Volgers

zondag 4 december 2011

Het is weer lang geleden...

Hallo allemaal,

                                                  
Mag ik jullie even voorstellen: dit is Kaatje de Kerstengel, vrijdag geboren en ze heeft al een mooi plaatsje in onze woonkamer. Zoals jullie misschien nog weten, won ik een pakketje met alle ingrediënten om haar te maken, bij Pauline, dus had ik een stok achter de deur om haar voor Kerstmis klaar te hebben. Want ik houd heel erg van al die leuke dingen als poppen, beren, enz., maar meestal komt het er maar niet van ze te maken. Pauline, voor de zoveelste keer: bedankt! Ik vind het een schat van een engel!


Nu we het toch over giveaways hebben, dit leuke patroon met allemaal kleine kerstborduurtjes won ik bij Donna van By The Bay Needleart. Je kunt kiezen om over één draadje te werken, dan worden ze 1 inch
en over 2 draadjes 2 inch. Ik heb er inmiddels 2 gemaakt op 14-draads borduurlinnen.

En deze boekenlegger maakte ik voor mijn Engelse penvriendin Angela, hij is met een gekocht cadeautje en brief al op weg naar haar. Ik geloof, dat ik er ook maar eens één voor mezelf moet maken, hij lijkt me heel makkelijk.

En jawel, hoor, ook ik ben bezweken voor de verleiding van Jeanneke, huisjes bouwen in 2012! Elke dag een huisje, zodat je er 366 hebt aan het eind van het jaar. Terwijl ik al met zoveel dingen bezig ben. Maar gelukkig ben ik niet de enige die last heeft van dat "probleem", met mij zijn vele quiltsters, met een heleboel ufo's, ook bezweken. Wie op internet zit, kan toch vaak niet alle verleidingen weerstaan.
De laatste keer dat ik keek, waren er al zo'n 290 quiltsters, "all over the world", die mee gaan doen! Jeanneke heeft zelfs een "Building Houses with Scraps" weblog gemaakt. .Als je wilt gaan kijken of mee wilt doen, druk dan op het logo rechts.

                                                                  
  • En dan hier komen hier een paar van de ongeveer acht nieuw gemaakte blokjes voor mijn Sjannah, 3 Hannah's,  en 1 Sjaantje, de andere blokjes zijn al in het grote geheel opgenomen en zien jullie wel als ik ze aan elkaar heb gezet. Die ene Hannah linksonder is dus geen appliqué, maar ik vind hem wel mooi voor het midden. Misschien moet ik de rand om de cirkel nog eens over doen, want hij zit niet mooi.Ik heb er al meer dan de benodigde 25, voor het middenstuk, maar ik wil de goede kleuren bij elkaar doen, dus moet ik er nog een paar extra maken. We hadden trouwens een gezellige Dear Jane bee, ik was net beter van een week ziek zijn, dus daar bofte ik bij.

                          
De laatste weken heb ik het wat rustiger aan moeten doen met blog activiteiten, ik heb de meeste logjes wel gelezen, maar heb geen reacties gegeven. Eerst was ik ziek en daarna had ik niet veel fut. .Ik zal vanaf nu weer gaan proberen, dat wel te doen, in ieder geval degenen, die een reactie bij mij geven. Ik wil ook iedereen bedanken, die zo meegeleefd hebben met mijn hoofdpijn en migraine verhaal. Zoals het die week was, is het gelukkig niet zo vaak meer als vroeger. Ik heb ook ME(CVS)/Fybromyalgie, en het zo weinig energie hebben en pijn ervan hebben, weegt vaak zwaarder. Maar ik zal het er nu niet meer over hebben, als ik misschien eens klaag over moe zijn, weten jullie in ieder geval waar het aan ligt.

Dan eindig ik met 2 kerstornamentjes, klaar om in de kerstboom te hangen. Het kerstboompje maakte ik vorig jaar al, maar ik vond het resultaat niet zo leuk. Maar ik heb het nu toch maar afgewerkt. Dan mag het op een rustig plaatsje hangen. De foto is slecht, maar hij verdient niet beter, zullen we maar zeggen.

Degenen die nog Sinterklaas gaan vieren, veel plezier. Wij hebben het gisteren gevierd, met alle kinderen en kleinkinderen. Wat hebben ze weer veel gekregen, Heerlijk, die blije koppies van de 3 jongsten. Kim van acht  is weliswaar niet meer "gelovig", maar wilde toch wel erg graag cadeautjes hebben.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

donderdag 10 november 2011

Mystery block 7

Hallo allemaal,


Eindelijk is dit blok afgekomen, en daar ben ik heel blij om. Het is zo'n mooi blok, maar het wilde maar niet opschieten. Deze week is alles blijven liggen, ik ben nergens naar toe geweest en ik was gedwongen me rustig te houden. Ik ben al sinds mijn 18e een (dagelijkse) hoofdpijnpatiënt en een paar jaar later werd ik ook nog eens een zware migrainepatiënt. Sinds de Imigran, (een migraine medicijn) eind jaren 80 in mijn leven kwam, is het een stuk beter geworden, de meeste aanvallen worden afgezwakt, maar deze week hield het niet op.
Afgelopen vrijdagavond wilde DH naar Marijke bellen, dat ik zaterdag niet mee zou gaan naar de regiodag, maar ik wilde het  toch proberen, en gelukkig voelde ik me die dag goed. Maar daarna ging het helemaal mis. vandaag gaat het weer iets beter en dus kon ik de laatste hand aan dit blok leggen.
Helaas had ik op de regiodag weer eens geen fototoestel bij me, er was weer een show and tell met mooie quilts, en van de lezing hebben we zo genoten, jammer dat ik daar geen foto's van heb.
Tussen de middag moest de zaal leeg, alleen de stoelen mochten blijven en werden langs de kanten neergezet, want we kregen een modeshow van kleding van 1850 tot 1950. Het werd gepresenteerd door meneer en mevrouw Haan, en meneer voelde zich echt de haan in het kippenhok, zoals hij zei.
De kleding werd geshowd door 'echte' mannequins, namelijk de drie regiovertegenwoordigsters en nog drie anderen, allemaal vrouwen van zekere leeftijd.  Het begon met het showen van onder- en nachtkleding, de dames voelden gelukkig geen gêne en lieten met veel flair hun gebreide onderbroeken en wat dies meer zij, zien. Je kunt je voorstellen, dat het een heerlijk middagje lachen was. Na een kop thee werd de bovenkleding geshowd, en we zagen de dames gelijk twintig jaar ouder worden als dametjes van toen. Niet te geloven wat kleding doet. Aan het eind was er nog een bruidspaar, dat waren twee jongere vrouwen uit de zaal, die in de echt werden verbonden door burgemeester Haan in eigen persoon.
Er was maar één winkel en ik heb niet veel gekocht, hoewel, wel een handige houder voor mijn klosjes garen, maar die laat ik een andere keer zien. Ook de beurs in Rotterdam was leuk, alhoewel er niet zoveel quiltwinkels waren, vonden wij. Bij Bobbin  Els' nieuwe boek gekocht, o, wat staan er leuke dingen in, en bij Crownstitches een heleboel garen voor een mooi borduurwerk. Maar daarover later meer.
Is het geen leuke sneeuwman? Iemand van de andere maaksters heeft in plaats ervan een  brievenbus gemaakt, die ik ook erg leuk vind, maar het is toch maar mijn favoriete sneeuwman geworden.

Tot volgende keer,

Groetjes, Cisca