Volgers

zondag 11 september 2011

Even wat anders en tentoonstelling Leiden

Hallo allemaal,


Deze week had ik ook weer eens zin in wat anders. Nadat ik, een tijdje geleden al, het derde blok van deze katoen/wolletjesquilt van Lori Smith had gemaakt, raakte ik dit laatste blok kwijt, net voor ik het bruine wollen stukje had opgenaaid, wat nu zo zielig alleen overgebleven is. Ik vertrouwde erop, dat het blok wel weer terecht zou komen. Maar al weken- en misschien al wel een paar maandenlang ben ik tussen stofjes, boeken en quiltbladen aan het kijken, of ik het kan vinden. Maar nee, nog steeds niets.


Dus ben ik deze week maar aan het vierde blok begonnen, misschien als ik ze alle twaalf gemaakt heb, heb ik hem inmiddels teruggevonden. Of niet, en dan wordt dat ene blok voor de tweede keer gemaakt.


Deze week zat ook Pauline's giveaway in de brievenbus, een leuk pakketje van Kaatje de Kerstengel. Alles zit erbij: stofjes, ijzerdraad voor de armen, stokvilt (ik had er nooit van gehoord) voor de haren, "veters" voor de schoenen en vilt en touw voor de slinger. 


De Gift for her Birthday is ook af, ik had er helaas geen passend lijstje voor, zodat hij even moet wachten. Ik ben wel al aan een volgende begonnen, die moet voor oktober af, natuurlijk!


En dan ben ik gisteren met Hennie en Plonie van de oude Dear Jane groep naar Leiden geweest. Ik had mijn fototoestel thuisgelaten, nadat ik had gelezen, dat er niet zoveel traditionele quilts hingen.  Nou vond ik dat zelf nogal meevallen, Plonie heeft wat foto's gemaakt, dus als ik die krijg, zet ik ze erop. Er hing een Dear Jane, of nee, er hingen er twee, één was felgroen, ook de achtergrond, mooi gemaakt, maar daar moet je van houden, maar ik ben niet zo van de hele felle kleuren. De andere vond ik zó mooi, de effen punten waren ook in ecru en de stoffen waren maar in een paar kleuren, heel erg mooi! Er was dan ook veel belangstelling voor.


In één van de winkeltjes kocht ik een Country Quilting. Met allerlei projectjes, van wolletjes gemaakt, die ik op andere blogs al was tegengekomen. Dus die kon ik niet laten liggen. Verder had ik tot we bijna weggingen alleen wat kleine rode lapjes bij Dorry gekocht, maar net toen de anderen nog even terug liepen, om nog wat te kopen, zag ik bij De Gelreblo(e)m een aanbieding van fat quarters. En in de bak van de flanels zag ik twee mooie Halloween kleuren, dus er toch nog maar wat ruitjes bijgezocht, die ik ook in de Mysterie kan gebruiken. En zo had ik weer meer gekocht dan ik van plan was. O ja we kwamen een quiltvriendin van Hennie en Plonie tegen, die bij Marijke van Hesse quiltnaalden had gekocht, drie pakjes tegelijk, want zei ze,ze zijn duur, 6 voor 4,95 Euro, maar ze zijn fantastisch: geen gebuig en gebreek. Dus wij ook nog gauw even langs, ik heb helaas nummer 9, want 10 was al uitverkocht. Maar ik ben benieuwd.


Zo, dat was het weer, voor degenen die de komende dagen gaan: heel veel plezier!

Groetjes,
Cisca

zondag 4 september 2011

Mystery block 5 en de Birthday Gift


Hallo allemaal,


Is hij niet mooi geworden? Ik ben er helemaal weg van, wat een leuk blok! Als ik aan de onder- en bovenkant nog zo'n randje als aan de zijkanten zou zetten, is het een schattig quiltje op zich. Maar dat zijn ze allemaal wel. Er volgen hierna ook nog zoveel prachtige blokken!
De borduursteken waren ook leuk om te maken, de slingerende tak om de boom, de lange steken door de ster. Eerst had ik voor de hond een oortje op zijn "Beps" gemaakt, met voor en achterkant dus, en dat er alleen met de bovenkant aan vastgezet, maar dat viel tegen, de stof was ook te licht. Toen heb ik er een stukje wol voor gebruikt en zo is het leuker, vind ik, en ziet het er ook losjes uit.


Hierna is Sunbonnet Sue aan de beurt, ook alweer zo'n leuke, met weer een hond. Of zal ik er deze keer toch maar een poes van maken. Met onze laatste poes Cindy, ging ik in de zomer bij mooi weer 's avonds altijd even wandelen. Ja, lach maar even, hoor, maar dat komt zo: we kwamen van een flat, dus ze was niet gewend alleen naar buiten te gaan. Ze zat in de tuin aan een lijn, die van het huis naar de schuur liep, en ze vond het heerlijk om buiten de tuin te komen. In de flat was ze al eens van vijfhoog naar beneden gevallen en naar de buren boven ons klimmen was ook geen probleem voor haar. Voor ons wel, wat we ook deden om haar op het balcon te houden, het lukte nooit. Toen we een paar jaar later weer in een flat woonden, wilde ze in de zomer 's avonds het balcon op en dan liep ze te miauwen en kon ik aan haar merken dat ze er van af wilde. Dat heeft toen nog een hele tijd geduurd voor ze het vergeten was. Zielig toch eigenlijk, hè!


Dan ook nog even het borduurwerk, de pot is af en er zijn wat bloemen bijgekomen. Hij schiet dus op, al moest de Mystery deze week meestal voorgaan. Maar gisteren op het balcon heb ik lekker onder de parasol kruissteekjes zitten prikken.En dan las ik gisteren, dat ik het pakket van een leuke kerstengel heb gewonnen bij Pauline. Er waren maar 2 quilters die hem wilden hebben, dus dan win je al gauw. Maar goed, ik bof maar weer. Alvast hartelijk bedankt, Pauline!

Morgen komen de Quiltkwebbels bij mij, want Ria waar de bee deze maand is, is er niet. Misschien denk ik er dan eens aan, wat foto's te maken, als ze dat willen, natuurlijk.
Of ik naar Leiden ga, weet ik nog niet. Misschien ga ik met de Dear Jane quilters, als dat niet doorgaat, zou ik met Marijke gaan, maar dat gaat wegens haar vakantie niet door. Maar met twee beurzen in oktober is het ook niet zo heel erg om deze te missen, Dan kan ik ook nog even verder sparen... lol.

Voor wie deze week wel gaat: heel veel plezier!

Groetjes,
Cisca

PS:  Zie ik, nu het gepubliceerd is pas, dat ik vergeten heb hartjesknoopjes op de i's te naaien. Gek, dat je dat pas op de foto ziet!

zondag 28 augustus 2011

Eindelijk blok 4 van de Mystery af

Hallo allemaal,


Eindelijk is blok 4 af, er wilde maar geen eind aan komen. Dat kun je weleens hebben, hè!  En dat, terwijl ik toch erg van schaapjes houd. Maar hier is hij dan in volle glorie. Ik ben nu aan het appliqueren van blok 5 begonnen, met Jules en het kilometerbord,en dat gaat weer veel lekkerder.


Deze week heb ik nog een leuke ontmoeting met Lijda (geen blog) gehad. Ze had me via email gevraagd, waar het boek van de FW te koop was. Daar mijn FW op de border na klaar is en ik hem niet een tweede keer wil maken, heb ik haar gevraagd of ze mijn boek over wilde nemen. Dat wilde ze wel en daar we niet in dezelfde plaats wonen, maar onze steden tegen elkaar aanleunen, kwam ze dinsdag lopend naar me toe. Het was heel gezellig, wat is het leuk als iemand oh's en ah's roepend door je huis loopt! (Dat doe ik zelf ook zo graag bij een ander). Ze vond vooral de merklappen erg mooi, maar ook de FW en de Moda-bom quilt. Ze bracht een leuk kinderboek voor Kim Carly en Yara mee, door haar eigen man, die schrijver van streekromans is, geschreven voor hun jongste kleinkind. Kim heeft er Carly al een stukje uit voorgelezen. Zij gaat naar een bee in Maassluis, waar twee quoltsters van mij Dear Jane bee ook komen. En gisteren kreeg ik een email van Lijda, dat ze het eerste blok al gemaakt had.


Dit sneeuwpopje heb ik kerst 2003 aan mijn moeder gestuurd en nu is het een kerstboomhangertje geworden. Weer een mooie blijvende herinnering.


