Volgers

dinsdag 25 oktober 2011

Sjaan en Hannah: Sjannah? En een freebee...

Hallo allemaal,


En weer zijn er vijf blokjes klaar, ik kon gisteren op de tweede Jane-bee negen blokjes laten zien, vijf Sjaantjes en vier Hannah's. Ik heb besloten dat mijn quilt Sjannah gaat heten.
Hierboven  zie je de eerste, nl. M9: Lucy and Katy,
G8: Justin's Comet,

De derde: E5: Rising Sun,
De vierde: C11: Azalia Friends.
En de laatste: L5: Chattanooga Charlie,

En dan alle negen van deze maand bij elkaar. Het was een gezellige bee, iedereen was er, met Cora en Ria B erbij waren we met z'n elven.  De resultaten waren verschillend, de één had twee blokjes gemaakt, de ander twintig. De één klein, zoals Jane ze maakte, de ander groter, zodat het een grotere quilt wordt.

Hier nog even de buit van Vijfhuizen, de flanel fat quarters links waren 1 Euro per stuk, is dat een koopje of niet!  De mooie kerststitchery kocht ik bij Jookies, omdat ik daar een toegangskaartje gewonnen had.
Dan heb ik ook even tijd gevonden om een kerstboom hangertje te borduren, een freebee, die ik ergens vond. Wil je hem ook maken, zeg het even, dan probeer ik het op te zoeken. Ik vond hem leuk, ik ben gek op sneeuwmannetjes, en in de vorm van een hartje vind ik het helemaal leuk. Het hangt even in de boom van het Mystery Quiltblok, dat nog steeds niet af is. Maar de ramen zitten nu bijna allemaal in het huis, de boom is geplant en de slinger met sterren is in de maak. Ik ben het nog niet eens over de kleur van het dak in combinatie met de ramen, dus als het af is bekijk ik het nog eens, liever het dak vernieuwen, dan die tien ramen.

Op verzoek van Pauline heb ik kunnen achterhalen waar je de freebee kunt vinden: http://lamatassinarossa.blogspot.com/ , kijk bij freebees, te vinden aan de rechterkant, op 14/10/2009, er zijn heel veel leuke patroontjes te vinden, dus altijd leuk om te bekijken.

Waarschijnlijk gaan Marijke en ik vrijdag Ahoy onveilig maken, (LOL), daar horen jullie volgende keer dus weer wat over. En hopelijk is er dan weer een Mystery-blok af.

Groetjes,

Cisca

zaterdag 15 oktober 2011

Sjaan update en een kaartje gewonnen

Hallo allemaal,

Tussen het raamwerk van het te bouwen huis door, kan ik niet stoppen met het maken van de eerste blokjes van mijn Sjaantje, ik heb er vier gemaakt deze week. Dat wil zeggen: twee Jane-blokjes en twee Hannah-blokjes. Ik zat een beetje te twijfelen of ik groen moest nemen voor de steeltjes en blaadjes, daarom heb ik voor het eerste blokje een lap genomen die ik al had en mooi bij de andere lapjes past. Daarin zitten druiventrossen, maar ook bladeren, die wat grijsgroenig zijn. En ik ben er wel tevreden over.
Toen kwam er een Jane blokje, deze keer ben ik niet met het middelste blok begonnen, dat had ik al twee keer gemaakt, dus daar wacht ik even mee.


En nog een Jane-blokje, ..

En toen weer een appliquatie-blokje, en nu heb ik alleen bruinen gebruikt, en met het gevlekte stofje voor de steel en blaadjes, vind ik dat toch ook wel mooi. In het echt is de kleur iets feller.


De 24e is het pas weer Dear Jane bee bij Cora, maar de anderen, op Marijke en Ria na, weten niet dat ik een weblog heb, dus kan ik ze wel laten zien. Hier zijn ze allemaal bij elkaar.


Ik heb de giveaway bij Jookies gewonnen, één van de vijf kaartjes voor de beurs in Vijfhuizen. Mocht je dit lezen, Joke, nog hartelijk bedankt! Ik ga morgen met Marijke en haar man, die zich voor ons "opoffert". Zou er niet veel animo voor zijn, behalve bij Lida, heb ik, geloof ik, bij niemand gelezen dat ze ging. Wel jammer, dat de beurs in Ahoy al binnen twee weken is, een maand later was leuker geweest, vind ik. Dat zal veel handwerksters tegenhouden, vermoed ik.

Het huis is weer wat verder, zeven ramen heeft het al, ik vind het maar een vervelend werkje, het luistert erg nauw, maar het resultaat zal vast leuk zijn. Sjaan trekt ook erg aan me, maar dat gaat binnenkort vast wel weer over. En tussendoor moeten er ook af en toe een paar steekjes aan de Duo Penotti worden gedaan, het schiet nog niet erg op, maar ik heb ook geen erg makkelijk quiltpatroon genomen. Maar daarover later meer.

Voor degenen die ook morgen gaan, veel plezier, misschien zien we elkaar nog!

Groetjes,

Cisca

donderdag 6 oktober 2011

Mijn Sjaantje en een giveaway

Hallo allemaal,

Even een klein berichtje, jullie leven allemaal zo mee, ik ben er nu helemaal uit. Gisteren was ik bij Cora en viel met mijn neus in de boter, want er zat een heel stel quiltsters gezellig koffie te drinken, waarbij Ria L en Marja, één van de nieuwe DJ leden, die ook al een DJ probleem had. Al ben ik niet weg vabn de blokken, die ik maakte, de anderen vonden ze toch wel mooi. Maar ik dacht, dat ik de verkeerde achtergrondstof had, Marijke had me daar maandag attent op gemaakt, en ik moest haar gelijk geven. Cora liet me een meer gele achtergrondstof zien èn de stoffen, die zij voor haar Sjaantje gaat gebruiken en die vond ik wel héél erg mooi: beige/bruin tot aubergine Japanse stoffen, Cora had er ook een groenbruine bij, die ik voor mezelf afkeurde. Jullie begrijpen het al, ik ben om.


Hier zijn dus de (voorlopige hoeveelheid) stoffen, de geel/creme effen stof waar ze op liggen is de achtergrondstof. Ik ben nog niet begonnen, want ik ben een groot huis aan het bouwen, met een heleboel ramen, dus daar gaat veel tijd in zitten, maar binnenkort dus een eerste update. Ik moet alleen nog beslissen of ik de normale of vergrote blokken ga gebruiken. Maar daar zal ik jullie niet meer mee lastig vallen.


Dank jullie wel voor alle goede raad en het meedenken.

Groetjes,

Cisca

PS: Er is ook een leuke giveaway bij haar (klik), zij geeft kaartjes weg voor de handwerkbeurs in Vijfhuyzen. Vergeet niet haar link gelijk bij jullie bladwijzers te zetten, want ook zij heeft een nieuw blog.