Volgers

donderdag 11 augustus 2011

De Quilt-Mystère en Christmas in August

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik bedanken voor de complimenten voor mijn vernieuwde blog, mijn DH heeft de reacties gelezen, hij vond het leuk, want hij zorgt er tenslotte voor. Hij was het ook, die van de week vroeg of ik niet weer eens een logje moest schrijven. Ik antwoordde, dat er niet zoveel was om te laten zien. Vorige week heb ik bijna niets gedaan, voor mijn doen had ik een erg drukke week, met o.a. de begrafenis van één van onze schoonzussen, (ze was 86 en het was voor haar een zegen) en de Dear Jane bee, die deze keer bij mij gehouden werd en die door de begrafenis een dag uitgesteld moest worden.  Het werd een heel gezellige middag, waarbij ik me definitief met Marijke bij Ria Borgstrom opgegeven heb voor de  maandagavond Dear Jane bee bij Cora's Cottage. Ria heeft aan het eind van de middag mijn (eerste) DJ quilt meegenomen, want die zal op de open dag bij Cora op 20 september te zien zijn. Twijfel je om hem te maken omdat je hem te groot vindt om te quilten, kijk dan hoe ik hem gequilt heb: het middenstuk in negen stukken en de rand ook apart. Zodoende heb ik hem intensief door kunnen quilten, soms nog meer dan Jane Stickle zelf.


Blok 3 van de Quilt Mystère is af, hij stond al op de foto, maar ik bleek weer eens de pootjes en het oogje van de vogel vergeten te zijn, dus nu moet er nog even een nieuwe foto gemaakt worden. De schaapjes (dwz. hun lijfjes en kopjes) zijn inmiddels van de oude stof afgetornd en op de nieuwe genaaid, maar bij het neerleggen van de pootjes en oren, blijken er een paar zoekgeraakt te zijn, o,o, hoe kan dat nou weer! Dus die moeten opnieuw geknipt worden. Gelukkig ben ik met deze stof helemaal tevreden, de sterren zijn inmiddels ook gemaakt, dus lang zal het niet meer duren, of deze is ook af.


Dan heb ik ook eindelijk een borduurtje voor de kerst gemaakt. Laatst heb ik bij Crownstitches een paar leuke sneeuwpop-patroontjes in de Summersale gekocht, maar toch heb ik weer eerst voor deze freebee gekozen. Hè, wat is borduren toch ook heerlijk, ik stel me zo voor, dat er een tijd komt, dat ik weer meer zal gaan borduren dan quilten! Maar voorlopig staan er nog zoveel nieuwe en oude quilts op het programma, dat dat nog wel even zal duren.

Verder ben ik druk bezig met het in elkaar zetten van de Farmer's Wife. Er moe(s)ten nog heel wat sashings, corner stones en driehoeken aan, maar ik zal hem wel kunnen laten zien, de 22e. Ik ben nog aan het dubben hoe ik de rand doe, daar ben ik nog niet uit.

Tot volgende keer,
Groetjes,
Cisca

donderdag 21 juli 2011

Van alles wat en de 22e

Hallo allemaal,En alweer is het (bijna) de 22e van de maand en ik ben net niet gekomen waar ik wezen wilde, nl. de volgende rij er helemaal aan. Drie blokken zijn genaaid en de hele rij in elkaar gezet.

nr 62: Old Windmill


nr 45: Grape Basket, en


nr 98: Waterwheel


De rij is dan weliswaar in elkaar, maar ik heb besloten toch wat te veranderen. Ik wilde de Twin Size maken, waarbij 83 blokken nodig zijn, maar ik heb zojuist besloten, dat het er 72 gaan worden, zodat hij vierkant gaat worden. Dan ben ik al bijna klaar met de blokken en dan kan hopelijk volgende maand de top af zijn. Dan is hij ook wat makkelijker te quilten, maar ik heb ook nieuwe plannen, zodat ik hem graag af wil hebben.
Ria Borgstrom gaat namelijk bij Cora's Cottage een nieuwe Dear Jane groep (of twee) starten en Marijke, Ria L. en ik gaan de Dear Jane maken. Voor Marijke en mij betekent het de tweede Dear Jane:  Marijke omdat ze hem zonder de driehoeken heeft gemaakt en ik omdat toen ik hem maakte ik nog nooit van reproductiestoffen had gehoord. Niet dat ik hem precies hetzelfde ga maken, want hij wordt waarschijnlijk blauw/ecru. Maar dat is nog niet zeker, het kan nog alle kanten op.


De schaapjes van de Quilt Mystèrezijn nog niet af, ten eerste vond ik het ruitje dat ik gebruikte niet zo mooi, en ten tweede plaatste ik de schaapjes iets te hoog. Er zijn wel twee leuke vogeltjes klaar.


Ook de twee blokken met de driehoekjesrand is af, maar het applicatieblokje ernaast staat nog op stapel.


Het was een vruchtbare tijd, vorige week met DH onverwachts naar De Quilthoeve geweest. Een mooie quiltwinkel in een landelijke omgeving. Prachtige stoffen, ik heb vijf fat quarters uit de serie Ciel van Kristel Salgarollo gekocht.Verder nog wat borduurbenodigdheden en drie leuke houten huisjes. Op de twee kleine staan spreuken boven de deurtjes.. Op de ene "Live the life you love" en op de andere "Bless this house with love".                                        

Maandag op de bee spraken we ook nog eens af om woensdag naar De Haen en Wagenmakers te gaan. Marijke, Ria en ik. Dus gisteren gingen we per trein naar Amsterdam. Gelukkig was het weer goed, de jassen hadden we niet nodig, tenminste, tot we bijna thuis waren, toen kregen we toch nog een bui. Allebei de eigenaressen waren er, we kochten de laarste drie boeken van Petra, die ze voor ons signeerde. Het is een boek met prachtige patronen, echt aan te bevelen. Behalve een boek kocht ik ook nog wat blauwe fat quarters, met de DJ in gedachten. een nieuwe lap voor de schaapjes en gelukkig dacht ik eraan om blauwe stof voor m'n de H&W quilt te kopen, zodat ik die nu ook zo gauw mogelijk af kan maken. Het nadeel is alleen dat ik straks allemaal tops heb, die gequilt moeten worden.


Wat quiltbladen betreft kan het ook al niet op, vorige week de nieuwe Quiltmania en deze week kwam vanuit Amerika ook de nieuwe Primitive Quilts. Leuk, dat ze daar met de seizoenen vooruitlopen, dit is een blad vol herfstpatronen, zodat je vroeg genoeg kunt beginnen met uitzoeken wat je in de herfst in je huis wilt hebben hangen of liggen.

Nu de komende dagen weer eens wat meer aan de Duo Penotti gaan doen, Ik kan helaas niet zo lang achter elkaar quilten, maar alle beetjes helpen. En ik zal echt ook weer eens bij jullie langskomen, het was de laatste weken alleen alle blogs lezen. ik zie het maar als een beetje "blogvakantie".

Groetjes,
Cisca