Volgers

zaterdag 15 oktober 2011

Sjaan update en een kaartje gewonnen

Hallo allemaal,

Tussen het raamwerk van het te bouwen huis door, kan ik niet stoppen met het maken van de eerste blokjes van mijn Sjaantje, ik heb er vier gemaakt deze week. Dat wil zeggen: twee Jane-blokjes en twee Hannah-blokjes. Ik zat een beetje te twijfelen of ik groen moest nemen voor de steeltjes en blaadjes, daarom heb ik voor het eerste blokje een lap genomen die ik al had en mooi bij de andere lapjes past. Daarin zitten druiventrossen, maar ook bladeren, die wat grijsgroenig zijn. En ik ben er wel tevreden over.
Toen kwam er een Jane blokje, deze keer ben ik niet met het middelste blok begonnen, dat had ik al twee keer gemaakt, dus daar wacht ik even mee.


En nog een Jane-blokje, ..

En toen weer een appliquatie-blokje, en nu heb ik alleen bruinen gebruikt, en met het gevlekte stofje voor de steel en blaadjes, vind ik dat toch ook wel mooi. In het echt is de kleur iets feller.


De 24e is het pas weer Dear Jane bee bij Cora, maar de anderen, op Marijke en Ria na, weten niet dat ik een weblog heb, dus kan ik ze wel laten zien. Hier zijn ze allemaal bij elkaar.


Ik heb de giveaway bij Jookies gewonnen, één van de vijf kaartjes voor de beurs in Vijfhuizen. Mocht je dit lezen, Joke, nog hartelijk bedankt! Ik ga morgen met Marijke en haar man, die zich voor ons "opoffert". Zou er niet veel animo voor zijn, behalve bij Lida, heb ik, geloof ik, bij niemand gelezen dat ze ging. Wel jammer, dat de beurs in Ahoy al binnen twee weken is, een maand later was leuker geweest, vind ik. Dat zal veel handwerksters tegenhouden, vermoed ik.

Het huis is weer wat verder, zeven ramen heeft het al, ik vind het maar een vervelend werkje, het luistert erg nauw, maar het resultaat zal vast leuk zijn. Sjaan trekt ook erg aan me, maar dat gaat binnenkort vast wel weer over. En tussendoor moeten er ook af en toe een paar steekjes aan de Duo Penotti worden gedaan, het schiet nog niet erg op, maar ik heb ook geen erg makkelijk quiltpatroon genomen. Maar daarover later meer.

Voor degenen die ook morgen gaan, veel plezier, misschien zien we elkaar nog!

Groetjes,

Cisca

donderdag 6 oktober 2011

Mijn Sjaantje en een giveaway

Hallo allemaal,

Even een klein berichtje, jullie leven allemaal zo mee, ik ben er nu helemaal uit. Gisteren was ik bij Cora en viel met mijn neus in de boter, want er zat een heel stel quiltsters gezellig koffie te drinken, waarbij Ria L en Marja, één van de nieuwe DJ leden, die ook al een DJ probleem had. Al ben ik niet weg vabn de blokken, die ik maakte, de anderen vonden ze toch wel mooi. Maar ik dacht, dat ik de verkeerde achtergrondstof had, Marijke had me daar maandag attent op gemaakt, en ik moest haar gelijk geven. Cora liet me een meer gele achtergrondstof zien èn de stoffen, die zij voor haar Sjaantje gaat gebruiken en die vond ik wel héél erg mooi: beige/bruin tot aubergine Japanse stoffen, Cora had er ook een groenbruine bij, die ik voor mezelf afkeurde. Jullie begrijpen het al, ik ben om.


Hier zijn dus de (voorlopige hoeveelheid) stoffen, de geel/creme effen stof waar ze op liggen is de achtergrondstof. Ik ben nog niet begonnen, want ik ben een groot huis aan het bouwen, met een heleboel ramen, dus daar gaat veel tijd in zitten, maar binnenkort dus een eerste update. Ik moet alleen nog beslissen of ik de normale of vergrote blokken ga gebruiken. Maar daar zal ik jullie niet meer mee lastig vallen.


Dank jullie wel voor alle goede raad en het meedenken.

Groetjes,

Cisca

PS: Er is ook een leuke giveaway bij haar (klik), zij geeft kaartjes weg voor de handwerkbeurs in Vijfhuyzen. Vergeet niet haar link gelijk bij jullie bladwijzers te zetten, want ook zij heeft een nieuw blog.

maandag 3 oktober 2011

Van Jane, Hannah, nogeens Jane en een boom

Hallo allemaal,


Gelukkig heb ik het niet vaak, maar ik weet het nu echt niet meer. Wat een dilemma, wordt het blauw, rood, alleen Jane, maar dan grotere blokken, of ook Hannah erbij? Voor degenen die niet weten wie of wat Hannah is: Brenda Papadakis, die de quilt van Jane Stickle zo mooi op papier heeft gezet en er een boek van maakte, zodat zoveel duizenden over de hele wereld haar quilt gingen maken, heeft later nog een boek geschreven, opgedragen aan haar kleindochter Hannah. Deze quilt bestaat uit 13 rijen van 12 blokken en  heeft ook punten, net als die van Jane. Alleen heeft de quilt van Hannah voor de helft applicatieblokken.Voor ik besloot een nieuwe Jane te gaan maken, had ik het boek van Hannah in Amerika besteld, maar toen het kwam, viel het me een beetje tegen, ik  vind de applicatieblokken niet allemaal mooi getekend. Toen ik daarna besloot een tweede DJ te gaan maken, dacht ik om deze eventueel met wat applicatieblokken van de DHannah af te wisselen, zodat ik hem dan ook wat groter kon maken, als ik dat wilde.Vorige week maandag was onze eerste bijeenkomst bij Cora in de winkel. Ik liet mijn lapjes zien, zowel in rood als in blauw. Cora vond rood beter bij me passen, dus toen dacht ik, nou, dan neem ik dat maar. Maar de volgende dag ging ik weer twijfelen, dus besloot ik van allebei wat te maken. Na de twee blauwe blokjes gaf DH te kennen, dat rood hem toch mooier leek. Ik denk, dat dat ook komt, door de achtergrondstof die ik gekozen heb, die wat donkerder is.
Verschillende DJaners hadden voor een DJ met grotere blokken gekozen, die Ria B. op de computer groter had gemaakt, dus toen dacht ik, als ik hem toch opnieuw moet maken, laat ik dan ook voor de grotere gaan, dan maar geen Hannahs. Dus Ria gebeld, die mij zaterdag wat kopieén van de grotere bracht.


