Volgers

vrijdag 11 januari 2013

De 4 meisjes samen

Hallo allemaal,


Hier zijn ze dan, de vier meisjes, het middenstuk is af.

In het midden een heel klein mandje van bijna 5,5 cm, de andere vier worden 10 bij 10 cm.


De bloemen, die van lint gemaakt moesten worden, heb ik met een steek gemaakt, die ik op internet vond. Een spin met vijf poten, waar je de draad, in mijn geval 2 draadjes dmc, doorheen vlecht. De bloem komt helemaal naar boven, als je hem goed vol maakt. Toen ik zaterdag bij Cora's Cottage was, dachten een paar klanten, dat het echt lint was.


Het kleinste meisje met haar grassen.


De bloempot (of vaas) heb ik weer leeggemaakt en er dezelfde bloemen ingemaakt, wat ik veel mooier vind. Nu ook een tak uit haar ceintuur.

Deze gieter wordt in de border verwerkt.

Één van de hoekblokjes is klaar, ze worden allemaal verschillend van kleur.


Dit is wat ik bij Cora kocht, het bruin is voor de rand van de Sunbonnets, de twee onderste aan de linkerkant zijn van Annie Downs, ik weet niet wat ik ervan ga maken, maar ik vond ze zo leuk. Ik kwam een paar bekenden van de Dear Jane bee bij Cora tegen èn nog een bekende kantklosster van vroeger, een heel leuke ontmoeting!
Ook nog iemand tegengekomen die schattige beertjes maakt, en gelijk gevraagd of ze er een workshop in wil geven. Hopelijk haalt Cora haar over.
En dan nog even een plaatje van een kerstquilt, die nog even mag blijven hangen. In het echt is hij donkerder, dus de geschreven woorden, waaronder Noel, vallen niet zo op. Het is zo'n beetje de favoriete quilt van mijn DH, dus van hem mag hij het hele jaar wel hangen.

Groetjes,

Cisca

vrijdag 4 januari 2013

Het 4e meisje en nog veel meer...

Hallo allemaal,

Voor allemaal een heel gezond gezellig en creatief Nieuwjaar!

 
Dit is het vierde meisje, en tevens het laatste. Ze zijn nu ook allemaal geborduurd, zodat ik ze in elkaar kan gaan zetten.

 Omdat Ria L. op vakantie ging, vierden we een week eerder Kerst. Dit zijn Marijke, Annie en Inge.

IngeInge.
 Dan de andere drie: Ria, ons oudste lid Truus (85, ze heeft pas een huisjesquilt gemaakt en is nu weer met andere huisjes bezig) en rechts onze gastvrouw van december: Dini.
  Hier zijn de cadeautjes en kaarten te die ik kreeg.
 En deze had ik voor de hun gemaakt, en ook drie voor de Dear Jane bee.
  Op die laatste bee kreeg ik dit leuke boompje van Ria Borgstrom.
 Dit kerstboom kussentje maakte ik voor Engelse penvriendin Angela.
Dit patroontje zag ik op het blog van Ulla, het heeft bovenin de kerstboom gehangen.
Deze maakte ik deels van kaarten die ik voor mijn moeder maakte. De overspringende kerstmannetjes zijn zelfs nog uit begin jaren 80. toen ook mijn vader nog leefde.
 Hier de kerstboom, jammer dat de achtergrond een beetje rommelig is, hij staat net tussen twee kamers in. Bijna heel de boom heeft nu borduurtjes.
Twee van de cadeaus die ik kreeg zijn quilterig: van DH het nieuwste boek van Jennifer, deze keer het verslag van de Quiltsgiving-week bij Sylvia, waar een groep quillters gratis een week verblijft, terwijl ze quilts voor een goed doel maken, zoiets als onze Droomquilts.
En dan verrasten oudste zoon Rob en zijn vrouw Diana me met een winters quilthuisje, wat een schatje, hè! Een paar jaar geleden zag ik er één op Dorine's blog, en ik heb haar gevraagd waar ze hem gekocht had. Maar het kwam er niet van er één te bestellen.
Diana heeft het onthouden en zocht er vorig jaar en dit jaar naar, en ja hoor, ze vond er één. Is dat niet lief!!! Deze is anders dan die van Dorine en een andere die ik ergens op een blog zag. Dat zijn echte kersthuisjes. Het voordeel van deze is, dat ik hem kan laten staan deze winter. De uithangborden zitten los en kunnen op de wind heen en weer waaien.
Op de beurs gekocht (bij Bep natuurlijk) en nog voor kerst klaargekomen.
Het lijkt net of ik erg veel heb gedaan, maar dat is beslist niet zo. Ik ben flink gevallen met mijn fiets en ben er een week ziek van geweest. Mijn knieën waren gloeiend heet en ik had koorts. En niet veel zin en fut om wat te doen. Daarna de drukke weken met Kerst , Oud en Nieuw en ook nog verjaardagen èn de verjaardag van DH. Erg gezellig, hoor, we hadden 1e Kerstdag een heerlijke brunch bij DS1 en DDIL1,,maar helaas kan het voor mij maar beter "gewoon" zijn. Ondanks 3 pillen om te slapen elke nacht, heb ik wekenlang bijna elke nacht maar een paar uur geslapen. Jammer genoeg heb ik dan geen zin in handwerken, dan zou er heel wat meer uit mijn handen komen. Gelukkig heb ik vandaag het gevoel, dat het weer wat beter gaat.
 Hier bijna alle kerstboom kussentjes, ze mogen nog even op de tafel in de huiskamer staan.


Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca