Volgers

zaterdag 2 november 2013

Speldenkussen

Hallo allemaal,

Een jaar of vier, vijf geleden, zag ik op de rommelmarkt op Koninginnedag een speldenkussen. Het was een vreemd ding, het bovenstuk van een porseleinen meisje op een Chinees speldenkussen gelijmd. . Je weet wel, met van die kleine Chineesjes eromheen. Het zag er niet uit, maar ik vroeg toch wat de prijs was. Het was heel duur,  wel zo'n 20 of 30 Eurocent!!! Maar ik nam het toch mee (lol).


En zo stond het een paar jaar in de vensterbank van mijn quiltkamertje. Op een gegeven moment heb ik het meisje voorzichtig van het speldenkussen gehaald. Toen bleek, dat het al eerder gelijmd was geweest, en daar brak het weer op. De stukjes heb ik er weer aangelijmd, en zo bleef het weer liggen. Met de bedoeling dat ik er ooit wat onder zou maken.


En zo gebeurde het deze week, ze kreeg een rok, gevuld met rijst, zodat ze lekker stevig kan "zitten". Achteraf vind ik de kleur van het lapje iets te donker, maar omdat ik niet met een naald door de gaten in haar middenrifje kon komen, zonder de stukken weer af te breken, heb ik het lijfje op het onderstuk moeten lijmen. En dat durf ik nu niet meer los te maken, want dan is het misschien niet meer te lijmen.


En het is een leuk nieuw stukje voor mijn verzameling.


Allemaal een heel fijn weekend!

Groetjes, Cisca