Volgers

zondag 1 september 2013

Nog een speldenkussen en een bezoek aan de Stitch Cottage.

Hallo allemaal,


Dit speldenkussen heb ik dit weekend gemaakt. Op de Fair bij de Quilthoeve deze zomer kocht ik een paar oude gebak-en cakevormpjes, waar van die leuke speldenkussens van gemaakt kunnen worden. Even later kocht ik de Simply Vintage en laat daar nou een leuk speldenkussen in staan voor zo'n vormpje.Het was een nogal laag vormpje (ik heb ze vroeger hoger gehad, maar helaas weggegooid), dus toen het af was, bleek de onderkant te zien te zijn. Dus heb ik toen de onderkant met grote steken bij elkaar geregen, zodat die wat kleiner werd, en gelukkig paste het toen.


Voor wie hem ook wil gaan maken: het malletje van het hexagonnetje is van punt naar punt 2,6 cm. Dat heb ik aangehouden, maar de cirkel van de onderkant blijkt dan kleiner te zijn dan het hexjes lapje, zodat er meer van de donkere hexjes te zien is. Zo vind ik hem ook leuk, maar als ik de keus had, zou ik de hexies wat kleiner hebben genomen. Of er ook nog een bijpassend klosje gemaakt wordt, weet ik nog niet.


Marijke en ik zijn woensdag naar de Stitch Cottage geweest. Wat een reis was dat weer, leve het openbaar vervoer. Bussen en treinen die ons voorbij reden of net weg waren, alles zat ons tegen. We liepen zelfs de winkel een eind voorbij, omdat er geen quilts meer in de etalage hingen.


Maar eenmaal daar was het heel gezellig, we kregen heerlijk een kop koffie van Sandra, met wie we aan de grote tafel een gezellig praatje hadden, en konden lekker snuffelen. Zien jullie die leuke knopen met een schaartje erop? Ik wilde twee stoffen voor de quilt van Carly, nog bedankt voor het meedenken, en daar ik de lapjes ervoor vorig jaar daar kocht, hoopte ik er te kunnen slagen. Het ecru met de bloemetjes was er nog, dus hoefde ik niet stukken ervoor aan elkaar te zetten. En de rode stof voor de rand was qua kleur helemaal goed. En zo is hij inmiddels klaar en kan er gedubbeld en gequilt worden.


Dan kan ik weer met de verder met het vierde Reiko Kato blok, ik ben hem twee weken kwijt geweest, en vreesde het ergste. Maar ik vond hem gisteren terug, als een klein vodje zodat ik hem niet herkend had. Dus helemaal gekreukt, maar ik kan hem niet strijken, anders zie ik de tekening niet meer. Dat is het nadeel van de Frixion stiften. Ik ben al eens de fout ingegaan, maar dat vertel ik nog weleens. Gisteren kwam ook de nieuwe Quiltmania met het vijfde blok,


In onze gang hangt sinds kort deze vogelkooi, ik zag hem ergens bij iemand op een blog, en ik was blij hem tegen te komen. Dus er kunnen weer borduurtjes gemaakt worden. In de herfst kunnen er pompoen-en Haloween kussentjes op.


Tot volgende keer maar weer,

Groetjes,

Cisca

11 opmerkingen:

Rennie zei

Hartstikke leuk zeg dat speldenkussen en wat fijn dat jullie na zo'n lange reis toch weer een hele prettige tijd bij de Stitch Cottage hebben gehad.

Berna zei

Je bent lekker bezig met leuke dingen. Wat jammer dat jullie dagje uit zoveel storingen had. Gelukkig is het goed gekomen en ik hoop dat de minpuntjes snel vergeten zijn.
Fijne week.

Leeanne zei

I LOVE THE pin cushion!!!

Brigitte zei

Such a lovely little pin cushion. What a wonderful bird cage you have there. So great to display ornaments and hanging pillows according to the seasons.

Anoniem zei

je kunt het lapje gewoon strijken, de tekening verdwijnt, maar als je het lapje even in de vriezer legt
, komt de tekening weer terug, ik heb dit zelf gedaan en het werkt echt.

met vriendelijke groet,

Angeline

AnitaS zei

Je speldenkussen is toch erg leuk. Ik vind die vogelkooi erg mooi.

Quiltpassion.blogspot.com zei

@Angeline: Bedankt, ik wist het en was het weer vergeten. Ik ben helemaal blij, dat ga ik direct doen met een ander project.

martine zei

Wat een mooie quilt is het, prachtige kleuren.
Het speldenkussen is ook erg leuk, vindt dat stukje donkere hexagon die er net bovenuit piept juist leuk staan.
Groetjes

Chris zei

Leuk joh, dat speldenkussentje. Jammer dat je je oude vormpjes niet meer hebt, maar een geluk dat je deze kon kopen.
Je quilt is enig geworden! En die knoopjes! Ontzettend leuk.
Met dat vogelkooitje kan je heel wat kanten op. Leuk om er af en toe wat anders aan te hangen. Groet van mij.

jolanda zei

Wat een enig speldenkussen!! En dat vogelkooitje is ook al zo leuk. Lijkt me erg leuk om hier ieder seizoen andere kussentjes aan te hangen.

carina zei

Mooi je spelden kussentje en wat is dat enorm balen als het openbaarvervoer niet meewerkt. Grrrrr... Nou ja daarna lekker kopje koffie en dan is het allemaal weer snel vergeten