Dit is het resultaat, een groter rood blokje. Persoonlijk vind ik de kleinere toch wat mooier, en toen ik vanmorgen op mijn "gewone" bee was, vonden de anderen de blauwe toch ook wel mooi, zucht....


Ik had twee geknipte blokken van de rode meegenomen om te maken, maar er is niet veel uit mijn handen gekomen. Gelukkig had Ria L. een mooi nieuw boek bij zich om te bekijken en had ik mijn zaterdag eindelijk gekomen Quiltmania bij me, dus ik kwam de ochtend lezend en pratend toch wel door. Vanmiddag ben ik weer lekker even met het volgende blok van de Mystery bezig gegaan, om even afstand te nemen.


Want ook het Lori Smithblok vind ik niet mooi. Maar daar is weinig aan te doen, het is een pakket en er zit alleen deze beige stof in deze maat bij, terwijl het wolletje op de foto veel donkerder is. Er moeten nog vijf rode cirkeltjes tussen de takken geappliqueerd worden, maar dat zal het geheel niet genoeg ophalen. Maar goed, misschien valt het mee, als hij tussen de andere blokken zit.

Dus het zit niet mee op het moment, ik ben gisteren lekker op mijn fiets gestapt in plaats van achter de computer, ook daar ging alles mis (zijn jullie er nog, of hebben jullie al afgehaakt?). Verschillende reacties geschreven, die er nooit gekomen zijn doordat ik ze via de "verkeerde" Quiltpassion stuurde, die niet mijn instellingen hadden. Ik hoop, dat ik ze nog terug kan vinden, om een nieuwe te schrijven, maar ik heb gisteren geen computer meer aangeraakt. Hopelijk heb ik volgende keer betere berichten. En dat zal best, hoor, dit duurt nooit lang!

Groetjes,

Cisca

zondag 25 september 2011

Block 7 van de Mystery

Hallo allemaal,


Doordat DH wondroos heeft gehad kon ik eerder geen logje schrijven, want een logje zonder foto's, daar begin ik niet aan. Maar goed, nu heb ik wel het hele blok 7 af. Het was een flinke kluif en ik ben ook weer eens in de fout gegaan, maar ik vind dat ik het wel goed heb opgelost. Ik had het vierkante blokje gemaakt met het ecru lapje met hartjes van de giveaway van Inge, de stenen boven het grote blok en gisteren het grote blok. Toen bleek, dat ik dat niet op 70 cm (+naadtoeslag) had afgeknipt, maar op 65 cm. Ik vond al dat de 2e Sunbonnet zo weinig plaats had. Maar om het weer alles helemaal opnieuw te maken, dat vond ik teveel van het goede en toen heb ik aan de zijkant ook nog maar 2 stenen gemaakt, gelukkig hebben ze dezelfde maat als de stenen erboven. Dus misstaat het niet, vind ik, en hoop ik maar dat jullie dat ook vinden.


Ik heb van Jules een poes gemaakt, ik hoop, dat het een beetje op een poes lijkt tenminste, ik heb vooral de kop veranderd. Ik zag pas met foto's maken, dat ik het tweede oortje vergeten ben, maar dat komt dus nog. Want ik  kan haar toch niet met maar één oor vereeuwigen. Het bruinige rozenstofje vond ik van mijn stoffen het meest op een lapjespoes lijken, hoewel Cindy ook veel witte stukken had.


Leuk weer, dat tasje, ze zal wel op weg zijn naar de bee.


Het was een flink blok met z'n 30x90 cm, met veel werk, maar ik geniet wel weer van het resultaat. En nu maar gauw naar de volgende.Deze week heb ik bij Cora de achtergrondstof van de nieuwe Dear Jane uitgezocht, ik wilde niet net als bij de eerste muslin, maar het is een lichtbeige stof geworden met kleine takjes. Ik heb er thuis rode en blauwe stoffen opgelegd, helaas, allebei mooi, dus weet ik het nog steeds niet. En morgen beginnen we al, ik zal nog blindelings een kleur moeten kiezen, denk ik. Mijn DJ hing nog steeds bij Cora en zowaar had ik een fototoestel meegenomen en heb ik zo goed en zo kwaad als het ging een foto over een tafel heen gemaakt. Jammer dat ik niet wat groter ben. Wat me wel opviel: ik vond hem lang niet zo mooi als bij mij thuis. Dat maakt het wel leuker om hem opnieuw te maken, hij zal heel anders worden, maar ik hoop nog mooier.


Tot slot nog even een kerstkaart, die ik jaren geleden voor mijn moeder maakte in een kussentje veranderd, weer een aanwinst voor de kerstboom.`Het is zo'n lief plaatje, die twee meisjes voor het raam, zonde als het altijd in een la zou liggen.Wie weet laat ik volgende keer mijn eerste Jane blokjes zien in blauw of in rood?!!

Groetjes,

Cisca