Volgers

zondag 5 augustus 2012

De Sunbonnet quilt en een giveaway gewonnen


Bedankt voor alle reacties op de Sunbonnet/huisjesquilt. Er zijn vragen over gekomen, dus die zal ik nu beantwoorden. Bijna twee jaar geleden zag ik de quilt in oktober op één van de beurzen. Ik was er direct weg van en vroeg Betty of ik het patroon kon kopen. Helaas kon dat nog niet, omdat haar leerlingen er nog mee bezig waren en ze dat niet leuk voor ze vond. Ze gaf me haar kaartje en zei, dat ik het in maart maar eens moest proberen. Ik heb toen in maart wel op de site gekeken, maar ik zag er niets over staan en heb het er toen maar bij laten zitten.


Tot vorig jaar oktober, toen ik zag dat ze er weer een stand had, dus ik nam me voor erop te letten. Tot Marijke zei, dat ze zo'n leuke Japanse quilt had zien hangen, toen wist ik meteen, dat ze het over "mijn" quilt had. Dus heb ik me de volgende dag gelijk opgegeven, want het was een BOM in 10 delen
Dus vanaf toen heb ik elke maand zo'n leuk pakketje gekregen, die ik keurig in de kast heb gezet. Natuurlijk niet zonder alle lapjes eerst een tijdje te aaien en te kijken voor welk onderdeeltje ze gebruikt moesten worden. Dus ik heb me heel lang ingehouden, want  vrijdag kwam het 10e en laatste pakketje met de stof voor de sashings en randen.


Zoals jullie zien is ook het derde huisje af, ik ben druk bezig met het vierde blok:  de zomer Sunbonnet. En willen jullie hem ook maken, hier is het adres van Betty van Emmerik van Serendipity in Tilburg. En ik moet zeggen: ze verzorgt alles prima, met op elk lapje een stickertje met het nummer van het onderdeel, waar het voor gebruikt moet worden, en nog veel meer.


Dan heb ik ook nog een giveaway gewonnen. En wat voor een giveaway: een boek van   Maggie Boninomi. Vol leuke kussens, poppen, een chatelaine, enz. Ik won het bij Susan van


Symply Pieceful Quilting en alsof het nog niet genoeg was zat er ook nog een prachtig rood wolletje bij.Ik ben er heel blij mee!
So Sue, I love it, thank you very, very much!!!


Ik ga weer gauw lekker verder, fijne zondag nog!

Groetjes,

Cisca

dinsdag 31 juli 2012

De lente Sunbonnets

Hallo allemaal,


Daar zijn ze dan, de eerste Sunbonnet Sue's. Het is heerlijk lenteweer op hun blok en ze zijn gezellig bloemen aan het plukken.


Twee blokken zijn nu af, en de derde is in de maak, nu weer met een huisje. Ik heb trouwens al twee van de quiltvriendinnen van de bee aangestoken, die gaan hem ook maken.


Verder heb ik niet veel gedaan op quiltgebied. Alleen met Marijke en haar man naar Zwijndrecht geweest, om de nieuwe winkel van Aztec Rose te bekijken. Een mooie ruime winkel met heel veel stoffen. We werden met koffie ontvangen, er was een grote tafel waar Marijke's man kon zitten lezen, zodat wij alles rustig konden bekijken.


Dit heb ik gekocht, vijf fat quarters van Lynette Anderson en een mooie knoop om één van haar kussens te maken. Èn nog een mooi stofje, dat afgeprijsd was, wat altijd leuk is. De winkel is zo'n beetje om de hoek van het huis van DS3 en zijn vrouw, dus dat is altijd makkelijk.

Ik wens jullie allemaal mooie dagen toe, met een lekkere temperatuur en een heerlijk zonnetje! Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca