Volgers

zondag 1 januari 2012

Nieuwjaar, kersthuisje en Madeira

Hallo allemaal,


Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, gezond 2012 met heel veel quilt- en borduurplezier! Is het jaar niet weer voorbij gevlogen? Griezelig snel, vind ik.Op 1 januari mag het eerste huisje niet ontbreken. Een kersthuisje is het, Ik vind ze heel leuk om te maken, maar ze kosten veel tijd, vooral het tekenen van de verschillende malletjes op de stof vreet tijd, dus ik ben benieuwd, wie één huisje per dag gaat halen?! Ik vast niet, er zijn zoveel andere quilts waaraan ik moet werken, o.a Dear Jane, en vooral het quilten van de Duo Penotti. Die wil maar niet af, maar ik heb me wel voorgenomen, dat hij vanaf deze dag prioriteit gaat krijgen, Nou ja, vanaf morgen, want vandaag zal er niet veel van quilten komen. Het zal vast druk worden met kinderen en kleinkinderen.


We hebben tamelijk onverwacht Kerstmis op Madeira gevierd. Wie had gedacht, dat het er zo mooi was, er zoveel bloemen bloeiden en het er zo prachtig versierd is met Kerstmis. Daar is Londen niks bij. Alleen ons hotel al: de mooiste kerststallen, op elke verdieping een grote kerstboom in rood en goud versierd. De trapleuningen, de ontbijtzaal, het restaurant, alles ademde kerst! We zaten een kwartier rijden van de hoofdstad Funchal, waar we echt onze ogen uitkeken, toen we terug op de hotelbus wachtten en de lichten aangingen. Je hoorde overal: "Ohhh". Adembenemend!Elke boom was met honderden lichtjes verlicht, ook de stammen van de palmbomen, er waren bandjes op straat, een kerstmarkt, kerstmannen met ballonnen en meisjes in mooie pakjes als Christmas elves gekleed. En al was het niet heel warm, alles in een stralende zon. En wat een vriendelijke mensen!Vanuit ons hotel konden we de hoofdstad Funchal zien liggen, maar toen we er heen reden, bleek het toch een behoorlijk stuk te zijn, met veel toppen en dalen. Het was ook niet te doen buiten wat te wandelen, er waren geen stoepen en de weg was behoorlijk druk. Dat was het enige minpuntje.We hebben ook het eiland zelf gezien, de hoogste top, plat en eigenlijk een krater, die boven de wolken uitstak, normaal gesproken is het daar koud, winderig en nat, maar nu was het droog en windstil. Overal prachtige vergezichten.  Op de tweede excursie het Nonnendal, waar in vroeger tijden de nonnen zich verstopten voor de piraten, en geloof me: zij liever dan ik. Het waren twee vermoeiende excursiedagen, maar ik had het niet willen missen. De derde excursie hebben we aan ons voorbij moeten laten gaan, ik was te moe en je kon dan in de kabelbaan, waar DH voor geen goud in gaat, dus dat was niet zo erg. En wat een bloemen, ook in deze tijd, omdat ze daar een heel gelijkmatig klimaat hebben. Dus konden we meestal overdag gewoon in een bloesje lopen.Ik heb niets quilterigs gezien, alleen mijn eigen quiltwerkjes. Een (nep)vingerhoed gekocht, omdat daar de nationale bloem van Madeira op staat,de paradijsvogel bloem. DH had de bloemen gefotografeerd, maar die waren opeens verdwenen. (Dat gebeurt ons helaas wel vaker). En daar de vingerhoed niet mooi op de foto is gegaan, hieronder een internetfoto ervan. Verder zagen we er ook bananenbomen en ananassen, die daar ook groeien. Die ananassen en heerlijke zoete meloenen kregen we ook elke dag bij ons ontbijt. Heerlijk!


Verder een beetje geborduurd, maar niet zo heel veel. En alvast tien huisjes gebouwd, al was het bouwen eigenlijk nog niet officieel begonnen. Maar het nam zo'n klein plaatsje in de koffer in, en ik had er zo'n zin in om ze te maken, dat ik de verleiding niet kon weerstaan. In een winkel vond ik nog een handwerkblad met deze lieve engeltjes, dat kon ik echt niet laten liggen.


Ik was nog niet thuis, of ik werd ziek, maar dat schijnt te heersen. Ik was blij, dat het pas begon, toen ik thuis was, het zou niet de eerste keer geweest zijn, dat ik ziek was met de Kerst.
Voor ik wegging hebben we met onze maandagmorgenbee  ook kerst gevierd. Ik had voor allemaal in die laatste week een kussentje geborduurd, wat ik nagetekend had. Het is een patroon van Crownstitches, en waarschijnlijk is de echte veel groter. Ik heb alleen een klein schetsje gemaakt, er toen niet meer naar gekeken en heb er daarna een kruissteekjespatroontje van gemaakt. Na eerst wel op hun site gekeken te hebben of ik het kon kopen, maar ik kon het niet vinden. Maar ik vond het zo'n lekker klein patroontje en het verveelde gelukkig niet om er zes van te maken, waar ik nog weleens last van heb. Alleen die knoopjes opnaaien was meer werk dan ik dacht, maar iedereen vond het leuk er één te krijgen.

