Volgers

zondag 29 december 2013

Daar ben ik weer....

Hallo allemaal,

... ik ga me weer wat beter voelen, nadat mijn slaapmedicijnen, ik maak zelf bijna geen slaaphormoon aan , bijgesteld zijn van 3 naar 6 tabletten, waaronder 2 paracetamolletjes. Ik slaap nu weer bijna elke nacht, gelukkig. En toen bleek ook mijn bloeddruk veel te hoog te zijn, 180/110, en dat moet nu met 2 verschillende medicijnen opgelost te worden , want met 1 lukte het niet.


Eindelijk is de Kerstengel van Atelier Bep af, ik zag haar al vaak op blogs voorbijkomen, maar ik vind hem zo leuk!


Ze lag al een paar jaar half afgemaakt in een doos, en wat heerlijk dat er weer een doos leeg is.


Onze kerstboom is weer vol met vooral kerstborduurtjes,



Er moeten er nog meer in, dus ik heb nog genoeg te doen.


Daar hij bijna los staat, moet hij zowel voor als achter volgehangen worden. Kleindochter Yara vroeg, waarom er geen cadeautjes onder lagen. Ze kwam zelf met de oplossing, het kwam vast omdat die 'dingen'  erin hingen, daarom had de kerstman ze vast niet bij ons gebracht. We hadden ze trouwens wel, maar we zijn de kerstdage n bij de kinderen geweest. Maar wel leuk bedacht!


Aan quilten heb ik niet veel gedaan. Jullie hebben nog een blok van Reiko Kato tegoed, Ik vond de
ze moeilijk te maken, maar dat was mijn eigen schuld, doordat ik de instructies niet goed gelezen had.
Maar uiteindelijk heb ik hem toch redelijk naar mijn zin afgemaakt.


Het volgende blok is nog steeds in de maak, het laatste meisje moet nog af, maar ik kan het stofje voor  o.a. de jurk niet meer vinden. Ik hoop, dat ze niet in de prullenbak gevallen zijn, die zal ik toch maar een beetje verder van mijn bureau gaan zetten. Ik denk, dat ik eerst aan het laatste blok ga beginnen, in de hoop, dat de stofjes nog gevonden worden. Vooral om het roze jurkje, dat ik zo leuk vind.
Maar al met al loop ik erg achter, ik zie al zoveel blogsters die het laatste blok al af hebben of zelfs de top al bijna klaar hebben. En ook daar komen nog heel wat Sunbonnets op om te appliqueren.


Maar niet getreurd, ik ga toch proberen alles wat rustiger aan te doen in het nieuwe jaar. Niet de randjes van Simone en Annelies, ook niet de nieuwe Mystery van Di Ford, die in de volgende Quiltmania begint. Eerst maar eens dingen af gaan maken.


Dit hart heb ik voor Angela, mijn Engelse vriendin, gemaakt.


En deze maakte ik voor het Dear Jane groepje. Voor de maandagmorgen bee maakte ik speldenkussentjes, ik ben helaas vergeten daar een foto van te maken. En ook van de dingen die ik kreeg. Volgende keer maar.


Dit borduurtje heb ik gelukkig teruggevonden, het zat tussen de rode achtergrondstof, en gelukkig had ik die lap nodig. Ik heb het in 1995 voor een kaart voor mijn moeder gemaakt.  Ik heb het met een oud kantje afgemaakt, ik ben toch zo blij dat ik het weer gevonden heb.


En dit kleintje voor mijn schoonzus en zwager  in New Zealand.
Nu de ergste drukte weer voorbij is, zal mijn zin om te quilten wel weer terugkomen, hoop ik. Het gebeurt me niet zo gauw, dat ik  'stilval', zoals ik het noem,  ik naai of borduur vaak helemaal onderuit gezakt, maar ik blijf  doorgaan.

Voor iedereen een gezellige oudejaarsavond, en veel quilt- en borduurplezier in het nieuwe jaar!

Groetjes,

Cisca 

woensdag 25 december 2013



Hallo allemaal,


Voor alle lezers van mijn blog: heel gezellige en sfeervolle kerstdagen! Dank jullie wel voor het lezen van mijn blogjes en vooral voor de reacties. Een nieuw logje volgt gauw!

Groetjes,

Cisca