Volgers

maandag 3 december 2012

Het 3e meisje en Kerst

Hallo allemaal,

Daar ben ik weer een keer. Dit is het derde meisje, eigenlijk het vierde, maar ik heb de volgorde veranderd. Ik mis een beetje de ogen, zowel bij haar als bij het schaap.
Eigenlijk hoort ze wel een beetje bij Kerstmis, bedacht ik ineens: toen we een aantal jaren geleden Kerst in Roemenië vierden, liepen daar jongens met lammetjes in hun armen door de straten op eerste kerstdag. Een heel leuk gezicht.


Het vierde meisje is ook af, maar ik ben nog bezig met de geborduurde bloemen.


Eerst heb ik een pakketje van Atelier Bep gemaakt, dat ik in de vakantie bij haar kocht. Lekker vlug klaar, en een leuk resultaat. Ik heb het na de bee vanmorgen gelijk opgehangen, want onze speculaaspoppen worden tenslotte van ongeveer hetzelfde deeg gemaakt.


Dit engeltje heb ik, denk ik, eind jaren 80 voor mijn ouders geklost. Toen op rood linnen op een kerstkaart, nu vond ik het mooier op deze kleur linnen.


Dan nog wat borduurtjes, het beertje van een kaart voor mijn moeder en de andere, die nog van vorig jaar op afwerking wachtten.


De afgelopen weken heb ik niet meer kunnen reageren, maar ik lees wel (bijna) alles. Ik ga het weer proberen, maar het lukt helaas niet altijd.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

zaterdag 10 november 2012

De top is klaar

Hallo allemaal,

Raewyn vroeg in een reactie wanneer ik de top van de Sunbonnets en huisjes af zou maken, dus de laatste dagen heb ik me daar maar weer eens mee beziggehouden. De stof voor de sashings en borders was erg rafelig, zodat ik Marijke's advies ter harte heb genomen en er plakvlieseline op heb gestreken. Toen waren de lijnen ook goed te zien, alleen naait het dan wat zwaarder. Maar hij is af , tada...


Dit schreef ik gisteren al, en wat blijkt... na het strijken zijn de borders gaan golven, terwijl ik het zo goed uitgerekend had. Dus maandag op de bee ze er maar eens afhalen en inkorten. Dat is een mooi werkje om dan te doen, terwijl er gezellig gekletst wordt.


De Duo Penotti werd steeds moeilijker te quilten, doordat de lijnen niet goed zichtbaar waren. Ik denk, dat dat komt door het donkere weer. en van Ria B. kreeg ik de tip Pilot Frixion pennen te kopen,  waarvan de inkt door warmte wordt opgelost. De kantoorboekhandel in het centrum had ze gelukkig. Heb voor de zekerheid gisteren wat gekrast op een lapje en vanmorgen het strijkijzer erover gehaald, en ja hoor, helemaal weg.


Zo, nu maar eens gauw de DP opzoeken en er wat lijntjes op gaan trekken, hopelijk zie ik dat rood op het bruine gedeelte van de quilt, anders moet ik een oranje bestellen, want die had de boekhandelaar niet.


Heb een goed weekend allemaal,

Groetjes,

Cisca