Volgers

zondag 25 september 2011

Block 7 van de Mystery

Hallo allemaal,


Doordat DH wondroos heeft gehad kon ik eerder geen logje schrijven, want een logje zonder foto's, daar begin ik niet aan. Maar goed, nu heb ik wel het hele blok 7 af. Het was een flinke kluif en ik ben ook weer eens in de fout gegaan, maar ik vind dat ik het wel goed heb opgelost. Ik had het vierkante blokje gemaakt met het ecru lapje met hartjes van de giveaway van Inge, de stenen boven het grote blok en gisteren het grote blok. Toen bleek, dat ik dat niet op 70 cm (+naadtoeslag) had afgeknipt, maar op 65 cm. Ik vond al dat de 2e Sunbonnet zo weinig plaats had. Maar om het weer alles helemaal opnieuw te maken, dat vond ik teveel van het goede en toen heb ik aan de zijkant ook nog maar 2 stenen gemaakt, gelukkig hebben ze dezelfde maat als de stenen erboven. Dus misstaat het niet, vind ik, en hoop ik maar dat jullie dat ook vinden.


Ik heb van Jules een poes gemaakt, ik hoop, dat het een beetje op een poes lijkt tenminste, ik heb vooral de kop veranderd. Ik zag pas met foto's maken, dat ik het tweede oortje vergeten ben, maar dat komt dus nog. Want ik  kan haar toch niet met maar één oor vereeuwigen. Het bruinige rozenstofje vond ik van mijn stoffen het meest op een lapjespoes lijken, hoewel Cindy ook veel witte stukken had.


Leuk weer, dat tasje, ze zal wel op weg zijn naar de bee.


Het was een flink blok met z'n 30x90 cm, met veel werk, maar ik geniet wel weer van het resultaat. En nu maar gauw naar de volgende.



Deze week heb ik bij Cora de achtergrondstof van de nieuwe Dear Jane uitgezocht, ik wilde niet net als bij de eerste muslin, maar het is een lichtbeige stof geworden met kleine takjes. Ik heb er thuis rode en blauwe stoffen opgelegd, helaas, allebei mooi, dus weet ik het nog steeds niet. En morgen beginnen we al, ik zal nog blindelings een kleur moeten kiezen, denk ik. Mijn DJ hing nog steeds bij Cora en zowaar had ik een fototoestel meegenomen en heb ik zo goed en zo kwaad als het ging een foto over een tafel heen gemaakt. Jammer dat ik niet wat groter ben. Wat me wel opviel: ik vond hem lang niet zo mooi als bij mij thuis. Dat maakt het wel leuker om hem opnieuw te maken, hij zal heel anders worden, maar ik hoop nog mooier.


Tot slot nog even een kerstkaart, die ik jaren geleden voor mijn moeder maakte in een kussentje veranderd, weer een aanwinst voor de kerstboom.`Het is zo'n lief plaatje, die twee meisjes voor het raam, zonde als het altijd in een la zou liggen.



Wie weet laat ik volgende keer mijn eerste Jane blokjes zien in blauw of in rood?!!

Groetjes,

Cisca

zondag 11 september 2011

Even wat anders en tentoonstelling Leiden

Hallo allemaal,


Deze week had ik ook weer eens zin in wat anders. Nadat ik, een tijdje geleden al, het derde blok van deze katoen/wolletjesquilt van Lori Smith had gemaakt, raakte ik dit laatste blok kwijt, net voor ik het bruine wollen stukje had opgenaaid, wat nu zo zielig alleen overgebleven is. Ik vertrouwde erop, dat het blok wel weer terecht zou komen. Maar al weken- en misschien al wel een paar maandenlang ben ik tussen stofjes, boeken en quiltbladen aan het kijken, of ik het kan vinden. Maar nee, nog steeds niets.


Dus ben ik deze week maar aan het vierde blok begonnen, misschien als ik ze alle twaalf gemaakt heb, heb ik hem inmiddels teruggevonden. Of niet, en dan wordt dat ene blok voor de tweede keer gemaakt.


Deze week zat ook Pauline's giveaway in de brievenbus, een leuk pakketje van Kaatje de Kerstengel. Alles zit erbij: stofjes, ijzerdraad voor de armen, stokvilt (ik had er nooit van gehoord) voor de haren, "veters" voor de schoenen en vilt en touw voor de slinger. 


De Gift for her Birthday is ook af, ik had er helaas geen passend lijstje voor, zodat hij even moet wachten. Ik ben wel al aan een volgende begonnen, die moet voor oktober af, natuurlijk!


En dan ben ik gisteren met Hennie en Plonie van de oude Dear Jane groep naar Leiden geweest. Ik had mijn fototoestel thuisgelaten, nadat ik had gelezen, dat er niet zoveel traditionele quilts hingen.  Nou vond ik dat zelf nogal meevallen, Plonie heeft wat foto's gemaakt, dus als ik die krijg, zet ik ze erop. Er hing een Dear Jane, of nee, er hingen er twee, één was felgroen, ook de achtergrond, mooi gemaakt, maar daar moet je van houden, maar ik ben niet zo van de hele felle kleuren. De andere vond ik zó mooi, de effen punten waren ook in ecru en de stoffen waren maar in een paar kleuren, heel erg mooi! Er was dan ook veel belangstelling voor.


