Volgers

zaterdag 10 november 2012

De top is klaar

Hallo allemaal,

Raewyn vroeg in een reactie wanneer ik de top van de Sunbonnets en huisjes af zou maken, dus de laatste dagen heb ik me daar maar weer eens mee beziggehouden. De stof voor de sashings en borders was erg rafelig, zodat ik Marijke's advies ter harte heb genomen en er plakvlieseline op heb gestreken. Toen waren de lijnen ook goed te zien, alleen naait het dan wat zwaarder. Maar hij is af , tada...


Dit schreef ik gisteren al, en wat blijkt... na het strijken zijn de borders gaan golven, terwijl ik het zo goed uitgerekend had. Dus maandag op de bee ze er maar eens afhalen en inkorten. Dat is een mooi werkje om dan te doen, terwijl er gezellig gekletst wordt.


De Duo Penotti werd steeds moeilijker te quilten, doordat de lijnen niet goed zichtbaar waren. Ik denk, dat dat komt door het donkere weer. en van Ria B. kreeg ik de tip Pilot Frixion pennen te kopen,  waarvan de inkt door warmte wordt opgelost. De kantoorboekhandel in het centrum had ze gelukkig. Heb voor de zekerheid gisteren wat gekrast op een lapje en vanmorgen het strijkijzer erover gehaald, en ja hoor, helemaal weg.


Zo, nu maar eens gauw de DP opzoeken en er wat lijntjes op gaan trekken, hopelijk zie ik dat rood op het bruine gedeelte van de quilt, anders moet ik een oranje bestellen, want die had de boekhandelaar niet.


Heb een goed weekend allemaal,

Groetjes,

Cisca

zondag 28 oktober 2012

Een meisje, een huisje, een kast en een award

Hallo allemaal,


Alweer een bloemenmeisje, deze keer met andere kleuren, maar ook heel lief. Met de bloemen in haar hand ben ik nog bezig, maar ik wilde haar toch laten zien. Het eerste meisje krijgt ook nog bloemen erbij, maar ik was het er niet over eens hoe ik die bloemen zou maken, want eigenlijk moet dat blok bloemen van zijdelint hebben, maar hoewel ik dat laatst ergens in een quiltwinkel gezien heb, ik heb het zelf niet in huis. En ook nooit geprobeerd. Dit meisje heeft alleen grassen in haar hand, dus dat wordt allemaal geborduurd.


Dan het laatste huisje, alle blokken zijn nu af. Inmiddels hebben we een nieuw fototoestel gekocht, gek, dat ze het zonder SD kaart leveren, dus die moest gisteren nog even apart gekocht worden. Nu moet ik  toch eens gauw plakvlieseline op de stof voor de borders en sashings gaan strijken, zodat hij in elkaar gezet kan worden.


De laatste weken zijn erg druk geweest, er is een kast bij gekomen in mijn kamertje. Toen DS2 het van DH hoorde, vroeg hij of ik er zelf nog wel bij kon en waar die kast dan wel zou moeten staan? DH antwoordde, dat ik nu via de galerij door het raampje alles moest pakken. Haha, die grappenmaker, maar het is natuurlijk wel waar, dat er nu wel erg veel kasten staan in één zo'n klein kamertje van, wat zal het zijn, drie bij drieënhalve meter? Dit is hij, al helemaal gevuld, en nog is alles nog niet weggeruimd. De vier manden beneden zijn helemaal gevuld met grote lappen, verder m'n quiltboeken en daarboven zit in bijna elke doos een ufo. Niet in allemaal hoor, er is ook een doos met affe merklappen en borduurwerken, met borduurstof en met bolletjes DMC e.d. De quiltromans en borduurboeken zitten in andere kasten opgeborgen.


Ik heb weer eens van oud borduurtje, dat ik in 1999 voor mijn moeder  in een kerstkaart maakte, een kussentje gemaakt. Ik twijfelde  om deze te gebruiken i.v.m. de kleuren, maar ik heb het toch maar gedaan, toen hij af was heb ik er ook nog maar een koordje van gouddraad voor gemaakt, het zag er zo bleek uit.En toen kreeg ik op 19 oktober een award van een lieve Franse quiltster, Roxane van Scrap Quilt and Stitch,  die vast niet op mijn blog had gelezen, dat ik liever geen awards wil. Maar natuurlijk voel ik me vereerd, dat  iemand, die mijn blog niet of moeilijk kan lezen, mij een award gegeven heeft. Nogmaals bedankt, Roxane. En bij deze geef ik hem door aan alle blogsters, waarvan ik het blog lees, en dat zijn er een heleboel, want ik krijg af en toe bericht, dat ik over de driehonderd gegaan ben. Ik bedank hen voor alle inspiratie en plezier, die ik krijg van alle foto's en verhalen!

Heel veel plezier de komende tijd, groetjes,

Cisca

PS: O, ik ben helemaal vergeten te vertellen, dat ik donderdag met Marijke op de beurs in Ahoy ben geweest, iets teveel gekocht, maar ja.....

dinsdag 16 oktober 2012

Van klein naar groot

Hallo allemaal,Dit is dus mijn nieuwe project, vier leuke meisjes in één quilt, waarvan hier de eerste. En tot nu toe helemaal uit eigen kast gewinkeld. De vier achtergronden, die ik ga gebruiken, zijn eigenlijk allemaal fat quarters, die ik eens kocht, en nooit ergens voor kon gebruiken. Normaal zou ik ze niet als achtergrond gebruiken, maar het oorspronkelijke patroon heeft ook ongeveer die tinten, dus ik dacht, ik waag het erop. En ik vind het toch wel leuk worden. Ik heb tenminste weer zitten genieten, toen ik het zag groeien.


Hier het verschil tussen de maten van de patronen. Ik merk weer, dat er qua tijd niet veel verschil in zit, bij de grote moet je meer steekjes zetten, maar de kleine is natuurlijk meer priegelwerk. Het laatste huisje van de Sunbonnets is ook af, ik dacht dat ik er een foto van had gemaakt, maar dus niet, en toen ik net een foto ervan wilde maken, kreeg ik Systeem error, dus ik vrees het ergste.


Ondertussen heb ik ook nog een speldenkussen voor gebruik en een biscornu gemaakt. Van de biscornu's gaan er meer volgen, wat een leuk resultaat. Dat smaakt naar meer. Het enter your pin vond ik heel toepasselijk, en de muis (denk ik) onderaan is heel makkelijk om je naalden op te parkeren. Dat was trouwens een freebee.


Ik ben zaterdag met Marijke en haar man naar Woudrichem geweest, waar bij Schering en Inslag  een heel mooie tentoonstelling was van vierhonderd quilts. Niet allemaal in de winkel maar op andere locaties. Wat heb ik weer zin gekregen in bijvoorbeeld die mooie kerstquilt van Lynette Anderson, waar ik al een paar jaar de patronen van in huis heb.  Maar er waren heel veel mooie quilts, het is zeker de moeite waard deze week te gaan kijken, als je in de buurt woont. Ook Ria L, ons mede-beelid had er drie quilts hangen. Helaas, ik was weer eens mijn fototoestel vergeten.Maar het is zeker de moeite waard er deze week nog naar toe te gaan.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca