Volgers

dinsdag 13 maart 2012

Een schaapje, 10 huisjes en een stukje "Jules"

Hallo allemaal,

Dit uithangbord met de wol leverancier begon ik in december op Madeira. Van de week kwam ik het weer tegen en heb het direct afgemaakt. Ik kocht het patroontje bij Crownstitches in de wintersale. Alleen het groen heb ik in WDW geborduurd, omdat ik dat verlopende garen zo mooi vond voor het gras, hoewel het op de foto niet zo goed te zien is. Voor de andere delen was het niet nodig, dat heb ik in DMC geborduurd.


Heel erg bedankt voor het meeleven met DS1. Het propje adertjes in zijn hoofd blijkt aangeboren te zijn, en door de val, veroorzaakt door een te lage bloeddruk, is het gaan bloeden, denken de doktoren. Hij heeft nog wel hoofdpijn, maar dat komt door de extra druk in zijn hoofd, door het bloed dat nog afgebroken moet worden.


Op de bouwplaats zijn weer tien huisjes gebouwd. Zondag heb ik een lentehuisje in elkaar gezet op het balkon, wat was het heerlijk weer de afgelopen dagen. Het andere huisje heeft een poppenhuis voor het raam.

En hier de andere acht, het aantal gemaakte huisjes is nu negenenveertig. Ik ben weer druk aan het tekenen en knippen, want wij, de vier huizenbouwers van onze bee, kregen van Marijke en Ria L. scraps om nieuwe te bouwen. Helaas heb ik weer eens vergeten een foto te maken. En vanmiddag vond ik ook nog een doos vol met scraps, achter een deurtje van mijn lapjeskast, waar ik niet vaak kom, de meeste zijn kleine stukjes, vooral van mijn eerste Jane. Ik kan er soms alleen maar een deurtje of dakje van maken, maar voorlopig kan ik weer vooruit met nieuwe patroontjes en kleurtjes. .


Ik ben ook nog tussendoor met de Quilt Mystère, tegenwoordig de "Jules" geheten, las ik, bezig geweest. Van block 9 zijn nu de vogels af en ben ik bezig met het boeket huisjes. Doordat ik de stengels weg vind vallen op de achtergrond, ga ik die eraf halen en nieuwe maken. De huisjes zelf staan ook nog in de stijgers, de ramen en deuren moeten er nog in, en de stengels krijgen ook nog blaadjes, maar dan gaat dit blok toch opschieten. Ik ben blij, dat ik er weer aan begonnen ben, want ook deze quilt moet toch eens af komen. En daar ik teveel last van mijn linkerarm heb om aan de duo penotti te quilten, heb ik hier ook weer eens tijd voor.Dit was het weer. Er komen weer een paar mooie dagen aan, dus geniet ervan!

Liefs,

Cisca

19 opmerkingen:

Lida zei

Hoop dat hij snel van de pijn af is, wat is een mens toch kwetsbaar!
Wat is dat uithangbord leuk geworden, ben benieuwd wat je er van gaat maken!Dat boeketje huisjes is echt heel bijzonder, wat een geweldig leuk idee! Sterkte met je arm en veel plezier met je steekjes, knuffel
Lida

Rennie zei

Veel kracht gewenst voor het laatste stukje herstel. Je bent een echte bouwster leuke huisjes en Jules wordt prachtig.

Chris zei

Je hebt heel wat in de stijgers staan Cisca, maar met de lente op komst zal er heel wat afgebouwd worden. Leuke dingen laat je zien.
Wat fijn dat het met je zoon goed gaat. Ik wens hem een snel en volledig herstel toe. Hartelijke groet.

AnitaS zei

Je huisjes zijn erg leuk. Ook je andere werken zijn erg mooi. Ik hoop dat je zoon gauw weer de oude is.

Heleni zei

Wat fijn dat 't niet heel ernstig is met je zoon.
Je bent flink aan 't bouwen geweest Cisca.
Ziet er erg leuk uit.

groet Heleni

Raewyn zei

I love your header!! All your houses are just great - you have some cute windows too - like the house in a house! I love your sheep cross-stitch, andyour applique is lots of fun.

Guusje, zei

Wat een mooie huisjes en het borduurwerk prachtig. En wat worden de mysterie blokken mooi. Sterkte met je arm.

Klaske zei

Ik hoop dat je zoon gauw weer opknapt!
Je gaat goed met je huisjes!

susiloci zei

Como avanzan tus casas y que bonitos trabajos.
Podrías suprimir la verificación de palabras?

Berna zei

Het logje over je schoonzoon had ik gemist. Heel veel sterkte ermee.
In dit logje laat je weer mooie dingen zien. Leuk dat borduurtje. Geniet van de dagen die gaan komen. Lekker even de ramen en deuren open. Ik kijk er naar uit.

Sylvia zei

beterschap met je zoon.
En erge leuke huisjes, blijft leuk om te doen hè?
Succes verder, gr.Sylvia

Vlijtige Handjes zei

Fijn dat het nu duidelijk is wat je zoon mankeert. Beterschap voor hem en jou want mamsie blijft mamsie.
Je huisjes zijn helemaal top met de rode sashings. We weten ons altijd wel bezig te houden. Geniet van het goede weer en beterschap met je arm.
Groetjes Anita

Wieke van Keulen zei

Veel sterkte toegewenst Cisca en het is top wat je allemaal laat zien. Groeten, Wieke

jolanda zei

Wat een schattig borduurtje Cisca! En wat leuk dat je de Mystery Quilt weer opgepakt hebt. Het is een bewerkelijk blok met al die huisjes hé?
Veel beterschap voor je zoon hoor.
groetjes, Jolanda

Elena zei

Un bordado precioso, y unos bloques de casitas fantásticas, Cisca!!
Deseo que continúe la mejoría de DS1!!
Y a disfrutar de esta primavera anticipada...!!
Besitos.

sylvia zei

kom ik hier ook al de Jules tegen: leuk is ie toch!!!
en je huisjes mogen er ook zijn, hoor!
veel beterschap met je schoonzoon, een mens kan ook zo wat hebben, wat zijn we eigenlijk kwetsbaar.....

inge zei

leuke huisjes! veel beterschap voor je ds!

Jantine zei

Fijn dat het mee lijkt te vallen met DS1, het was toch schriken, niet waar? Wat een huisjes, dat vind ik nou zo knap, ik ben blijven steken bij 3...
De "Jules" wordt ook schitterend!

Marimo zei

J'adore le mouton.Superbe.