In één van de winkeltjes kocht ik een Country Quilting. Met allerlei projectjes, van wolletjes gemaakt, die ik op andere blogs al was tegengekomen. Dus die kon ik niet laten liggen. Verder had ik tot we bijna weggingen alleen wat kleine rode lapjes bij Dorry gekocht, maar net toen de anderen nog even terug liepen, om nog wat te kopen, zag ik bij De Gelreblo(e)m een aanbieding van fat quarters. En in de bak van de flanels zag ik twee mooie Halloween kleuren, dus er toch nog maar wat ruitjes bijgezocht, die ik ook in de Mysterie kan gebruiken. En zo had ik weer meer gekocht dan ik van plan was. O ja we kwamen een quiltvriendin van Hennie en Plonie tegen, die bij Marijke van Hesse quiltnaalden had gekocht, drie pakjes tegelijk, want zei ze,ze zijn duur, 6 voor 4,95 Euro, maar ze zijn fantastisch: geen gebuig en gebreek. Dus wij ook nog gauw even langs, ik heb helaas nummer 9, want 10 was al uitverkocht. Maar ik ben benieuwd.


Zo, dat was het weer, voor degenen die de komende dagen gaan: heel veel plezier!

Groetjes,
Cisca

zondag 4 september 2011

Mystery block 5 en de Birthday Gift


Hallo allemaal,


Is hij niet mooi geworden? Ik ben er helemaal weg van, wat een leuk blok! Als ik aan de onder- en bovenkant nog zo'n randje als aan de zijkanten zou zetten, is het een schattig quiltje op zich. Maar dat zijn ze allemaal wel. Er volgen hierna ook nog zoveel prachtige blokken!
De borduursteken waren ook leuk om te maken, de slingerende tak om de boom, de lange steken door de ster. Eerst had ik voor de hond een oortje op zijn "Beps" gemaakt, met voor en achterkant dus, en dat er alleen met de bovenkant aan vastgezet, maar dat viel tegen, de stof was ook te licht. Toen heb ik er een stukje wol voor gebruikt en zo is het leuker, vind ik, en ziet het er ook losjes uit.


Hierna is Sunbonnet Sue aan de beurt, ook alweer zo'n leuke, met weer een hond. Of zal ik er deze keer toch maar een poes van maken. Met onze laatste poes Cindy, ging ik in de zomer bij mooi weer 's avonds altijd even wandelen. Ja, lach maar even, hoor, maar dat komt zo: we kwamen van een flat, dus ze was niet gewend alleen naar buiten te gaan. Ze zat in de tuin aan een lijn, die van het huis naar de schuur liep, en ze vond het heerlijk om buiten de tuin te komen. In de flat was ze al eens van vijfhoog naar beneden gevallen en naar de buren boven ons klimmen was ook geen probleem voor haar. Voor ons wel, wat we ook deden om haar op het balcon te houden, het lukte nooit. Toen we een paar jaar later weer in een flat woonden, wilde ze in de zomer 's avonds het balcon op en dan liep ze te miauwen en kon ik aan haar merken dat ze er van af wilde. Dat heeft toen nog een hele tijd geduurd voor ze het vergeten was. Zielig toch eigenlijk, hè!


Dan ook nog even het borduurwerk, de pot is af en er zijn wat bloemen bijgekomen. Hij schiet dus op, al moest de Mystery deze week meestal voorgaan. Maar gisteren op het balcon heb ik lekker onder de parasol kruissteekjes zitten prikken.



En dan las ik gisteren, dat ik het pakket van een leuke kerstengel heb gewonnen bij Pauline. Er waren maar 2 quilters die hem wilden hebben, dus dan win je al gauw. Maar goed, ik bof maar weer. Alvast hartelijk bedankt, Pauline!

Morgen komen de Quiltkwebbels bij mij, want Ria waar de bee deze maand is, is er niet. Misschien denk ik er dan eens aan, wat foto's te maken, als ze dat willen, natuurlijk.
Of ik naar Leiden ga, weet ik nog niet. Misschien ga ik met de Dear Jane quilters, als dat niet doorgaat, zou ik met Marijke gaan, maar dat gaat wegens haar vakantie niet door. Maar met twee beurzen in oktober is het ook niet zo heel erg om deze te missen, Dan kan ik ook nog even verder sparen... lol.

Voor wie deze week wel gaat: heel veel plezier!

Groetjes,
Cisca

PS:  Zie ik, nu het gepubliceerd is pas, dat ik vergeten heb hartjesknoopjes op de i's te naaien. Gek, dat je dat pas op de foto ziet!