Ik heb er weer eens een heel lang verhaal van gemaakt, hoe komt dat toch bij mij? Maar gelukkig zijn jullie niet verplicht alles te lezen. Tot de volgende keer,

Groetjes,

Cisca

zondag 4 december 2011

Het is weer lang geleden...

Hallo allemaal,

                                                  
Mag ik jullie even voorstellen: dit is Kaatje de Kerstengel, vrijdag geboren en ze heeft al een mooi plaatsje in onze woonkamer. Zoals jullie misschien nog weten, won ik een pakketje met alle ingrediënten om haar te maken, bij Pauline, dus had ik een stok achter de deur om haar voor Kerstmis klaar te hebben. Want ik houd heel erg van al die leuke dingen als poppen, beren, enz., maar meestal komt het er maar niet van ze te maken. Pauline, voor de zoveelste keer: bedankt! Ik vind het een schat van een engel!


Nu we het toch over giveaways hebben, dit leuke patroon met allemaal kleine kerstborduurtjes won ik bij Donna van By The Bay Needleart. Je kunt kiezen om over één draadje te werken, dan worden ze 1 inch
en over 2 draadjes 2 inch. Ik heb er inmiddels 2 gemaakt op 14-draads borduurlinnen.

En deze boekenlegger maakte ik voor mijn Engelse penvriendin Angela, hij is met een gekocht cadeautje en brief al op weg naar haar. Ik geloof, dat ik er ook maar eens één voor mezelf moet maken, hij lijkt me heel makkelijk.

En jawel, hoor, ook ik ben bezweken voor de verleiding van Jeanneke, huisjes bouwen in 2012! Elke dag een huisje, zodat je er 366 hebt aan het eind van het jaar. Terwijl ik al met zoveel dingen bezig ben. Maar gelukkig ben ik niet de enige die last heeft van dat "probleem", met mij zijn vele quiltsters, met een heleboel ufo's, ook bezweken. Wie op internet zit, kan toch vaak niet alle verleidingen weerstaan.
De laatste keer dat ik keek, waren er al zo'n 290 quiltsters, "all over the world", die mee gaan doen! Jeanneke heeft zelfs een "Building Houses with Scraps" weblog gemaakt. .Als je wilt gaan kijken of mee wilt doen, druk dan op het logo rechts.

                                                                  
  • En dan hier komen hier een paar van de ongeveer acht nieuw gemaakte blokjes voor mijn Sjannah, 3 Hannah's,  en 1 Sjaantje, de andere blokjes zijn al in het grote geheel opgenomen en zien jullie wel als ik ze aan elkaar heb gezet. Die ene Hannah linksonder is dus geen appliqué, maar ik vind hem wel mooi voor het midden. Misschien moet ik de rand om de cirkel nog eens over doen, want hij zit niet mooi.Ik heb er al meer dan de benodigde 25, voor het middenstuk, maar ik wil de goede kleuren bij elkaar doen, dus moet ik er nog een paar extra maken. We hadden trouwens een gezellige Dear Jane bee, ik was net beter van een week ziek zijn, dus daar bofte ik bij.

                          
De laatste weken heb ik het wat rustiger aan moeten doen met blog activiteiten, ik heb de meeste logjes wel gelezen, maar heb geen reacties gegeven. Eerst was ik ziek en daarna had ik niet veel fut. .Ik zal vanaf nu weer gaan proberen, dat wel te doen, in ieder geval degenen, die een reactie bij mij geven. Ik wil ook iedereen bedanken, die zo meegeleefd hebben met mijn hoofdpijn en migraine verhaal. Zoals het die week was, is het gelukkig niet zo vaak meer als vroeger. Ik heb ook ME(CVS)/Fybromyalgie, en het zo weinig energie hebben en pijn ervan hebben, weegt vaak zwaarder. Maar ik zal het er nu niet meer over hebben, als ik misschien eens klaag over moe zijn, weten jullie in ieder geval waar het aan ligt.

Dan eindig ik met 2 kerstornamentjes, klaar om in de kerstboom te hangen. Het kerstboompje maakte ik vorig jaar al, maar ik vond het resultaat niet zo leuk. Maar ik heb het nu toch maar afgewerkt. Dan mag het op een rustig plaatsje hangen. De foto is slecht, maar hij verdient niet beter, zullen we maar zeggen.

Degenen die nog Sinterklaas gaan vieren, veel plezier. Wij hebben het gisteren gevierd, met alle kinderen en kleinkinderen. Wat hebben ze weer veel gekregen, Heerlijk, die blije koppies van de 3 jongsten. Kim van acht  is weliswaar niet meer "gelovig", maar wilde toch wel erg graag cadeautjes hebben.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca