In dit blok bestaat de boom en de vogel uit wol. Het is me niet meegevallen, dat werken met wol. Ik heb de randjes ingesmeerd, om het rafelen tegen te gaan, en daarna met dmc vastgezet op de ondergrond. Het resultaat valt me tegen, had ik misschien een andere steek moeten nemen, want deze vind ik niet mooi. Ik had ook beter met een ander blok kunnen beginnen, want om met zo'n boom te beginnen, die alle kanten op ging toen ik hem uitknipte?! Ik had een mal gemaakt en die op de stof geprobeerd te plakken, maar dat hield niet zo goed,  Wie weet een betere manier?


Maar goed, ik ben dus ook nog naar Veldhoven geweest, samen met Marijke en haar DH. Ik heb er  prachtige quilts gezien en ook veel andere, mooi en minder mooi om te zien, maar die ik niet in mijn huis zou hangen, maar dat is een kwestie van smaak. Ik vond vooral de quilt van Janine van Het Quiltgebeuren erg mooi. En de Weddingring-quilt!!!  Ik heb leuke dingen gekocht, bijvoorbeeld (weer bij Dorry) deze mini-mandjes. ook door Jeanneke gemaakt. Hoe kan je daar nou weer voor vallen, zou je denken, je hebt pas een quilt met de gewone trick-or treat mandjes gemaakt, waarom dan nu zulke kleintjes. 


Ja, ze zagen er zo lief uit. Dorry had er een leuk pakketje van gemaakt met 100 lapjes, er zijn  inmiddels vier mandjes gemaakt, een beetje priegelig, maar wel lekker vlug klaar en een heerlijk tussendoortje. De blokjes worden zo'n 6x6 cm klein.  Kijk maar eens wat een verschil met de oorspronkelijke. Het resultaat zal een leuk poppenquiltje zijn.


Verder heb ik nog een mooi boek van Jan Patek gekocht, een paar lapjes, een leuk schaap bij Cora en een pakketje voor een quiltje in mijn huisje. Maar alles is al verspreid en ik heb er helaas geen foto van gemaakt.


Dit was het weer, nu gauw weer eens aan het werk, want de Farmer's Wife staat binnenkort weer op de agenda.


Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca