Volgers

zondag 24 maart 2013

Blok 1 is klaar!

Hallo allemaal,

Net op tijd voor blok 2 heb ik Reiko Kato's blok 1 afgemaakt. De Palestrina steek was vlug onder de knie, maar echt mooi vind ik het toch niet. Ik heb de meeste met 3 draadjes DMC gemaakt, 2 draadjes werd wat iel. pas bij Sue met het roze jurkje vind ik de paarse steken van het jurkje redelijk. Voorlopig doe ik er niets meer aan, ik laat het even zo, even afstand nemen.


Donderdag ben ik naar Amsterdam gegaan, om voor Marijke en mij het tweede blok te gaan kopen. Ik bofte, want de nieuwe Quiltmania's lagen al klaar in de winkel. En nog een bof, ze hadden ook de nieuwste Symply Vintage, die ik gelukkig nog niet besteld had, vol met  leuke paasdingen, (nu nog tijd om er iets uit te maken).


Josephine van de H&W vertelde dat ze voor de quilt gezwicht was door het gele stofje van één van de jurkjes, dus zij is nu ook begonnen.


Het tweede blok heeft andere steken, dus geen Palestrinasteek op de hoedjes en jurkjes meer. De stofjes zijn weer heel mooi, ook het gele. Ik kon niet wachten om te beginnen, dus het eerste mooi jurkje is in de maak. Ik ben toch zo benieuwd hoe de hele quilt gaat worden, het eerste blok heeft een boog. het tweede blok is rond, hoe wordt dat verwerkt?! Maar voor we daarachter komen zijn we weer bijna een jaar verder, dus we zullen geduld moeten hebben.


Jaren geleden maakte ik dit mandje van een patroon dat Engelse penvriendin Angela me gestuurd had. Het is met suikerwater stijf gemaakt, waarna ik merkte, dat ik dunner garen had moeten nemen. Ik zou ook nooit meet wit met een blauwe dikke draad nemen, maar blauw was toen mijn kleur. Ik heb het maar eens met paaseitjes gevuld, zodat het ook even in de schijnwerpers mag.


Zo, deze hangt ook weer voor een tijdje, op naar Pasen!

Tot volgende keer,

Groetjes, Cisca

zondag 17 maart 2013

Gewonnen, het beertje, een merklap, de Sunbonnets, schaapjes...

Dit is ze, mijn Lotje. Geen Toby dus, zoals Miranda hem noemde, maar voor mij is het een meisje. En toen ik naar haar keek, vond ik het een Lotje.

Hier staan ze alle drie bij elkaar, Punkie van Femke, Toby van Miranda en Lotje van mij.

Hier nog zo'n schattig beertje en een konijntje van Miranda, Die strikjes... zo leuk!
Dan was ik zomaar de 100.000ste bezoekster op het oude blog van Inge ('s Quiltverhalen), en won haar giveaway. Inge had het cadeautje nog niet gekocht, dus het was een verrassing wat ze zou kopen. En volgens mij heeft ze bij het kopen met mijn smaak rekening gehouden, want dit leuke pakketje werd het. Een leuk patroon en mooie stofjes. Bof ik of bof ik niet, dankjewel Inge. Dit is een leuk quiltje om in de vakantie mee te nemen. En voor wie het nog niet weet, hier is Inge's nieuwe blog: quiltnieuwtjes.blogspot.nl



Bij Bep (in Ahoy) kocht ik het pakketje van deze schaapjes, en van de week moest het er toch eens van komen, ze zijn af. Ik las trouwens dat er dit jaar geen beurs in Ahoy komt, wel twee keer Veldhoven dit jaar.


Mijn Mystery Sue'tjes ( en Billies) hebben wat vertraging opgelopen, maar op één na zijn ze af. Het lezende meisje moet ook nog een strik op haar rug en daarna ga ik me eens proberen te bekwamen in de Palestrinasteek, waar de hoeden van allemaal en de jurkjes van de meisjes mee versierd moeten worden. En dan weer op naar blok twee, met de schommelende kindertjes, ook een mooi blok!


Ook nog even deze freebie afgemaakt, het lag al een paar maanden te wachten, niet veel werk, alleen het naadje moest nog dicht.

Dan nog mijn quilterige cadeaus voor mijn verlate verjaardag laten zien: een sampler van Susan Smith, heel apart doordat het op een geborduurde merklap lijkt, en een boek met prachtige patronen van Leonie Bateman en Deirdre Bond-Abel.

DDIL3 zag in de etalage van Aztec Rose, ze wonen er op nog geen 100 meter vandaan, in elkaar passende glazen potten met naaispulletjes. Toen heeft ze er voor mij ook één gekocht, leuk, hè!
Ik denk, dat het alleen maar kantjes en bandjes gaan worden, want de onderste zit veel te vol, heel handig.

Bij Cora (klik) kocht ik nog een paar halve meters stof voor 5 euro per halve meter. Ze had zaterdag open dag, maar woensdag mocht ik al wat kopen. Er gaat trouwens ook weer een beren workshop komen, dus je kunt je opgeven.

Over merklappen gesproken, ik wilde toch nog even deze Jugendstil merklap laten zien, hij is pas van de gang naar de kamer gekomen en met mijn nieuwe fototoestel kan ik ook foto's maken, zonder dat het licht in het glas schijnt. Er is geen patroon van, ik heb de rand en het figuur met mijn initialen  FvdH geborduurd, een aantal andere borduursters hebben er allemaal een figuur bij geborduurd, zoals ik ook op hun merklappen iets heb geborduurd. Zo heb ik er nog een aantal, maar dit is één van de mooiste.

Zo, dat was het weer, het was weer een heel verhaal. Veel handwerkplezier en tot de volgende keer,

Groetjes,

Cisca

woensdag 6 maart 2013

Beertje Toby en de Temecula quilt

Hallo allemaal,

Vorige week woensdag had ik de eerste dag van de beertjes workshop bij Cora. Het was heel rustig, we waren maar met zijn tweeën bij "juffrouw" Miranda. We namen wel alle patroontjes over op het lapje stof, maar knipten alleen de deeltjes van het berenkopje uit. Want alleen dat zou vandaag klaarkomen, zei Miranda. Tussendoor voorzag Cora ons van koffie met room- of kersenvlaai en later op een heerlijke lunch, en nog voor vieren waren de kopjes van Femke en mij klaar.


Cora liet het middenstuk van haar nieuwe blok van de maand zien, misschien hebben jullie hem al in Zwolle gezien. Heel mooi! Geen Cora te zien, wel Femke en een stukje Miranda.


En hier showt Miranda onze berenkopjes, links die van mij, waar ik niet tevreden over was.
Ik heb het de hele week laten liggen, en pas vanmorgen heb ik het weer opgepakt, en wat veranderingen aangebracht. De neus werd los geknipt, en de oogjes en oortjes werden er weer afgehaald. Andere oren gemaakt, deze keer ook aan de binnenkant met bont, een nieuwe neus, wat aan het snoetje veranderd en daarna de oogjes weer aangebracht, En nu is hij gelukkig naar mijn zin.


En nu moeten alle andere deeltjes nog in elkaar zetten. Volgende week woensdag gaan we die opvullen en dan worden de schijven vastgezet. En dan heb ik mijn eerste echte beertje gemaakt. En er komt vast nog wel een volgende.


Ook de Temecula quilt is wat blokken betreft klaar, misschien zie ik volgende week geschikte stof voor de randen bij Cora.

Geen Sunbonnets deze keer, ze liggen wel weer klaar, er komt tenslotte binnenkort weer een tweede,: touwtje springende Sue's.

Meer dat volgende keer,

Groetjes,

Cisca