Volgers

donderdag 10 november 2011

Mystery block 7

Hallo allemaal,


Eindelijk is dit blok afgekomen, en daar ben ik heel blij om. Het is zo'n mooi blok, maar het wilde maar niet opschieten. Deze week is alles blijven liggen, ik ben nergens naar toe geweest en ik was gedwongen me rustig te houden. Ik ben al sinds mijn 18e een (dagelijkse) hoofdpijnpatiënt en een paar jaar later werd ik ook nog eens een zware migrainepatiënt. Sinds de Imigran, (een migraine medicijn) eind jaren 80 in mijn leven kwam, is het een stuk beter geworden, de meeste aanvallen worden afgezwakt, maar deze week hield het niet op.
Afgelopen vrijdagavond wilde DH naar Marijke bellen, dat ik zaterdag niet mee zou gaan naar de regiodag, maar ik wilde het  toch proberen, en gelukkig voelde ik me die dag goed. Maar daarna ging het helemaal mis. vandaag gaat het weer iets beter en dus kon ik de laatste hand aan dit blok leggen.
Helaas had ik op de regiodag weer eens geen fototoestel bij me, er was weer een show and tell met mooie quilts, en van de lezing hebben we zo genoten, jammer dat ik daar geen foto's van heb.
Tussen de middag moest de zaal leeg, alleen de stoelen mochten blijven en werden langs de kanten neergezet, want we kregen een modeshow van kleding van 1850 tot 1950. Het werd gepresenteerd door meneer en mevrouw Haan, en meneer voelde zich echt de haan in het kippenhok, zoals hij zei.
De kleding werd geshowd door 'echte' mannequins, namelijk de drie regiovertegenwoordigsters en nog drie anderen, allemaal vrouwen van zekere leeftijd.  Het begon met het showen van onder- en nachtkleding, de dames voelden gelukkig geen gêne en lieten met veel flair hun gebreide onderbroeken en wat dies meer zij, zien. Je kunt je voorstellen, dat het een heerlijk middagje lachen was. Na een kop thee werd de bovenkleding geshowd, en we zagen de dames gelijk twintig jaar ouder worden als dametjes van toen. Niet te geloven wat kleding doet. Aan het eind was er nog een bruidspaar, dat waren twee jongere vrouwen uit de zaal, die in de echt werden verbonden door burgemeester Haan in eigen persoon.
Er was maar één winkel en ik heb niet veel gekocht, hoewel, wel een handige houder voor mijn klosjes garen, maar die laat ik een andere keer zien. Ook de beurs in Rotterdam was leuk, alhoewel er niet zoveel quiltwinkels waren, vonden wij. Bij Bobbin  Els' nieuwe boek gekocht, o, wat staan er leuke dingen in, en bij Crownstitches een heleboel garen voor een mooi borduurwerk. Maar daarover later meer.
Is het geen leuke sneeuwman? Iemand van de andere maaksters heeft in plaats ervan een  brievenbus gemaakt, die ik ook erg leuk vind, maar het is toch maar mijn favoriete sneeuwman geworden.

Tot volgende keer,

Groetjes, Cisca