Volgers

woensdag 31 maart 2010

Het laatste mandje

Hallo allemaal,

De laatste mandjes en laatste randblokjes zijn gemaakt en de top zit voor de helft in elkaar. Hij meet bijna 1.10 m. in het vierkant, net mooi voor boven de bank. Ik zit al te bedenken hoe ik hem ga quilten, maar kom niet veel verder dan om de mandjes heen, maar misschien krijg ik nog een ander idee.


Een vogeltje is er ook gekomen, maar ik ben niet tevreden over de kleur, dus het is een tijdelijk vogeltje. Het is in ieder geval fijn dat de kooi nu bewoond is. Ik denk dat ik toch eerst maar één van de geborduurde vogeltjes van Danybrod ga proberen.

Dan heb ik nog een paasornament gemaakt. Eigenlijk was het een groter patroontje, maar al bordurend kwam ik erachter, dat ik het verkeerde patroontje gebruikte, dit is Lucky Day, ik had de Easter-versie willen maken. Dus toen alleen moeder en kind maar gemaakt en het anders verwerkt. Ik vind het er zo ook leuk uitzien. Ik heb een stukje kant gebruikt, dat ik bij de kerstruil van Lut heb gekregen. 


Ook nog even met de AQ bezig geweest. We zijn hem inmiddels met ons vieren aan het maken op onze bee, hij spreekt zoveel mensen aan! Ik kan het nog niet goed zien, maar ik geloof dat de tweede border er toch vanaf gaat, hij staat niet mooi bij de eerste.  Maar ik maak deze rand toch nog even af, voor ik definitief beslis. 


Ik hoop, dat iedereen een gezellige Pasen zal hebben, hopelijk wordt het weer wat beter, vandaag is het hier koud, nat en stormachtig. Waar is dat lenteweer van vorige week toch gebleven? 

Tot volgende keer, groetjes, 

Cisca

16 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Wat een mooie mandjes! Dat zal vast heel leuk staan boven de bank!
Je vogeltje is wel mooi geworden hoor! Misschien valt ie door z'n kleur niet zo op in de kooi....?! Dan heb je vast wel een ander plaatsje voor hem.
Veel succes met de rand van je AQ! Ben benieuwd of je hem eraan laat of niet!
Fijne paasdagen en hopelijk wat beter weer, inderdaad!

Jantine zei

Wat wordt je mandjes quilt prachtig! Ik kan niet wachten om er ook aan te beginnen. Je kussentje is ook lief. En dat vogeltje. Weet je niet iemand waar hij naar toe kan vliegen?

Else zei

Wat ben je al ver met je mandjes! Hij wordt schitterend, net als je AQ. Jij ook een hele fijne pasen. groetjes Else

Katrien zei

Wat zal je mandjesquilt mooi zijn.
En dat vogeltje ook zo leuk.
En de AQ,bij iedereen verschillend maar toch zo mooi.

Yvonne aka sommeke zei

Woow, véél moois is hier weer te bewonderen. Ik vind ook niks mis met het vogeltje, zo lief toch!
Aan mijn AQ komen ook geen afgeknotte ruiten. Smaken verschillen, ik vind het blok er wel bij passen maar vind het gewoon geen mooi blok.
'k Ben benieuwd hoe jij verder gaat!

Anja.M zei

Er is weer hard gewerkt zo te zien.
Je mandjes quilt wordt mooi.

Erna zei

Ik ben helemaal verliefd op je paashaas
Liefs
Erna

Daniëlle zei

Nog bedankt voor je reactie! Ik kan je jammergenoeg geen mail sturen want je bent een no-reply blogger hihi! De magnolia staat nog redelijk, de gordijnen zijn af. Je borduurtje is schattig met het kantje. Begrijp ik het goed, wil je de smalle rand van je AQ eraf halen? Jij ook alvast fijne Paasdagen! Mooie avond, groeten, Daniëlle

Dorine zei

Dit ziet er allemaal goed uit.
Vooral de mandjes zullen heel mooi worden.
en al die paaskipjes eh vogeltjes ach ik weet het niet die vogel mag best boven op de kooi hoor.
groetjes Dorine

Nelleke zei

hallo Cisca vind je mandjesquilt erg mooi en je borduurtje is ook erg leuk.Ook ben je al een heel eind met je AQ en net wat je zegt even aankijken en dan kun je alsnog een beslissing over de rand nemen.groetjes en jij ook fijne paasdagen gewenst Nelleke

Berna zei

Die mandjesquilt wordt heel mooi! En je AQ ook! Als je die ene rand toch maakt, leg hem er dan tussen voor je de volgende rand eraan zet. Kan best wel eens meevallen.

Cisca zei

@Daniëlle, ik had er geen idee van dat ik een no-reply blogger ben, ik zal het morgen DH eens voorleggen, want ik wil dat niet zijn. Ik bedoel inderdaad de tweede tussenrand, de eerste is heel rustig en is groen/beige, de tweede is drukker en bruin/beige. Ik geloof nog steeds dat het niet mooi is bij elkaar, maar zoals ik al schreef, wacht ik het nog even af. Fijn dat de gordijnen klaar zijn.
Groetjes, Cisca

Cybele's patch zei

Wat wordt je mandjesquilt mooi. Weer bijna een top af!
Het vogeltje vind ik schattig. De rand van de AQ zou ik nog even laten zitten. Meestal ziet het er met de blokkenrand ernaast ineens heel anders uit.

Inge Slaats zei

Ooohhh wat wordt die mandjesquilt mooi. Ik vind dit ook een goede maat, denk dat ik mijn klosjeslap ook zo groot ga maken.
Ik vind het vogeltje een lieverdje hoor.
Je AQ is ook helemaal geweldig.

Fijne paasagen!

Willie zei

Je mandjes quilt ziet er geweldig mooi uit. Als ik zo kijk heb ik er nu ook wel genoeg gemaakt, ik heb er 60.En 110 bij 110 is een mooie grote.
Je vogeltje is een droppie prachtig, je borduurwerk ziet er ook al zo leuk uit.
Hele fijne en vrolijke pasen.

Lida zei

Wat een leuke vogel heb je gemaakt, ben ik ook nog steeds van plan, maar misschien vandaag!! Mijn kooi is al maanden leeg, de laatste klimop is weer dood gegaan, dus nu maar een vogeltje maken! Maar vind dat geborduurde van Danybrod wel heel erg mooi! Ook je quilt wordt schitterend, zitten de laatste stukje al aan elkaar en weet je al hoe je gaat quilten? Fijne zonnige dag, groetjes
Lida