Volgers

dinsdag 16 oktober 2012

Van klein naar groot

Hallo allemaal,Dit is dus mijn nieuwe project, vier leuke meisjes in één quilt, waarvan hier de eerste. En tot nu toe helemaal uit eigen kast gewinkeld. De vier achtergronden, die ik ga gebruiken, zijn eigenlijk allemaal fat quarters, die ik eens kocht, en nooit ergens voor kon gebruiken. Normaal zou ik ze niet als achtergrond gebruiken, maar het oorspronkelijke patroon heeft ook ongeveer die tinten, dus ik dacht, ik waag het erop. En ik vind het toch wel leuk worden. Ik heb tenminste weer zitten genieten, toen ik het zag groeien.


Hier het verschil tussen de maten van de patronen. Ik merk weer, dat er qua tijd niet veel verschil in zit, bij de grote moet je meer steekjes zetten, maar de kleine is natuurlijk meer priegelwerk. Het laatste huisje van de Sunbonnets is ook af, ik dacht dat ik er een foto van had gemaakt, maar dus niet, en toen ik net een foto ervan wilde maken, kreeg ik Systeem error, dus ik vrees het ergste.


Ondertussen heb ik ook nog een speldenkussen voor gebruik en een biscornu gemaakt. Van de biscornu's gaan er meer volgen, wat een leuk resultaat. Dat smaakt naar meer. Het enter your pin vond ik heel toepasselijk, en de muis (denk ik) onderaan is heel makkelijk om je naalden op te parkeren. Dat was trouwens een freebee.


Ik ben zaterdag met Marijke en haar man naar Woudrichem geweest, waar bij Schering en Inslag  een heel mooie tentoonstelling was van vierhonderd quilts. Niet allemaal in de winkel maar op andere locaties. Wat heb ik weer zin gekregen in bijvoorbeeld die mooie kerstquilt van Lynette Anderson, waar ik al een paar jaar de patronen van in huis heb.  Maar er waren heel veel mooie quilts, het is zeker de moeite waard deze week te gaan kijken, als je in de buurt woont. Ook Ria L, ons mede-beelid had er drie quilts hangen. Helaas, ik was weer eens mijn fototoestel vergeten.Maar het is zeker de moeite waard er deze week nog naar toe te gaan.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

dinsdag 2 oktober 2012

De laatste Sunbonnet

Hallo allemaal,


Het schiet hier niet zo op. Wel is de Herfst Sunbonnet klaar,  maar echt vlug gaat het op het ogenblik niet. Ik ben tussendoor steeds naar patronen en naar oude Ufo's aan het kijken, voor wat hierna moet komen, maar ik ben er nog niet uit wat het gaat worden.Misschien komt het ook een beetje, doordat ik de woonblogs ontdekt heb. Wat zie ik daar veel mooie dingen. Ik heb op dit blog eens geschreven, dat ik geen woonblogs las, omdat ik het bij mezelf toch niet kon realiseren, maar misschien omdat ik weer naar brocante zoek, dat ik er weer zin in heb.

In de loop van de 70er jaren had ik mijn huis vol met wat we nu brocante noemen. Meestal kreeg ik dat van mijn moeder, die dingen van mijn beide oma's bewaard had, en van mijn tante. Ik haakte een sprei, een kleed voor op tafel en tientallen kleedjes. Veel daarvan is later weggedaan, helaas. Maar wat wil je, we zijn 12 keer verhuisd en dan wordt er nogal eens wat weggegooid, vooral door mijn lieve DH, die hoopt nog eens een huis te krijgen met halflege kasten, zowel bovenop als erin. Maar helaas voor hem, zolang ik erin woon, zal het niet gebeuren, lol...

In de 90er jaren kochten we alles in antiek grenen. We struinden daar heel wat winkels voor af, want we wilden de mooiste, en hadden heel veel prachtige kasten in onze flat, die heel grote kamers had ,en ook een mooi oud grenen bed, waarvoor er twee twijfelaars aan elkaar waren gemaakt, want bedden van 1.80 breed hadden ze vroeger niet.


En toen was DH het grenen zat en werd in de loop der jaren bijna alles verkocht, op een bureau, een keukenkast en wat kleinere kastjes in de slaapkamer na. En snif, snif, nu zie ik op die mooie woonblogs zoveel, dat ik ook had en wat geschilderd had kunnen worden, met van die mooie verf die ze tegenwoordig verkopen. Ik denk al stiekem aan die kast in de keuken, maar ik weet dat DH er geen zin in zal hebben, en ik kan het niet meer. Dus dat blijft dromen.Terug naar het borduurgebeuren, in mijn antieke schaal liggen inmiddels 2 borduurtjes, de grote is vanmiddag afgewerkt.  Het hartje komt uit een boekje, de grotere is een freebee.
En ook nog de Halloween kat, ook al een freebee.

Zo, nu het laatste huisje, dan de bloemetjes erop borduren en dan...

Tot volgende keer!

Groetjes,

Cisca

woensdag 19 september 2012

De Sunbonnets en meer...

Hallo allemaal,


Dit zijn de winter Sunbonnets, oftewel blok 6. En het was alweer leuk om ze te maken. Voor de sneeuwman en de sjaals zaten er stukjes vilt in het pakketje, maar ik heb er voor gekozen stof te gebruiken, dat kan tenminste gewassen worden. Er zijn ook wat sneeuwvlokken in de lucht gekomen, want het was net weer gaan sneeuwen.


Ook het volgende huis is af, die zijn veel vlugger klaar dan de "zonnehoedjes". Nu de herfst-bonnet afmaken, en daarna nog een leuk huisje, en dan zijn alle negen blokken af. Behalve nog wat bloemetjes voor de huizen, dat is nog niet  (bevredigend)  gelukt.


De herfst is weer op komst, dus heb ik van de week, naar aanwijzingen op Bep's blog van vorig jaar, een pompoen gemaakt. Er moet er nog één komen, en dan zal ik het patroon wat veranderen, want die plooien moeten wat minder. En de volgende krijgt een andere maat.


Ook een pompoen borduurtje, ik heb er nu drie, dat schiet niet op met één per jaar.  Ik ben wel aan een poes met een pompoenhoofd begonnen, maar die is nog niet af.Eindelijk is er één hartje voor de Gien schaal gemaakt, ik wil ook zoveel tegelijk!En al quilt ik niet met de naaimachine, hij is toch ook wel het symbool van patchwork en quilten. Op elk patroon met quiltbenodigdheden staat ook een naaimachine. Dus toen ik zaterdag op de brocante- en curiosamarkt hier in het centrum (helaas de laatste al van dit jaar), dit mini-naaimachientje tegenkwam, moest het mee naar huis. Zeker omdat het  geen standaard model is. Volgens mij werkt het nog prima, maar ik ga het zeker ook met garen en  een lapje uitproberen.


Ik ben met veel dingen tegelijk bezig, dat zal wel komen doordat ik onrustig ben, want ik ben ook nog aan het grote huis begonnen van de huisjesquilt, dat is grote stukken borduren, dus ik zal eerst nog wat DMC moeten bestellen, want dat gaat hard. En ook nog aan het knippen van een quiltwinkel begonnen, een patroon uit de Quilt Country, oorspronkelijk een patroon met veel huizen, maar ik maak alleen dit ene. Ik heb alleen nog maar de ondergrond en de vierkantjes voor een quiltje geknipt, dat komt buiten te hangen


Tot volgende keer maar weer,

Groetjes,

Cisca