Volgers

vrijdag 31 januari 2014

Een sunbonnet, een X-mas item en de SAL

Hallo allemaal,


Deze week veel problemen gehad met de computer, we krijgen glasvezel, dus steeds onderbrekingen van computer, tv en telefoon.  En nu lijkt het dat de router, die we net nieuw hadden het niet goed doet, dus de computer maar weer aangesloten met een kabel. Dus nog geen Ipad.


Maar goed, nu weer wat quilterigs: er is maar een enkele Sunbonnet bijgekomen, wel heb ik vorige week het andere deel van het blok getekend. Het was toen heel somber en mijn quiltkamertje heeft een galerij voor het raam, en ofschoon ik een lampje aan had, is er toch iets fout gegaan.


Toen ik 's avonds de stof door aan het knippen was, dacht ik ineens, net voor ik aan het einde was: heb ik wel de goede kant boven? Dus niet, balen, balen, balen!!!


Maar niet getreurd, ik zoek op het internet wel ergens een leuk Japans stofje, of ik verleg de streep linksonder op het andere deel een beetje, en leg de stof van het linkerdeel dwars. Wel meer kans dat het gaat rekken, maar moet toch kunnen.


Dan heb ik me opgegeven bij Narelle voor 'One Christmas Item a Month'. Ik las erover bij Anita en daar ik al jaren de patronen en veel Lynette Anderson stofjes, waaronder oud linnen, heb gespaard, wil ik hem voor dit jaar toch graag maken. Maar het was kort dag en om toch wat te laten zien, heb ik nog maar 'even' een biscornu gemaakt, zodat ik toch op de valreep nog wat had om te laten zien.


En dan de SAL. Ik heb geen idee wat die letters betekenen, dus wie het weet, mag het zeggen. Ik ben weer een heel stuk gevorderd. De schapen gaven wat moeite, ik heb verschillende kleuren geprobeerd, want doordat het linnen zandkleurig is, is de oorspronkelijke kleur ongeveer hetzelfde. Maar ik ben toch weer op die kleur teruggekomen, de andere kleurtjes waren niet beter, en wit vond ik in dit geval niet mooi.

Deze week hadden we Dear Jane bij Ria Borgstrom, ik heb zo genoten van alle sneeuwpoppen, die ze in de loop van de jaren gemaakt heeft. Wat jammer, dat ik weer eens niet aan mijn fototoestel gedacht had. Ongelofelijk, wat heeft ze veel mooie dingen gemaakt.

Dit was het weer, tot volgende keer. fijn weekend.

Groetjes,

Cisca


zaterdag 18 januari 2014

Toch gevallen..... en een winters Sunbonnetje

Hallo allemaal,


 ... Maar (nog) niet voor de randjes. Dit is een patroon van Jardin Prive, dat in 2013 vijf maanden lang in mijn mail zat. Maar het lukte maar niet om het te kopieeren. Ik zag inmiddels hem bij anderen, dat ze  hem al af hadden, en, inmiddels met een andere computer en een nieuw programma, probeerde ik het nog eens, en toen lukte het gelukkig wel.



En toen kon ik me niet meer inhouden en ben ik begonnen. Wel met deel vijf, dan kan ik mooi naar boven werken. Zodoende komt er op het ogenblik, behalve quiltsteekjes aan de DP, weinig appliqueer steekjes uit mijn naald.


Toch is er inmiddels een winters sunbonnetje af, behalve het lijntje naar de sneeuwbal, en de franje aan de sjaal, die komen nog.

Vandaag weer gezellig naar de bee bij Dini. Fijne week nog,

Groetjes,

Cisca


zaterdag 11 januari 2014

Reiko Kato en....

Hallo allemaal,


Eindelijk is blok 5 van Reiko klaar. Gelukkig bracht Saskia redding en stuurde me het roze stofje, dat zij over had gehouden.


 Hartelijk bedankt, Saskia, er is een lapje van mij naar jou onderweg.


Gelukkig zat er deze keer meer dan genoeg draad bij voor de touwen, zodat ik dit touw met het oorspronkelijk dikke draad kon maken. Op de foto zie ik nu, dat het touw niet helemaal recht loopt, hoewel ik toch de lijn gevolgd heb.


Drie kilo minder en twee bloeddrukmiddelen hebben mijn bloeddruk gelukkig weer naar normalere hoogte gebracht. Hopelijk zal ik over een tijdje zonder die medicijnen kunnen.
DDIL Diana bracht me vrijdag naar de dokter en ja hoor, we hadden bij een rotonde een aanrijding. De man achter ons trapte per ongeluk zijn gaspedaal in plaats van de rem in.
Jammer van DDIL's auto, 1800 Euro schade en pijn in haar nek. Hopelijk is het geen whiplash. De pijn bij mij was weer gauw over, met haar gaat het gelukkig ook beter , hoor ik net.


Dan nog even het borduurtje, dat ik voor de maandag bee leden maakte. Jammer genoeg had ik niet meer het witte touw, dat ik voor de andere kussentjes gebruikte, dit is een koordje.


 En dit Sunbonnet borduurtje, als dat eens zou kunnen, een plant vol met garen.


Annie, een beelid, bracht een leuk hoesje voor een klos garen mee, dat haar dochter voor haar
gemaakt had, en wij kregen het patroontje.  Nou hadden we, toen het Quiltgebeuren dicht ging, van Annie al eens een klein pakketje met drie lapjes mogen uitzoeken, en ik koos de lapjes, die ik nu mooi voor het hoesje kon gebruiken. O, o,, nu zie ik ook dat ik de knoop in de vorm van een vingerhoed, op zijn kop aangenaaid heb.


Waar foto's al niet goed voor zijn. ze laten je je fouten veel beter zien. Gauw veranderen dus.
Zijn het leuke stofjes er voor, of niet?


Dan nog het 'Bep' kleedje, dat netjes ruim voor de kerst af was, leuk om te maken en een mooi resultaat.


De kaarsenstandaard, stond er erg mooi op, de rode kleuren zijn in het echt mooier op elkaar afgestemd.

Dat was het weer,  prettig weekend met veel steekjesplezier!

Groetjes,

Cisca