Volgers

zondag 9 maart 2014

Het begin van de Scandinavian Christmas

Hallo allemaal,Ja het begin is er, dat had nog wel wat voeten in aarde. Begonnen met blok 3, dat je hieronder ziet,  vond ik de kruisjes zo lelijk worden. Toen ik een paar randen af had, dacht ik, van een afstandje valt het toch wel mee en het hoort nu eenmaal zo.Maar toen ik het op mijn blog terug zag, vond ik het zo lelijk. En ik wist: dit gaat hem niet worden, daar blijf ik me aan ergeren. Toen kreeg ik een mailtje van Jolanda, die vertelde, hoe zij hem had gemaakt, 'gewoon' met kruisjes op aftelbare stof.
Ik heb bij verschillende webshops gekeken, maar ik durfde het niet aan zomaar te bestellen. ik was bang dat ik weer verkeerd zou kiezen. Dus toen kleindochter Yara jarig was, heb ik daar in een klein handwerkwinkeltje gekeken, of ze wat van mijn gading hadden. En dat hadden ze dus, precies 1 meter van 150 cm breed in een kleur net tussen grijs en beige in. Wel 10 draads, maar ik waagde het erop, (er zit trouwens geen vlek op het blok, hoor, al lijkt dat zo).Met kruisjes van 2 draden en een tussenliggende vrije draad hoefde ik niet zo heel veel aan te passen, dat viel alles mee. En hoewel het niet is zoals het 'hoort', ben ik er heel tevreden mee. 
Voor het eind van de maand moet het eerste blok af zijn, en op het "1 Item a month" blog gezet worden.  Er moeten ook nog 2 kleine blokjes gemaakt en geborduurd worden. In totaal vijf bij dit blok. De andere dingen blijven dus even liggen, maar het is wel fijn te weten, dat de quilt in december in de kamer zal hangen. En er hoeft ook niet iedere maand een blok af te zijn.Wat een heerlijk weer, he, als de zon op het balkon komt ga ik heerlijk in de zon mijn steekjes maken! 
Prettig en zonnige zondag allemaal!

Groetjes, Cisca

14 opmerkingen:

Saskia Smit zei

Brr kerstmis is koud! Ik wil eindelijk genieten van de lente....

AnitaS zei

Het ziet er u erg mooi uit. Veel plezier met het borduren in de zon.

Rennie zei

Goed van je dat je opnieuw bent begonnen. Nu kijk je er altijd met plezier op terug.mdenk dat het een onwijs gave quilt gaat worden.nveel plezier er mee.

Lida zei

Wat mooi wordt het en wat een prachtige stof heb je ervoor gekozen! Groetjes
Lida

Annie Kingma zei

Best mooi geworden
kerst is nog ver, maar dan is het straks maar af.
Groetnis Annie

Hennie zei

Dat lijkt erg mooi te gaan worden!
En inderdaad als je echt iets zoekt, is het wel prettig om het even 'in het echt' te zien!! Dit past er prachtig bij!
Groetjes, Hennie

Leeanne zei

Looking lovely! I was very tempted to make this quilt after quilting one for a customer of mine. I like the mix of linen, cross stitch & applique.

Berna zei

Het is een leuke quilt die me ook leuk lijkt om te maken. Veel plezier ermee.

Raewyn zei

I think it was worthwhile hunting for the linen, it looks lovely, a little less naive how you have decided to do it :-) Your stitching is beautiful!!

Chris zei

Je hebt een goede oplossing gevonden, iets wat bij jou past. Ik vind het toch zo'n leuke quilt!!

Guusje, zei

Hij wordt nu prachtig. Een heerlijk werkje om in het zonnetje te doen.

Brigitte zei

Ohhh, that will be a reat project. I lov e the little reindeer, it looks fabulous.

jolanda zei

Ziet er prachtig uit!! En je hebt ook erg mooi linnen gevonden. ;-)

MONTSE zei

It's beautiful! Greatings