Volgers

dinsdag 13 maart 2012

Een schaapje, 10 huisjes en een stukje "Jules"

Hallo allemaal,

Dit uithangbord met de wol leverancier begon ik in december op Madeira. Van de week kwam ik het weer tegen en heb het direct afgemaakt. Ik kocht het patroontje bij Crownstitches in de wintersale. Alleen het groen heb ik in WDW geborduurd, omdat ik dat verlopende garen zo mooi vond voor het gras, hoewel het op de foto niet zo goed te zien is. Voor de andere delen was het niet nodig, dat heb ik in DMC geborduurd.


Heel erg bedankt voor het meeleven met DS1. Het propje adertjes in zijn hoofd blijkt aangeboren te zijn, en door de val, veroorzaakt door een te lage bloeddruk, is het gaan bloeden, denken de doktoren. Hij heeft nog wel hoofdpijn, maar dat komt door de extra druk in zijn hoofd, door het bloed dat nog afgebroken moet worden.


Op de bouwplaats zijn weer tien huisjes gebouwd. Zondag heb ik een lentehuisje in elkaar gezet op het balkon, wat was het heerlijk weer de afgelopen dagen. Het andere huisje heeft een poppenhuis voor het raam.

En hier de andere acht, het aantal gemaakte huisjes is nu negenenveertig. Ik ben weer druk aan het tekenen en knippen, want wij, de vier huizenbouwers van onze bee, kregen van Marijke en Ria L. scraps om nieuwe te bouwen. Helaas heb ik weer eens vergeten een foto te maken. En vanmiddag vond ik ook nog een doos vol met scraps, achter een deurtje van mijn lapjeskast, waar ik niet vaak kom, de meeste zijn kleine stukjes, vooral van mijn eerste Jane. Ik kan er soms alleen maar een deurtje of dakje van maken, maar voorlopig kan ik weer vooruit met nieuwe patroontjes en kleurtjes. .


Ik ben ook nog tussendoor met de Quilt Mystère, tegenwoordig de "Jules" geheten, las ik, bezig geweest. Van block 9 zijn nu de vogels af en ben ik bezig met het boeket huisjes. Doordat ik de stengels weg vind vallen op de achtergrond, ga ik die eraf halen en nieuwe maken. De huisjes zelf staan ook nog in de stijgers, de ramen en deuren moeten er nog in, en de stengels krijgen ook nog blaadjes, maar dan gaat dit blok toch opschieten. Ik ben blij, dat ik er weer aan begonnen ben, want ook deze quilt moet toch eens af komen. En daar ik teveel last van mijn linkerarm heb om aan de duo penotti te quilten, heb ik hier ook weer eens tijd voor.Dit was het weer. Er komen weer een paar mooie dagen aan, dus geniet ervan!

Liefs,

Cisca

woensdag 22 februari 2012

Een doos met stitchery en wat huisjes

Hallo allemaal,

Is ze niet lief, dat meisje met haar wagentje met quiltbenodigdheden? Hoewel de stitcheries voor de grote doos nog niet allemaal af zijn, heeft deze de voorrang gekregen, deze doos gebruik ik dagelijks.


Het glasplaatje heb ik eruit gehaald, er stond een theepot op en het maakte het deksel zwaar. En omdat hij weleens op mijn knieën staat als ik lapjes uitzoek, wil ik niet het risico lopen, dat hij omvalt.


Ik heb de stitchery met tussenvulling erachter gestitcht, en tussen de top en de gebloemde achterkant een stevig karton geplaatst. Het was een beetje lastig de binding op de achterkant vast te naaien, en het is niet helemaal mooi geworden, maar wie weet komt daar ook nog eens een stitchery, als de doos dan nog dicht gaat, tenminste. Hoewel, mezelf kennende, gebeurt dat niet zo gauw, als eenmaal het af is.

Inmiddels ben ik jarig geweest, we zijn met alle kinderen en kleinkinderen de zondag eropvolgend gaan eten, want ik werd vijenzestig.


Ik was van plan wat foto's te plaatsen, maar die zitten nog op het fototoestel van DS1. Een paar dagen erna werd hij opgenomen in het ziekenhuis, na flauwgevallen te zijn. Eerst dachten de doktoren aan een beroerte, maar op de CT-scan zagen ze een bloedpropje. Om te zien wat daar achter zat, werd een MRI-scan gemaakt, en gelukkig was het geen tumor, zoals gevreesd werd, hoorden we later. Omdat het propje gesprongen bloedvaatjes op een moeilijk te opereren plaats zit, diep in zijn hoofd, wordt er afgewacht, Hij heeft geen uitval, dus hopen we dat het, met regelmatige controle, hierbij blijft. Hij is maandag gelukkig weer thuisgekomen.


Zodoende zijn er maar vier huisjes gemaakt sinds de laatste keer dat ik schreef. Één met de C van Cisca, ik twijfel altijd, of ik een C of een F zal gebruiken, want mijn voornaam is eigenlijk Francisca. Toch maar een C. De stand is nu negenendertig. Het fijne van niet meer bij zijn is, dat de druk er nu vanaf is, en dat bevalt best. Op de maandagmorgenbee is ons oudste lid, van halverwege de tachtig, vorige week ook de huisjes begonnen. Ze wilde al lang beginnen, maar eerst moest waar ze mee bezig was, af zijn, vond ze. Ze maakt ze in paperpiecing, omdat haar vingers niet meer zo willen, en ze heeft er al twee gemaakt. Hopelijk neem ik maandag mijn fototoestel mee, dan zal ik ook een foto van haar huisjes maken. Als ze dat wil, natuurlijk.

Tot volgende keer,

Love,

Cisca