Volgers

donderdag 10 november 2011

Mystery block 7

Hallo allemaal,


Eindelijk is dit blok afgekomen, en daar ben ik heel blij om. Het is zo'n mooi blok, maar het wilde maar niet opschieten. Deze week is alles blijven liggen, ik ben nergens naar toe geweest en ik was gedwongen me rustig te houden. Ik ben al sinds mijn 18e een (dagelijkse) hoofdpijnpatiënt en een paar jaar later werd ik ook nog eens een zware migrainepatiënt. Sinds de Imigran, (een migraine medicijn) eind jaren 80 in mijn leven kwam, is het een stuk beter geworden, de meeste aanvallen worden afgezwakt, maar deze week hield het niet op.
Afgelopen vrijdagavond wilde DH naar Marijke bellen, dat ik zaterdag niet mee zou gaan naar de regiodag, maar ik wilde het  toch proberen, en gelukkig voelde ik me die dag goed. Maar daarna ging het helemaal mis. vandaag gaat het weer iets beter en dus kon ik de laatste hand aan dit blok leggen.
Helaas had ik op de regiodag weer eens geen fototoestel bij me, er was weer een show and tell met mooie quilts, en van de lezing hebben we zo genoten, jammer dat ik daar geen foto's van heb.
Tussen de middag moest de zaal leeg, alleen de stoelen mochten blijven en werden langs de kanten neergezet, want we kregen een modeshow van kleding van 1850 tot 1950. Het werd gepresenteerd door meneer en mevrouw Haan, en meneer voelde zich echt de haan in het kippenhok, zoals hij zei.
De kleding werd geshowd door 'echte' mannequins, namelijk de drie regiovertegenwoordigsters en nog drie anderen, allemaal vrouwen van zekere leeftijd.  Het begon met het showen van onder- en nachtkleding, de dames voelden gelukkig geen gêne en lieten met veel flair hun gebreide onderbroeken en wat dies meer zij, zien. Je kunt je voorstellen, dat het een heerlijk middagje lachen was. Na een kop thee werd de bovenkleding geshowd, en we zagen de dames gelijk twintig jaar ouder worden als dametjes van toen. Niet te geloven wat kleding doet. Aan het eind was er nog een bruidspaar, dat waren twee jongere vrouwen uit de zaal, die in de echt werden verbonden door burgemeester Haan in eigen persoon.
Er was maar één winkel en ik heb niet veel gekocht, hoewel, wel een handige houder voor mijn klosjes garen, maar die laat ik een andere keer zien. Ook de beurs in Rotterdam was leuk, alhoewel er niet zoveel quiltwinkels waren, vonden wij. Bij Bobbin  Els' nieuwe boek gekocht, o, wat staan er leuke dingen in, en bij Crownstitches een heleboel garen voor een mooi borduurwerk. Maar daarover later meer.
Is het geen leuke sneeuwman? Iemand van de andere maaksters heeft in plaats ervan een  brievenbus gemaakt, die ik ook erg leuk vind, maar het is toch maar mijn favoriete sneeuwman geworden.

Tot volgende keer,

Groetjes, Cisca

dinsdag 25 oktober 2011

Sjaan en Hannah: Sjannah? En een freebee...

Hallo allemaal,


En weer zijn er vijf blokjes klaar, ik kon gisteren op de tweede Jane-bee negen blokjes laten zien, vijf Sjaantjes en vier Hannah's. Ik heb besloten dat mijn quilt Sjannah gaat heten.
Hierboven  zie je de eerste, nl. M9: Lucy and Katy,
G8: Justin's Comet,

De derde: E5: Rising Sun,
De vierde: C11: Azalia Friends.
En de laatste: L5: Chattanooga Charlie,

En dan alle negen van deze maand bij elkaar. Het was een gezellige bee, iedereen was er, met Cora en Ria B erbij waren we met z'n elven.  De resultaten waren verschillend, de één had twee blokjes gemaakt, de ander twintig. De één klein, zoals Jane ze maakte, de ander groter, zodat het een grotere quilt wordt.

Hier nog even de buit van Vijfhuizen, de flanel fat quarters links waren 1 Euro per stuk, is dat een koopje of niet!  De mooie kerststitchery kocht ik bij Jookies, omdat ik daar een toegangskaartje gewonnen had.
Dan heb ik ook even tijd gevonden om een kerstboom hangertje te borduren, een freebee, die ik ergens vond. Wil je hem ook maken, zeg het even, dan probeer ik het op te zoeken. Ik vond hem leuk, ik ben gek op sneeuwmannetjes, en in de vorm van een hartje vind ik het helemaal leuk. Het hangt even in de boom van het Mystery Quiltblok, dat nog steeds niet af is. Maar de ramen zitten nu bijna allemaal in het huis, de boom is geplant en de slinger met sterren is in de maak. Ik ben het nog niet eens over de kleur van het dak in combinatie met de ramen, dus als het af is bekijk ik het nog eens, liever het dak vernieuwen, dan die tien ramen.

Op verzoek van Pauline heb ik kunnen achterhalen waar je de freebee kunt vinden: http://lamatassinarossa.blogspot.com/ , kijk bij freebees, te vinden aan de rechterkant, op 14/10/2009, er zijn heel veel leuke patroontjes te vinden, dus altijd leuk om te bekijken.

Waarschijnlijk gaan Marijke en ik vrijdag Ahoy onveilig maken, (LOL), daar horen jullie volgende keer dus weer wat over. En hopelijk is er dan weer een Mystery-blok af.

Groetjes,

Cisca