En dan nog even de vordering van de "bloempot", elke avond borduur ik er een stukje bij, het is een lekker patroontje om te maken.


Ik hoop, dat de bloggers van web-log gauw weer kunnen schrijven, want het duurt wel erg lang en het is stil in bloggersland.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

maandag 22 augustus 2011

Farmer's Wife en een weekendje weg

Hallo allemaal,


Nog een voorlopig laatste blik op mijn Farmer's Wife Quilt. Dit weekend waren DH en ik weer in Driebergen voor een bridgeweekend en daar heb ik er de laatste hand aan gelegd. Er moesten nog een aantal sashings,  cornerstones en driehoeken aangenaaid worden. Toen we gisteren thuis kwamen en ik foto's wilde maken, waren alle batterijen leeggelopen en vanmorgen moest ik naar de bee, dus ben ik een beetje laat vandaag.
'


Het plan was om eerst naar Zutphen te rijden, niet speciaal voor de Phebe, maar het was wel leuk geweest om de maaksters met hun quilt te zien. Maar ik was te moe en onderweg hebben we het roer omgegooid en zijn in Amersfoort gestopt en daar hebben we wat gegeten en ben ik even bij Mur binnengelopen. Ze hadden naar mijn idee niet veel quiltstoffen meer en ook de boeken waren verdwenen, maar er was wel een bak met reproduktiestoffen, daar heb ik er wat van uitgezocht.
's Avonds zaten we weer met z'n vieren als niet-bridgers bij elkaar, eerst een uurtje buiten en dan naar binnen. Het was weer erg gezellig, dus hopelijk volgend jaar voor de vierde keer. Natuurlijk was ik weer mijn fototoestel vergeten, dus helaas geen foto's van de dames, de prachtige heide en het mooie stadje Bronckhorst.


Helaas konden we zaterdag niet, zoals vorig jaar naar Bep in Hall, want ze was nog niet open. Maar ik had op het www een leuke winkel ontdekt in Brummen, Keetje Knus. Ze hebben een webwinkel met allerlei leuke woondingetjes en ook wat meubels en daarom dacht ik, dat het een grote winkel zou zijn. In het hotel maakten ze nog een grapje, dat dat misschien wel tegen zou vallen, en ja hoor, ze kregen gelijk,  het bleek maar een heel klein winkeltje te zijn.Maar wel een heel leuk winkeltje, met een erg aardige mevrouw, en ik heb er leuke dingen gekocht. Het beertje heeft een kaal snuitje, wat ik altijd zo leuk vind bij de zelfgemaakte beren. Ik ben al een paar jaar van plan er zelf één te maken, maar er komt maar niet van. Later, toen ik ze aan de andere drie vrouwen liet zien, vond ik hem, of eigenlijk haar, toch meer op een muis lijken. Maar ze heeft geen staart, dus ik houd het er maar op, dat het een beertje is.


Vorige week was ik nog even bij Cora, die zich aan het voorbereiden was voor de Open Dag van jl zaterdag. Wat had ze weer leuke hebbedingetjes. Ik kocht nog een vierde huis, de grootste, het wordt al een hele straat, maar daar zal het nu wel bij blijven. Ook kon ik een DMC "hoesje" voor een schaartje niet laten hangen, het jubileumschaartje van Quiltnieuws past er mooi in. O,o, vergeten op de foto te zetten! Het is de bedoeling dat het aan een  chatelaine gehangen wordt. Verder heb ik er nog een paar mooie lapjes gekocht, daar kun je er nooit genoeg van hebben, haha! Jammer genoeg kon ik dus zelf niet naar de open dag.


Dit is één van de patronen die ik laatst bij Crownstitches kocht. Ik had met één draadje DMC moeten werken, maar toen ik begon was ik dat alweer vergeten, dus dan maar twee draadjes. De twee randen groen moet ik ook nog uithalen, want ze moeten de kleur van de bovenste rand hebben, dus dat gaat lekker!!! Ik viel voor de kleur van de schaal, dat is helemaal mijn kleur.

Gaan jullie ook even bij de andere maaksters van de Farmer's Wife Quilt kijken, ze staan aan de rechterkant onder de quilt vermeld. Ik ga ze in ieder geval nog volgen en er komen bij mij nog verdere updates van, maar wanneer weet ik nog niet.Tot volgende keer,
Groetjes,
Cisca