Volgers

donderdag 10 november 2011

Mystery block 7

Hallo allemaal,


Eindelijk is dit blok afgekomen, en daar ben ik heel blij om. Het is zo'n mooi blok, maar het wilde maar niet opschieten. Deze week is alles blijven liggen, ik ben nergens naar toe geweest en ik was gedwongen me rustig te houden. Ik ben al sinds mijn 18e een (dagelijkse) hoofdpijnpatiënt en een paar jaar later werd ik ook nog eens een zware migrainepatiënt. Sinds de Imigran, (een migraine medicijn) eind jaren 80 in mijn leven kwam, is het een stuk beter geworden, de meeste aanvallen worden afgezwakt, maar deze week hield het niet op.
Afgelopen vrijdagavond wilde DH naar Marijke bellen, dat ik zaterdag niet mee zou gaan naar de regiodag, maar ik wilde het  toch proberen, en gelukkig voelde ik me die dag goed. Maar daarna ging het helemaal mis. vandaag gaat het weer iets beter en dus kon ik de laatste hand aan dit blok leggen.
Helaas had ik op de regiodag weer eens geen fototoestel bij me, er was weer een show and tell met mooie quilts, en van de lezing hebben we zo genoten, jammer dat ik daar geen foto's van heb.
Tussen de middag moest de zaal leeg, alleen de stoelen mochten blijven en werden langs de kanten neergezet, want we kregen een modeshow van kleding van 1850 tot 1950. Het werd gepresenteerd door meneer en mevrouw Haan, en meneer voelde zich echt de haan in het kippenhok, zoals hij zei.
De kleding werd geshowd door 'echte' mannequins, namelijk de drie regiovertegenwoordigsters en nog drie anderen, allemaal vrouwen van zekere leeftijd.  Het begon met het showen van onder- en nachtkleding, de dames voelden gelukkig geen gêne en lieten met veel flair hun gebreide onderbroeken en wat dies meer zij, zien. Je kunt je voorstellen, dat het een heerlijk middagje lachen was. Na een kop thee werd de bovenkleding geshowd, en we zagen de dames gelijk twintig jaar ouder worden als dametjes van toen. Niet te geloven wat kleding doet. Aan het eind was er nog een bruidspaar, dat waren twee jongere vrouwen uit de zaal, die in de echt werden verbonden door burgemeester Haan in eigen persoon.
Er was maar één winkel en ik heb niet veel gekocht, hoewel, wel een handige houder voor mijn klosjes garen, maar die laat ik een andere keer zien. Ook de beurs in Rotterdam was leuk, alhoewel er niet zoveel quiltwinkels waren, vonden wij. Bij Bobbin  Els' nieuwe boek gekocht, o, wat staan er leuke dingen in, en bij Crownstitches een heleboel garen voor een mooi borduurwerk. Maar daarover later meer.
Is het geen leuke sneeuwman? Iemand van de andere maaksters heeft in plaats ervan een  brievenbus gemaakt, die ik ook erg leuk vind, maar het is toch maar mijn favoriete sneeuwman geworden.

Tot volgende keer,

Groetjes, Cisca

dinsdag 25 oktober 2011

Sjaan en Hannah: Sjannah? En een freebee...

Hallo allemaal,


En weer zijn er vijf blokjes klaar, ik kon gisteren op de tweede Jane-bee negen blokjes laten zien, vijf Sjaantjes en vier Hannah's. Ik heb besloten dat mijn quilt Sjannah gaat heten.
Hierboven  zie je de eerste, nl. M9: Lucy and Katy,
G8: Justin's Comet,

De derde: E5: Rising Sun,
De vierde: C11: Azalia Friends.
En de laatste: L5: Chattanooga Charlie,

En dan alle negen van deze maand bij elkaar. Het was een gezellige bee, iedereen was er, met Cora en Ria B erbij waren we met z'n elven.  De resultaten waren verschillend, de één had twee blokjes gemaakt, de ander twintig. De één klein, zoals Jane ze maakte, de ander groter, zodat het een grotere quilt wordt.

Hier nog even de buit van Vijfhuizen, de flanel fat quarters links waren 1 Euro per stuk, is dat een koopje of niet!  De mooie kerststitchery kocht ik bij Jookies, omdat ik daar een toegangskaartje gewonnen had.
Dan heb ik ook even tijd gevonden om een kerstboom hangertje te borduren, een freebee, die ik ergens vond. Wil je hem ook maken, zeg het even, dan probeer ik het op te zoeken. Ik vond hem leuk, ik ben gek op sneeuwmannetjes, en in de vorm van een hartje vind ik het helemaal leuk. Het hangt even in de boom van het Mystery Quiltblok, dat nog steeds niet af is. Maar de ramen zitten nu bijna allemaal in het huis, de boom is geplant en de slinger met sterren is in de maak. Ik ben het nog niet eens over de kleur van het dak in combinatie met de ramen, dus als het af is bekijk ik het nog eens, liever het dak vernieuwen, dan die tien ramen.

Op verzoek van Pauline heb ik kunnen achterhalen waar je de freebee kunt vinden: http://lamatassinarossa.blogspot.com/ , kijk bij freebees, te vinden aan de rechterkant, op 14/10/2009, er zijn heel veel leuke patroontjes te vinden, dus altijd leuk om te bekijken.

Waarschijnlijk gaan Marijke en ik vrijdag Ahoy onveilig maken, (LOL), daar horen jullie volgende keer dus weer wat over. En hopelijk is er dan weer een Mystery-blok af.

Groetjes,

Cisca

zaterdag 15 oktober 2011

Sjaan update en een kaartje gewonnen

Hallo allemaal,

Tussen het raamwerk van het te bouwen huis door, kan ik niet stoppen met het maken van de eerste blokjes van mijn Sjaantje, ik heb er vier gemaakt deze week. Dat wil zeggen: twee Jane-blokjes en twee Hannah-blokjes. Ik zat een beetje te twijfelen of ik groen moest nemen voor de steeltjes en blaadjes, daarom heb ik voor het eerste blokje een lap genomen die ik al had en mooi bij de andere lapjes past. Daarin zitten druiventrossen, maar ook bladeren, die wat grijsgroenig zijn. En ik ben er wel tevreden over.
Toen kwam er een Jane blokje, deze keer ben ik niet met het middelste blok begonnen, dat had ik al twee keer gemaakt, dus daar wacht ik even mee.


En nog een Jane-blokje, ..

En toen weer een appliquatie-blokje, en nu heb ik alleen bruinen gebruikt, en met het gevlekte stofje voor de steel en blaadjes, vind ik dat toch ook wel mooi. In het echt is de kleur iets feller.


De 24e is het pas weer Dear Jane bee bij Cora, maar de anderen, op Marijke en Ria na, weten niet dat ik een weblog heb, dus kan ik ze wel laten zien. Hier zijn ze allemaal bij elkaar.


Ik heb de giveaway bij Jookies gewonnen, één van de vijf kaartjes voor de beurs in Vijfhuizen. Mocht je dit lezen, Joke, nog hartelijk bedankt! Ik ga morgen met Marijke en haar man, die zich voor ons "opoffert". Zou er niet veel animo voor zijn, behalve bij Lida, heb ik, geloof ik, bij niemand gelezen dat ze ging. Wel jammer, dat de beurs in Ahoy al binnen twee weken is, een maand later was leuker geweest, vind ik. Dat zal veel handwerksters tegenhouden, vermoed ik.

Het huis is weer wat verder, zeven ramen heeft het al, ik vind het maar een vervelend werkje, het luistert erg nauw, maar het resultaat zal vast leuk zijn. Sjaan trekt ook erg aan me, maar dat gaat binnenkort vast wel weer over. En tussendoor moeten er ook af en toe een paar steekjes aan de Duo Penotti worden gedaan, het schiet nog niet erg op, maar ik heb ook geen erg makkelijk quiltpatroon genomen. Maar daarover later meer.

Voor degenen die ook morgen gaan, veel plezier, misschien zien we elkaar nog!

Groetjes,

Cisca